Jump to content
  • Kayıt Ol

Heartache 101


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

uchioniko.png

Açıkçası bunu Anime oyunları kısmına açıp açmamakta tereddüt ettim ama Dating Sim tarzı olduğu ve benzer konulu oyunlara bu bölüm altında belki rastlamış olabileceğinizden burada paylaşmak istedim. Oyun RPG Maker'le yazıldığı için gelişmiş grafikler yada oynanış beklememeniz lazım ama benzer türde çoğu oyun zaten minimalist olduğundan bu sorun teşkil etmeyecektir ama öncelikle söylemem gereken şey, oyunun alabildiğine generic olmasına karşın -herşeyiyle!- türünün tek örneği gibi samimi ve açık kaynak kodlu olması.

Biraz açarsak, 200 MBlık bu ücretsiz oyun elbette yazılmış bir senaryo yada heroine kadrosu ile geliyor olsa da oyuna istediğiniz an log dosyalarını açıp değiştirerek yada hayranların ürettiği heroine'lerin paketlerini indirerek sürekli genişlemeye açık bir senaryoya sahip. Yani oyunun resim galerisinde gördüğünüz ama tipinden hoşlanmadığınız bir heroine mi var, hemen disable edip onla ilgili tüm karşılaşmalardan kaçınabilmiş oluyorsunuz. Benzer şekilde oyunun başlangıç setinde gerek tipi gerek hikayesiyle aradığınız türde bir heroine yok mu? Birisi mutlaka sizin gibi düşünmüş ve sizin aradığınıza benzer bir heroine yazmıştır, indirin ve oyunda onunla oynayın. Yada belki kendi özelliklerinizden hoşlanmıyorsunuz, standart bir karakterle başlamak yerine fazladan özellikler istiyorsunuz, herkesin telefon numarasını bilen, popüler, klübü olan yada sempai konumunda biri yada daha fazlası. (Oyunun son sürümünde eşcinsel eğilimleri olan bir ana karakter bile oluşturmanız mümkün) Benzer şekilde oyunun editörüyle kendi hikaye arc'larınızı yazabilir, kendi heroine'lerinizi ekleyebilirsiniz. Tüm özellikler ve hatta müzikler oyunla beraber gelen editörle değiştirilebiliyor ve yapılan birçok değişim oyundaki heroine'lerin diyaloglarına doğrudan yansıyor.

Hikaye bir ölçüde de olsa Amagami SS'i andırıyor. Eğer herhangi bir değişiklik yapmadıysanız, oyuna çocukluk arkadaşınız Miki ile başlıyorsunuz. Aranızda çıkan küçük bir inatlaşma sonrası o size hiçbir zaman kız arkadaş bulamayacağınızı iddia ediyor, (zaten hep kardeş gibi büyüdüğünüz için mevcut koşullarda kendinizi de onun normal anlamda arkadaşı olarak adlandıramazsınız) ama yine de siz gaza gelip bu tatlı sert meydan okumayı kabul ediyorsunuz. Önünüzde 101 günlük bir süre var ve bir bakıyorsunuz, bırak randevuya çıkacak bir kızı, Miki olmasa bir slm atanınız bile yok. Hemen işe koyulmalı ve sosyalleşmelisiniz. Oyundaki sosyalleşme sistemi çok basit olmasına rağmen aslında çok da sallamasyon durmuyor. Oyunda ilk kez karşılaştığınız heroine'ler nötr'ler. Bu onlarla karşılaşmalarınızda onlara vereceğiniz yanıtlara göre pozitif yada negatif anlamda değişebilecek şeyler. Planlanmış karşılaşmalar dışındaki karşılaşmaların tümü oyun haritasında zar atarak ilerlediğiniz yarış oyunları gibi. Oynamamış olan yoktur sanıyorum. Karşılaşmanızın her birinde -planlanmış diyaloglar haricinde- o karakterin log'larındaki ilk replik ve sırassıyla sonrakilerle karşılaşıyorsunuz. Tabii bu sistem tamamen tesadüfi şekilde ilerleyen bir hikaye yada heroine artışı sağlıyor. Örneğin oyunu yarısına kadar ilk oynayışımda kendini dedektif olarak gören kız sadece uzaktan görüp geçtiğimiz bir simaydı. İkinci oynayışımda ta en başından yakın arkadaşlarım arasına girdi. Bunun gibi pek çok olay ve arkadaşlık öngörülmesi zor ama aslında sizin de bir noktada az çok etki edebileceğinizi farkettiğiniz event'larla tetikleniyor. Kesin olan şu ki her oynayışızda aslında tamamen farklı bir senaryo yazarına geçen bir oyun oynadığınızı hissedebilecek olmanız.

