Jump to content
  • Kayıt Ol

İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın?


kralgoku

İnsan Ne İle Yaşar?Siz Ne İle Yaşarsınız?  

102 oy

  1. 1. Ýnsan Ne Ýle Yaþar?Siz Ne Ýle Yaþarsýnýz?

    • Umut
      30
    • Hayal
      35
    • Cinsellik
      16
    • Sevgi
      21


Önerilen İletiler

Arkadaşlar insan ne ile yaşar?Sorumuz bu nedense bu günlerde aklıma takıldı bi kaç yerde bu sözü görmüştüm ve kendime sormaya başladım.Kendim bir cevap bulamadım.Aslında buldumda tam olarak gerçek mi bilmem.Sizce insan ne ile yaşar? ve bunu kendiniz için de düşünün siz ne için yaşarsınız?

Olay şu arkadaşlar size şunlar sunuluyo yemek,icecek vs bütün beslenme gerekleriniz gideriliyo bunları düşünmeyin.Ben bir kaç secenek koyuyorum orta yizde eğer bu seceneklerdense seçtiniz işaretleyin değilse belirtin lütfen.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 86
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    10

  • Susano'o

    7

  • kralgoku

    6

  • necromancer

    5

Hayalleri için yaşayan insanlar da var. Yaşamın rüzgarına kapılmış oradan oraya savrulan insanlar da... Soru ne ile değil de, ne için olsaydı, hayallerim diye cevaplardım. İnsanların hayallerini besleyecek umutları olması gerekir. Ne ile sorusunun cevabı buna göre umut oluyor. Umut ile hayallerim için yaşarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

aslında hepsiyle yaşıyorum ama daha cinsellik kısmına gelmedim:hehe:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cevaplarınız için teşşekkürler arkadaşlar.Eğer bu yazdıklarımın dışındada cevaplarınız varsa yazarsanız sevinirim benim içinde umutlarım dır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnsan onlarca şey için yaşayabilir. Hayaller, umutlar, para, güç, kadın...

Umut için yaşayanlar ya olmayacak bir şey, bir mucize istiyordur yahut yapabilecek gücü olmadığı için, fırsatlarını kaçırdığı için anca umut edebiliyorlardır.

Para ve güç için yaşayanlar şayet para ve güç elde edebilirlerse tek bir şey için yaşarlar: daha fazla para ve güç.

Ben "tanrıcılık" oynamak için yaşıyorum. Yok edebilmek, yeniden düzene koymak, süründürmek, yükseltebilmek, egomu tatmin edebilmek, ben yaptım diyebilmek için.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sanırım bazıları için yarın umudu ile diyebilirim. nedense hiç anlamasam da bir çok insan yarın için diye düşünüyor çevremde. ama ben bu seçeneklerden hiç birini seçemem çünkü ben bana verilmiş en güzel armağan olan bu anın en iyi şekilde hakkını verip tadını çıkarıp şükredebilme dürtüsü diyebilirim

amaç ve nedende aynı

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu soruya Tolstoy bir kitabıyla cevap vermiş.. Ben de ona katılıyorum şöyle der..

Anladım ki : Allah insanların birbirinden ayrı ayrı değil tek vucut halinde yaşamalarını istediğinden,her birine kendi ihtiyaçlarını değil;hepsi için gerekli olan şeyleri ilham ediyor.

Anladım ki, insanlar kendilerini düşünerek yaşıyor gibi görünse de, gerçekte onları yaşatan tek şey Sevgidir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

şunu demek lazım her insan deyişgendir bu yüzden sabit olamayız

ben hayaler ve sevgi derim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

insanlar (yani bende buna dahilim) ileride gerçekleştirmek istedikleri hayalleri ve bu hayallerin olmasını bekledikleri umutlarıyla yaşarlar tabi her zaman gerçekleşmese bile insan umutları ile yaşar umutları biterse zaten yaşamanın bir anlamını bulamaz

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben sadece AŞK için yaşıyormuş görüntüsü çiziyorum kendime. Çünkü onu seviyorum ve onun için yaşamak çok mantıklı geliyor. Onun içinde her şey var çünkü. Bence ben gerçekten AŞK ile yaşıyorum...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O değil de kimse sevişmek için yaşamıyor anlaşılan. Herkes umut diyor. Sevişme umudu olsa gerek.

