Jump to content
  • Kayıt Ol

Forum hakkındaki genel önerilerim.


AkuTan

Önerilen İletiler

Öncelikle genel olarak birden çok tavsiyem olacağından hepsine tek tek açmak yerine genel bir konuda hepsini dile getirmek istedim,bu konuda belirteceğim öneriler üzerine sadece yöneticiler değilde üyelerde yorum yapar ve düşüncelerini dile getirirse çok daha yapıcı olacağını düşünüyorum ve konuyu gören herkesin birşeyler yazmasını rica ediyorum,neticede ne bilgi gerektiren bir konu bu nede quiz arkadaşlar sadece olsa nasıl olur şeklinde düşüncelerinizi belirteceksiniz bu kadar çekingen olmayın lütfen.

Başlangıç olarak daha öncede belirttiğim Sezon bölümü üzerinde durayım.Forumun aktifliğini arttırmak ve daha canlı hale getirmek için bence Sezon animeleri kullanılması gereken bir faktör olduğunu düşünüyorum.Sadece Anime Tartışmaları kısmı yeterli olmuyor orası zaten karman çorman ve kimse gerekli özeni göstermiyor. Normaldir neticede "En son hangi animeyi izlediniz" tarzı tek kelimelik cevaplar içeren konular o bölümde,Anime tahmin vs gibi oyunlarda o bölümde,Anime Nasıl Tartışılır şeklinde genel yorum içeren konularda o bölümde üstüne birde sezon animelerinin konusu açılsa bile görülmüyor aksanıp gidiyor,Şuana kadar ben Fate Zero haricinde hiçbir sezon animesinin orda güzel bir şekilde tartışıldığını görmedim,belkide benim gözümden kaçmıştır bilemiyorum.

Önerim şudur ki Her sezon ve Ondan bir önceki sezonu içeren birer bölüm açılsın foruma,Bu bölümler içindede her animeye has birer konu olsun.Örneklendirerek anlatmam çok daha kolay olacak sanırım,Şuan sonbahar sezonundayız,"2011 Sonbahar Sezonu" adı altında bir bölüm açılsın,bu bölümde Fate/Zero Genel tartışma , c3 Genel tartışma,Boku wa Tomodachi ga Sukunai Genel tartışma ... şeklinde konular olsun.Hatta geliştirelim derseniz Birde genel konu açabiliriz mesela "Sezondaki hangi animeyi hangi grup çeviriyor" tarzında listeleriz güzel bir şekilde kullanıcılarımıza büyük faydası olur,Çokta güzel tartışma ortamı oluşur. Sonbahar sezonu bitip Kış sezonu başladıgında Birde "2011 Kış Sezonu" diye bölüm kurulur,Buda aynı şekilde konular vs devam eder,İlkbahara geçildiğinde ise sonbahar sezonu bölümü tüm konularıyla birlikte Anime Tartışma bölümüne gönderilir ve silinir,Böyle düşünmemin sebebi güncelden takip edenler çok olduğu gibi Anime bitince bir solukta izlemek isteyenlerde çok olması sebebinden dolayı.Bu şekilde bir döngü ile sürekli Güncel sezon ve Bir eski sezon şeklinde bölümler bulunması Benim ilk ve en çok önemsediğim önerim.

Devam edecek olursam,Artık foruma bir temizlik gerektiğini düşünüyorum.Yine örnek vereyim mesela; Dergi bölümü son derece gereksiz.Artık devam etmiyor farkettiğiniz gibi,gelen üyeler bile şaşırıyor burdaki eylül 2009 mu 2010 mu 2011 mi diye.Güncellemesi verilmeyen,bitmiş bir dergi için özel bölüm tutmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum,Sadece dergi olayı değil tabiki "2009 Anime Ödülleri" konularınında üst konu olmaması gerek bence aynı sebepten dolayı artık geçmiş bitmiş arkadaşlar Bu konular sadece Forumu ölü gösteriyor.Toptan silinsin yok olsun demiyorum tabiki emek var sonuçta,Ancak kendisine özel bir bölümün olması veya üst konu olması yerine Anime tartışmaları bölümünün içine atılabilir o konular zaten çorbaya dönmüş durumda o bölüm her türlü telden konu var.

