Jump to content
  • Kayıt Ol

Oniki Krallık Tartışma Başlığı


Susano'o

Önerilen İletiler

Sitemizde çevirisi tamamlanan Oniki Krallık isimli 45 bölümlük serinin tartışma başlığını açıyorum. Amacımız, animeyi izlemiş veya izlemekte olan arkadaşlar arasında fikir ve bilgi alışverişine güzel bir ortam sağlamaktır.

Konuya ilişkin önemli yerler hakkında yazarken spoiler kullanmaya özen gösterelim. Hatta en güzeli, spoiler'den önce kaçıncı bölümle ilgili yazdığınıza dair belirtirseniz insanlar hangi spoiler'i rahatlıkla açabileceğini bilmiş olur.

Bu seride tartışmaya açılabilecek çok güzel noktalar olduğuna inanıyorum. Özellikle yönetim anlayışı ve liderlik üzerine çok önemli hususlar üzerinde durulduğunu düşünüyorum. İlerleyen günlerde animede geçen hoşuma giden replikleri, güzel sözleri düzenleyip bu başlıktan üzerinden paylaşacağım. Siz neler düşündünüz? Anime hakkında fikirlerinizi lütfen bizlerle paylaşınız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 26
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Susano'o

    10

  • Darkforest

    4

  • özz

    2

  • martikanadi

    2

Anime gerçekten çok güzel işlenmiş mükemmel bir anime.Tekrar izlemek istiyeceğim ender seilerden biri oldu.

Bölüm 40 45

En kralı adını yazamam :D ve atsuyu adlı diğer kişi hakkında.En kralı atsuyuna diğer ben diyor ama bence ne kişilik ne yönetim sistemi bakımından hiç birbirlerine benzemeyen iki insan bunlar.Neden diğer ben dediğini anlamadım bence gereksiz bir olay anlatılmış bilmiyorum sizler ne düşünüyosunuz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anime konu olarak harikaydı fakat 40. bölümden sonra

anlatılan konuyu pek beğnmedim sanki gereksiz bir konu anlatılmış gibi geldi bana ve özellikle son bölüm 40-44 bölümleri arasında özet şeklindeydi ve en gerksiz bölüm olmuştu 44 bölüm 4 dakika kadar daha uzun tutulsa kei kraliçesinin söyleyecekleri eklenebilirdi.

genel olarak sevdiğim ve daha çok şey beklediğim bir animeydi beklediğim şeyler diğer krallıklarıda görmekti

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

HAA---YAAA---TEEEE !!!!!!

Okunması gereken bir kitap olduğu görüşündeyim ve eğer tekrar kitap okumaya başlar isem bir yerlerden bulup okuyacağım. Çünkü bahse konu "bu neyin özeti" ve grifon sırtında yapılan savaşın bölümlerinin kitapta yer aldığı bilgisini ululardan ulu bir uşak dostumdan :P aldım.

Öncelikle hiçbir genç arkadaşımın alınmamasını rica edeceğim; animenin konu olarak 18+, belki 21+, bir anime olduğunu değerlendiriyorum. Tabi diğer bir yandan ana karakterin lise öğrencisi olması ki animelerde Japonların kendi gençlerine aşılamak istedikleri nokta "hayata yön vermeye 14 yaşında başlıyorsunuz, attığınız adımlara dikkat edin" olduğu için, başta belirttiğim 18+ konusuyla da çelişkiye düşüyor. (Bu konu biraz başka yerlere kayıp uzun uzadıya mercek altına alınabilecek bir konu olduğu için mevcut çizgide devam etmeyeceğim.)

Tebanızı hiçe sayarsanız er ya da geç kellenizi koltuğunuzun altına alırsınız animenin en basit ve göze çarpan fikri gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hemen kaynatalım o zaman mehmet :spit: gerçi 3. kitabı bitirdim daha, izledikten sonra sıcak sıcak yorum yapmak isterdim ama olmadı.

neyse izlediğim yere kadarki yorumum; kraliçe olmaktan vazgeçtim :P gerçekten bir ülkenin yönetiminin hiç de kolay olmadığını gördük. fazla aksiyon yoktu, ayrıca enki ve taiki de yoktu :P ama benim yine de hoşuma gitti. youko' nun ilk fermanı da gerçekten anlamlıydı, bölümler boyunca rahatsızlığını dile getiriyordu gerçi. keiki' yi daha da çok sevdim, çekingenliği çok hoştu :D

4. kitabı da en kısa zamanda izleyeceğim ama içimde hikaye sanki yarım kalacakmış gibi bir his var, 6 bölüm çok az :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dördüncü kitapta yine Enki çıkıyor Özlem :) Oradaki bazı hareketlerine çok gülmüştüm. Ama dediğin doğru, hikaye tamamen bitmiyor malesef. Normalde 3 kitap daha var ama animeye aktarılmamış.

