Jump to content
  • Kayıt Ol

Bitirdiğiniz Son Kitap ve Yorumlarınız


A.U

Önerilen İletiler

Bir kitabı bitirdikten sonra onun hakkında yorum yapabileceğim bir yerin eksikliğini hissediyordum ve benim gibi buna başka üyelerin de ihtiyacı olabileceğine kanaat getirerek bu bölümü herkese faydalı olması amacı ile açmaya karar verdim.

*****

Az önce Gece Evi serisinin 3.kitabı "Seçilmiş"in son sayfasını da çevirip kapağını kapadım.Ara olayları anlatan ve gelecek kitaplar için olay örgüsü kurma görevinin yüklendiği hoş bir 334 sayfaydı.Gelişen olaylar ve başkahramanın hissettiği karmaşa bazen canımı sıkıp sinirimi bozsa da genelde zevk alarak okudum.Bu seri iyi gidiyor.

Sırf Neferet'in sonunu görmek için bile devam edebilirim.Güç ve kontrol delisi karakterlerden hiç hoşlanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel bir başlık olmuş. Ben de epeydir kitap okumuyordum. Geçen gün elime Turgut Özakman'ın "Cumhuriyet, Türk Mucizesi" adlı kitabı geçti. Bitince yorumlarımı paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sana gül bahçesi vaad etmedim / johanna greenberg

insana ben de deli miyim acaba diye sorduran bir kitap. Ayrıca Deborah da gerek aile yaşantısı gerek başka özellikleriyle kendime yakın bulduğumdan ayrıca tırstığım bir karakter oldu. anlatılan olayların yazarın kendi deneyimlerinden yola çıkarak yazığını bilmekte başına gelebilirlik olasılığını yükselttiğinden bir de ayrıca buna korkabiliyorsun.

Kitap çıktığı dönem büyük yankı uyandırmış ve duyduğum kadarıyla 2 kız intihar etmiş ama ben kitaba başlarken bunları bilmiyordum. Kitabın ağır bir anlatımı var yani deliliğe sırtını dayayıp okuru etkilemeye ve ürkütmeye çalışmak yerine deli bir insanın beynini yavaşça aralıyor o yüzden büyük entrikalar ya da soluk soluğa okuyacağın yerler yok ama okurken insan kendini sorguluyor ve kitaptan pek çok şey çıkarabilirsin. Bence güzel bi kitaptı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Harika bir konu, sağ ol Metatron ^_^

MOMO - Michael Ende

Kapitalist dünyasını ve günümüz tüketim kültürünü bir çocuğun gözünden çok güzel bir şekilde anlatmış yazar. Harika bir çocuk kitabıydı, ama büyüklerin de okuması gereken bir kitap bence. Kitabın arkasında yazanları biraz buraya aktarayım:

"Yaşanılan gün içinde çok büyük bir sır vardır. Bu büyük sır zamandır... Zaman yaşamın kendisidir. Ve yaşamın yeri yürektir.

Bu gerçeği hiç kimse duman adamlardan daha iyi bilemezdi. Bir saatlik, bir dakikalık, hatta bir saniyelik yaşamın değerini hiç kimse onlar kadar iyi ölçemezdi. İnsanların zamanı üzerine planlar kuruyorlar. İnce hesaplarla hazırlanmış planlar.

...

Zamanınızı çalıyorlar sevgili dostlar, kendi istekleri uğruna sizi kandırıyor ve zamanınızı çalıyorlar... Ey insanlık, dinle ve anla! Onikiye beş kaldı... Aç gözünü, tetikte ol... Hırsız çaldı zamanı."

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Twilight - 0/10

İğrenç. Sabahleyin soktakta dolaşan vampir mi olur, ettiniz tüm vampirlerin karizmasına :S Edward Elric'in adını kirletiyor şu vampir çakması :S Vampir dediğin Alucard gibi olur insan kanı içer, hayvan kanı içmekte neymiş arkadaş ya :S Bumu şimdi bu kadar kişinin hayran olduğu kitap? Yada hayran olduğu şahıs(lar)...

