hudaim 13 Haziran 2011 13 Haziran 2011 Evet dostlar yeni Gundam Serisi Gundam Age duyuruldu kısa bir tanıtım filmi ile ben kendi açımdan çok tatmin edici bulmadım busefer biraz daha çoçuksu olduğunu gördüm umarım sizler beğenirsiniz iyi seyirler şimdiden
PaarthurnaX 13 Haziran 2011 13 Haziran 2011 Bu ne yaa harbiden Gundam'ı çocuklar basmış. Önceden Setsuna'ya ve Banagher'a daha çocuk derken şimdi bebeler bastı Gundam'ı. Sözümü geri alıyorum onlara artık çocuk demiycem. Umarım konusu da çok çocuksu olmaz. Yok iş iyice cıvır :S
Akuma_Blade 13 Haziran 2011 13 Haziran 2011 İşten eve geleyim, uzun uzadıya yazmak istediğim birşeyler var.
hudaim 13 Haziran 2011 Yazar 13 Haziran 2011 Kardeşlerim ne deseniz haklısınız her yıl kendiyle yarışan Gundam serileri bu yıl neden böyle birşey yaptı anlam veremedim.
gundamaster 13 Haziran 2011 13 Haziran 2011 Beyblade'in gundam versiyonu gibi bir şeye benziyor bu. Bunu kabul etmek istemiyorum. Kötü bir rüya bu, biri beni uyandırsın. Videoyu şu an izleyemedim resme göre konuşuyorum.
PaarthurnaX 13 Haziran 2011 13 Haziran 2011 @Gundamaster Abi izleme de zaten aynen dediğin gibi olmuş yani Beyblade'in Mecha versiyonu. Fragmandan anladığım kadarıyla konu da çok iyi sayılmaz hani. Bunu hiç yakıştıramadım valla. Banagher daha çocuk derken karşımıza bunlar çıktı. Sanırım izlemek istemediğim tek sezonu bu olacak Gundam'ın...
gundamaster 13 Haziran 2011 13 Haziran 2011 Youtube'dan izleyemeyenler için fragman: http://polsy.org.uk/play/nico/?vidid=&vurl=http%3A%2F%2Fwww.nicovideo.jp%2Fwatch%2Fsm14732820 Mecha dizaynlarını Seed serisinin dizaynırının yaptığı pvdeki baş gundamdan da belli oluyor. Bir sahnede mecha aynı Strike'a benziyor ve onun gibi bir dagger kullanıyor. Açıkçası mecha dizaynlarını da çok beğenmedim ki Seed'de ki dizaynları çok severim. İsminden de anlaşılacağı üzere yeni bir Gundam Çağı başlıyor ve bu pek de iyi gözükmüyor. Seriyi izlemeden çok fazla olumsuz yorumda yapmak istemiyorum çünkü bu çok doğru gelmiyor bana. Bakalım yaşayıp göreceğiz.
CHOBiTS 13 Haziran 2011 13 Haziran 2011 Gundamdan daha çok Gundam çakması bir sey izliyormuşum gibi geldi.Clamp bile daha güzelini çeker.Neyse yakında Code Geass yeni sezon geliyor ondan daha umutluyum.
Paquito 13 Haziran 2011 13 Haziran 2011 İzlemeden konuşmak doğru olmaz. Karakter tasarımlarına değinmek istiyorum. Bana da çok çocuksu geldi. Gundam'ı hiç izlememiş biri olsam bu seriyi Yumurcak Tv ayarında bir şey zannederdim. Neyse bekleyip göreceğiz artık.
