Jump to content
  • Kayıt Ol

Önerilen İletiler

VZ6Hxd7l.jpg

Astronot babasını bir uzay seferinde kaybeden Daichi Manatsu, Tanegashima adası üzerinde dairesel bir aurora fenomenine tanık olur ve bunun üzerine çocukluğunun son mutlu anılarını yaşadığı Tanegashima'ya döner. Zira babasının ölümünden bir süre önce aynı aura'nın bir benzerini burada görmüştür.

Burada karşılaştığı, babasının ölmeden önce Daichi'yi emanet ettiği arkadaşı Tsutomu Nishikubo ona, babasının "gerçek bir Kaptan" olduğunu söyler.

Babasının ölümünden 3 ay önce buradaki terkedilmiş bir uzay üssünün önünden geçerken tel örgülerin ardındaki Teppei adlı esrarengiz bir çocukla tanışıp arkadaş olan Daichi onunla birlikte üssün aşağı katlarına indiğinde şimdilerde neredeyse unuttuğu bir fenomeni gerçekleştirmiştir. Şimdi ise bu anı ona çok uzak bir zamandan kalma bir düş kadar uzak görünmektedir.

Üsse geri döndüğünde önce kilidin elinde almasıyla sonra da konuşamayan ama karşındakine telepatik mesajlar gönderebilen bir kızla karşılaştığında şaşırır. Kız ona dünyaya doğru ilerlemekte olan bir saldırganı gösterdiğinde Daichi'nin kafasında sadece tek bir amaç kalmıştır: Dünyayı ne pahasına olsun korumak.

Bunu aklından geçirir geçirmez onu karşısında bulan bir bilimadamı şaşırmış gözlerle Daichi'ye ve elindeki Earth Engine aktivasyon anahtarına bakar ve "onun bir Kaptan mı olduğunu" sorar. Daichi Kaptan olup olmadığını bilmese de Dünya'yı korumak istediğini söyler.

Dakikalar sonra Daichi bir roketle uzaya fırlatılır ve ardından Üranus'den gelen Kill-t-gang saldırılarının ilk dalgası ile karşılaşır. O şimdi bir "Kaptan" olmanın anlamını öğrenecek ve insanlığın ilk temastan sağ kurtulmasını amaçlayan bir insiyatifin tek silahı olan Earth Engine Impacter'in kullanıcısı olarak Dünya'nın koruyucusu olmanın sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalacaktır.

BONES bugüne dek sayısız yapıma imza attı. Belki bunların tamamı bir klasik değildi elbette ama bunların tümü başka hiçbir stüdyonun taşımadığı harika bir aura'ya sahipti. Full Metal Alchemist, Wolf's Rain, Eureka 7, Tokyo Magnitude 8.0, Soul Eater, Space Dandy, RahXephon, Mars Daybreak, Jyu Oh Sei, Xam'd, belki benim için aynı değerde olmasa da Ouran High School Host Club ve Star Driver başta olmak üzere ellerinden çıkan her yapımla tarzlarını hissettirdiler. Özellikle bunlardan bazıları BONES'un tarz olarak farklılığından öte ayriyeten onların hikaye anlatıcılığı yönündeki başarısını da öne seren örneklerdendi.

Captain Earth'ı ilk duyduğumda acaba yeni bir RahXephon mu geliyor diye düşünmedim değil. Zira 2000'lerin ilk örneklerinden biri olan bu yapım hikaye anlatıcılığı konusunda çok başarılıydı ve ilham kaynağını yer yer aşan, klişe gibi görünebilecek bir konuyu ilmik ilmik işleyerek bir kitap tadında ilerleyip sonuca varan, sadece tek başına Mecha türüne sığdırılamayacak bir eser konumundaydı. Sonraki dönemde BONES'u konvansiyonel anlamda bir Mecha serisiyle görmedik. Son gördüğümüz Star Driver bile bir Mecha serisi olmanın çok dışında bir işti. Hal böyleyken Captain Earth'ın ağır başlangıcı pek de şaşırtmadı. Yan karakterlerden ziyade Daichi'nin çocukluk anılarına ve dünyanın en büyük sırrına ilk tanık olan kişi olması anlatılırken serinin uzun soluklu, ayrıntıları zamana yayan bir anlatım üstleneceğin işaretleri anılanabiliyor.