Oyunu yapan arkadaş son derece alçakgönüllü. Kız arkadaş edinmekte olaylar bir randevudan öte ve "best friend" durumundan öteye pek geçmiyor ama sonuç olarak hepimiz kızlarla muhabbete nasıl başlamanın nasıl bir sorunsal olduğunu çoğu kez yaşamışızdır. Mantıken karakterin önce ismini öğrenmemiz, ortak arkadaşlarınızı araştırmanız, burç ve telefon numarası isteyecek kadar "slm, nbr" muhabbetleriyle yüzünüzü tanıdıklaştırmanız gerekiyor. Yanlış metodlarla bunu yaparsanız "Şimdi gidiyorum, sakın başka birşey sorma." yada "Lan yine mi sen?" tarzı paylamalarla karşılaşır hale gelirsiniz.

Oyunda 3 ayrı zorluk derecesi var bu yüzden aynı karakter farklı zorluk derecelerinde ve farklı oynayışlarda asla aynı gün sayısı sonunda sizin için "best friend" haline gelmiyor.

Oyunda peşitli minioyunlar oynamanız da gerekiyor. Pacman tarzı bir mini oyunda kılık değiştirip okulda korsan hademelik yaparak para kazanmaya çalışıyorsunuz mesela. Yan oyunlar oyunun en basit yönü. Eğer oyun para kazanmak için daha ilginç metodlar sunsaydı daha iyi olabilirdi ama eminim ki oyun bize ileriki sürümlerde mutlaka bir çalışma, para kazanma mantığı olan yeni bir minioyun sistemi sunacaktır. Bu ve benzeri konularda fikirleriniz varsa oyunun yapımcı ekibine iletmekten çekinmeyin derim.

Heartache 101 basit bir oyun ama eğlenceli olduğu tartışmasız. Stereotipik bir romantik komedi bu kadar generic işlenişle gerçekten bağlayıcı ve hoş bir havaya bürünüyor. Denemediyseniz mutlaka deneyin derim.

Download ve daha fazlası için: http://rpgmaker.net/games/3229/

Custom karakterler: http://rpgmaker.net/games/3229/custom/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    2

  • Akuma_Blade

    2

  • AkuTan

    2

  • Fingolfin

    2

Her oynadığımda ilginç detaylar keşfetmeye devam ediyorum. İsmini öğrendiğiniz her kızla durumunuzu gördüğünüz akşam üstü ekranında gördüğünüz Heartache kısımları, o karakterin kalbini kaç kere kırabildiğinizi gösteriyor. Eğer aynı anda iki karakter sizi görürse cevap bermediğiniz karakterin kalbini kırmış oluyorsunuz, bazı negatif cevaplar vermek, randevuya çıktığınız karakterle aynı gün onun arkadaşı olan başka bir kızla konuşmak yada randevuya söz verip gitmemek te öyle. (Çok ileri ilişkiniz olan bir karakter bile kırılgan biri ise ona yapacağınız 2 hatada sizi defterden silebiliyor. Kalbini kırdığınız karakterle script gereği denk gelseniz bile sürtüşmüş oluyorsunuz ve bunu tamir etmek pek kolay olmuyor. Randevuya çıkamıyorsunuz bir süre kolay kolay. ) Randevu tarihlerinizi zaten tamamen siz belirlediğiniz için her oynayışta tamamen farklı bir tecrübe yaşamış oluyorsunuz oyun da zaten herkesi aynı anda tavlamaya çalıştığınız sıradan bir oyundan fazlası olduğunu gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oyunu oynuyorum, hoşuma da gitti. Bunun gibi başka oyunları nerede bulabilirim? Bunun gibi de olabilir ama Visual novel tarzında, içinde japonca seslendirmeler olan +18 olmayan ve animesi olmayan, the god only knows animesindeki ana karakterin oynadığı tarzda oyunlar gibi. :D oyun ismi verebilinirse sevinirim. Daha önce vn tavsiyesi almıştım ama vn'nin adını unuttum. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oyunu oynuyorum' date=' hoşuma da gitti. Bunun gibi başka oyunları nerede bulabilirim? Bunun gibi de olabilir ama Visual novel tarzında, içinde japonca seslendirmeler olan +18 olmayan ve animesi olmayan, the god only knows animesindeki ana karakterin oynadığı tarzda oyunlar gibi. :D oyun ismi verebilinirse sevinirim. Daha önce vn tavsiyesi almıştım ama vn'nin adını unuttum. :D[/quote']

