Jump to content
  • Kayıt Ol

Anime Olarak Görmek İstediğiniz Visual Novel,Manga veya Kitaplar


painscream

Önerilen İletiler

Başliği görür görmez ben de ilk Umineko'yu düşünüyorum da o kadarcik bütçeyle gelmese daha iyi olur sanki.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tsukihime, Muvluv, Gleamgarden, Sengoku , Koihime , Tsuyokiss (Koihimede ana karakter olan erkek karakterimizi toptan silmişler ne alakaysa? heralde yuri yuri bişeyler gösterip daha tutturmaya çalışmışlar,Tsuyokissde de ana karakteri yankarakter yapıp aslında yan karakter olan bi kızı ana karakter yapmışlar nedense) ilk aklıma gelenler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

The Breaker, Biohazard: Marhawa Desire, Rakia ve Hetakoi anime olarak görmek isterdim ama bu saydıklarımın hiçbirinin de böyle bir şansı olmayacağına eminim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konuyu tazeledik madem, eski konunun üzerinden geçeli çok olmuştu ki anime olarak görmek istediğim iki mangam var, onları yazayım hemen. Daha önce sitemizde de tanıtıma açmıştım.

Okurken, evcil bir hayvan edinme isteği uyandıracak; hem de Momo gibi konuşabileninden. Konuşuyor olması yetmiyormuş gibi bir de o büyüleyici dansını sunsun bana. embarrassed.gif

http://www.animemangatr.com/forum/manga-tanitimlari-ve-incelemeleri/4902-kimi-wa-pet/?ltr=K

Diğeri de karakter çözümlemeleri ve geçmişiyle yüzleşmeye korkan çifte kumrularımızın hikayesi. Okuduğunuzda, silüeti Yunan tanrılarını bile kıskandirebilecek güçte olan Rei karakteri sizi fazlasıyla büyüleyecek, en azından hemcinslerimi. :P Keşke, şöyle kulağımızı şenlendirebilecek bir Seiyu ile görsel şölende izleyebilsek. :)

http://www.animemangatr.com/forum/manga-tanitimlari-ve-incelemeleri/5471-mars/?ltr=M

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

The Twelve Kingdoms Şu seriyi yaklaşık 4-5 sene önce izlemiştim animesini. Kadın başrolünde ki yapımları sevdiren animeydi. Şuana kadar seretme ve okuma fırsatı bulduğum birçok fantastik yapımdan en iyi ilk 10 a girebilecek kadar iyi bir yapım. Animesi 2001 yapımı aradan 14 yıl geçmiş. Yapacaklarsa devam etmesini istemiyorum. Devamı niteliğinde değilde yeni bir yapımmış gibi, tekrar en baştan günümüz grafikleriyle Sadık Olarak yapmalarını istiyorum. Böyle yapılırsa animeyle pek alaksı olmayıp fantastik yapım seven tüm dostlarıma önerebilirim.

İnternet üzerinden roman okuyamıyorum ne yazık ki gözlerimi çok fazla yoruyor. Yoksa şimdiye tüm ciltleri yalamış yutmuştum. Bakın yanlış haberdan olmadıysam Legend of the galactic heroes'un Tv serisi olarak tekrar karşımıza çıkacak. Hemide sonbaharda bu haberi duyunca çok mutlu olmuştum. Umarım bu serininde böyle haberlerini duyarız.:aglama3:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tenjou Tenge'yi düzgün bir yönetmenin eline versinler, bomba etkisi yaratır. Adam, milletin 2 sayfaya çizemediğini sayfa kenarına çizecek kadar deli biri.

Sundome de yapılsa çok güzel olurdu.

Air Gear'da da iyi bir yönetmenin elinde iyi işler çıkabilir. Bu adamın mangaları biraz sıkıntılı, kimse daha her şeyiyle doğru düzgün animeye çeviremedi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Campione!, Chrome Shelled Regios, Date A Live, High School DxD, Infinite Stratos, Kara no Kyoukai, Kore wa Zombie desu ka?, Mahouka Koukou no Rettousei, Monogatari Series, Rental Magica, Toaru Majutsu no Index, Tokyo Ravens.

Bu serilerin romanlarının tümümün animeye aktarılmasını temenni ediyor ve bekliyorum. Animeye çevirilmeyen yok ancak kalan hikayelerin aktarılmasını da çok istiyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

DO RO HE DO RO

Biraz çılgınlık eksik bu ara animelerde. :D Daha sonra güncellerim mesajı. En çok istediğimi yazdım şimdilik.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kozure Ookami aslında en fazla istediğim eser. Ancak o manganın çok başka bir yeri var bende, dolayısıyla pek bir şey diyemiyorum. "Kaliteli bir eser olacak mı?" korkusu öyle bir eser için çok önemli, dolayısıyla onun için çok kararsızım. Cevabım: "Olabilir belki."