Hiç tavsiye etmiyorum.

Bir de Vampirin Şarkısı'nı bitirdim. Bu kadar güzel bir kitap olamaz ya, vampirli kitap dediğin böyle olur, herkeze tavsiye ediyorum, Anne Rice'ın zaten tüm kitapları güzel fakat bu kitabı bende bayağı güzel etkiler bıraktı.

Vampirimiz Lestat'ın şu sözüne hayran kaldım,

Günah neydi diye düşündüm, hayatımı bu lanet olasıca yerde harcamaktan başka bir günah olabilir miydi ki?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hayaletin Laneti 9-10

Kısa ola da, hemen biten, günlük olarak ilerlediği için de merak ettiren ve kimin ne yapacağının belli olmadığı bir kitap...Yazarın çocukluğundan etkilenerek yazması da cabası.

Ayrıntılı bilgi zaten kitabın tanıtımında :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Twilight Hikaye 2-Yeni Ay

5/10

Çok güzel değildi hatta güzel de değildi...Kalan iki kitabı bitirip şu seriye son vermek istiyorum...Yorum yok

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

twilighta sövenleri gördükçe çok mutlu oluyorum. :D

sevenleride anlamıyorum :zor:

ilk kitabını bitirmiş biri olarak devamını kesinlikle okumayı düşünmüyor ve cin ali serisi düzeyindeki kitabın anlatımınada diyecek söz bulamıyorum zaten 1.filmdeki hırlama sahnesine ve edwardın bakışlarına güldüğüm kadar çok az şeye gülmüşümdür.:D neyse ya bu vampirleri hiç görmemiş gibi yapacağım hiç yaşanmadı benim için. ben vampir olarak sadece zeroyu gördüm edward yok unut :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Johan Wolfgang Von Goethe // Faust; 10/10

Dönemine göre oldukça sağlam bir kitap. Tanımına göz gezdirince hikayemiz basit diyoruz lakin, kitabın içine girdiğim andan itibaren ciddi bir biçimde etkilendim. Hikaye bir yana, kitabın içeriğindeki replikler-sözler de gayet hoş. Zerre kadar vakit kaybı hissettmedim. Aslında başlarda ağır bir kitap izlenimi verdi ama, ayak uydurmam uzun sürmedi. Mephistopheles isimli şeytan, hileleriyle beni benden almıştır. Klasik bir hikayeye sahip olsa da, herkes bir göz atmalı derim.

Twilight'a yorum; Yukardaki yorumları okuduktan sonra şu kitaba bir fiske de ben vurayım dedim. Bu kitap serisi film çıkmadan önce meşhur olsaydı, belki de başka bir çok insanın zevkine hitap ediyor felan derdim. Lakin, kitabın bu ünü çoğunlukla filmden gelmekte. Daha çok da 'Edward' karakterinden. Takipçilerin bir çoğunun ergenlerden oluşmakta olduğu gayet net. Yazar'ı her kimse, ona veriyorlar parayı, o da yazıyor. Pek iyi iş çıkarmadığını söylemek zorundayım. Bayan karakterin azgınlığı da ayrı bir gülünçtür. (bkz; İçtiğin kandaki demir olayım! Kiss me mthrfkr!) Ayrıca vampir efsanesini modifiye etmeye çabalarken, bir temiz batırmışlar. Hatta bazı detayları özellikle dişilere cazip hale getirmişler. O da biraz itici kılıyor tabi. Kitaba "Alacakaranlık" adını vererek, bir vampirin sabahleyin kahvaltıya yetişip, bal ve peynir yiyebilceğini mi anlatmaya çalışmışlar, ayrı bir konu. Son olarak, Twilight kitabındaki vampirler öyle bir karakter tasarımıdır ki, tarih öncesi Transilvanya berduşu Draculayı bile özlemekteyim doğrusu.

