Jump to content
  • Kayıt Ol

Angelic Layer


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

80.jpg

Bölüm Sayısı: 26

Yönetmen: Hiroshi Nichikiori (Azumanga Daioh, Toaru Majutsu no Index, Gad Guard, Ghost Slayer Arashi, Mahou Sensei Negima, Okusama wa Mahou Shojo, Yotsunoha, Melody of Oblivion)

Senaryo: Ichiro Okouichi (Code Geass, Kakumeiki Valvrave, Turn A Gundam, Overman King Gainer, RahXephon, Guilty Crown, Stellvia of the Universe, Fuse: Memoirs of a Huntress, Shifogumi: Stories of the Last Letter, Brave Story, Berserk: Golden Age, Azumanga Daioh)

Müzik : Kouhei Tanaka (G Gundam, Sakura Taisen, One Piece, Overman King Gainer, Gatekeepers, Gad Guard, GaoGaiGar, Dirty Pair)

Angel Tasarımı: Junya Ishigaki (V Gundam, Gundam Wing, Gundam X, Gundam AGE, Build Fighters, Macross Frontier, Macross Zero, Uchuu Senkan Yamato 2199, Guilty Crown, Gunbuster 2: Diebuster, Gigantic Formula, Candidate of Goddess, Escaflowne, Rakuen Tsuisho: Expelled from Paradise)

Bugün Misaki Suzuhara'nın doğum günü, bu sebeple bir Angelic Layer tanıtımı gelsin istedim.

Angelic Layer, CLAMP tarafından 1999-2001 arasında hazırlanmış 5 ciltlik bir Manga'dır. 2001 yılında BONES tarafından hazırlanan ve senaryosunu Ichiro Okouichi'nin yazdığı 26 bölümlük Anime versiyonu ise Manga'nın alternatif bir yorumudur. Seri MADHOUSE'nun Chobits serisiyle aynı evrende geçmektedir ve birçok CLAMP serisiyle göndermelerle birbirine bağlanmıştır. Örneğin Card Captor Sakura serisinde Sakura'nın Angelic Layer Manga'sı okuduğu bir sahne vardır.

Ortaokul öğrencisi Misaki Suzuhara, taşradan Tokyo'da oturan halasının yanına taşınır taşınmaz tren istasyonunda Angelic Layer elemelerinden bir maça tanık olur ve bundan çok etkilenir. Bu, Deus adı verilen yarışmacıların özel bir arenada psişik bağlantı ile kontrol ettikleri robotlarla girdikleri, bir tür olimpiyat haline gelme yolundaki turnuvalardır. Kendisini Icchan olarak adlandıran laboratuvar elbiseli bir adam, Misaki'yi bir Angel satın alıp onunla turnuvaya girmesi için yüreklendirir. Misaki, Angel'ine trende okuduğu Magic Knight Rayearth Manga'sının başrol karakteri Hikaru'dan esinlenerek Hikaru ismini verir.

Yeni başladığı karma okulda, Suzuka adlı Angel'i ile favoriler arasında yeralan Hatoko Kobayashi ile arkadaş olur. Ayrıca Hatoko'nun ağabeyi Kotaro ve onun kız arkadaşı Kizaki onu bu turnuvaya katılması için yüreklendiren diğer kişiler olurlar. Bu olaylar olurken Misaki geçmişi ile yüzleşir. Daha ilkokula başlamadan önce ayrıldığı annesinin izine yeniden rastlar ve Angelic Layer turnuvasının aslında ne için ortaya çıktığını öğrenir.

Seri diğer CLAMP yapımlarının aksine Shojo kalıplarından nispeten daha uzak olmasıyla biçimsel olarak diğerlerinden farklı bir seridir. Angelic Layer her ne kadar Hikaru'nun zirveye giden turnuva hikayesi olmaktan pek de farklı olmasa da kimi dövüşleri kazanabilmesi için çevre koşullarını lehine kullanarak strateji yapmak zorunda olması (bkz. Wizard'a karşı dövüş) seriyi en çok yumruk vuranın kazandığı bir seri olmaktan çıkartır. Yan karakterler her ne kadar detaylı işlenmemeiş olsalar da "Ice Machine" Sai ve ve Kaede örneklerinde olduğu gibi Hikaru ile ilişkileri açısından onlara birşeyler katan yan faktörler olarak kullanılmışlardır.

Son olarak serideki psişik kontrollü protezlerin gerçeğe dönüşme eşiğinde olması açısından zamanla manidar bir anlam kazandığı da söylenebilir.

Kidou+Tenshi+Angelic+Layer.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • KirikAlita

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

26 bölümü de heyecanla izledim. Annesinin izini ne zaman bulacak ve onun peşinden gidecek diye hep merak ettim. Özellikle Misaki'nin Hatoko ile olan dostluğunun başlangıcı ile birbirlerine olan bağları kopacak mı yoksa devam mı edecek diye düşündüm. Ama Hatoko'nun Misaki'ye olan bakış açısı gerçekten görülesi idi. Yine izleme isteği uyandırdı bana. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?