Müzikler senfonik ağırlıklı ve yer yer Macross Plus gibi Yoko Kanno işlerini anımsatan, hatırlanabilir tınılarla yüklü bir nitelikte. Seiyuu kadrosu ise birinci sınıf, Kenichi Suzumura, eşi Maaya Sakamoto, Rikiya Koyama, Hiroshi Kamiya gibi ağır topların eşlik ettiği kadroda Miyu Iruno altta kalmayan bir performans sergiliyor.

Mecha dizaynı biraz Dangaioh, biraz da Gunbuster gibi. Ne super ne de real, arada bir yerlerde gibi. Sadece bunlardan farklı olarak duruma göre farklı pack'lerle donatılası var gibi. Dizayn olarak artık insanı şaşırtan güzellikte Mecha'lar görmüyorsak da bunu güneşin altında yeni birşey kalmamasına bağlamak lazım herhalde. Yine de Mecha modellemesindeki akıcılık dizaynın tamamen orijinal olmamasının önüne geçmeyi başarıyor.

Animasyonlar gerçekten birinci sınıf! Captain Earth şimdiye dek görüp görebileceğiniz en iyi gattai animasyonlarından sahilden yansıyan deniz ışıklarına dek sayısız şey için çok sağlam animasyonlara sahip. Aksiyon sahneleri kolaya kaçıılıp 3D ile canlandırılmaktansa zor yol seçilip 2D ile yansıtılmış. Uzay istasyonu gibi CG'i zorunlu kılan sahneler bile adeta bir OVA kalitesinde. Captain Earth eğer bu çıtayı çabuk düşürmezse yılın en iyi animasyonlarında kesinlikle adından söz ettirir.

Yazacak çok şey bulamasam da sezonun en iyi Mecha'sı olmakta başa güreşeceğine kesin gözüyle bakıyorum. Aksiyonsuz ilk bölüme karşın Captain Earth'ın üzerinde emek harcanmış bir iş olduğu belli. Bu kaliteyi senaryo gelişiminde de göstermesini umuyor, yapımda emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum.

• İleti 18
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

• CHOBiTS

5

• suke

3

• gundamaster

2

• Akuma_Blade

2

Daimidalar izledikten sonra daha iyi oldugu kararini vermek zor olmuyor. Olay gelisimi cok hizli ve beklenmedik sekilde oldu. Daichi' nin babasinin uzay sahnesi cok yapmacik ve inandirici degildi. Bunun yani sira mecha ve uzay cizimleri goz alici diyebilirim. Dusman tarafinda insan olmasi garibime gitti. Amac ne olacak acaba.Karakter yas kitlesi birazdaha ileri olsaydi liselilerden biktim. Helede dunyayi kurtariyorlarsa.

Mecha dizaynları, özellikle pembe olan bana direk Star Driver'ı hatırlattı, sonuçta aynı ekip yapmış diyecek birşey yok, beğendim dizaynları ama o kadar fabulous gitmez inşallah seri. Animasyonlara harika. Hikaye örgüsü ilk bölümden pek belli etmese de kendini, umarım güzel birşeyler çıkar. İzlenir bu anime. Bir de animenin ismi 90ların efsane çizgi filmlerinden Captain Planet'i hatırlattı bana, konu alakasız olsa da. :D

gundamaster

Mecha dizaynları karşı tarafınkiler Star Dirver, Captain kısımdakiler ise Heroman benzeri. Açıkçası bu kadar fabulous gitmesini ben de istemiyorum.

Bahsettiğim iki animeden de pek hoşlanmıyorum.

Captain Earth içinse hikaye önemi şu ane benim için ön planda. o da ilk bölümden çok kendini belli etmedi haliyle.

Anime de Bones'un bir çok animesinin etkisini hissettim. Eureka 7, Rahxephon, Star Driver ve Heroman.

Bu animelerin kimisi kendi açımdan başarılı olsa da başarısız bulduklarım da var. Yine de bu Bones'un anime açısından katkılarının yadırganmayacak olduğunun bir göstergesi. Öyle ya da böyle çıktıkları dönemde epey ses getiren animeler.

Bir de şöyle bir şey var ki;

Captain Earth Akari

tumblr_n3ldxegN7h1r8h3l0o1_500.gif

Cowboy Bebop Ed

tumblr_m595bdnBal1qbmw0xo1_250.gif

Bunu özellikle yaptıklarını düşünüyorum hoş bir gönderme.

Cowboy Bebop referanslarini gördüm bugün ben de ilgimi çekti seri, acayip övüyorlar takip edeceğim sanirim bunu.

tumblr_n3ldxegN7h1r8h3l0o1_500.gif

O karakter çok ilgi çekici duruyor ve merakla bekliyorum onu daha sonraki bölümlerde görmeyi.