Yine Kubikiri Asa aynı şekilde çok önemli.

Onun haricinde, özellikle çok kısa bir aktarım değil, çok uzun bir aktarım ile Yokohama Kaidashi Kikou inanılmaz istediğim eserler arasında.

Yine mesela, uzun bir aktarım ile Sanctuary oldukça hoş olabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde, yine uzun bir aktarım ile Gunnm çok hoş olabilir.

Onun haricinde Billy Bat ve Kongou Banchou aktarımları, beni mutlu edebilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Listeme yeniler geldi taze taze :25550:

Hyokoi; Mangası çok sevimli ilerliyor ki buna gelen Ova'yı her ne kadar sevsem de o kadar uzun mangayı bir OVA'cık kurtarır mı? :(

Savage Garden; Bu mangaya dair söylenecek o kadar şey var ki nerden başlayıp nerden gitsem bilemedim ama bence anime olarak izlenmeyi hak eden bir yapım. Gender Bender türünün en iyilerinden hatta. Keşke anime olarak görebilme şansımız olsaydı.

Totally Captivated; Yaoi manyaklığım yoktur ama severim. Zira komedi türünde olanlar keyifli vakit geçirmek için fazlasıyla iyi oluyor. Sekaiichi ve Junjou gibi bunu da izlemesi baya keyifli olurdu eminim.

ES: Eternal Sabbath; Bilimkurgu olayını genelde daha çok izlemeyi tercih etsem de bu mangayı sevdim doğrusu. Sanırım daha çok psikolojiden giden işlenişi ve karakterlerin yaşantıların gündeme sıkça gelişiyle, en önemlisi de o güzel finaliyle sevdiklerimden biri oldu. Keşke bu güzelliği de anime olarak görebilsem.

Katsu! ; Elbette bir Hajime no Ippo ya da Tomorrow's Joe olamaz ama benim sevdiğim boks temalı spor içerikli mangalardan biri. Karakterleri ve hikayesiyle okurken aşırı keyif aldıklarımdan. Adachi Sensei'nin bir Cross Game ve Touch kadar iyi olacağını düşündüğüm eserlerinden diyebilirim, bu nedenle Katsu'yu da anime olarak görmek fena olmazdı.

Rough; Adachi demişken Rough anılmadan olmaz. Buna uzun uzun yazardım ama zaten yazmıştım, bu yapıma dair olan hislerime direk ordan göz atabilirsiniz. :P

~ http://www.animemangatr.com/forum/manga-tanitimlari-ve-incelemeleri/8973-rough/

Rough dışında tanıtımına değindiğim ve anime olarak görmeyi çok istediğim Yazawa etiketli diğer mangalarım TenNai; I'm Not An Angel, Kagen no Tsuki'yi de tanıtım linkleriyle paylaşayım hemen;

~ http://www.animemangatr.com/forum/manga-tanitimlari-ve-incelemeleri/9143-tennai-im-not-angel/

~ http://www.animemangatr.com/forum/manga-tanitimlari-ve-incelemeleri/9128-kagen-no-tsuki/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Manga değil de novel okurken gözleriniz yanmıyor mu? Hani manga kısa, çok dert etmiyorum ama onlarca bölüm okuyamam tabii lâkin novel derdi bir başka. Niyeyse gözlerim yanıyor gibi ve bir süre sonra artık ekrana bakamıyorum. Zaten televizyon da izleyen biri değilim, telefonlarla da alakam çok yoktur -ki en son ne zaman mesaj geldi diye baksam (bir yakından) bayramdadır. Aramaysa yine öyledir. Dolayısıyla buna bir çözüm bulabilsem süper olur ve ben de doya doya novel dünyasına kendimi atarım ama pek olacak iş değil gibi. Aslında basım olarak elimde olsa ah... Kendimi odaya kapatır günlerce çıkmam. Tabii bu işin esprisi ama heyecanlandıracağı kesin. Artık hayaller Japonya'ya gittiğimde gerçekleşecek. Yoksa burada olacak iş değil gibi. Yinede önerilerin hepsine bakacağım, manga'ları listeleyeceğim ve geri kalanları da not edeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Light novelleri bilemem onlar direk düz beyaz fonta siyah yazı olduğu için bir yerden sonra göz yorabilir ama visual novel için aynı şeyi söylemek sanki biraz zor. Elbette aşırı okunduğunda göz yorabilir ama o kadar da zorlamıyordur bence. Sonuçta arkaplanında resimler var. Ayrıca göz sürekli yazıya odaklanmak yerine karakterlere vesaire de odaklanıyor zaman zaman. Yani tek bir yere odaklanmadığı için tıpkı internette gezinir gibi oluyor bir bakıma.