P.S. Kurt Adam rocks!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

P.c Cast-Kristin Cast > Vahşi

Bana,bir an önce yenisini ellerimin arasına alıp sayfalarına gömülme isteğiyle beraber heyecan da veren harika bir sonu vardı bu kitabın.Aslında son demek pek uygun değil,her şeyin başlangıcı demek daha doğru.Nihayet gerçek bir aksiyon seriyi ele geçiriyor,seri de okuyanı.Her yeni kitap bir öncekinden daha iyi oluyor,yazarlar da kendilerini git gide geliştiriyorlar.Malzemelerini hep bol tutarlar,zamanı gelince de dozunda vermeye devam ederlerse,bittiğinde tadından yenmeyecek bir seri olacak.Gerçi kitapların Türkiye'de çevrim ve basım aşamalarının yavaşlığını ele alınca acaba serinin son kitabını okuduğumda kaç yaşımda olurum diye düşünüp baya sabra ihtiyacımın olacağını da görmeden edemiyorum.

Olaylarla ilgili birkaç cümle kuracak olursam:

Kalona ile nasıl savaşılacağını çok merak ediyorum.Üstelik Neferet'te küçümsenmeyecek bir güçte sayılır.Kuzgunlarsa cidden ürkütücü.Tüm bu olanlar karşısında Shekinah'ın güçsüzce bir kenara savrulması ise hayal kırıklığı yarattı.Keşke o da Zoey ve grubuyla beraber tünellere kaçabilseydi.Bilge,olgun ve güçlü bir kadın karakter konuyu benim için çok daha derin ve çekici yapabilirdi.

ps >Kitaptaki karakterlerden biri olan Shekinah'ın adının anlamını merak edip araştırınca onun Metatron'un eş meleği olduğunu öğrendim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cahillikler Kitabı-1

Ntv yayınlarının çıkardığı iyi kitaplardan diyebilirim.Bildğimiz çoğu şeyin yanlış olduğunu açıklıyor bize ama tabi çok saçma olaylarda yok değil...Bakalım 2.kitabı da ayarlayabilirsem alıp okuyacağım...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

P.c Cast-Kristin Cast:Av

Uzun zaman önce başladığım 5.kitaba hafta sonu aslında dolu olan ama boş geçirilmek istenen zamanımda devam ettim.Kitabın sonlarına doğru bir canlanma oldu iyi ki,tünellerde geçirilen zamanın işlenmesinden sıkılmıştım.Zoey ve dostları yine günü kurtardılar.Ayrıca birkaç kez Zoey'in kararsızlıklarına fena kızdım.Sonuç olarak biraz kafa dağıtmak istiyorsanız iyi gelebilecek bir roman.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Necronomicon-mısırın ölüler kitabı

değişik

yani bazılarına göre böyle bir kitap gerçekten var bazılarına göre yok.

mısırın başlı başına bir gizem olduğu düşünülünce gerçekmiş gibi değerlendirildiğinde bilinen gerçeklere aykırı bir kitap

ha hayal ürünü diyip okursanız iyi korku kitabı gibi...açıkçası net bir yorum yapmak istemem. nasıl okuduğuna göre değişiyor...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

P.C Cast-Kristin Cast : Tempted / Baştan Çıkarılmış

Kitabın son sayfalarını okurken o kadar şok oldum ki, ağzımın sonuna kadar açık olduğunu uzun bir süre farkedememişim. Kitap bittikten sonra ise "Lanet olsun"'dan başka birşey diyemedim. Olaylardan biri beklendiği gibiydi evet, fakat hemen arkasından türeyen yeni olay, okuyucuyu tamamen dumur etti. Burned'ü beklemekteyim, harikaydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Zar adam :sonuncu:

nihayet bitti. açıkçası çok beğendiğimi söyleyemem. çok küfrettim, yer yer kahramana baya güldüm, bazı tespitler şaşırtıcı ve de mantıklı ama bütüne baktığım da +18' in uyarısı yapılsaymış dediğim bir kitap. bende tehlikeli bir kitap olduğunu düşünüyorum bir çok eleştirmen gibi. ilk aldığımda psikoloji kitabı sandım. aslına bakarsanız kısmen de olsa öyle ancak hastalıklı bir kafa yapısını anlatıyor. çok değişik bir kitap olduğu gerçek. kitabı almış ve illa okuyacak varsa tek tavsiyem bu kitaba kendiniz kaptırmayın. keza yazarın bastırılmış iç dünyasından kaynaklı böyle bir kitap yazdığını düşünüyorum. tek beğendiğim noktası şu yazar; kahramanın olaylarını öyle bir kurgulayıp anlatmış ki gerçekleşmiş olma olasılığı bile sizin gerçekten midenizi bulandırıp dehşete düşürüyor.

Ateşi yakalamak :uykum:

bir sonu okumak bu kadar uzun sürmezdi eğer bu kadar düz olmasaydı diyebilirim. bilim kurgu deniyor bu kitaba ancak ikinci kitap olmasına rağmen hala şu ana kadar bilim kurgu ile ilgili çok ilişki göremedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ejderha Dövmeli Kız - Stieg Larsson (Milliennium Serisinin İlk Kitabı)

Genel olarak kitap 10 üzerinden 8 lik diyebilirim ama kitabı alırken yorumları okuduğumda çok mükemmel zannetmiştim ki hayal kırıklığı yaşadım. Başrol Lisbeth Salander için çok büyük övgüler vardı ve okuduğumda hak verdim yorum yapanlara, kısacası mükemmel bir karakter yaratmış yazar. Ayrıca kitabın bitmesine 50 sayfa kala kitap bitiyor sonra olay başka bir yere bağlanıyor falan hiçbirşey anlamadım ama bu benim kitaba son zamanlarda çok fazla kafa yoramamamdan kaynaklanıyorda olabilir O.o 2. ve 3. kitabı okur muyum bilemem yani öyle heyecanla beklediğim falan yok ama eğer kitap arayan varsa ''bir oku bence'' diyebileceğim bir kitap..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Fuck Up

İlk başladığımda cidden sıkmıştı. Arka kapağındaki yorumdan kitabın baya heyecan verici olduğunu düşünmüştüm ama kesinlikle değildi. Sıradandı da demek istemiyorum ama fazla heyecan verici değildi. Sonrasında beklentilerimi düşürüdüm. O zaman kitaptan keyif almaya başladım. Bir tür New York belgesili olarak değerlendirebilirsiniz. O sokakları özledim.

7/10

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Alice Harikalar Diyarında

Bu kitabın sonunu çok seviyorum ya. Her seferinde beni bitiriyor. Çocukluğumla ilgili tek güzel hatıram

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Küçük Arı

10/10

Bir Bilet Al

8/10

Scarlet Letter ( Okul içindi... 100 sayfalık ingilizce, berbat bi kitaptı... Otobüste bitirdim sadece)

3/10

Senin Adın Bile Geçmedi

9/10

Bu hafta bunlar bitti.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kayıp Sembol

8/10

Konu ile alakalı değil ama ilgilenen arkadaşlara duyurmak istedim, gerçi kitap severler biliyordur mutlaka, kulturtv.com.tr diye bir site var genellikle %30-40 indirimle kitap satılıyor, bazen bu indirim %60 ı buluyor ben sürekli takip ediyorum fiyatlar düştüğünde alıyorum... Aklınızda bulunsun :)...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Johan Wolfgang Von Goethe // Faust; 10/10

Dönemine göre oldukça sağlam bir kitap. Tanımına göz gezdirince hikayemiz basit diyoruz lakin, kitabın içine girdiğim andan itibaren ciddi bir biçimde etkilendim. Hikaye bir yana, kitabın içeriğindeki replikler-sözler de gayet hoş. Zerre kadar vakit kaybı hissettmedim. Aslında başlarda ağır bir kitap izlenimi verdi ama, ayak uydurmam uzun sürmedi. Mephistopheles isimli şeytan, hileleriyle beni benden almıştır. Klasik bir hikayeye sahip olsa da, herkes bir göz atmalı derim.

