Jump to content
  • Kayıt Ol

Slam Dunk


Susano'o

Önerilen İletiler

KÜNYE:

Anime'nin Adı: Slam Dunk スラムダンク

Tür: Spor, Komedi, Okul, Shounen

Bölüm Sayısı: 101

Firma/Stüdyo: TV Asahi, Animax, Toei Animation

Özgün Eser: Inoue Takehiko

KONU:

Sakuragi Hanamichi orta okulda iki şey ile ünlüdür. 1- Serserilikleri. 2-Reddedilişleri. Orta okulda tam 50 kez karşı cins tarafından reddedilmek gibi ağır bir geçmişi vardır. Yaşına göre oldukça uzun boyludur. En büyük özelliği fiziksel dayanıklılığı ve çabuk sinirlenmesidir. Ortaokuldan mezun olup Shouhoku Lisesine geldiğinde hayallerindeki kız, Akagi Haruko ile tanışır. Haruko, Hanamichi'nin boyunun ve fiziğinin basketbol için çok uygun olduğunu hemen anlar ve onu okulun basketbol takımına katılması yönünde teşvik eder.

Ancak Haruko'nun hoşlandığı başka birisi vardır. Rukawa Kaede, ortaokul son sınıftayken "Süper Çaylak" olarak ismini duyurmuş ve kızların ilgi odağı olan bir çocuktur. Bu duruma karşın Rukawa hiç oralı değildir, tek amacı basketbol oynamak ve sürekli kendini geliştirmektir. Rukawa ve Sakuragi bir tesadüf eseri tanışırlar fakat, Rukawa'nın Haruko'ya karşı olan ilgisiz tutumundan ötürü Sakuragi ile aralarında küçük çaplı bir kavga yaşanır.

Basketbolla ilgili herşeye karşı olumsuz bir tavır takınan Hanamichi yine şans eseri basketbol takımı kaptanı Akagi (ilerde Gorilla, Gori isimleriyle tanınacak, ayrıca Haruko'nun ağabeyi) ile karşılaşır ve bu karşılaşma sonunda Hanamichi'nin hayatı değişir. Hanamichi, Haruko'ya olan sevgisi ve bir gün ondan da bir karşılık alabilme umudu ile basketbol takımına katılır.

Ancak Tanrı, Hanamichi'ye boy vermiş, gerisini koy vermiştir :D Basketbolun "B"sini bilmeyen Hanamichi'yi zorlu eğitimler beklemektedir. Son senelerde bölge içi turnuvalarda ilk sekize girmeyi bile başaramamış olan Shouhoku Lisesi basketbol takımının kaptanı Akagi'nin yıllardır hayalini süsleyen ve uğrunda ter döktüğü "Ulusal Liseler Arası Basketbol Şampiyonası"na katılabilmesi için tüm oyuncuların çok büyük çaba sarfetmesi ve gerçek bir takım olmaları gerekmektedir.

KİŞİSEL GÖRÜŞÜM:

Öncelikle Asya'da Slam Dunk sayesinde basketbolun sevilmeye başlandığını belirtmekte fayda var. Basketbola gönül vermiş bir mangaka olan Inoue Takehiko, Slam Dunk adlı manga ile Doğu Asya ülkelerinde basketbolu tanıtmış ve gençleri basketbol oynamaya teşvik etmiştir. Bunu baştan söylemek istedim çünkü Slam Dunk'ı yalnızca bir anime veya manga olarak ele alarak yorum yapmak çok büyük bir hata olurdu.

Animeyi izlemeyi düşünenler için söylüyorum: Karşınızda sığ bir seri olmadığını bilin. Asla vazgeçmemek, bir amaç uğrunda büyük çabalar sarf etmek, hakiki dostluk, sevgi, hüzün... kısacası gerçek hayattan bir kesit ile karşı karşıya kalacaksınız. Slam Dunk sizi yer yer güldürecek, yer yer heyecanlandıracak ve yer yer hüzünlendirecek. Karakterlerin kendilerini geliştirip hatalarından döndüklerini görecek, onlarla hüzünlenip onlarla mutlu olacaksınız.