Squaw 13 Haziran 2011 13 Haziran 2011 Resme göre konuşacağım,aynı zamanda Gundam Evreni olarak sadece Mobile Suit Gundam 00 izlemiş biri olarak Çizim olarak çok ama çok itici,umarım daha iyisini çıkaracak bir dizaynla güzel bir yapım ortaya çıkarırlar lakin önümüzde çizim açısından pek doyurucu gözükmeyen bir gelecek var diye düşünüyorum.Konusuna ise lafım olmayacaktır,sonuçta Mecha konusunda en doyurucu yapımların başını çeken isimdir Gundam... Onun dışında Seiuyu kadrosu en merak ettiğim şey,açıkça söyleyeyim ben Yuuchi-san'ı yeniden duymak isterim,Gundam olsun Macross F olsun mecha türü yapımlara çok ama çok yakıştığı kanısındayım,yoksa bana mı öyle geliyor,hani Yuuchi sevgimiz var ya Ne olursa olsun gözlerim bir Lockon arayacaktır bir de Graham Aker qıhım
PaarthurnaX 13 Haziran 2011 13 Haziran 2011 @CHOBİTS Harbiden de fragman hiç Gundam yapımına benzemiyor. Fragman bile seriden tiksindirmeye yetti beni. @Squaw Gundam 00 izleye biri olarak beğenseydin valla senin izlediğinde şüphe duyardım zaten. 00 izlediğim tüm mecha'lar içinde en iyisi (Tabi Gundam'ın tamamını izlemiş değilim izledikten sonra bu fikrim değişebilir). Lockon'a gelirsek baba adamdı gerçekten Onu aramamanın imkanı yok zaten
Akuma_Blade 14 Haziran 2011 14 Haziran 2011 Bu proje ile ilgili ilk resimler ve sinopsis özeti bundan 4-5 gün önce internete sızmıştı, bir çocuk dergisinde yayınlanan bir yazı ile. Açıkçası ayın 12'sini ayrı bir merak ile bekledim. "Ne olur, ya non-animated birşey diye çıksın, ya BB Senshi Sangakuden hesabı 7-8 dakikalık birşey olsun yada en azından üzerinde çalıştıkları bir başka proje de açıklansın da bunu yoksayabilelim" diye. Fragman itibari ile maalesef non-animated ihtimalini kafamdan acı şekilde silmem gerekti. Gundam serilerini yaklaşık 11.5 yıldır izliyorum, tam olarak belirtmek gerekirse Gundam SEED'den bile önce. Fakat itiraf edeyim, ilk izlediğim seri bir G Gundam yada bir Turn A Gundam olsaydı Gundam maceram başlamadan sona erebilirdi. İlginçtir, G Gundam serisi ilk yayınlandığında da tarzda gerçekleşen bu değişimin Gundam'ın ölüm fermanı olduğunu düşünenler çıktı (gerçi ben hala öyle düşünüyorum) fakat sonradan seri kendi purist hayran kitlesini yarattı. O derecede bir önyargı ile karşılaşmasa da aynı durum Turn A Gundam örneğinde de yaşandı dersek yanlış olmaz. Konuyu AGE getirmem gerekirse: Gundam AGE'in MS dizaynları hiçbir şekilde ilgimi çekmedi. Yani bir maketi alıp yapmak isteyeceğimi bile sanmıyorum. Gundamguy yada Gunjap gibi blogların topladığı bilgilere bakarsak Sunrise ve Bandai'nin bu yapıma hakikaten çok ümit bağladığını görüyoruz. Yeni bir seri için hem FG, hem HG, hem Mega Size, hem de Master Grade maket açıklanması daha önce ne gördüğümüz ne de işitttiğimiz birşey değil. Ki buna bu yapımla birlikte açıklanan tüm o yan içerikleri de ekleyin. Fragmanı izlediğimde olumlu bakabildiğim yegane şey patlama efektleri. Bu patlama efektlerine bakarak bu çizimlerle bir TV serisi görmemizin zor olduğunu, daha ziyade OVA yada Movie gibi durduğunu söylemeliyim. Karakter dizaynları ise tahmin edebileceğiniz üzere Inazuma Eleven, Digimon Xros Wars yada Danball Senki'den fırlayıp geldikleri için ileride bile benim için hatırlanabilir karakterler olacaklarını sanmıyorum. Yan karakterlerin bir kısmı Xabungle yada Zanbot III gibi eski super robot serilerine, bir kısmı da Gundam X ve G Gundam gibi eski AU'lara gönderme yapılacağını gösteriyor. Buna sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum zira bir Mecha serisini gösteren şey savaşılan taraf için hazırlanan kurgudur. Seriyi elimizdekilerle değerlendirirsek Macross Frontier'deki Vajra'ların iki ayak üzerine kalkmış hallerinden ötesini göremiyoruz. Ki neredeyse frame'i frame'ine aynılar. 