Bari ben cinselliğe oy vereyim de yetim kalmasın. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mesajlarınız hepsini okudum arkadaşlar.Gayet mantıklı cevaplar hepsi ama ben kendi adıma umutun herşeyi gerçekleştire bilme olası vardır.Umut olduktan sonra senyere düştükten sonra tekrar kalkabilirsin.Bir söz vardı ''Umut bir çınardır,onun gölgesinde yatılmaz.''

Cevaplar için tekrar teşşekkürler cok güzel yerlere çekilmeye başladı konu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mutluluk,sevgi, aşk, para, kadın, zenginlik, mal, mülk, servet...

Bunlar geçici şeylerdir, hepsi bir gün sona erebilir.[En azından ölünce]

İnsanlar iktidar ve güç için yaşarlar, çünkü gücünüz siz gittikten sonra baki kalır. Günümüzden 1500-2000 yıl önceki kralları şimdi bile hatırlıyoruz.

İnsalar güç için yaşarlar, ama buna ulaşmaları için kuvvet gereklidir.

Yani: İnsanlar Güç için, Kuvvet ile yaşarlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hayat yaşarken uzundur, bakarken kısadır (geçmişine dönüp baktığında)

Ne için mi yaşıyorum derseniz o kadar çok şey sayarım ki...

Bazen bir kız için yaşarım... Onun gülüşünü görmek, yüzüne bir kez daha bakabilmek için işim olmadığı hallerde saatlerce kampüsün kantininde kalır, kapıyı gözlerim,

Bazen sex için yaşarım... Öyle ki gece barlarda bir kızla tanışıp o geceyi kurtarmak adına barı kapatana kadar içkimi yudumlarım.

Bazen öyle büyük umutlara kapılırım, öyle umutlanırım ki uykusuzluktan ölsemde gözlerime uyku girmez, yarını iple çekerim, her zaman hayaller kurarım çünkü hayalsiz yaşamlar tutsuz yemekler gibidir.

Yanlız şunu iyi bilirim ki, ister sex için yaşa ister aşk için isterse para için... Fark etsenizde etmesenizde hepsinin temelinde olan bir şey vardır o da umut. Para için yaşamak demek çok para kazanıp rahat yaşamak demektir yani çok para kazanmak için bir beklentiniz vardır ki buda zaten umuttur, bir gün çok param olacak lan umutu.

Aşktan bahsederken umutu atlamak imkansızdır, en büyük platonik aşklar içinde en büyük umut besleyenlerdir. Senin beni sevebilme ihtimalini sevdim....

Hayal mi? Eğer çılgın bedişlik yapmıyorsanız Umutsuz hayal gördünüz mü?

Bana göre insanı yaşatan şey Umuttur, Yarınlardan bahsediyorsak umudu es geçemeyiz, yarınlar demek yeni umutlar demektir.

Ola ki bir insan yarınlar için maddi ya da manevi bir umut beslemiyorsa, attığı adımlar boşsa işte o insan kaybetmiştir, loser'dır. Zengin olmayı umut etmek, sevilmeyi-sevmeyi umut etmek.... Yaşamın değil ama yaşayabilmenin temelinde umut vardır.

Biliyorum çok laf kaşarlığı yaptım, kafanızı patlattıysam kusuruma bkamayın ama sırf bu konu için üye oldum. Mesajımı ne için yaşadığımı değil de ne için yaşamak istediğimi söyleyerek bitireyim, ben beni bugünlere getiren ailem için yaşamak istiyorum. Gençlikte aile biraz arka planda kaldığı için, benim umudumda ileride aileme iyi bir yaşam sunabilmek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu konu üzerine açılan tüm mesajları okuduğumda ben sizin yazdığınız veya yazmayı düşündüğünüz herşey dahil olsun veya olmasın, tüm bu kelimeleri dostmusuz gibi saygı duyup anlayışla karşılıyor görüşünüze saygımı sunuyorum ve bir başkası olarak ise; hepsini tek çatı altında olduğunu düşünen bir anlayışa sahip olduğumu düşünüyor ve burada ön plana çıkan umut,sevgi,cinsellik ve hayal olarak bir özet gibi diğer şeylerden sıyrılarak ön plana çıkmış ve sizin yaşamınızı asıl etkileyen unsurun bunlardan biri olarak ifade edilmiş olsada, burada ifade edilenler ve daha nicelerinin olduğu bir olgu karmaşası ki; karmaşa desemde genel tanı bu anlamı genellikle kabul eder... Çünkü açıklanamaz olgular, anlayışlar ve düşüncelere bir tanı konulamaz, eğer bir tanı gerekiyorsa bu karmaşık olmalıdır... Çünkü bariz bir şekilde anlaşılamazlar; örneğin şuan benim yaptığım tabiri caizse kelimenin suyunu çıkarmak oluyor... çünkü açılan konu itibariyle, inandığım şeyi böyle tanımlamış olsam da, böyle bir tanım yapmak doğrumu bilmiyorum, kısaca kelimelerin gücüne inanıyorum diyebilirdim halbu ki ama bu yeterli olmadı, bu yüzden bir şeyler karalamak istedim teşekkür ederim bunun için

