Jump to content
  • Kayıt Ol

Hikaye Köşesi

Fingolfin

Önerilen İletiler

Bu önerimin amacı; forumda(konu dışı uygun yer olur) Hikaye Köşesi adlı(adı istediğiniz başka şey de olabilir) bir alt forum açarak kullanıcılarımızın yazdığı hikayeleri paylaşabileceği ve hikayeleri hakkında yorum alabileceği bir ortam oluşturmak.

Bu bölümde manga, ligth novel tarzı(yapan varsa :D) çalışmlarını da paylaşabilirler tabii. Görüşleriniz nelerdir?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

• İleti 8
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

• Fingolfin

4

• Bakayalo

2

• loykad

1

• Sezerkcn

1

En Çok Yazanlar

tertew

:D yahu sadece 50 p fazlaydı yükseklik. Neyse ayar çektim. :birsey gelmez:gj

O değil de konuyu saptırdık sayende.:P

Öneriye gelince ayrıntılarını mesajlar geldikçe fikir üreterek çözebiliriz. Hadi size konbanwa.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

"Konu dışı" forum her ne kadar ilgimi çekmese de mevcut alt forumların kompozisyonuna pekâlâ yakışır hikâye alt forumu. Gaki bu işi sevecektir, onu da peşinen söyleyeyim :011: Bir de müteakip öneri getireyim: fan fiction ve orijinal olmak üzere iki alt başlık olsun. Fanfic başlığının çöplüğe dönmesi de muhtemeldir ama olsun; gençler yazsınlar, üretsinler, üretmeye alışsınlar, birbirlerinin ürettiklerini eleştirip geliştirmeye çalışsınlar... Yeter ki herkesin okumasına sundukları her şeyi doğal olarak herkesin eleştirisine de sunmuş olduklarını bilsinler, eleştirileri hakaret sanmasınlar, bir şeyi eleştirmenin ona değer vermek olduğunu unutmasınlar.

Bu kadar iyimserlik biraz fazla olabilir ama yine de deneyelim görelim derim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hikaye deyince aklıma geldi. Hikaye oyunu yapabiliriz. Bir kişi bir cümle ile başlar. Her yorum yapan kişi bir cümle ile devam ettirir. İlginç hikayeler yazabiliriz. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bakayalo güzel ifade etmiş. fanfiction bölümü fanlar için eğleceli olabilir. Zira bende kendimi örneğin Yüzüklerin Efendisi'yle ilgili bir çok hikaye yazma isteği içinde bulmuştum ve yazmıştım da. Ama orijinal üretiler çıkarmak daha önemli ve eğlenceli diye düşünüyorum. Yazarken kullandığınız cümlelerin, kelimelerin, tasarladığınız kurgunun, çevrenin ve karakterlerin hepsinin hayal gücünüzün ve kültür dağarcınızın bir sonucu olarak ortaya çıktığını bilmek, yani bir şeyler üretebilmek ve bunlarla kendinizi ifade edebilmek, belki de yazdıklarınızla birilerinde güzel bir şeyler uyandırabileceğinizi bilmek, güzel ve tatmin edici bir his.

Tabii bu konuda öncelikle acemi olduğumuzdan hatalar, eksiklikler olacaktır. Bu nedenle yorum almak, yani eleştiri yapılması çok önemli. İnsanımızın şunu bilmesi çok önemli tabii, eleştiri kötülemek, yermek ya da beğenmediğimiz özellikleri söylemek değildir yalnızca. Daha çok bir şeyin, iyi ve kötü(eksik) taraflarını onu inceleyerek ortaya koymaktır. Sonuç olarak yapılan işin daha iyi olmasını sağlayabilir. Hani eleştiri üslübu ve yapan kişide önemli tabii. Her yapılan eleştiri doğrudur diye bir olay yok sonuçta. Ama kendini geliştirmek için önemlidir.

Hikaye alt forumunda yazılacaklar için; bir tane hikayenin olduğu başlık bir tane de yorum başlığı açılmak suretiyle iki başlık şeklinde mesaj atılması güzel olur. Çünkü hikayeyi yazdığınız yere yorum atılması güzel olmaz. Tabii bunları yapılması halinde öneri olarak söylüyorum.:D

Sezerkcn senin bahsettiğin eğlenceli olur ama daha çok forum oyunları kategorisine girer bence. O tarz düşünülebilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo
Hikaye alt forumunda yazılacaklar için; bir tane hikayenin olduğu başlık bir tane de yorum başlığı açılmak suretiyle iki başlık şeklinde mesaj atılması güzel olur. Çünkü hikayeyi yazdığınız yere yorum atılması güzel olmaz. Tabii bunları yapılması halinde öneri olarak söylüyorum.:D

Hikayenin bölüm bölüm yazılacağını düşünerek söylüyorsun bunu sanırım, ama iki başlık açılması da beni anında iter. Birçok animenin bile tartışma başlığı yokken bir hikaye için tartışma başlığı açılması biraz dengesiz olur. Hikayeye bölümler eklendikçe yazar yeni bir mesajla bunu haber verebilir (devam eden anime ve manga çalışmalarımızda olduğu gibi), peşine de o bölümle ilgili yorumlar eklenir; bence böylesi daha sıcak olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet abi onu düşünerek söylemiştim. Ama senin önerdiğin şekilde de olması sorun olmaz, o da güzel.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hikaye deyince aklıma geldi. Hikaye oyunu yapabiliriz. Bir kişi bir cümle ile başlar. Her yorum yapan kişi bir cümle ile devam ettirir. İlginç hikayeler yazabiliriz. :P

yanlış hatırlamıyorsam burası forumtr yada paticik filan değildi :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?