30 küsür yıl önce sadece Mecha türünü değil, Anime tarihini komple sarsarak değiştiren bir etki uyandırmış bir Anime'nin şu sıralar takipçilerinden birisinden alıntı yaparken görülecek hale düşmesi hoş değil. MS dizaynları ise hiçbir şekilde amatör bir kitbash'dan ötesi değil. Evinizdeki 2-3 Gunpla'nın parçalarını söke taka siz bile çok daha iyi gözüken ve çok daha orjinal duran modeller tasarlayabilirsiniz. Yaş aralığını bir kademe daha düşüren bir Gundam serisi takdir edersiniz ki hardcore bir hayran için acı verici derecede rahatsız edici. Yaşayan karakterlerin, her daim akılda kalıcı o anların, kanıksanıp sahiplendiğiniz tüm o işleniş örgüsünün çoluk çocuğa düşmüş olacağını düşünmek sizi bilmem ama dün tüm gün boyunca beni rahatsız etti. Yapımcılar da böyle düşünen yığınla insan olacağını tahmin etmiş (yada planlamış... her neyse) olacaklar ki yapımcı ekipten birisinin Facebook duvarındaki not bu durumu ve onların yapmak istediği şeyi tam olarak özetlemesi açısından önemli: Various rumors have flitted for New-GUNDAM since last week. In them, information described as an article in the child magazine is origins. “I do not want to see GUNDAM for children”“GUNDAM ended by this. ““The production side rounded down the fan of GUNDAM. ““Already graduated from GUNDAM. ““There is will being not to see New-GUNDAM, and the model kit will not be bought. “…A lot of comments are seen. However, how much information are the people who originate such a comment reading from the article in the child magazine with an indistinct page only 3?A lot of similar comments are seen also in Japan. However, the point where the interpretation is obviously wrong is seen as for New-GUNDAM about which they are talking with such a comment.The film’s being actually seen becomes autumn. Should I judge it only from the inadequate information now? The point that information that touches first was an article in the child magazine seems to be dissatisfied with them.However, the role that the child magazine had played was the one in the boom of GUNDAM/GUNPLA 30 years ago more than technical journal.In the person who says, “GUNDAM doesn’t want to see for children” in Japan, there must be a person who has the experience that he was obtaining information on GUNDAM from the child magazine in the child age. I was making GUNPLA from the child magazine. The comic “プラモ狂四郎” is the one published in the child magazine. Still, there might be a person “GUNDAM for children is not what the adult can enjoy it”, too. Do you deny “G-GUNDAM”? “G-GUNDAM” had been criticized, “GUNDAM for the kindergartner” severely before the be on the air. There is a person that it can enjoy “G-GUNDAM” because the story is interesting, too. No one still knows the story of New-GUNDAM. Is it slow even if actually judged after the film is seen? In my personal opinion, it is thought that everything should not be turned to the fan of GUNDAM and the film named GUNDAM be made. It is thought that one of the factors that GUNDAM has continued for 30 years is in the place where the fan of new GUNDAM has been sometimes acquired. Children’s GUNDAM fans were acquired in “G-GUNDAM”. The animated cartoon fan including the woman was acquired in “GUNDAM-W” and “GUNDAM-SEED”. I think to keep making the film that can enjoy only GUNDAM fan today is to end GUNDAM in the short life by me. How many GUNDAM fans will really remain all over the world in 30 years of 20 years in the place where it kept making only the film for GUNDAM fan today?When GUNDAM faces the end as long as it doesn’t keep acquiring a