Jump to content
  • Kayıt Ol

Bil Bakalım Bu Hangi Anime?


Squaw

Önerilen İletiler

Konu basit, aslında resimli anime tahmin oyunun değişik bir versiyonu diyebiliriz. Sadece bu kez resim eklemeye gerek yok, yapmamız gereken basit, seriyi hatırlamamızı kolayca sağlayabilecek birkaç ipucuyla animeden bahsetmek ve elebette o animenin aşina geldiği arkadaşlardan tahmin almak :) Şimdi kuralsız bir oyun gibi gözüküyor ama işte öyle değil, altta kuralları ekleyelim hemencecik.

KURALLAR:

-Spoiler vermemek.

-İpuçları belirgin özelliklerden olacak.

-Bir fikri olan arkadaşlar ipucu isteyebilirler.

-Soruya cevap 3 gün içersinde gelmezse soruyu soran arkadaş cevabı söylesin mümkünse.

-Cevabından emin olan arkadaş sorusunu onay beklemeden sorabilir.

-Cevap verip de oyuna devam etmeyecek, yani yeni soruyu sormayacak arkadaşlar oyundan uzak durursa sevinirim. (Oyun cevap verme ya da ne kadar anime biliyoruz konusu değil, birlikte hoşça vakit geçirmek için açılan bir başlık.)

-Oyun belirli bir mesaj sayısına ulaştığında başlık yenilenmektedir. Eski oyun, yani silinen konu arşiv odasına taşınıp, 15 gün sonra da tamamen silinerek forumdan kaldırılmaktadır.

Gelelim ilk soruya;

Ailesinin ilgilendiği tapınakta kullanılmamaış halde duran bir kuyuya çekilerek 500 yıl öncesinin Japonyası'na giden kızımızın, serinin ana karakterlerinden biri olduğu bir seri. Gittiği dönemde de bir tapınak kızına olan benzerliği ile onun reankarnasyonu olduğuna inanılan kızımız çeşitli arkadaşlar edinip seri boyunca onlarla birlikte maceralı bir yolculuğa çıkıyor. Elbette bu dönem sadece insanların varolduğu bir zaman değil, fantastik varlıklar da insanların arasında yaşamaktadır.

Eh bu kadar yeterlidir diye düşünüp cevapları almak için köşeme çekiliyorum hemen. ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Soru:

Uzun mavi saçlı tsundere kız karakter ile mecha pilotu olan erkek ana karakterin maceraları ve panik dolu olaylar...

Bayram ziyaretindeyim idâre ediverin. :)

Edit: Aşağıdaki cevap doğru.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Full Metal Panic ?

Doğru olması halinde

Oyunda yapılabilecek her şeyin üstesinden gelip yalnızlık çeken eski günlere dair özlem duyan klan liderini ele alır.Tabi tebaası yani npcler dışında.Verileri değiştirilebilen oyunda ansızın mahsur kalan cemiyetin amacı değişen dinamiklerin ardındaki yeni dünya hakkında daha fazla bilgi edinip fethetmektir.Bunun doğrultusunda türlü türlü maceralara çıkıp kendini kanıtlaması siyasette söz sahibi olması gerekmekte.Çocuk oyuncağı

Doğru Overlord olacaktı

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok küçük yaşlarında bu klübü kurmuştular. 3 erkek 3 kız bir araya gelerek kurdukları bu grupta çok eğlenceli vakit geçiriyor, her gün farklı bir aktivite yapıyorlardı. Ama kim bilirdi ki o güzel küçük, naif kız bir kaza sonucu ölecekti. Grup lideri depresyona girmiş, diğer klüp üyeleri de teker teker ayrılmıştı. Fakat gruptan ayrılmayan tek bir kişi vardı, o da ölen küçük sevimli gülüşüyle neşe saçan kızdı. Küçük kız, bir hayalet olarak gelecek, grup liderine dadanacak ve onları tekrar bir araya getirmeye çalışacaktı.