İlk bölüm güzeldi. Konusu biraz havada duruyor şuan için ama bakalım nasıl ilerleyecek. Sonralara doğru mecha-fanservisi(ana karakterin robotunu kast ediyorum) yapmayı da ihmal etmediler tabii.

gundamaster

Bölüm 02:

Daichi baya cesur ve hakikatli bir baş karakter çıktı. Bir mecha animede de pilot böyle olmalı.

Kullanılan teknolojinin biraz daha açıklandığı bir bölüm oldu bu. Livlaster'ın mechanın enerji kaynağı olması ayriyetten dünya dışı bir canlı olarak nitelendirilmesi, kendi isteği ve arzusunun olması enteresan unsurlar. Peki böyle bir şey neden Daichi ile bu kadar uyumlu? sanırım bunun cevabını seri boyunca ufak ufak öğreneceğiz.

Dünyadakilerin savaştıkları kişiler de uzaylıdan ziyade insanların gelişmiş formları ya da uzayda kolonileşmiş bir grubun mensubu spacenoidler olabilirler. İnsanlardan bir farkları yok sadece teknoloji olarak farklılar. bir de öpüşerek karşılarındakinin düşüncelerini okuyorlar :)

Bu savaşın nedeni amacı nedir şu an için pek yorum yapamıyorum.

Earth engine operatörü Akari de bu bölümde kendini gösterdi. earth Engine üzerinde epey hakimiyeti var. İlerleyen bölümlerde bu hakimiyeti ne kadar olur bilemiyorum ama Daichi sanırım kontolü tamamiyl ele alabilir.

Earth Engine'in ufak hali de baya güzel görünüyordu. Gattai sahneleri zaten on numara. Bir tek şu mechaya ayak yapabilselerdi, dizaynı kusursuz bulabilirdim :/

2. bölüm

Daichi kolayca düşmanı yendikten sonra laboratuvar faresi yapılmak istendi fakat azim ve kararlılığıyla arkadaşlarını kurtarmayı başardıki bölümün en iyi kısmıydı.Bakalım liseli gençlerin dünyayı kurtarmasına bu sefer nasıl bakış atacakalar acaba.

Captain earth, haikyuu ile birlikte bahar sezonunda severek takip ettiğim iki seriden biri. Zaten arkadaşlarımız fazlasıyla detaylı inceleme yapmışlar. Aynı şeyleri tekrar etmek yerine 2. Bölüm yorumuma geçeyim hemen :

Bu bölümde Globe ile ilgili yeni detaylar öğrendik, ana karakterler de biraz daha gün yüzüne çıktı. Düşman tarafta da Kill-T-Gang’in yanı sıra Kube denen adamın o yapay zeka ile konuştuğu Macbeth planı gizemi iyice arttırdı. Merak ettiğim diğer konu ise earth engine için iki tane livlaster var şuan ve Daichi’nin eline aldığı livlaster hesaba katılmamıştı. Buradan yola çıkarak: ya yeni bir earth engine modeli göreceğiz ileriki bölümlerde, ya da mevcut earth engine takılan livlaster’a göre özellik değiştirebilir duruma gelecek. İkincisi daha bir olası görünüyor bana ama ne olacağı belli olmaz

t2ExvjPl.jpg

I'm a magical girl! Logical! Logical! :011:

4. bölümde Gundam boyutlarında robotlar göreceğiz gibi. Tasarımlarını beğendim.

CY7ph5F.png

Daichi’yi son anda kurtaran mechanın Kill T Gang olması ve üstüne pilotun Teppei olması beklenmedikti. Albion baya güçlüye benziyor, Amara’nın Mechasını bir vuruşta engelledi. Şimdi Teppei’nin nerden geldiği, Daichi’nin eline livlester veren küçük kızın kim olduğu bilinmiyor ama Kill T Gang ile bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Saltydog için çalışan o adam da tam dayaklık, etrafta sinsice dolaşıp organizasyonun kuyusunu kazıyor. Sonunu hiç iyi görmüyorum.

Suke, gösterdiğin mecha tasarımları gerçekten güzelmiş, böyle tasarımlar görmeye devam ederiz umarım.

İlk bölümden ana karakteri mechanın başına geçtin, "tamam" dedik. Amuro da kokpite oturmuştu daha ilk bölümden. Peki hikaye daha üç bölüm ilerlemesine rağmen fizik ötesine bu denli geçmek nedir?

