Jump to content
  • Kayıt Ol

Shirogane no Ishi: Argevollen

loykad

Önerilen İletiler

60313l.jpg

Arandas ve Ingelmia ülkeleri arasındaki savaş uzun süredir devam etmektedir fakat uzun süredir sürüncemede olan savaş artık Arandas aleyhine dönmeye başlamıştır. Arandas ordusu 8. Mekanize Müfrezesi üst komuta kademesi tarafından diğer birliklere zaman kazandırmak amacıyla ön saflara sürülürler. Bu birlikte yeralan yeni yetme asker Susumu Tokimune düşman saldırısı altındaki ara bölgede sivil bir konvoyun saldırıya uğradığını görür ve ateş hattına girer. Burada Jamie Hazaford adlı sivili kurtarmasına rağmen kaçmayı da başaramaz. Tokimune, Jamie'nin de önerisiyle onun nakliyesinde yeraldığı Argevollen kod adlı, diğer Mecha'lardan farklı olarak nöral bağlantı ile kontrol edilen esrarengiz bir yeni tip Mecha'yı çalıştırır, bu olayla birlikte iki taraf arasındaki güç savaşlarının kaçınılmaz bir parçası haline gelecektir.

Tanitim için Akuma_Blade'e teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

• İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

• calieran

4

• meyday

2

• loykad

2

• CHOBiTS

1

Konu olarak çok farklı değil ama anlatım olarak çıtasını yükseltebilecek gibi. Özellikle kahramanların yetişkin olması ve şiddet içeriğinin kanlı olması benim adıma olumluydu. İlk görünen araçlar, kaba görüntüsüne rağmen fiziksel hareketlerinin dengeli olması sağlandığı için (bkz.Break Blade) hoşuma gitti. Beni devam edip etmeme konusunda kararsız bırakan olumsuz noktası bölüm sayısı şu an. 12 bölüm gibi olsa fazla dağıtmadan gelişme odaklı bir yoğunlukla süreceğine ümidim daha çok olurdu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Argevollen'in hmm dövüş kareografisi mi denir o şey, çok tahmin edilebilirdi ya. Hani daha dövüş başlamadan ne çeşit tekme atacaği, ne çeşit yumruk atacaği belliydi ve zihnimde canlanmişti. O konuda nedense biraz daha alişilmamişin dişinda bir "ilk dövüş" beklerdim.

Onun haricinde Jamie'ye ba yil dim (Gözlükler <3). Kendi kendine konuşmasi, kendini motive etmesi çok hoşuma gitti biraz kendimi gördüm o hareketlerinde. Sirf o kiz için izlerim muhtemelen, "hero" bozmasi ana karakteri sevmedim. Sirf kendi hisleri için herkes tarafindan güvenilen, başarilari kanitlanmiş komutanlarin yaptiği planlari bozan tipleri hiç sevmem; ister sivilleri kurtarmak olsun ister kişisel durumlar olsun.

Karakterlerin çizimleri çok hoşuma gitti ya, her karakter gözüme çok güzel geldi. Bayanlarin arasindan hangisini seçeceğimi bilemedim, saç modelleri çok kendine has. Dudaklar da Mikasa dudaklari :P

Şu ablamiz güzel ama 2 bölümde falan uyuz olacağim tipte:

[bIMGx=600]http://puu.sh/9Zvwe/c88b1a7594.jpg[/bIMGx]

edit: Abla hotlinking'e takildi :D

Fakat yan karakterlerden şu soldaki kiz favorim olacak gibi:

[bIMGX=600]http://puu.sh/9Zv3c/ca6484dca7.jpg[/bIMGX]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Argevollen aracı biraz aşırı kaçıtı ve biraz klişe yarattı ama ileride hikayede daha dengeli kullanılacaktır sanırım. Daha kaba olmasını yeğlerdim tabii.

Hikayenin kahramanına tam senin bahsettiğin noktalardan ben de antipati duydum. Jamie'den bir tokat yedi bari, iyi geldi. Görüntü olarak da gerçekten iyi bir sevide yapım smile1.gif

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ya varya şu animeyi izleyince acayip hoşuma gitti geldim hemen yorum yazayım dedim. Ama konusu henüz açılmamıştı açan arkadaşlara teşekürler.