TWGOK animesindeki ana karakterin oynadığı tüm oyunlar +18, kolay kolay bulamazsın +18 olmayan + seslendirme olan visual novel.Seslendirmesi olması demek amatör değil profesyonel olarak yapılmış demek, profesyonel firmalarında %99u +18 visual novel çıkarmakta.Tabi 2-3 örnek var yinede,ancak onlarında aşırı kaliteli olduğu söylenemez malesef.

Kısacası vn okuyabilmek için ya +18 sahnelere göz yumman -veya geldiğinde skiplemen- yada bu işe hiç bulaşmaman lazım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben h-sceneleri atlamanin o kadar zor oldugunu dusunmuyorum ya, h-scene gelmek uzere oldugunda anliyorsunuz zaten muzigin vsnin degismesinden. Ondan sonra ctrlye abanin tas catlasin 5 saniyenizi alir h-sceneyei skiplemek gercekten. Ben fsnde cogunu skipledim ki hf'de baya vardi ne cgye bakabildim ne yazilari okuyabildim cat diye atliyor zaten :D

Demem o ki sirf 10 saatlik vnde skiplemesi 5 saniyenizi alacak bir sey icin guzelim vnleri harap etmeyin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cevaplar için teşekkürler. :) TWGOK animesini kız arkadaş edinme tarzında olmasını istediğim için örnek vermiştim. Hani genelde VN konuları nasıl oluyor bilmediğim için, FSN tarzı konulara sahip seriler olabileceğini düşünmüştüm. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de dayanamadım muhabbetinize, indirdim izlenimlerimi bir sonraki mesajda yazarım artık.

@Kudo Shin'ichi: Katawa Shoujo diye bir vn var, engelli karakterleri anlatıyor, içerisinde az da olsa hentai sahneler var ama hikaye sağlam olduğundan insanın umrunda bile olmuyor işin h kısmı. Tamamen ücretsiz ve en azından denemeye değer bir vn.

http://www.katawa-shoujo.com/about.php

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslinda Sharin no Kuni, Himawari no Shoujo da biraz o kafada gibi geldi bana şimdi düşününce. Toplum tarafindan cezalandirilmiş bazi kizlar var, mesela "hiçbir erkeğe dokunmamak, annenin sözünden hiçbir zaman çikmamak, her gün akşam xx'te uyumak" gibi. Bizim karakterimiz de bu kizlarin cezalari kalksin diye uğraşiyor. Neticede hepsiyle sevgili olma noktasina geliyor iş çünkü kizlar o psikolojik destek olunca sorunlarini çözüyorlar :D Arkaplanda da ana karakterin geçmişiyle hesaplaşmasi falan var.

Tabii "sorunlarini çözmek için sevgili olmalisin" tadinda bir şey değil ama dolayli olarak o kapiya gidiyor. Çok fazla h-scene de yok zaten route başina bilmem kaç tane. Zaten walkthrough kullandiğin için oynarken (hangi seçenekleri seçeceğini gösteren rehber), adamlar yaziyor "bu seçenek sizi h-scene'e götürür" diye, ona göre dikkatli oluyorsunuz.