LN'de iş biraz daha zor dediğim gibi, sadece dümdüz beyaz zemin üzerine siyah siyah yazı yığını. Bunu da ben telefona falan atmakla hallediyorum. Telefonda aynı anda okurken arada başka şeylerle de ilgilenebiliyorum. Yani özetle önemli olan gözün kuru kalmadan işini yapması, daha çok şeyin "resmini çekebilmesi" gerek.

Edit: Elimde basılmış olsa diyorsan aslında LN'yi alıp kırtasiyede tıpkı üniversitede kitap fotokopisi çıkartır gibi kağıda bastırabilirsin. Şöyle defter gibi yapıyorlar spiralli mi ne deniyor, o tarz bir şey olabilir eğer çok okumak istediğin bir şeyse.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

VN okumadım, bu yüzden bilmiyorum diyeceğim ama 1-2 denemem olmuştu. Onda bir sıkıntı çıkmıyor ki zaten hep karakterlerle ilgilendim. Çok sevimli oluyorlar. *tehe* Bir ara VN tavsiyesi isteyeceğim ya da internette en iyi VN diye aratıp bir şekilde bulurum ama dur bakalım...

LN sıkıntısı var işte. Bunu kast ediyorum ve bir tek beni zorluyor olamaz ama belki de kişisel bir problemdir. Hani gözlerim artık tırt olmuştur da pırt olmamak için uğraşıyordur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Edit: Elimde basılmış olsa diyorsan aslında LN'yi alıp kırtasiyede tıpkı üniversitede kitap fotokopisi çıkartır gibi kağıda bastırabilirsin. Şöyle defter gibi yapıyorlar spiralli mi ne deniyor, o tarz bir şey olabilir eğer çok okumak istediğin bir şeyse.

Ya gözün onu okurken yorulması gerçekten şaşırtıcı değil. Dediğim gibi hem bilgisayar ekranı, hem de parlak beyaz zemin üzerine sadece siyah yazı olduğu için gözün performansı düşüyor. Nasıl denir, göz renk istiyor hareket yakalamak istiyor işini yapmak istiyor :D Ama sen onu tutup böyle bir şeye odaklayınca o da artık adapte olamayıp bir yerden sonra alarm vermeye başlıyor. Ben LN okurken sayfa sonlarında gözümü şöyle odanın içinde falan gezdirip bir-iki şeyle uğraşırım gözüme iyi geliyor sıfırlanmış oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ya gözün onu okurken yorulması gerçekten şaşırtıcı değil. Dediğim gibi hem bilgisayar ekranı, hem de parlak beyaz zemin üzerine sadece siyah yazı olduğu için gözün performansı düşüyor. Nasıl denir, göz renk istiyor hareket yakalamak istiyor işini yapmak istiyor :D Ama sen onu tutup böyle bir şeye odaklayınca o da artık adapte olamayıp bir yerden sonra alarm vermeye başlıyor. Ben LN okurken sayfa sonlarında gözümü şöyle odanın içinde falan gezdirip bir-iki şeyle uğraşırım gözüme iyi geliyor sıfırlanmış oluyor.

Bak onu ben de deniyorum ama ne zaman gözümü başka yöne çevirsem kafam başka şeye odaklanıyor sonra bilgisayarı bırakıp kaçıyorum. Zaten chat sayfalarını bir anda terk edip gitmemin sebebi de budur. Tabii bunu bilmiyorsunuz ama bu huyum artık meşhur oldu. Bu yüzden LN okuma çabalarım hep yarım kalıyor. Zaten ilgim çok çabuk dağılır, gözüme takılan garip ya da ilginç bir şey görünce hemen o yana koşuyorum. Uyuzun teki oldum. XP Bence en iyisi Japonya'ya gidelim sonra bir mağazadan kucak dolusu LN alalım. Olmaz mı? Ayıp mı? *kıskıskıs*

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Ben bu konuyu niye daha önce görmemişim ya! Güzel geyik potansiyeli varmış oysa :006:

İlk aklımdan geçen Eromanga-sensei oldu, "zaten anime uyarlaması kaçınılmaz" diyecektim ki haberi çoktan çıkmış bile ¬_¬

OreImo'nun yazarından, bir başka ağabey-kardeş romantik komedisi. Bu defa ağabey hafif roman yazarı, kız kardeşi bolca 18+ iş de yapan bir çizer (gerçek hayatta bir Pixiv çizerine falan denk gelebilir). Sonradan giren rekabet unsuru karakterle birlikte bir SaeKano: Girls Side (belki ikinci sezonunda görürüz) dinamiği de kazanıyor. Pek derin değil ama ilginç bir hikâye.