Hazır üstünde durmuşken,Şu "en son hangi animeleri izlediniz" - "en son hangi mangayı okudunuz" - "en son hangi karakterin resmiyle karşı karşıya kaldınız" vs tarzı konularında ya toptan silinmesi yada onlara özel bir bölümün oluşturulup hepsinin oraya atılması gerektiğini düşünüyorum.Bu tür konular forumun aktifliğini öldüren tek kelimelik ne yoruma açık ne tartışmaya açık post kasmaya özel konular arkadaşlar. Forumda böyle konulara hiç gerek yok bence,Ancak siz kalması gerektiğini düşünüyorsanız bile en azından özel bir bölümde olsun,Anime tartışmaları kısmına bi giriyorum ilk 5-6 konu o zaten,araya birkaç tane görüşe açık konu karışmış,en üst sıralarda olması gereken "X animesi tartışma" tarzı konular artık arka sayfalarda bile değil toptan açılmaktan vazgeçilmiş o konuların aktifliği karşısında ezildiğinden dolayı. Adam sezon animelerinden bir konu açıyor mesela "şu animeyi takip eden varmı nasıl buluyorsunuz" vs tarzında,Konu açıldıktan bir gün sonra en alt sıralara düşüyor hemen bu tür konular yüzünden,haliyle gerekli ilgi gelmeyince konuyu açan arkadaşda bir daha öyle yapıcı konuları açmaktan çekiniyor nasıl olsa kimse umursamıyor diye.

Biraz daha ayrıntıya ve kişisele inecek olursam,Anime Oyunları bölümünün Visual Novel ve Anime oyunları şeklinde 2ye ayrılmasını çok isterim.Ne zamandır diyorum büyük resimli güzel bir visual novel rehberi hazırlıcam diye ancak ardından bölüme bakınca vazgeçiyorum.Zaten teknik açıdan problem var visual novel oyun değildir sonuçta oyundan çok roman türüne yakın,ben oraya visual novel tartışma konuları açsam bile üye o bölüme aksiyonlu savaşlı vurdulu kırdılı oyunlar hevesiyle girdiğinden zaten ne okunur nede birileri takar.Dediğim gibi bu forumun bir eksiği değil ondan ziyade bir istek gibi algılayabilirsiniz, Neticede milletin buz devri vs tarzı "çizgi film & animasyon genel" tarzı bir bölüm görseniz oraya gidip Darker than black tarzı bir konu açmak istemezsiniz sizde, tamamen farklı bambaşka şeyler sonuçta.Bende aynı o şekilde hissediyorum aralarında o kadar fark var yani.Öyle bir bölüm açılırsa Download linkleri,tanıtımlar vs her türlü yardımda bulunurum birileri okuduğu / ilgilendiği sürece,Zaten söylediğim gibi uzun zamandır var kafamda böyle büyük bir rehber hazırlayıp önüme gelen her anime forumuna koyma planı yoksa visual novelin bilineceği yok.

Son olarakta forumla direk olarak bir alakası yok ama yetkili en azından milletle içli dışlı biri el atıp yeni bir msn grubu oluşturursa forum için güzel bir sohbet ortamı olur,yeni üyelerle eski üyeler arasında bir iletişim bağı kurulmuş olur en azından forumda açık bir şekilde Yeni üye & Eski üye bölünmesi var yeniler bir türlü ortama alışamıyor yorum yapmaktan millete karşı görüşünü bildirmekten çekiniyor,belki onların bu huylarını üzerinden atmalarına yardımcı olur bu grup,en azından benim aklıma gelen en iyi fikir bu yeni üyelerin foruma kaynamasını sağlamak üzerine,varsa başka fikirler açığım,Düzgün sayıda katılım olursa işe yarayacağından eminim diyebilirim ancak sorun o düzgün sayıyı yakalamakta.