new fan, it visits at once at the new generation. “GUNDAM Unicorn” is continuing now. The film for the fan of GUNDAM is separately made. Katıldığım noktalar yok değil. Fakat hesaba katılmayan şey, bugüne dek Gundam için çıkmış tüm TV serilerinin aslında çocukların ekran karşısında en çok bulunacağı saatler içerisinde yayınlanıyor olması. Parlak zafer hikayeleri olan bir Gundam 00'dan yada SEED'lerden bahsetmiyorum, Zeta Gundam yada V Gundam gibi hayli kasvetli seriler bile aynı yayın saatleri içerisinde yayınlanıyordu. Bugüne dek yayınlanan diğer tüm Gundam'lar da gunpla (plastik maket) pazarlanması için önemli araçlardı ama öte yandan içerdikleri kurgu yetişkin dimağını hayli hayli tatmin edebiliyordu da. Hal böyleyken Sunrise neden Bandai'nin pazarlama politikasına bu kadar aşırı şekilde teslim oldu diye düşünüyor, yanıt bulamıyorum. Aklıma gelen tek açıklama; artık Bandai Sunrise'in TV yapımlarına yüksek bütçeler ayırmıyor, ayırdığında da bundan maksimum parayı koparmaya çalışıyor. Sunrise da artık eskisi kadar uzun süreli ve ticari açıdan riskli projelere (UC OVA'ları gibi) girmek istemiyor. Tamam, Unicorn gerçekten iyi hazırlanmış bir projeydi ve her OVA'sı Sunrise ve Bandai'ye dağlar kadar para kazandırıyor. Peki bir firma hedef kitlesini 12-13 yaş altı kitleye çevirirse kısa vadede bundan mı daha çok para kaldırır yoksa her açıdan yüksek bütçeye mal olan Break Blade yada Unicorn gibi projelerle mi? Sanırım cevap çok basit. Son sözlere gelirsek... Aslına bakılırsa hiçbir Gundam serisi tümden kötü değildi, hepsinin en azından bir tane bile izlenme sebebi olabilecek birşeyi oldu. SD yapımları saymazsak benim özellikle önermeyeceğim G Gundam ve Turn A Gundam yada daha eskilerden ZZ Gundam ve V Gundam bile Bilimkurgu / Mecha kulvarında pek çok yeni Anime'den hatta genel türlerde çoğu izlediğim seriden çok daha iyi kalıyorlardı. Hal bu iken AGE'in en azından vasatın az üstünde olmasını ummak istiyorum, daha ziyade inanmak istiyorum. Gundam Unicorn ve Gundam 00 gibi yeni dönem klasiklerinden hemen sonra gelmesi AGE'in ister istemez kolay kolay karşılayamacağı önyargılarla karşılaşmasına sebep olacaktır ki dizaynlara ve karakterlere baktığımızda bunun pek de haksız olduğu söylenemez. Umarım ileride bizi bekleyen şey en azından final akabinde isminde Gundam geçen bir Inazuma Eleven / Digimon Xros Wars / Danball Senki karışımı olmaz. Aksi takdirde Sunrise en önemli markasına kendi elleri ile zarar vermiş olacaktır. Fakat "angst" içermeyen, ölüm öğeleri mümkün olduğunca azaltılmış, çocuklar satın alsın diye herşeyin apar topar hazırlanmaya girişildiği bir yapımın Gundam olmayı haketmediğini düşünüyorum : Gunpla Builders'da bile bu denli rahatsızlık hissetmemiş aksine sevmiştim. Zira seri olduğundan farksız davranmıyordu, hedef kitlesi boyundan büyük bir misyon değildi. AGE'in pazarlanmasındaki sanırım en büyük hata ise en baştan yetişkin dimağının tatmin ihtiyacının göz ardı edilmesi olacak. Zira karşımızda "kendi jenerasyonunu yaratma" iddiasında olan fakat tek boyutlu ve orjinaliteden uzak olduğu göz ardı edilemeyecek bir iş var.
hudaim 14 Haziran 2011 Yazar 14 Haziran 2011 @Akuma_Blade Akuma kardeşim içimizden geçenleri çok güzel anlatmışsın gerçekten böyle bir yorum için teşekkürü borç bilirim, dediğin gibi her gundam serisini izlemek için muhakkak bir sebebim oldu yalnız bu seride hiçbir neden göremiyorum hikaye kurtarsa bile görsel olarak bana birşey vermediği için izlemek çok sıkıcı olur gibime geliyor Gundam' ın kendinden başka rakibi olmadını düşünürdüm birde bunun tersi varmış Gundam'ın kendinden başka düşmanıda yokmuş benim şahsi fikrim Sunrise firması Hara-kiri yaptı.