Bu seride benim en çok hoşuma giden şeylerden birisi de doğru yolun gösterilmeye çalışılmış olması. Hayatta, dostlukta, yönetimde doğru yolun ne olduğunu göstermek için güzel örnekler sunulmuş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Açıkçası beklediğimin çok üstünde bir performansla karşılaştım...

İlk 10 bölümde yeter artık sanırım bu seriye devam edemeyeceğim diyordum özeliikle

kızıl saçlı kızımız maymun tarafından dürtüldükçe dedim aptal bir kızdan başka bir şey yok sanırım animede...

Ancak 10 bölümden sonra seriyi bırakamaz oldum.. Özelliklle Taiki hikayesinde ağlayacaktım çok çok çok beğendim keşke sırf Taiki hikayesi için ayrı bir anime yapsalarmış...

Beklediğim şeyler vardır serinin sonuna doğru..

Özellikle Taikinin dönmesini dört gözle bekledim, ayrıca kendi dünyasına dönen ismini hatırlayamadığım kısa saçlı kızın da o dünyaya tekrar dönmesini bekledim ama olmadı

Daha sonra son 5 bölüm için

Kesinlikle gereksizdi... Devamını getireceklerse tamam gerekli ama devam yok kalakaldım. Açıkçası son bölümlerde diğer krallıkları tanıtmalarını bekledim ancak o da olmadı...

Acaba mail yağmuruna tutsak yeni versiyonunu yapmazlar mı :)... Ama bu sefer sonuna kadar gitsin :)...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

martikanadi sana kesinlikle katılıyorum ilk 10 bölümde dedim sıkıcı bir seri bizi bekliyor daha doğrusu ilk 6 bölümde ama Susano'o dan aldığım tüyo sayesinde gidişatın daha iyi olacağı bilgisiyle dişimi sıktım ve şu an iyiki de sıkmışım diye düşünüyorum.Özellikle de 16-40 bölüm arası çok zevkliydi,seriden ayrılamadım kesinlikle.

10 bölümden sonra Taiki'nin ortaya çıkışıyla kendime geldim,o ne tatlılık o ne şekerlikti öyle,o muhteşem sevimliliğine eklenen;

Hüzün beni çok etkilemişti.

Kendini bilmediği yepyeni bir dünyada evcilik oynuyormuşçasına avutan hatta yeni dünyasında ki gariplikler içinde mutlu olan,ailesi bildiği diğer insanlar tarafından hor görülen birisi için bu dünya hiçte kötü görünmüyordu ama sonra yaşadıkları ya da yne oldu da diğer dünyaya geri dönüş yaptı ya da kralıyla kendisi neden yok oldu...? İnan ki bu soruların cevabını ben de çok merak ediyorum ve seri bitene kadar hep bir Taiki bekledim,beni yine neşelendirecek öyle sevimli bir karakter çıksın diye hatta Taiki'nin kendisi çıksın diye az dua etmedim,beni bu konuda Enki'nin varlığı teselli etti,onu da en az Taiki kadar seviyordum açıkçası :)

O son 5 bölüm benim kanser olma nedenimdi martikanadi,keşke o 5 bölüm yerine;

Taiki bize geri sunulmuş olsaydı da doya doya yeniden bir Taiki izleseydik ya da onunla ilgili soru işaretlerini kafamızdan silebilseydik...

MyAnime List sitesinde romanla ilgili bölüne biraz göz gezdirdim ama sanırım gelmeyecek zaten roman da devam ediyordu yanlış hatırlamıyorsam,seri ile ilgili düşüncelerimin çoğunu tanıtım başlığında yazmıştım ama her zaman sevdiğim animelerin daha doğrusu konuların alanına girdiğimde kendime hakim olamam ve şu anda da bunu yaşıyorum sanırım.