Not :noktalamalar konusunda biraz anlayışsız bir anlayışa sahip olduğumdan ve gerektiği gibi doğru kullanamadığımdan oluşabilecek anlamsızlıklardan ötürü kusuruma bakmayın

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@blackgod

Noktalama işaretleri kullanırsan ne demek istediğini çok daha iyi anlayabiliriz. Lütfen Düzenle düğmesine tıklayıp, gerekli düzeltmeleri yapar mısın?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Umutluysanız zaten sevgi de gelir, başka şeyler de gelir. Olumsuzluklarla hayatı sürdürmenin olacağını sanmıyorum çünkü.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

insanlar (yani bende buna dahilim) ileride gerçekleştirmek istedikleri hayalleri ve bu hayallerin olmasını bekledikleri umutlarıyla yaşarlar tabi her zaman gerçekleşmese bile insan umutları ile yaşar umutları biterse zaten yaşamanın bir anlamını bulamaz

genelde herkes umut demiş ancak anlamadığım takıldığım bir yer var. "umutların biterse zaten yaşamanın bir anlamı olmaz" demişsin. neden öyle olsun. belki ben çok sofistike düşünüyor olabilirim ama umut etmek yerine yapmak istediklerini içinde olduğun anda gerçekleştirmek, insanları daha mutlu kılmazmı? umut etmek demek beklemek demek. bence bekleyecek şeylerinse gerçekleşme olasılıkları var olsa bile olmama olasılığıda var ki bu beraberinde mutsuzluğuda getiriyorken neden umut etmeye çalışayım ki. etmek yerine yapmak daha doğru olmaz mı? (tabi bahseetiğim toplum ve insan kuralları dahilinde üçuk şeyler den bahsetmiyorum herneyse) o zaman umut etmeden yaşamakta mümkün olmuyormu?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Umut etmek, beklemek... bunlar bana işin içinde gayret/çaba olduğunu düşündürüyor. İşin içinde bir çaba olmadığı sürece öylece umut etmek veya öylece beklemek de bir işe yaramaz bence. Bir şey için ne kadar çabalarsan o şeyi elde ettiğinde veya tecrübe ettiğinde o kadar fazla haz verir. Umudun var olma amacı da bu çabayı olabildiğince besleyebilmek. İstenen şeyin imkansız göründüğü zamanlarda daha da çok.. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cinsellik :B :D biraz gırgırına işaretledim aslında :D biraz da diğer şıkların bana uymamasından sanırım. Bir şeye çok umutlu bakarsan veya geleceğe karşı çok hayaller kurarsan gerçekleşmediğinde çok daha büyük hayal kırıklığı yaşarsın. o yüzden bunların azı makul :D

Sevgi desen; ben biraz duygusuz bi insan olduğum için bana hiç uymayan bi şık.

Geriye kaldı cinsellik :D :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar bu konu ışığında hepinizi biraz daha çok tanıyorum ve seviyorum gerçekten çok güzel düşünce ve yorumlarınız var.Yazan ellerinize sağlık.

Arkadaşlar umut her şeyin temelidir diğer arkadaşların dediği gibi.Umutsuz yaşanmaz ne kadar çok umut edersen o kadar çok yaşamak istersin şöle bir düşünün.Bir insan işsiz güçsüz evine ekmek götürecek parası yok bu adamın umudu kalmamıştır.İşte burada ip kopar ve cinnet dediğimiz olay gerçekleşir.Eğer o insan biraz daha umut besleye bilse idi bu olay olmazdı.Ben böle düşünüyorum insanı yaşatan umutlarıdır ve ne olursa olsun umutları hiç bitmemilidir.