Cevap:AnoHana, tebrikler starscream :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

AnoHana

Ana karakter aslında kızlarla pek sıkı fıkı olmayan bir erkek öğrenci. Kız kardeşinin depreme yakalandığını sanarak onu aramaya çıktığında zırhlı kılıçlı bir kızla karşılaşır. Kız ona "Sen de mi beni öldürmeye geldin" der.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Doğru! TEBRİKLER! Sorunu sorabilirsin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Özel güçlere sahip, hayatlarından sıkılmış 3 çocuk "Küçük Bahçe" adlı bir yerden davet mektubu alırlar ve kendilerini birden bu dünyada bulurlar. Bu dünyadaki farklı topluluklar "Gift Game" denen ve kuralları bir anlaşma ile belirlenen yetenek oyunları oynayarak güç ve mevki elde edebilmektedir. Sonrasında bu 3 çocuk Kuro Usagi ile tanışır ve "No-Names" denen adları ve bayrakları alınmış bir topluluğa katılırlar ve bu gruba Zenginilk ve itibar kazandırmak için Yetenek Oyunları'na başlarlar.

Doğrudur. Tebrikler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mondaiji tabi ki

Kibarlığıyla tanınan yarışmacımız istemesede sponsorlar gereği takiyeci bir politika izlemek zorunda kalıp kaybetme numarası yapmak durumundaydı.Yapım anakarakterin zincirlerinden 5 yılda bir yapılan galaktik ölçekli yarış vasıtasıyla kurtulmasını ele alır.Kirli geçmiş,yol ayrılıkları ve aşık olunan çocukluk arkadaşları da işin içindedir

Edit:Sorunun cevabı Redline

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sık sık "Ore wa tensai dakara." diyen turuncu(kırmızı) saçlı ana karakter ve aynı takımda bulunan ona "Dou aho" diyen bir başka karakterin bulunduğu kült basketbol animesi. Sırf sevdiği kızın gözüne girmek için basketbol dünyasına adım atan bu kahramanın hikayesini anlatan bu anime neydi acaba...

NOT: Cevap sorarsanız bu mesajı editlerim, o nedenle takip ediniz lütfen.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kendisi Dahi basketbolcu ve kullandığım nick'in sahibi Sakuragi Hanamichi, doğal olarak serinin ismi de Slam Dunk oluyor... :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kusura bakmayın, soruyu sormayı unutmuşum...

Almanların süper asker yetiştirmek için yaptığı deneyleri ve bu deneklerden birisini tedavi ettikten sonra bütün hayatı altüst olan bir adamın hikayesini anlatan seri...

Animenin ismi....?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne güzel sallıyorsun öyle, doğru cevap: Monster, tebrikler!!!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İmaparatorlukta bayanlara resmi görev verilmediği bir zaman diliminde; azimli, genç ve cesur bir kızın, sarayda memur olmak için verdiği mücadele ile bu sırada başta kral olmak üzere saray görevlilerinin ona verdiği destek ve duygusal ilginin anlatıldığı seri ???

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok oldu izleyeli ama Saiunkoku Monogatari olması lazım. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konusu animeden çok bir kore dizisini anımsattı bana. İsmini hatırlamıyorum ama konusu aklımda kalmış. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Kudo

Orjinal adı Jang Geum (Saraydaki Mücevher), senin dediğin dizinin animesi de var ve konuları benzer ama bu yukarıda adı geçen serideki kızımız çok şanslı doğrusu. Etrafı yakışıklılarla dolu. :biyik gulme:

Yeni sorumuz gelsin madem. :P

Tiyatro aşkıyla dolup taşan kızımız annesinin tüm karşı koymalarına daha fazla dayanamaz ve tiyatro aşkına yenik düşerek evden kaçar. Şanslı ki onu bu yolda eğitecek olan ve bu dünyaya adını güzelce işletmiş olan bir ustayla yolları kesişir. Sonucunda da ustamız kızımızı, dışardan renkli görünen ama bir o kadar da acımasız olan bu dünya için eğitmeye başlar.

Bilenler kimmiş görelim bakalım. :) Snow güçlü kadınlardan birine ait bir anime sorunca ona özendim, napalım. ;)

Glass no Kamen ? :022:

Doğru Snow, sıra senindir. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?