Karakterlerden Yuoku bana seri boyunca hep itici gelmiştir,Rakushun ise bambaşka gelmiştir hep klişe terimlerimiz vardır ya hani ''Öyle bir dostum olsun bin tane düşmanım olsun'' işte bu deyime yakışan kişilerden birisi Rakushun'du zaten hamsterlara karşı olan ilgimden dolayı da bende değeri vardı Rakushun'un ama bende kendini değerlendiren bu değildi elbette hani kişilik dediğimiz dönüm noktası var ya işte Rakushun ne türde olursa olsun ne şekle bürünürse bürünsün asla nefret edilmeyecek bir karakterdi, Yuoku'ya olan mesafesi,bulunduğu noktayı asla aşmaması ve kendiyle her konuda barışık yapısı,karşısına çıkan kişiler ne kadar kötü olursa olsun onların niyetindeki kötülükleri başarılı bir şekilde törpüleyişiyle çok etkileyici bir kişiydi.

Keiki daha doğrusu Kirin'leri çok güzel tasarladıklarını kabul ediyorum,seride görselliğe önem verildiğini savunuyorum ve eminim ki bu görüşü tüm bu seriyi izleyenler savunuyordur özellikle de Taiki'nin Kirin hali çok şaşaalıydı,o sahneyi başa alarak tekrar tekrar izlediğimi haırlıyorum belki de Taiki olduğu için bana güzel gelmiştir.Keiki ise o varlıkların asilliğini her türlü üzerinde taşıyan bir karakterdi benim gözümde,her tarafından asalet fışkıran izlenilesi muhteşem bir karakterdi.

Seride hoşuma giden bir nokta daha vardı ki atlamak istemiyorum kesinlikle;

Üç bayanın apayrı hikayesinin anlatılışı bu ayrı noktalara rağmen bu üç karakterin birbirleriyle bağlantı yaşaması o bağlantıyı çok başarılı şekilde yansıtmaları, kesinlikle izleyiciyi seriye bağlayan noktalardı...

Ben bu seriye dair şu görüşümü savunurum devamlı,bence serideki çoğu şeyin simgeleştirdiği görüşündeyim hani ''Yüzüklerin Efendisi'' filminde ya da bu türlere benzer filmlerde karşımıza çıkar ya işte bunu kastediyorum,seride yer alan krallıklar,yaratılan ülkeler,düşünce gücünün sonucuyla bize yaşatılan olaylar... Bence hepsi birer simgeydi, kendi dünyamızda varolan çoğu şeyi simgeleştirerek bize sunmuşları,peki bu rahatsız verici bir durum muydu;hayır,asla...

12 Krallık serisi,bittiği andan beri izlediğim animelerde benim için değeri yüksek olan ilk 10 anime serime girecek değeri almıştır,elbette bu bir görüş ya da zevk meselesidir ama oturup da yeniden izleyebileceğim izlerken de asla sıkılmayacağım nadir serilerden birisidir.Eksi yönü yok muydu serinin,elbette vardı o da devamının gelmemesi...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Acaba mail yağmuruna tutsak yeni versiyonunu yapmazlar mı :)... Ama bu sefer sonuna kadar gitsin :)...

2 sene önce ben dahil, pek çok kişi bir imza toplama kampanyasına katıldı. Sayımız yaklaşık 20binlerdeydi en son. Devamının yapılmayacağına dair bir dedikodu yayıldı ama resmi bir cevap okumadım hiçbir yerde.

Kısacası bu projenin artık para kazandıracağına inanmıyorlar. Yeni nesilin anime anlayışı, kawaii ve lolikon şeklinde tanımlanıyor. Yeni çıkan animeleri incelediğimizde de bunun doğruluk payının büyük olduğunu görüyoruz. Artık tarihi dramalar pek revaşta değil diyebiliriz.

Ancak benim niyetim, animeyi bir kenara bırakalım, yazarın yayınlamış olduğu kitapları okumak. Devamı elbette var ve okumuş olan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre çok çok da güzel. Şimdilik önümüzde başka bir seçenek görünmüyor.

Not: Bu seriye ait 3 adet kısa hikayeden oluşan bir Drama CD mevcut. Tamamen ses kaydı ama gerçekten çok hoşuma gitti, şu anda elimde ikinci bölüm var sadece ve onu çevirmeye başladım. Ara ara çeviriyorum ve bu yüzden çeviri çok yavaş ileriyor. Ama önümüzdeki aylarda yayınlarsam şaşırmayın. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Not: Bu seriye ait 3 adet kısa hikayeden oluşan bir Drama CD mevcut. Tamamen ses kaydı ama gerçekten çok hoşuma gitti' date=' şu anda elimde ikinci bölüm var sadece ve onu çevirmeye başladım. Ara ara çeviriyorum ve bu yüzden çeviri çok yavaş ileriyor. Ama önümüzdeki aylarda yayınlarsam şaşırmayın. :)[/quote']