Anime hakkında söyliceğim çok şey vardı ama özet geçecek olursam sidonia no kishi bitti bu başladı. O derece ilk bölümü içime sindi. Nimedeki robotlar çok gerçekçiydi. Gerçek hayatta takoz teknolojimizle yapabileceğimiz bir gerçekçilikde. Yine süper robot moduna bağladılar ama bu gerçekcilikte gitseydide rahat izlerdim.

Ş*refsiz komutanların da o şekilde kaçmasına acayip uyuz oldum....

Neyse bu animedede lamda driver mıydı o tarz bir olay var. Gerci busistemi hangi animede görmüştüm anu bile hatırlamıyorum ya. Hani duygumuydu düşünceylemiydi sürekli seri hareket sğlıyordu falan. Umudum bütük bu animeden . Şu gerçekçilikte ilerledikçe tatmin olurum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

• 1 ay sonra...

8. bölüm ve geneli...

3. bölümden sonra seri sıkmaya başladı. Zaman zaman atladığım yerler oluyor. o heycan kalmadı gibi. Fazla mı yavaş ilerliyorlar, yoksa askerlerin görevi gereğimi böyle sıkıcı ilerliyor bilmiyorum. Ama seri sıkmaya başladı düzelmesini umut ediyorum.

bizim pilot oğlanda acayip yeteneksiz yaw, Hadi patlat hadi patlat derken ben patladım ya. Şöyle adam gibi bir iş yapmadı. Gelen giden pilota sövüyor. Sarışın kızda Ne görevi var anlamadım şirkete şikayet edicem görevden alsınlar....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

7 bölümdür izliyorum tek begendigim yani karakter çizimleri. bu kadar ileri teknoloji varken nasıl olurda hava kuvvetleri olmaz yada roket teknolojisi. saçma saçma savaşlara giriyorlar uyduruk bir şekilde kazanıyorlar. düşman tarafında çok çeşitli mechalar varken argevollen olmasa bu tarafta hantal ve ise yaramaz mechalar var sadece. sıkılarak izlemeye devam umarım uzun bir seri olmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

• 4 hafta sonra...

Güncel itibariyle...

2 dk birşeyluyor işler kopacak derken hop soyunuyorkızlar hedi parti yapalım. Acayip boş ilerliyor seri tamam sırlar olur da bu kadar boş şekildede ilerlemez hani. İlk başlarda çok gerçekçi robotlar vardı iyidi falan ama şimdi acayip tırt çıktı seri. Ana karakteri o kadar çok yerdilerki seri de uyuz oldum... Bi insan bu kadarmı yeteneksiz olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

• 4 hafta sonra...

Seriyi bıraktım. Nedenine gelince başkaraktere çok uyuz oldum. Seride acayip sıkıcı ilerliyor. 14. bölüme kadar zor dayana bildim. Seri tamamlandıktan sonra belki tekrar bitirmek adına izlerim. Ayrıca şu başlarındaki komutanın tavırlarıda uyuz olma sebebi....:kineme:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu seriyi benden başka takip eden var mı bilmiyorum ama 14. bölüm itibariyle rapor vereyim dedim.

-Seri güzel başladı, 3. / 4. bölüm itibariyle irtifa kaybetmeye başladı. Savaşın taraflarına dair daha baştan bilgi sahibi olmadığımız için character-driven bir hikaye olmayı tercih eden yapım önemli karakterlerin zaten bir elin parmaklarını geçmemesi sebebiyle bir süre sonra hörgüçsüz deve kanatsız kuş hali alıyor.

-Seri en baştan militaristik bir seri olmaya soyunuyor. Ki biri hariç tüm karakterler asker zaten. Öte yandan hiçbir savaş Argevollen aktive olduktan sonra 1-2 dakikadan daha uzun sürmüyor, savaş sahneleri denen şey çoğu zaman uzaktan gelen silah seslerinden ibaret.

-Mecha dizaynları göze gerçekçi ve göze hoş geliyor ama Argevollen haricindekiler 1-2 isabette alaşağı olduğu için bu aksiyona katkı olamıyor. Neysa ki geçen bölüm itibariyle cannon fodder'larda Front Mission level'ına gerçek anlamda ulaştılar da sonrası için umutlanabildik.