Mister Spak konuşuyor;

[bimgx=250]http://i.hizliresim.com/jJ1yaG.jpg[/bimgx]

Ama tabii mechalar şekil, izlemeye devam. Yalnız daha üç bölüm oldu ama 20 bölümlük soru sordular. 5 bölüm zaten kesin fanservis olur. Hiç filler olmayacak ki izlediğimiz şeyden keyif alalım.

2 ve 3. bölüm

Daichi arkadaşlarını kurtardı ama kendini kurtaramadı gözlüklü herifin tuzagına düştü. Lakin arkadaşları onu düşmandan kurtarmayı başardı.

Bölüm 02 ve 03:

İlk dövüşünü Mahou Shoujo'muzun da yardımları ile kazanmış olsa da Daichi'nin hala çok fazla açık verdiği gözlerden kaçmadı. Neyse ki Earth Engine Impacter çok sağlam bir zırha sahipmiş ki Daichi'nin gaza gelmesine yetecek kadar zaman kazandırabildi, yoksa çoktan defalarca imha edilmiş olabilirdi.

2. Bölümde tabancayı çekip kuleyi patlatmasını beklemiyordum, çok leziz bir sahneydi. Tabii gözlüklü arkadaşı sincaba dövdürmeseler bu kısımlar hakkında daha iyi konuşabilirdim. 3. Bölüm savaşında ilk bölümdeki roket fırlatma ve gattai sekansının stock footage olarak kullanılmasını pek de hoş karşılamadığımı belirteyim. En azından farklı bir ekipmanla gattai olsaydı da daha ilk bölümden kolaya kaçmasalardı dedirtti. Ayrıca daha 3. bölümden Hana'yı odaya çıplak sokmaları hoş değildi bana göre.

Rainbow of Albion'un gelişi beklenmedikti ama dövüşün bu kadar kısa sürmesini yadırgadım. Rainbow of Albion aslen düşmanlara ait olduğuna göre muhtemelen Teppei'nin gerçek fiziksel varlığı da Uranüs'de bir yerlerde gibime geliyor. Çok fazla terminoloji yaptıkları ve neredeyse hiçbir şeyi açıklamadıkları şu şudur demek güç ama anladığım kadarıyla Kill-t-Gang hikayedeki gerçek düşman bile olmayabilir.

Saltydog'un planları bana RahXephon serisindeki Bahbem Vakfı'nı anımsattı. Bu tarz bir taraf olması seriyi elbette çocukları hedefleyen basit bir Mecha olmaktan çıkartıyor ama Daichi ve diğer çocuklara biraz fazla yoğunlaşıldığını bu da plot'un anlaşılmasını çok zorlaştırdığını düşünüyorum. Yine RahXephon örneğinden gitmemiz gerekirse hikayenin hatırı sayılır bir kısmı slice of life formülünde gitmesine rağmen hikayedeki bilimkurgu tema etkisini hiç kaybetmiyordu. Umarım drama dozu artar da RahXephon'a yaklaşır bu seri, ki bu 26 bölümde yapılamayacak birşey değil bana göre.

Resmi sitede yeralan bilgiye göre Amara ve Moco dışında 5 tane Kill-t-Gang üyesi daha varmış, buna sevindim zira miniboss olayı, Mecha serilerinde sevdiğim elementler içinde yeralır.

Seri hala buzdağı misali yığınla şeyi hala derinde gizlemeyi sürdürüyor. Mavi saçlı kız nedir, ilk temas sırasında neler oldu, Kill-t-Gang vücutları dünyada olduğu halde neden dünyaya saldırıyor ama sahte vücutları neden dünyada, Kivatos Plan nesi, Saltydog insanlığın yokolmasının kaçınılmaz olduğunu ama kendi seçtiği insanların hayatta kalacağını söylüyor, peki neden bütünü değil insanlığın bir kısmını kurtarmayı hedefliyorlar, gibi gibi. BONES'un kolaycılığa kaçmayıp tüm soruları yanıtlayacak bir final sunması en büyük beklentim aslında.

Sonuca gelirsek Captain Earth, bir Mecha hayranı yada RahXephon izlemiş herhangi birisi için başlarda yarattığı beklentiyi 1-2 çıta düşürmüş olsa da hala potansiyelini hissettiriyor ve birçok hit yapım içinde yerini hala belli ediyor. Yeni bölümün bu çıtayı daha yukarı çekmesini ve hatırlabilir bir sunması yönündeki dileklerimi bir kez daha tekrarlayarak 4. bölümü beklemeye geçiyorum.