Ben başlangıcını çok beğendim doğrusu Mehmet o nedenle devam etmeni çok isterim sıkı bir takipçin olacağımdan emin olabilirsin,hele Keiki'nin o muhteşem sesini dinlerken kendisini de gözümde canlandırmak çok güzeldi,zaten hikayeyi de Rakushun anlatıyor daha ne isterim ki... qıhım

Seriyi sever diğer arkadaşlara da tavsiye ediyorum Susano'o yayınladığı an hemen dinleyin derim,arkadaşımız olduğu için (qgüll ) söylemiyorum ama ben dinledim ve dönüp dönüp başa adlım,dinlerken gözümde tabiiki çeviriyi takip ediyordu :)

Yeni nesil bu tür animelere ilgi duymaz Susano'o senin de dediğin gibi günümüzde lolicon'lar ve Bishi'ler ilgi çekiyor çünkü,bunu üzülürek belirtiyorum aslında :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kitapları Türkçe olsa durmam hemen okurum.. Sen Türkçesi var de iki güne bulurum acımam :D...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

serinin en büyük eksisi yarım kalması zaten. bittiğinde tadı damağında kalıyor insanın. en çok görmek istediğim 3 şey vardı; taiki' nin dönüşü (döneceğine inanıyordum), kirinlere daha çok bölüm ayırmaları (enki' yi ilk gördüğümden beri sevdim, taiki zaten çok sevimliydi sevilmeyecek gibi değil ki :) keiki' nin çekingen tavırları, asil duruşu...) bir de diğer krallar, zaten hikaye biterdi :P

yuko' yu ben de başta pek sevmedim ama sonra özellikle rakushun ile karşılaştıktan sonra şikayet eden karakterinden kurtulunca sevdim. hikayenin başlangıcında birşey var galiba herkese itici gelmiş ama bir noktadan sonra insanı içine çekiyor. izleyip bitirdikten sonra tabi yarım kalmış olması sebebiyle de doymadım benzer bir seri izlemek istedim, bu sebeple Guin Saga' ya başladım ama aynı keyfi kesinlikle almadım. aksi gibi o da hikayenin daha başında bitti :uzqgun:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İzlediğim seriler içerisinde benim de en çok sevdiğim animelerden birisiydi 12 Krallık, tarihi animeleri çok severim çünkü,bu nedenle de bu seriye karşı ayrı bir sevgim var açıkçası,birkaç bölümden sonra kendini daha net gösteren bir anime hatta Squ ile izlerken 16-40 bölüm arasını bir günde tamamlamıştık çünkü ayrılamamıştık animeden.

Sonu konusuna ben de katılıyorum son 5 bölüm benim için de gereksizdi,onun yerine Youko'nun tahta geçiş olayını daha ayrıntılı göstereceklerdi çünkü savaş olan bölümden sonra pek bir şey izlemedik Yuko ile ilgili ya da tüm arkadaşlar gibi ben de Taiki'nin yaşamına devam edilmesini isterdim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Twelve_Kingdoms#U.S._release

Buradan da görülebileceği gibi yayınlanan kitapların bir kısmı Amerika, Fransa ve Almanya'da yayınlanmış durumda. İnternette sağda solda resmi olmayan çevirileri yapılmakta, bunlardan okumak da mümkün.

Ekleme: Animenin başında ana karakter Youko'nun o kadar zayıf bir kişiliğe sahip olmasına başlarda ben de çok sinir olmuştum. Fakat sonradan düşündüm de, günümüz dünyasında bir lise öğrencisini alıp, aynı şeyleri yaşatsak çok benzer tepkiler alırdık diye düşünüyorum. Kime güveneceğini bilemez ve hayatta kalmak için her türlü yola başvurabilirlerdi. Youko'nun anime boyunca başına gelen en güzel şey Rakushun'du. Youko'nun ikide bir sarılmasından rahatsız olup utanmasına çok gülmüştüm. :D