P.S. Kurt Adam rocks!

Evet bende başlayacagım faust a merak ediyorum baya.

540 bölüm dedektif conan izledikten sonra dedektiflik kitaplarına başlamaya karar verdim. Tavsiyesi olanları alabilirim.(Agatha Cristhie'ın çogu kitabını okudum, Sherlock Homes'e başlayabilirim.)

Dorian Gray'in kitabını okudum en son filminden sonra tekrar gerçekten oldukça güzel bir kitap oscar wilde'nin kitabı zaten özlü söz kaynıyor kitap.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ejdeha Mızrağı'nın gençlik dizisi serisinden Bir Ejderha Söylentisi...

Lakin devamı yokmuş malesef, yalan olmuş bir seri ama çok ta kötü olmuş. Harika bir kitaptı...

Ejderha Mızrağı serisine başlamaya karar verdim bu kitaptan sonra. LOTR serisinden sonra beni pek etkileyen bir fantastik kitap olmamıştı ama Ejderha Mızrağı yeni gözdem artık...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ejdeha Mızrağı'nın gençlik dizisi serisinden Bir Ejderha Söylentisi...

Lakin devamı yokmuş malesef, yalan olmuş bir seri ama çok ta kötü olmuş. Harika bir kitaptı...

Ejderha Mızrağı serisine başlamaya karar verdim bu kitaptan sonra. LOTR serisinden sonra beni pek etkileyen bir fantastik kitap olmamıştı ama Ejderha Mızrağı yeni gözdem artık...

Nana o kitap ( ve ejderha mızrağının neredeyse bütün kitapları :D ) ben de de var. İtiraf etmeliyim ki "Bir ejderha söylentisi" adlı kitap Arkabahçenin en saçma ve rezil çalışmalarından biri. Bu kitap aslında Ejderha mızrağının ilk kitabı olan "Güz alaca karanlığının ejderhalarının" yarısı! Yani ilk kitabı ikiye bölüp, yazıları büyüterek, küçük okurlara daha rahat okumayı sağlayıp seriyi daha iyi pazarlamauyı amaçladılar, ama bu kitabın 2.'sini bile çıkarmadılar! Bari 2. yi çıkarın da kitap yarım kalmasın di mi :)

Yani "Güz alaca karanlığının ejderhalarını" alıp, yarısında biyerde kaldığın yeri bulup seriye devam edebilirsin :qyuz kizarma: Ejderha mızrağı süper seridir ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Muhafız- Selman Kayabaşı

Beğenmedim diyeyim ilk önce. Niye dersek öncelikle samimiyetsiz ve sırf ilgi çekmek amacıyla kabak gibi güncel isimlerin kullanıldığı bir kitaptı. Hatta bazı isimler .... şeklinde geçilmişti.

Elli tane farklı yerde güyya birbiriyle alakalı gibi gözüken bir sürü farklı olay cereyan ediyor. Yazar asla olması gerektiği gibi bir bağlantı kuramamış. En kötü yanı güzel bir kitap olacak vaadi veren satırlarla başlayıp hayal kırıklığına uğratması. böyle bir kitap ve olaylar düğümü yazılacaksa en az 400-500 sayfa olmalı. Kısacası kitaptan çok bir kitap eskizi demek daha doğru. Türk bir yazar hakkında bu kadar kötü yazmaktan üzüntü duyuyorum ama ne yazık ki durum bu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben Açlık Oyunları - Suzanna Collins i anlatmıştım ballandıra ballandıra ama gitmiş :(.... Çok üzüldüm valla.... :dft005:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?