Şöle bir konuda var düşünün bir insan hapiste o insanı hapiste tutuna bileceği tek şey umuttur.Özgür kalma umudu ve bundan sonra da hayalleri başlar.Hayallerden sonra sevgileri,istekleri vs başlar.Yani herşeyin altında umut vardır.

Umudu söle tanımlamak istedim birden.

Umudsuz bir insan çıplak kalmıştır.

Umudsuz bir hayat dikenli bir yola benzer,her yerini keserler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Pandora'nın kutusunu hepimiz duymuşuzdur heralde. Zeus kızına verdiği kutuyu asla açmamasını söylemiş ve ama o meraktan açmış. İçinden yeryüzündeki tüm pislikler çıkmış. Açlık, sefalet, cinayetler, salgın hastalıklar, vesaire vesaire... ama son anda kapatmayı başarmış. İçinde umut kalmış. :) Ben böyle hatırlıyorum, daha iyi bilen varsa lütfen düzeltsin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Pandora'nın kutusunu hepimiz duymuşuzdur heralde. Zeus kızına verdiği kutuyu asla açmamasını söylemiş ve ama o meraktan açmış. İçinden yeryüzündeki tüm pislikler çıkmış. Açlık' date=' sefalet, cinayetler, salgın hastalıklar, vesaire vesaire... ama son anda kapatmayı başarmış. İçinde umut kalmış. :) Ben böyle hatırlıyorum, daha iyi bilen varsa lütfen düzeltsin.[/quote']

"Umut"la ilgili söylenenleri okuyunca benim de aklıma Pandora'nın Kutusu gelmişti ve bir de Nietzsche'nin o ünlü "Umut kötülüklerin en büyüğüdür çünkü işkenceyi uzatır." sözünü anımsadım.Ama umut olmadan yaşayamaz insan.Aldığımız her nefeste sevgiyle,hayallerle,hayatla ilgili umutlar dolarken kalbimize...Bu arada ankete yanıtım "Sevgi" oldu,çünkü belki umutsuz idare ederim bir yere kadar ama sevgisiz imkansız.Neyse,çok uzatmadan mitin tam ve doğru halini ekliyorum.

Pandora mitolojide yeryüzünde yaratılan ilk kadındır.

"Bütün Tanrıların armağanı" anlamına gelir. “Mitolojide tanrılar tanrısı Zeus'un emriyle ilk dişi insan su ve topraktan bir heykel yapılarak hazırlanmıştır.Zeus ise ateşi insanlara veren Prometheus’dan intikam almak için, Pandora'ya içinde bütün hastalık ve belaların bulunduğu bir kap vererek yeryüzüne göndermiştir.Efsaneye göre, Zeus kendinden ateşi çalıp insanlara veren Prometheus'un kardeşi Epimetheus'a balçıktan yapılmış tanrısal güzellik ve zekâya sahip Pandora'yı eş olarak gönderir. Epimetheus kardeşinin tüm uyarılarına karşı Pandora ile evlenir. Zeus, Pandora'ya evlilik hediyesi olarak topraktan yapılmış, çömlek benzeri bir kavanoz(dert kutusu) hediye eder ama asla açılmamalıdır. Bir süre sonra aşırı merakına yenilen Pandora, kutuyu açar ve içindeki tüm kötülükler, acılar, hastalıklar, bütün dertler ve belalar tüm dünyaya yayılmaya başlar... Ancak son anda Pandora kutuyu kapatır. Kutuda kalan insanların içindeki "umut"turBir anlatıma göre de: “Sandığın içinden bir ses gelir. Sandıktan gelen cılız ses:“Lütfen beni çıkarın. Dışarıdaki kötülüklerle ancak ben baş edebilirim” der. Bu sefer Pandora ve eşi birlikte açarlar sandığı. Sandığın dibindeki umuttur.” “Mitte insanlığın umutsuzluk içinde sonsuza kadar kalmaması Pandora'nın kutudaki umudu bir süre sonra çıkarması ile başarılmıştır. Umudun da uçup gitmesine engel olunmuştur. O, kötülüklerle başa çıkabilmenin anahtarı olacaktır. Prometheus emrine verilen umudu, insanlara gerektiği kadar dağıtmıştır. Umut hala insanlara,kötülüklere karşı durma, acılarını hafifletme cesaretini vermektedir.” .

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?