İnsanların sahada rakip, dışarıda ise dost olabileceğini göreceksiniz.

Basketbol konusunda pek bilginiz yoksa ve bu yüzden izlemek konusunda tereddütleriniz varsa merak etmeyin. Yeri geldiğinde tüm kurallar gayet güzel bir şekilde açıklanıyor. Bu açıklamalarda genellikle anime kesilip, Dr. T adlı bir karakter (mangakamız Takehiko) ortaya çıkıyor ve kuralı anlatıyor. Gerçi bu kurallar günümüzde biraz daha değişti. Örneğin 30 saniye kuralı 24 saniye olarak değişti. Oyuncunun dışarı atılması için gereken faul sayısı eskiden 5'ti, artık 6. Bu da manganın çıktığı zamanki kurallar baz alındığından kaynaklanıyor.

Uzun lafın kısası dolu dolu geçecek 101 bölüm + 4 OVA sizleri bekliyor. Ben yeni bitirdim ve izlemek için neden bu kadar beklediğimi düşünüp kendime kızmadan edemiyorum. Açıkçası bir 101 bölüm daha olsaydı izlerdim. Herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.:):birnumara:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 42
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Susano'o

    6

  • zhenya

    4

  • Tenbatsu

    4

  • brisingr

    4

Koyduğum resim bir türlü çıkmıyor. Farklı resimler de denedim ama hiçbir şey görünmüyor. Siteyle ilgili bir sıkıntı var mı diye araştıracağız. Üyelerimizin bilgisine.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında bunu izleme kararı almıştım ama adam gibi ingilizce fansubunu bulamamıştım. Bolca hata vardı çünkü. Eğer türkçe yapılırsa iyi olabilir diye düşünüyorum =P

Resimi böyle yapabilirsen eklenir sanırım;

12358l.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Türkçe fansub yapılmış Shean, ANF diye bir grup, ben de torrentten onların DVD sürümünü indirdim. Güzel iş çıkarmışlar. Ayrıca animeden sonra gelen mangasını da eklemişler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Manganın finali süperdi. Keşke o bölümleri Ova olaraktan animeye çevirmiş olsalardı ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

evet,anime de sonunun olmaması kötü olmuş,ama mangası süperdi...

ayrıca 4 tane de ovası var ama hangi linkine baktımsa hepsi bozuk...sağlam bir link bulamadım...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

çok çok güzel bir seri. türkçeye kazandırılan nadir spor animelerinden. tanıtım için teşekkürler :)

ben de geçen bayramda bitirmiştim. bütün duyguları birarada yaşayabiliyorsunuz. fazla kaptırıp kendinizi shohokuya tezahürat yaparken buluyorsunuz. kaybedilen maçlarda gözleriniz doluyor

hanamichinin en kritik maçlardan birinde son saniye topu goril yerine yanlışlıkla karşı takımından (adını unuttum şimdi) birine vermesi ve yıkılma anı

neredeyse ağlayacaktım o derece kaptırmışım maça :spit:

bir de tv de yayınlandığı dönemde bir kısmını izlediğim için daha bir duygusal bakıyorum, eski serilerin tadı bir başka :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@brisingr Extra olarak yapılmış ovaları pek tavsiye etmem direk filler onlar...Sadece ilk Movie manga ile bağlantılıydı sanırım ...Özellikle 3 ve 4 tamamen alakasız ondan eminim :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerçekten çok muhteşem bir seri Slam Dunk. Özellikle benim gibi bir basketbol manyağı için :harika: Tek kusuru sonu, anime hikayenin yarısında bitiyor. mangasını da okumadım, türkçesi yok sanırım. Ama animede herşey var, basketbolu hiç sevmeseniz bile bu animeyle seversiniz :D

bu arada movieler filler ama onlarda güzel, izlenir :D Bi de movilerin sırası var genelde, ona göre izlemek lazım. sıralarını hatırlamıyorum ama şöyle diyim; movie bir hazırlık maçı ve hikayedeki 2 maçın arasında bi yerde oynanıyor. hikayede ilerledikten sonra movie yi izlerseniz biraz saçma kalıyor ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

tanıtım için tesekkürler.. sonunu göremediğim animelerden biri. basketbolu seven biri olrak bu animeyi izlemek cok keyifliydi.komikti ve aklıma geldikce hala gülüyorum ((:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Peki bunu biliyormuydunuz?