Mangasının ilk bölümünü, denemek için aldığım Dengeki Daioh dergisinde görmüştüm; sonra unuttum, sonra hatırlayıp bir 10 bölüm falan okudum, sonra hafif romanının cilt isimleri fazla ilginç geldiğinden hafif romanlarını aldım ama henüz rafta bekliyorlar. Animenin tarihi henüz açıklanmamış, okunmayı bekleyen bi dolu SaeKano cildi varken bunu anime çıkmadan okumaya girişir miyim bilemiyorum, ama SaeKano 2. sezonun yakın olduğunu düşünerek onu erteleyip buna sardırmayı deneyeceğim sanırım.

Adında "ero" olduğuna bakmayın, ecchi ağırlıklı bir şey olmayacak, romans ve komedi ön planda. Aniplex destekli A1-Pictures prodüksiyonu olacakmış, beklentim yüksek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

Az bilinenler ağırlıklı olacak. Ortaya karışık;

 

-The Breaker: Goomoonryong'u Toshiyuki Morikawa seslendirecek.

-Watashitachi no Shiawase na Jikan: Mutou Juri'yi için Kaho Kouda veya Takako Honda iyi bir seçenek olabilir. Yuu için ise aklıma ilk gelen isim Hikaru Midorikawa.

-Chian Otoko: Molester beyimiz için Kishou Taniyama'yı düşünüyorum. Peki bu fikre nereden kapıldım: Plastic Neesan - Kuniki.

-Futatabi: Kentaro Miura tek bölümlük mangası. Şöyle 15-20 dk'lık bir ova halinde görsek güzel olurdu.

-Yoshidake no Chisuji: Biliyorum bunu hayatta animeye uyarlmazlar çünkü içinde aykırı şeyler var. Hem bence ideal dönemi 80'li yıllardı o dönemi de çoktan geçtik. Şimdi o kadar da güzel bir uyarlama çıkmaz sanıyorum.

-Kayou Gogo 9-ji: Bu 3 bölümlük mangayı da hayatta uyarlamazlar biliyorum neyse. Buna da erkek için Miyu İrino veya Daisuke Hirakawa olabilir. Veya Daisuke Namikawa. Kadın için de Hitomi Nabatame diyelim.

-Kokou no Hito: Bu baya zorlu bir uyarlama olacaktır. Beck'te Minam Ryusuke'yi seslendiren adamın sesinin Mori'ye baya yakışacağını düşünüyorum. Aslında Hosoya Yoshimasa da olur ama kendisini çok animede dinleyip alıştığımız için özel bir etki oluşturması biraz zor olabilir.

-Utsuro no Hako to Zero no Maria: Yayınlandığı dönemlerde puanı defalarca düşürülmesine rağmen 9,20'leri gören bir seriydi. Başarılı bir uyarlamada Re Zero'nun 15. bölümü tadında bir infial yaratabilitesi bence var. Heyecan vadeden bir seriye benziyor.

-Onani Master Kurosawa: Biliyorum bunu da uyarlamazlar ama işte.. Seiyuu konusunda bir tahminim yok.

-Skip Beat'in Devamı: Olum yapın bi güzellik. Ben o kardeşleri izlemek istiyorum.

-Ai to Makoto: Yarım yamalak gördüğüm Japonca sayfalardan yola çıkarsam Ashita no Joe kadar epik bir seri. Keşke Dezaki usta yaşarken buna da bir el ataymış.

-Let's Lagoon: Deniz, güneş... ve Kamiyama Nori. Olsa güzel olurdu.

-Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Macgatteiru Remake: Olmaz böyle bir şey gerçi ama, bildiğim kadarıyla Yukinoshita kitapta çok daha etkili bir karaktermiş animede epey hakkı yenmiş. Eğer o kitapları en kapsamlı haliyle animeye uyarlama gibi bir yol varsa bunu görmeyi benden başka birçok kimse de sanırım isteyecektir. Yukinoshita'nın gerçek formunu görmek istiyorum!

-Oldman: Ciddi bir yüzle espri yaparmış gibi bir etki uyandıran manga. Komedi ve dramı iç içe verebilme gibi bir becerisi var. İyi malzeme çıkar bundan.

 

Daha aklıma aklıma gelen bir sürü var ama yoruldum. Burada bırakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Light Novel: Gundam Sentinel
Manga: Crossbone Gundam
 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Stüdyolarıyla beraber yazıyorum;

Feng Shen Ji - Ufotable

Solo Leveling - Ufotable

Doctor Du Ming - Madhouse

Ayeshah's Secret - Madhouse 

The Breaker - Ufotable

About Death - Artland

Oyasumi Punpun - Shaft

20th Century Boys - Madhouse

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?