Baya uzun oldu sanırım,Benim genel önerilerim bunlar arkadaşlar uzun zamandır vardı aklımda anca zaman bulup yazabildim hepsini.Tek isteğim fikirlerinizi dile getirmeniz bu sayede bir karara varabiliriz mantıklı & mantıksız diye.Herhangi bir bilgi falan gerektirmiyor gördügünüz gibi tek yapacağınız kendi düşüncelerinizi söylemek,oda illa uzun veya hepsi üzerine olacakta değil birkaç tanesi üzerine konuşsanız bile yeterli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Önerilerinin bir çoğunu haklı buluyorum ve bencede bu konularda eksiklikler var.Ama dediğin üzere bir değişiklik yapacak yöneticilerimizin artık eskisi kadar vakit ayıramadıklarını görmüşsündür.Beyazm ve Spartiate örneğini verebilirim.Site kurulalı 4 yıl oldu o zamandan bu yana çok şey değişti bunlara görev alan paylaşımda bulunan yönetici ve üyelerde dahil.Belli bir yaştan sonra artık çoğumuzun hobi olarak ilgilendiği bu alana artık zaman ayırmakta zorlanıyoruz.Sitenin devamlılığını ve daha güzel yerlere gelmesini sağlayacak olan yeni bir nesil gerekli desem yeridir.Üye sayımız 7000'lere yaklaşıyor.Bunun içinde üyeliğini unutan yada farklı sebeplerden yeni üyelik almış olanlar olabilir ama fazla değildir kannımca.Sayı tam olmasada gerçeğe yakındır bence.Dediğin gibi yeni üyeler ortama kaynaşamıyorlar çok nadir çıkıyor anca pek çoğu ilgilendiği projeye yada konuya bir iki mesaj atıp öylece kalıyorlar.Bu üyelerin bilgi ve yeteneklerinden yararlanmak ve paylaşımda bulunmaları sağlamak isteriz ama ne var ki milletçe bu konuda çok tembeliz.Sömürmeye alışmısız yada sömürülmeye.

Sadede gelirsek önerilerinin hepsi olmasada dikkate alınacağını düşünüyorum.Böyle bir paylaşımda bulunup daha iyisi için yapmak istediğin görüşlerini dile getirmenden oldukça memnun oldum.Böyle devam etmeni dilerim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de animeye özel konuların daha çok olmasını istiyorum. Benim gözüme çarpan 2 konu var: Fate/Zero ve One piece. Sezon animeleri bölümü açılması iyi olur bence de.

Diğer konu visual novel'e özel bölüm. Böyle bir bölüm açılırsa ilgimi çeker, açılırsa iyi olur. Ben bölüme elimden geldiğince katılmaya çalışırım.

Msn grubu konusunda bir fikrim yok. Birçok forumun msn grubuna katıldım ama ben yeni girdiğim için o gruba kimse beni takmıyordu desem yeridir. ''Bu seri ne zaman çıkıyor bilginiz var mı?'' diye sormama rağmen onlar ben hiç yokmuşum gibi birbirleriyle samimi olmuşlar,lakaplar takmışlar yani orada kendi istedikleriyle bir ortam yapmışlar diyebilirim. Öyle olunca da ben de forumların msn gruplarına uğramamaya karar verdim. Açılırsa yine katılım gösteririm ve umarım zamanla ötekiler gibi olmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet site yetkilileri olarak gerektiği kadar zaman ayıramıyoruz maalesef. Hayat şartları bizi buna zorluyor. Taze kana ihtiyaç var bu bir gerçek. Site için yararlı bir şeyler yapabileceğinden emin birileri varsa başvurmaktan çekinmesinler.

Gelelim önerilere, anime tartışmaları ve "hangi animeyi bitirdiniz" gibi başlıkların ayrı ayrı forumlarda olması fikrine katılıyorum. "hangi animeyi bitirdiniz" tarzı başlıklar herkesçe gerekli görülmeyebilir ama kalmasında yarar olduğunu düşünüyorum ben çünkü bazılarımız arkadaşların neyi izlediğini, neleri indirdiklerini bu şekilde takip ederek fikir ediniyor varsa sorularımızı yöneltebiliyoruz.