Bir de son 5 bölümü çoğu kişinin beğenmemesini birazcık da beklentileri karşılamamış olmasına bağlıyorum. Aslında orada, En Krallığının bugünlere gelmesinde rol alan çok önemli bir olay anlatılıyor. Çok güzel mesajlar da veriliyordu. Youko ile En Kralının sohbet ettiği kısmı hatırlarsanız, bir ülkenin nasıl yönetilmesi, bir hükümdarın nasıl davranması gerektiğine dair çok önemli öğütler veriyordu. Ayrıca En Kralı'nın, her ne kadar umursamaz görünse de, ne kadar bilge bir kral olduğu gösteriliyordu. Ayrıca Enki'ye taktığı lakabı da unutmamak lazım: Ba+Ka. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

İlk mesajımı bu seriye adamak istiyorum :D

Özet bölümleri dışında hiç sıkılmadan izledim tamamını. İçinde çok fazla terim barındırması nedeniyle biraz yorucu oldu ama olsun, keşke hazırladığınız sözlüğü daha önceden farketseydim, izlerken başucumda dursaydı keşke.

Utawarerumono'dan aldığım tadı aldım biraz, biraz da Narnia Günlükleri tadındaydı. Kesinlikle ütopyalara dahil edilmeli bu eser. Ama ne iyi ütopyalara ne de karanlık ütopyalara dahil edilebilir. Krallık sistemi en iyi kralın seçildiği mükemmel bir sisteme dayanıyor ki bu iyi olan yanı; ama halkın yaşadıkları bizim dünyamızdakinden çok da farklı değil, bazen çok daha kötü, bu da distopya kategorisine uyuyor.

Bulursam kitaplarını da okumak isterim...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beğenmenize sevindim. İşte bir animeyi çevirdikten sonra en büyük mutluluğu duyduğum anlardan birisi. Bu değerli seriyi bir kişi ile daha paylaşmış olmanın tadı başka.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

sonunda bu seriyede başladım ilk 7 bölümü izledim ve izlemeden duramıyorum her bölüm bir film havasında bir anda kendimi o dünyada hissediyorum müziklerinede bayıldım yalnız hala olayları anlamış değilim kız neden seçildi nasıl olduda olaylar bu hale geldi ama merakla bekliyorum açıklamaları :D yalnız şunu belirtmeden geçemicem bu sugimoto denen kızdan nefret ettim o nasıl bişidir ya kendini herkesten üstün görmesinden nefret ettim :kineme:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Serinin fantazi ve tarih ile harmanlanan felsefesi ve mesajları çok etkileyiciydi. Sıradışı kişilik gelişimleri ve diyalogları vardı. Özellikle 39 bölüm harikaydı. *ferman*

Tamamlanmaması çok yazık olur. Devamı için bir reyde benden...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

39'uncu bolum efsanedir zaten. Butun taslarin yerli yerine oturmasinin uzerine Youko'nun ne kadar olgunlastigini da goruyoruz.

Bu arada, Taiki'nin basindan gecen olaylari anlatan ve animeye gecirilmesi gundemde olmayan bir kitabin tercumesine basliyorum. Madem bu kadar merakli insan var, madem bunu yapmaktan keyif alacagim dedim ve baslamaya karar verdim. Iki cilt, yaklasik 400 sayfa.

Oniki Krallik - Alacakaranlik Sahilleri, Gundogumunda Gokyuzu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 hafta sonra...

Çok güzel bir seri her bölümünü beğenerek izledim. Taiki nin yaşadıkları kesinlikle en çok içime dokunan şeydi. Enki ile en kralının ilişkisi ise bence en güzeliydi hepsinin arasında. Herkesin kesinlikle izlemesi gerektiğini düşünüyorum ama bence o şekilde bir bitiş olmamalıydı.Susano'o nun dediği En Krallığı açısından doğru ama bence ya devamı gelmeliydi ya da o şekilde bitmemeliydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında devamı var Darkforest, ama kitaplarında. Animeye aktarılmamış maalesef.:006:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kitap okumak çok ayrı bir zevk yadırgamaya hakkım olmaz asla kitaptan devam etmeyi ancak animesini görebilmekte çok ayrı bir zevk olurdu 45. bölümün sonunda feci derecede içimde kaldığını hissettim devamını görme isteğinin...:sinirfli:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yapımcı firmaya ben de az saydırmadım. Keşke Seirei no Moribito'yu yapan stüdyo ve ekip üstlenmiş olsaydı ve bitirmiş olsaydı. Aah, ah. İşte asıl o zaman tadından yenmezdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Belki komik bir hayal ama bu animeyi baştan sona yeniden yapan biri olsa izlerim fma ilk seri ve ardından gelen brotherhood gibi mesela...

Bence de tadından yenmezdi... o yüzden kursağımda kaldı ya zaten

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?