Not: Hana'nın şarkısı bu sezon dinlediğim en iyi Anime şarkısı olabilir.

4. bölüm

Daichi arkadaşının uzaylı olduğu gerçeğini klişe bir söz söyleyerek kabullendi ama diğer kahramanımız bunu pek kabullenemediler. Düşman ekibimizin ise kolayca üslerine kadar girmesi Daichi'nin babasının ölümünden sonra boşuna beklediklerini gösteriyor. İş olsun işte Daichi büyüsün bize rakip olsun öyle yeniden savaşalım gibiydi resmen. Sade mutlu son görmek için izlediğim bir seri.

• 1 ay sonra...

Bölüm 5~8 arası:

Oldu bir şeyler :P

Teppei'ye genlerini veren, yani onun biyolojik babası olan elemanla tanıştık. Sonra Teppei, bunu neden istediği henüz belli olmasa da olduğu gibi kalmayı istediği halde "Kiltgang" sebebiyle kendinden şüphe duydu ama üstesinden geldi. Şüphesini parça parça ettiği bölümde de üçüncü livlaster, elinde belirdi. Daha sonra Teppei ve diğer ikisini haricinde beş tane daha "designer child" olduğunu öğrendik. Artık o ne demekse. Ama bu beşi de Teppei gibi benliklerini kaybetmiş olduklarını ancak Orgone enrji ile veya bilinci yerinde olan designer child'lardan biri ile temas edince kendilerini "hatırladıklarını" öğrendik ki sekizinci bölümde öyle de oldu.

Olaylar, olaylar yemin ederim :D

Yalnız izlerken aklıma çok fazla teknik soru takılıyor, seyir zevki azalıyor biraz. Earth Engine için her defasında aynı birleşme sahnesini izlemek ise gerçekten sıkmaya başladı. Yavaş olsalar ya biraz, daha sekizinci bölümdeyiz.

Ha bir de Hana'nın memeler bıngıl, bıngılmış. Allah bereket versin.

Bölüm 5~8 arası:

Oldu bir şeyler :P

Teppei'ye genlerini veren, yani onun biyolojik babası olan elemanla tanıştık. Sonra Teppei, bunu neden istediği henüz belli olmasa da olduğu gibi kalmayı istediği halde "Kiltgang" sebebiyle kendinden şüphe duydu ama üstesinden geldi. Şüphesini parça parça ettiği bölümde de üçüncü livlaster, elinde belirdi. Daha sonra Teppei ve diğer ikisini haricinde beş tane daha "designer child" olduğunu öğrendik. Artık o ne demekse. Ama bu beşi de Teppei gibi benliklerini kaybetmiş olduklarını ancak Orgone enrji ile veya bilinci yerinde olan designer child'lardan biri ile temas edince kendilerini "hatırladıklarını" öğrendik ki sekizinci bölümde öyle de oldu.

Olaylar, olaylar yemin ederim :D

Yalnız izlerken aklıma çok fazla teknik soru takılıyor, seyir zevki azalıyor biraz. Earth Engine için her defasında aynı birleşme sahnesini izlemek ise gerçekten sıkmaya başladı. Yavaş olsalar ya biraz, daha sekizinci bölümdeyiz.

Ha bir de Hana'nın memeler bıngıl, bıngılmış. Allah bereket versin.

Abi sen hızlı ilerlediklerini mi düşünüyorsun? Bana göre yavaş ilerliyor. 9 u birazdan izlicem de senden bir isteğim var ben bu animeden fazla bir şey anlamadım. Olaylar terimler mümkün olduğunca detaylı bana anlatabilir misin acaba? Mesaj atarsan iyi olur ya da kimse okur mu bilemiyorum burada da yazabilirsin. Tabii sana soracaklarım olabilir başlığı boşuna meşgul etmemek en iyisi. Umarım yardımcı olursun :)

• 4 hafta sonra...

12. bölüm

Uzay savaşları biteli dünyada işler 4 çocuktan oluşan takımla farklı bir alana kaydı. Amorak ve ekibi yeni arkadaşlar toplarken bizimkiler sadece avatar kazanmalarını engellemeye çalıştılar. Yeni karakterlerden bir kaçı olsun iyilerin tarafına geçse bari. Seri çok ciddi gibi dursada inandırıcılığı yok sadece geçen bölüm profösörün birini vurdular anca.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?