sdtr5.jpg

Hanamichi Sakuragi 1968'de sıradan bir işçi ailesi çocuğu olarak dünyaya geldi.Annesi onu küçük yaştayken terketti ve anne sevgisi olmadığı için sorunlarını şiddet ile çözmeye çalıştı.12 yaşındayken boyu 1.75 ti ve vücudu kavga etmesi yüzünden güçlüydü.Tokyo Üniversitesi spor sahasında öğrencilerle kavga ederken onu gören basketbol takımı koçu, Hanamichi'nin gücünü gördü ve takıma girmesini istedi.

Biraz pratik yaptı. 17 yaşındayken Hanamichi 1.89 boyundaydı ve Japon Ulusal Basketbol Takımında oynadı.İnanılmazdı , profesyonellere taş çıkartan bir oyun oynadı ve 33 sayı kaydetti.

Buna rağmen takımı kaybetti ve Japon takımı maçta sadece 59 sayı atabildi(59-115 yenilmişler).Bu Hanamichi'nin ilk güzel oynayışıydı.Basketbol kaos halindeydi ve Hanamichi'ye "Japon Basketbolunun Umudu" lakabı takıldı.Babası bir yıl sonra hastalık nedeniyle öldü.Daha sonra Tokyo'ya döndü ama bu olay onu kötü etkilemişti. Tokyo otobüsünden indi ve yolun karşısındaki hastaneye doğru yürüdü.Ama karşıya geçerken ona çok hızlı giden bir araba çarptı.Her ne kadar "çelikten vücutlu" olsa da çarpma çok şiddetliydi.Yere düştü ve hastaneye kaldırıldı.Ama onun için çok geçti.Ameliyat odasına götürülürken kan kaybından öldü.Ve öldüğünde sadece 18 yaşındaydı...

Japon Basketbol Dünyası tamamen yıkıldı ve bu acı kayıp onlar için "devasa" nitelikteydi.Daha sonra manga sanatçısı Takehiko Inoue, Hanamichi'nin gençliğini anlatan "Slam Dunk" adlı manga serisini çıkardı.

Yukarıda ki gazete çevirisini yapan arakdaş; UrbanBoy48 diye biri. En azından bulduğum yerde öyle yazıyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

çok ilginç bir bilgi teşekkürler tenbatsu

Rica ederim Lantis. Slam Dunk en sevdiğim serilerdendir. Gerçek hayatı işlediğinden insan gayet zevk ile izliyor. Spor konulu en tanınmış animelerden zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

izledim tamamını ve benimde en sevdiğim animeler arasında yer alıyor. hanamichi alem bir karakter her bölümü gülerek izlediğimi hatırlıyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gazete küpürü gerçekse, gerçekten ilginç ve üzücü bir hikaye.

üzüldüm bak şimdi :( tanıdığım birini kaybetmiş gibi oldum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gazete küpürü gerçekse, gerçekten ilginç ve üzücü bir hikaye.

üzüldüm bak şimdi :( tanıdığım birini kaybetmiş gibi oldum.

özz sana katılıyorum haberi okuyunca sevdiğim arkadaşlarımdan birini kaybetmişi gibi hissettim :( hanamichi en çok sevdiğim anime karakterlerinden biridir

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gazete küpürü gerçekse, gerçekten ilginç ve üzücü bir hikaye.