-Benzer şekilde ana karaktere bir rival karakter bile uydurmalarına rağmen geçen bölüme dek Argevollen'in dengi durumda bir düşman yoktu, neyse ki bu bölümle beraber düşmanlar kendi kopya Argevollen'lerini yaptılar.

-Hikaye zaten haftalık yazıldığı izlenimini verdiğinden bir nokttadan sonra karakterler 2-3 bölümde bir duşa, masaj salonuna, hamama filan girmeye başladı. Tam olarak 12. bölümdeki flashback bölümü saymazsak o kısma dek ne karakterlerin anlattıkları bir subplot görevi gördü ne de karakterler bize o ana dek haberimiz olmayan birşeyden haberdar ettiler. Pacing sorunluydu yani baya baya. Neyse ki flashback bölümü ile birlikte 1 hafta ara verdiler de geri geldiklerinde toparlanma belirtileri görebildik. Yine de hala sorunlar yok değil.

-Kaç bölümdür izliyorum hala bir uçak yada helikopter görmedim. Öyle bir evren ki herşey karayolları ve arazi şartlarına endeksli. İlk çift şeritli yolu yapan dünyayı ele geçirebilir gibi hissediyorsunuz. Buna benzer şekilde Seeker her bölümde Kaptan Swing'deki Şahingöz gibi ağaca filan çıkıp düşman hakkında bilgi veriyor ki haliyle casus uydu teknolojisi de yok, drone kavramı da yok sonucu çıkarttım ben.

-Tokimune Beta olarak başlayıp 2 bölüm sonra alpha'lığa terfi oldu ki hoş değildi. Megafonla bağırarak "benden hoşlanıyor musun?" dediği sahnede facepalm yaptım bildiğin.

-Serideki en oturaklı karakter Samonji taicho ve Suzushiro . Konuşsun birşeyler söylesin diye bekliyorsunuz çoğu zaman.

-Jamie kezban tayfasından kadroda. Tokimune'yi seviyor mu yoksa geceleri Argevollen'in kullanım kılavuzuna sarılarak mı uyuyor, anlamak mümkün değil. Kötü bir Nina Purpleton varyantı denebilir.

-Seride askeri bakaralardan ötesini görmek mümkün değil. Komutanların çirkefliği yada tarafsız sivillerin vurdumduymazlığı bir noktaya kadar akesdiyor seriuye ama sadece o kadar. Yani bir sosyal yada politik background yok gerçek anlamda.

-Karakterler koşmaya başlayınca framerate resmen sürünüyor. Sanki koşuyorlar değil sabit arka plan önünde ileri yönde moonwalk yapıyor gibi hissediyorsunuz. Çoğu zaman hareket eden karakterlerin bacaklarını göremiyoruz bu yüzden. Benzer şekilde belli bir mesafenin ilerisindeki herkes çöp adam rolü yapıyor. Kadraja giren çok az figüran konuşuyor, sanki herkes öğrenci yapımı düşük bütçeli bir amatör filmde gibi.

-2. Ending ilkiyle kıyaslanamayacak kadar iyi. Tamaki Nami hayranları buraya gelsin!

-Gelecek bölümden itibaren göreceğimiz yeni OP şarkısı da KOTOKO'dan geliyor ve o da bir hayli iyi.

Özet geçmek gerekirse bu serinin hala devam ediyor olmasının sebebi muhtemelen XEBEC'in Soukyuu no Fafnr: EXODUS öncesi izleyiciyi boş bırakmak istememesi olabilir. Geçen bölüm itibariyle artık Argevollen'in dişine göre bir rakip var ve serinin birkaç eksisinin farkına vardılar gibi. Yine de serinin Front Mission olmakla Gundam olmak arasında kararsız kalan bir deneme olduğunu, bu yüzden çokça yalpaladığını söylersem durumu net olarak tanımlayabilmiş olurum.

Bonus:

"Front Mission da nesi?" diye soranlar için:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ana karakterin ablasının başına gelenleri çok erken açıkladılar bana göre. Aksiyon da pek yok mecha türüne göre. Ama izlenmiyor değil yani. Sürükleyici en azından.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?