PaarthurnaX 14 Haziran 2011 14 Haziran 2011 Ellerine sağlık Akuma epey etkileyici bir yorum olmuş. Bir çok Gundam serisini daha izleyebilmiş değilm ama sana katılıyorum. Umarım çok kötü bir iş çıkarmazlar. Yaş kitlesinin küçültilmesi benim de hoşuma gitmedi. Zira anlaşılabilmesi için (en azından) 20'li yaşların üstünde olmak gerekir -ki ben bile bir çok yönünü daha anlayabilmiş değilim- Gundam gibi kurgusuyla ön plana çıkan bir serinin böyle bir halde olduğunu görmek içler acısı gerçekten. Dediğin gibi Movie'yle ya da OVA serisiyle yetinirlerse fazla akılda kalan bir rezillik olmaz inşallah.
ishak 15 Haziran 2011 15 Haziran 2011 amanı Gundam yapımcısına ne içirdiler ben sadece az ecchi koyun dedim bu çizimler bu video tam bebe işi olmuş (bebe genle olarak ankaralıları ne çok kula makda oldu kelime :Q )
Akuma_Blade 27 Haziran 2011 27 Haziran 2011 Gundam Ace dergisi Temmuz sayısına göre serinin Ekim ayında başlayacağı duyurulmuş.
Akuma_Blade 29 Ağustos 2011 29 Ağustos 2011 機動戦士ガンダムAGE PV2 - YouTube İlk uzun fragman yayınlandı. AGE-1'in işletim sistemini Hiroshi Kamiya seslendirecek. Bu aynı zamanda "ilk konuşan Gundam" birimini göreceğimizi gösteriyor.
bedifeci 9 Ekim 2011 9 Ekim 2011 İlk bölümünü seyrettim yani biraz toplarlar dedim ama devam etmeyeceğim bir seri oldu. izleyenlere iyi keyifler.
gundamaster 9 Ekim 2011 9 Ekim 2011 Ben de beğenmedim olmamış. Gundam külliyatına bir yüz karası daha girecek sanırım.
Akuma_Blade 14 Ekim 2011 14 Ekim 2011 Bir Turn A Gundam yada bir G Gundam tarzı bir rezalet olduğunu düşünmüyorum gerçi ama önceki serilerle aynı kefede değerlendrilemeyeceği çok açık. Yine de ben bu serinin plot olarak geliştirilmeye açık bir yönü olduğuna inanıyorum. Hasarlı Gafran'ın, destek birlik olarak gelen diğer türdeşlerince -tahminimce teknolojisinin insan eline geçmemesi için- imha edilmesi ilk bölüm için -en azından benim için- yeterince şaşırtıcıydı. Öte yandan her ne kadar UC jenerasyonuna fazla bir göndermesini göremesem de eski AU'lara göndermeler yok değildi. Şöyle ki: -Bölümün başlamasından birkaç saniye sonra Federasyon binasının önünde Union ve HRL üniformalı iki genç yan yana konuşurken görülüyor. -Federasyon gemisi Diva'nın kaptanı Gundam X serisinde Freedan'ın kaptanı Jamil Neate'in bir inkarnasyonu. -Açılış videosunda görünen kırmızı saçlı kız Gundam 00'dan Nena Trinity'nin bir inkarnasyonu. Benzer şekilde mor saçlı kızın da Gundam X'den Tiffa Addil'in bir inkarnasyonu olduğu söylenebilir. -Mobile Suit AGE1'in dizaynı Gundam 00 serisinden GN teknolojisine sahip ilk MS olan 0 Gundam'a benzemekte. Genoace'in Custom hali ise Gundam Unicorn'a az da olsa andırmakta duruş olarak. -UE'ye ait birimler uzayda giderlerken arkalarında GN teknolojisi kullanan MS'ler gibi partikül izleri bırakıyorlar. -Flit'in annesi Marina Asuno, Gundam 00'dan Marina Ismail karakterinin seiyuu'su tarafından seslendiriliyor. Diva kaptanı yine Gundam 00 serisinden Lasse Aeon karakterinin seiyuu'su tarafından seslendirilirken AGE-1'in işletim sisteminin seslendirmesini önümüzdeki bölümden itibaren Gundam 00'daki Tieria Erde'yi seslendiren Hiroshi