Sezon animeleri için ayrı ayrı başlıklar yerine "gösterimi devam eden animeler" ve "gösterimi bitmiş animeler" diye 2 ana başlık oluşturulabilir. Sonuçta kış sezonu gösterilmeye başlanmış bir anime uzun bir seriyse yıllarca devam edebiliyor. Açıkçası ben kış sezonuymuş, yaz sezonuymuş diye takip etmiyorum animeleri. Her sezon için ayrı başlık açmak bu yüzden bana gereksiz geliyor.

msn konusunda, bir arkadaşımız böyle bir grup kurmuştu ama şu anki durumu nedir hiç bilmiyorum.

http://www.animemangatr.com/forum/duyurular/4443-amt-group/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bütün önerilerini destekliyorum, hepsinde yerinde ve mantıklı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bütün öneriler mantıklı ve bana görede yapılması gereken işler. Hepiniz biliyoruzsunuz ki bu kategorileri Admin arkadaşlarımız açabilir. Ve onlarında zamanı yok. Zaman buldukça tabi ki yavaş yavaşta olsa yapılması taraftarıyım. Zaman yoksa bile + yeni alım yapılabilir. :) Hatta en kolayı yetkiye + yetki ekleyip yapılabilir. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 yıl sonra...
(düzenlendi)

Yeni konu açmaktansa burada yazıyorum. Şu en son güncellenen konular bölümünde sadece son 5 mesaj gözüküyor onu arttıramaz mıyız ?Şöyle yine 5 er 5er gözüksün ama yan taraftan kaydırabilelim. Gerekçe olarak da sitede geçmişten kalan bir sürü konu  var  ve ben güncel konuları takip etmeyi daha çok seviyorum yani 5 başlık yetersiz geliyor, bilmiyorum zaten en son güncellenen konular için başlık var mı başka? Bir de mesela sadece son5 mesajı üye olmayanlar da görse aktif katılımcı sayımız artar diye düşünüyorum .Bilgilendirirseniz sevinirim

Düzenlendi: (°F!)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
15 dakika önce, °F! yazdı:

Yeni konu açmaktansa burada yazıyorum. Şu en son güncellenen konular bölümünde sadece son 5 mesaj gözüküyor onu arttıramaz mıyız ?Şöyle yine 5 er 5er gözüksün ama yan taraftan kaydırabilelim. Gerekçe olarak da sitede geçmişten kalan bir sürü konu  var  ve ben güncel konuları takip etmeyi daha çok seviyorum yani 5 başlık yetersiz geliyor, bilmiyorum zaten en son güncellenen konular için başlık var mı başka? Bir de mesela sadece son5 mesajı üye olmayanlar da görse aktif katılımcı sayımız artar diye düşünüyorum .Bilgilendirirseniz sevinirim

Bunun için yakında bir değişiklik olacak, webmaster arkadaşlar ilgileniyorlar. Orada sadece 5 başlık olması bize de yetersiz geliyor. 5'den fazla mesaj atıldığında görmek içinse okumadığım içerikler kısmından ya da tüm etkinlikler kısmından sitede neler olmuş bakabilirsiniz 

  • Beğeni 2
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)
6 dakika önce, gundamaster yazdı:

Bunun için yakında bir değişiklik olacak, webmaster arkadaşlar ilgileniyorlar. Orada sadece 5 başlık olması bize de yetersiz geliyor. 5'den fazla mesaj atıldığında görmek içinse okumadığım içerikler kısmından ya da tüm etkinlikler kısmından sitede neler olmuş bakabilirsiniz 

teşekkürler ilgi ve cevap için

 

4 dakika önce, Serkan yazdı:

https://www.animemangatr.com/kesfet/ yeni eklenen icerikler

https://www.animemangatr.com/kesfet/okunmamis/ buda cikis yaptiktan sonra yani sen forumda degilken eklenen okunmadigin icerik

 

Link için de teşekkür ederim. Şu andan itibaren kullanmaya başlıyorum :D

Düzenlendi: (°F!)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Ben de resimleyeyim bari, tam olsun.

Bu varsayılan temada ikinci linke ("Okumadığım içerikler") gidiş yolu (ilk link de baştaki "Tüm etkinlikler"):

1809d5c808834af781c5efdad7c388ce.jpeg

 

Bu da sağdan gidişli temalarda:

6c2b6107e6664dee8fe961aea4e3c317.jpeg

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vay be konuyu açalı tam 5 yıl olmuş, anasayfada görünce başka bir aku çıktı da yeni bi konu açtı sandım bi an :P

  • Beğeni 2
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?