üzüldüm bak şimdi :( tanıdığım birini kaybetmiş gibi oldum.

resmen içimden geçeni söylemişsin özz... fotoğraf bile aynısı gibi. kaşları ve saçları özellikle. sanki adamı gerçekten tanıyormuşum da ölüm haberini almış gibi oldum. tüylerim diken diken oldu.

slam dunk gerçekten de hayatın içinden bir seri. en sevdiğim yanı da o oldu zaten.

yazıya şöyle bir baktım da, sakuragi hanamichi yazdığı kısmı gördüm, direkt gözüme çarptı zaten. ama hiç hiragana olmadığı da dikkatimi çekti şimdi. hmm, o dönemlerde hiragana falan vardı aslında. yazı çince mi acaba.. merak ettim.

ekleme:

ilginç bir not daha...櫻木 花道 sakuragi hanamichi ismi de çok ilginç aslında.

sakura+ki (kiraz çiçeği + ağaç: sakura ağacı)

hana+michi (çiçek + yol, bu kanjileri kadou şeklinde okumak da mümkün, böyle olursa anlamı çiçek düzenleme oluyor.)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@zhenya... hadi yaa bende biraz daha izleyebilirim diye umut ediyordum :agla:... neyse arasıra sevdiğim yerleri tekrar ederiz :)...Verdiğin bilgi için teşekkürler...

Arkadaşlar ben bu güpürü daha önce görmüştüm cevap olarak bir arkadaş aslında resimdeki çocuğun bir müzisyen olduğunu hanamichi ile (dizideki karekter) alakasının olmadığını belirten bir cevap yollamıştı...yani haber sallama olabilir (en azından onun dediği böyleydi)

@susano'o .... tanıtım çok güzel olmuş abi... eline sağlık ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yukardakileri okuduğuma sevisem mi üzülsemmi bilemedim.Gerçek bir hikayeden alıntı olması çok güzel aslında ama ...Neyse.Bugüne kadar izlediğim en eylenceli animeydi ve bu karakter ancak bukadar güzel bir şekilde biraraya gelebilirdi...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar ben bu güpürü daha önce görmüştüm cevap olarak bir arkadaş aslında resimdeki çocuğun bir müzisyen olduğunu hanamichi ile (dizideki karekter) alakasının olmadığını belirten bir cevap yollamıştı...yani haber sallama olabilir

Biraz araştırmak lazım :)...Tekehiko İnoue'nin mangaları genelde gerçek yada gerçeğe çok yakın hikayelere dayalı o nedenle ben biranda inanıverdim :D

Bu arada ensevdiğim sahneyi söylemeden edemiyecem 60.bölümdü sanırım Hanamichinin saçlarını kestirdiği bölüm Miyagi ve Mitsui nin bun gördüklerinde suratlarındaki ifade.

bscap0000fhv.jpgbscap0001knu.jpg

bscap0002mmf.jpg

sen de kimsin ?...

bscap0003m.jpg

bu nasıl saç bir saç traaşı,Hanamichi ?...(ikiside kahkahalar atarken konuşmaya çalışıyolardı)

bscap0004toq.jpg

bscap0005bab.jpg

bscap0006kdk.jpg

bscap0007w.jpg

Edit : Direk eski siteden kopyaladım :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu olayı öğrenmem Slum Dunk' ı daha bir özel kıldı. üzüldüm ... ayrıca Sakuragi ismini de cok begendim kendime yakın buldum nedense :hehe:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bende gerçekliği hakkında bir bilgiye sahip değilim. Sadece daha önce görmüştüm ve başlığı görünce eklemek istedim ama gerçek olduğuna inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bende gerçekliği hakkında bir bilgiye sahip değilim. Sadece daha önce görmüştüm ve başlığı görünce eklemek istedim ama gerçek olduğuna inanıyorum.

yanlış anlama tenbatsu .. niye yazdın felan demedim..bende ilk okuduğumda saşırmış "vay be!" demiştim..başka bir yerde de bu tarz bir yorum okumuştum...dediğim gibi yanlış anlamamışsındır umarım mesajımı...keşke doğru olsa...serinin kıymeti artar :spit:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?