Bahsetmeden de geçmiyeyim Katawa Shoujo'yu ilginç kilan en önemli şey 4chan'dan gelmiş olmasi. Adamin biri rastgele karakter tasarimlari atiyor, bu kiz böyle şu kiz şöyle diye ve sonra yavaş yavaş oradan birileri o resmi ciddiye alip bunu bi vn'ye çevirme karari aliyor. Uzun süre tartişmalar, şu sahne nasil olsun bu h-scene nasil olsun diye tartiş allah tartiş en sonunda ortaya Katawa Shoujo çikiyor. 4-5 sene sürdü sanirim yapmalar, stüdyo da Four Leaf Studios :D

Benim gözümde çok da güzel bir vn değil ama emeğe saygi duymak lazim. Konsept de yeterince ilginç zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de dayanamadım muhabbetinize, indirdim izlenimlerimi bir sonraki mesajda yazarım artık.

@Kudo Shin'ichi: Katawa Shoujo diye bir vn var, engelli karakterleri anlatıyor, içerisinde az da olsa hentai sahneler var ama hikaye sağlam olduğundan insanın umrunda bile olmuyor işin h kısmı. Tamamen ücretsiz ve en azından denemeye değer bir vn.

http://www.katawa-shoujo.com/about.php

Katawa shoujo aslında o kadar kaliteli bir yapım değil abi, eğer onu beğendiysen seni genel vn konumuza alalım sağlam bir vn takipcisi olacak potansiyel var demektir :D Kendisini ünlü yapan özellik undermine'ında söylediği gibi çizimleri & op videoları & hikayesi vs herşeyiyle 4chan yapımı ve tamamlanması toplam 6 yıl sürmesi. Profesyonel yapımlara baya yakın seviyede birşey çıkmış, Vn olayına yeni başlayan arkadaşlar için ideal bir yapım olabilir nasıl birşey olduğunu anlamaları adına hoş bir seri ve üzerindeki emek çok fazla ama çokta aşırı kaliteli değil, amatör yapımı olduğunu belli eden çok fazla nokta var nitekim,özellikle her karakterin route'u farklı bir insan yazdığından kaliteleri hiç birbirini tutmuyor,bir tanesi kaliteliyken diğerini okumak işkence gibi geliyor.

Herneyse @Kudo konuyu daha kirletmeyelim genel vn konumuza bekleriz seni, ne tür nasıl birşeyler istediğini söyleyebilirsen bol bol tavsiyede bulunuruz o konuda.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Katawa shoujo aslında o kadar kaliteli bir yapım değil abi, eğer onu beğendiysen seni genel vn konumuza alalım sağlam bir vn takipcisi olacak potansiyel var demektir :D Kendisini ünlü yapan özellik undermine'ında söylediği gibi çizimleri & op videoları & hikayesi vs herşeyiyle 4chan yapımı ve tamamlanması toplam 6 yıl sürmesi. Profesyonel yapımlara baya yakın seviyede birşey çıkmış, Vn olayına yeni başlayan arkadaşlar için ideal bir yapım olabilir nasıl birşey olduğunu anlamaları adına hoş bir seri ve üzerindeki emek çok fazla ama çokta aşırı kaliteli değil, amatör yapımı olduğunu belli eden çok fazla nokta var nitekim,özellikle her karakterin route'u farklı bir insan yazdığından kaliteleri hiç birbirini tutmuyor,bir tanesi kaliteliyken diğerini okumak işkence gibi geliyor.

Konuyu çok fazla off topic'e sürüklemeden, aslında Katawa Shoujo'dan çok keyif aldığımı söyleyemem, konuyla alakalı olduğu için, hem beleş hem de ulaşması kolay olduğu için bahsettim. Ben sarışın kızın route'unu merak ederken, bir anda vücudu yanık kıza kaydı olay, tekrar oynamak, okumak kesmedi, aslında ben daha çok gameplay elementlerinin ağırlıkta olduğu vnleri seviyorum, genelde onlar fazla miktarda eroge oluyor ama yapacak birşey yok. :P Ama kaliteli hikayeye sahip olan vnlere de açığım. :) Umarım epey hoş tavsiyeler çıkacaktır genel vn başlığından, fakat öyle bir başlık göremedim. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?