Kamiya yapacak. Elbette herşeyi rating'le* açıklayıp bu açıdan onları iyi - kötü olarak yaftalayacak kadar puristleşmek istemiyorum ama ilk bölüm rating'i açısından, düşük izlenme payı sebebiyle yayından kaldırılan Gundam X'in bile gerisinde kalan bu serinin 36 bölüme ulaşması bile başarı olacaktır. Öte yandan savaşılan taraf olan UE'nin: ...aslında yaratık değil de Nadesico'da da olduğu gibi insanlıktan uzakta onlardan farklı gelişmiş bir insan ırkı olduğu şeklinde ilerletilmeye ve bu şekilde geliştirilmeye açık bir senaryosu olduğunu düşünüyorum. Fakat öte yandan G-EXES ve UE'ler dışındaki MS dizaynları ve Diva tayfası dışındaki karakter tasarımları ne kastettiğimi anlamanızı oldukça zorlayacaktır. Diva tayfası haricindeki karakterler ve mekanik çizimler tatmin edici. Müzikler eh işte. Geri kalanında serinin kendini geliştirebilmesi için tek yol kanımca Nadesico-0080 formülünün kullanılması gibi gözüküyor. (Yanisi "UE'lerin aslında insanlar olduğunu öğreneceğiz ve ilk bölümlerde bile beklenmeyen ölümler olacak" türden bir format olur ve izleyiciler ters köşe olur. gibisinden bir beklentim var. ) Aksi takdirde eski UC külliyatının ulaştığı anlatı noktası ve derinlik dururken bu seri şimdilik sadece çerez babında değerlendirilebilir. Yine de en az birkaç bölüm daha izleyin, bırakacaksanız öyle bırakın diyorum ben aldığım bazı spoiler'lere göre. Şu ana kadarki herşeyi izleyip bitirmiş olanlar ve ısrarla AGE'i takip etmeyecekler ise Unicorn ve The Origin'i yada Gundam SEED Remaster Project'i beklemeye devam edebilirler. * Serinin ilk bölüm rating'i %3.8 olarak raporlanmış. Eski TV serilerinin rating'i ise buradan görülebilir.
Akuma_Blade 18 Ekim 2011 18 Ekim 2011 Episode 2: Power of AGE İlk bölümde Grodek'in karizma fakirliği rahatsız etmişti beni hayli. Bu bölümde ise gönlüme taht kuran bir karakter oldu kendisi. İlginç gelişmeler vardı bu bölümde. UE koloniyi enerji santrallerine saldırarak tek seferde yokedebilirdi fakat bunu neden yapmadı gibi ilginç bir soruyu zihnimize soktular. UE'lerin aslında kolonizasyondan önce uzaya sürgün edilmiş insanlar olduğuna, ordularının da bir nevi Celestial Being benzeri silahlı organizasyon olduğuna dair düşüncem sabitleşmeye başladı gibi. Kanımca UE'ler bir tür "silahsızlandırma" için AGE-1'i bulup yoketmenin peşindeler ama tam nedenini çözmüş değilim. Ayrıca Yurin ve Grodek yada Dian'dan birisinin UE ajanı olabileceklerini düşünüyorum. Animasyonların bariz şekilde güzel olduğunu gözler önüne seren bir bölümdü aynı zamanda. Nedendir bilmem ama Yurin'în karakter çizimleri oldukça güzel geldi bana. AGE System fikri çok hoşuma gitti. Gerçek hayattki Rapid Prototyping fikrini alıp daha da hızlandırıp savaş alanına uygulamışlar Bir aksiyonun hemen sonrasi yeni bir aksiyonun hemen öncesinde bölüm bitti. Zedas'ın aksiyon sahneleri daha da güzel olacağa benziyor! Haftaya ve sonrasında Wolf ve diğer yan karakterlere daha fazla değinilebilirse daha da iyi olabilir. Bu arada... Daha bugün farkettim, Haro ve Emily'i seslendiren kişi Aya Endo'ymuş.
Önerilen İletiler
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap