Jump to content
  • Kayıt Ol

Kotonoha no Niwa


bedifeci

Önerilen İletiler

Kotonoha no Niwa

2013
8.2
168K
Kotonoha no Niwa Afişi
İNGİLİZCEThe Garden of Words
ORİJİNAL言の葉の庭
DİĞERKoto no Ha no Niwa, The Garden of Kotonoha
KATEGORİFilm
KAYNAKÖzgün
BÖLÜM SAYISI1
SÜRE46 dakika
GÖSTERİM31 May 2013
STÜDYOCoMix Wave Films
TÜRGündelik Hayat, Psikolojik, Dram, Romantik
TANITIM

Konu modern çağın Japonya’sında Kyushuda Kantoda geçiyor. Şehrin gökdelenlerin ortasında kalan ,tek yeşil alan olan bir parkta (japon bahçelerinde) yağmurlu havada ,bir çardakta ana karakterlerimizin karşılaşmasıyla olaylar başlıyor. Yukino ile Akizuki karşılaşması zamanla gizli bir aşka dönüşecektir. .Özelikle Yukino da bir takım sorunlar vardır ve bu sorunların ağırlığı mesleğine belli bir ara vermesine neden olmuştur. Akizuki de bir lise öğrencisidir ailesel sorunları vardır ancak bunu dert etmez. En azından günün modern insanları gibi davranır. . Akizuki Meslek lisesine girerek meslek lisesinde ayakkabı tasarımı bölümünde okumak ister. İkili arasındaki yağmurlu havalardaki çardaktaki elektriklenmeden sonra yaz gelmiştir.

SESLENDİRME KADROSU
Yukari Yukino Kana HanazawaJaponca
Takao Akizuki Miyu IrinoJaponca
Matsumoto Suguru InoueJaponca
Aizawa Mikako KomatsuJaponca
Rika Teramoto Yuka TerasakiJaponca
Shouta Akizuki Takeshi MaedaJaponca
Souichirou Itou Takanori HoshinoJaponca
Satou Megumi HanJaponca
Satomi Akizuki Fumi HiranoJaponca
YAPIM EKİBİ
Noritaka Kawaguchi Yapımcı
Makoto Shinkai Yönetmen, Yazar, Resimli Senaryo Taslağı, Renk Tasarımı, Kurgu, Görüntü Yönetmeni
You Yamada Ses Yönetmeni
Motohiro Hata Jenerik Şarkı İcrası
İLGİLİ YAPIMLAR
Kaynak Kotonoha no Niwa

 

THE GARDEN OF KOTONOHA

KELİMELERİN BAHÇESİ

Yeni seyretmiş biri olarak kesinlikle aldığı puanı hak eden bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Anime deki çizimler ,sesler ,kullanılan teknikler üst seviyede. Konu modern çağın Japonya’sında Kyushuda Kantoda geçiyor. Şehrin gökdelenlerin ortasında kalan ,tek yeşil alan olan bir parkta (japon bahçelerinde) yağmurlu havada ,bir çardakta ana karakterlerimizin karşılaşmasıyla olaylar başlıyor. Yukino ile Akizuki karşılaşması zamanla gizli bir aşka dönüşecektir. .Özelikle Yukino da bir takım sorunlar vardır ve bu sorunların ağırlığı mesleğine belli bir ara vermesine neden olmuştur. Akizuki de bir lise öğrencisidir ailesel sorunları vardır ancak bunu dert etmez. En azından günün modern insanları gibi davranır. . Akizuki Meslek lisesine girerek meslek lisesinde ayakkabı tasarımı bölümünde okumak ister. İkili arasındaki yağmurlu havalardaki çardaktaki elektriklenmeden sonra yaz gelmiştir. Akizuki evde tek başınadır ,meslek lisesine gitmek istiyorsa Yarı zamanlı işlerde çalışması lazımdır.Bir taraftanda Yukinoyu düşünür yeniden onla yağışlı bir havada konuşmak ister, ancak acele etmesi de gereklidir. Hikayemizde bu şekilde devam eder…Yaklaşık kırk beş dakikalık anime beklenenden daha fazlasını veriyor. Animenin Motohiro Hata tarafından seslendirlen kapanış parçasının dinlemenizi isterim.Animeyi seyrederken aklıma nedendir bilmiyorum Love Rain dizisi ve Hotarubi no Mori e geldi. Puan olarak 10/8.5. hakkediyor.

Kotonoha no Niwa - YouTube

Animeyi indirmek ve seyretmek için Tıklayınız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • gundamaster

    1

  • Burak

    1

En Çok Yazanlar

gundamaster

Animenin görselleri şahane. Bahçenin olduğu her sahnenin ekran görüntüsünü al wallpaper diye kullan o derece.

O bahçe yağmurun yağışı ve orada oturup muhabbet etmek, insana öyle bir yerde olma isteğini veriyor.

Karakterlerin orada gayri ihtiyari orada buluşupta daha sonra hayatlarının şekilleneceği kimin aklına gelirdi ki. Son sahnelere doğru artan romantizmi iyi yedirmişler filme. Bu filmde olması gereken öyle şiddetli bir aşk patlamasıydı. Yağmurun da bu aşkın betimlemesi tarzında şiddetli yağması uygun bir sahne oluşturmuş. Filmde en etkileyici sahne orasıydı benim için.

45 dakika gibi kısa bir süreye sıcacık bir film sığdırmayı başarmışlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 yıl sonra...

Bende yeni izleme şansı buldum ve görsel açıdan beni çok tatmin etti. Kurguya gelecek olursak sıradan bir lise öğrencisi bile bu tarz bir konuyu yazabilir, yani öyle ahım şahım bir kurgusu dramı yok normal. Ama görseller ve seslendirmeler çok iyiydi. Neyse biraz araştırmam sonucunda mangasının bir tık daha güzel bittiğini öğrendim. Buraya yazayım.

 

Spoiler

Mangasında biraz daha farklı bir son oluyor. SPOILER ALERT dedikten sonra yazayım. Yukino Shikoku'ya taşınıyor oradan sonra da "Kimi no na wa" filminin geçtiği yere taşınıyor. Filmin başında da dikkat ettiyseniz Yukino hocayı görmüşsünüzdür okulda edebiyat öğretmenliği yapıyordu. Mitsuha, Tessie, ve Sayaka'nın öğretmeniydi. Hatırlamak için açıp bakabilirsiniz. Mangadaki sonda ise Yukino, Akizuki'nin onun için yaptığı ayakkabıyı giyiyor ve böyle okula gidiyor. Hatta https://www.youtube.com/watch?v=lGAslHgs9Rg director cut kısmının 4.45 saniyesinde de görebilirsiniz. Fakat tabi Akizuki gene yanında değil. Akizuki hayallerini gerçekleştirmek için İtalya'ya gidiyor. Tabi birbirlerini unutmuyorlar. Yani gene ucu açık ama animeye göre bir tık daha mutlu şekilde bitiyor.

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?