Jump to content
  • Kayıt Ol

Japon Polisinden Anime Seeder'larına Baskın


Tenbatsu

Önerilen İletiler

Popüler Japon kültürünün yanısıra Internet dosya paylaşımlarının en önemli parçalarından birini oluşturan Anime'ler, son baskınlardan sonra yasal yönleri ile daha sık konuşulmaya başlandı.

Japon polisinin bu pazar organize olarak düzenlediği baskınlarda bilgisayarlarında çeşitli Anime'lere ait DivX dosyalarını "seed" (Bit Torrent üzerinden paylaşım yapmak) ettikleri tespit edilen 10 kişi tutuklandı. İnternet Korsanlığıyla Mücadele Dairesi tarafından yapılan açıklamada tutuklanan şahısların müzik, film ve oyunların yanısıra çeşitli Anime'leri de paylaştıkları belirtildi:

-Sapporo bölgesinden 40 yaşında erkek satış elemanı; Ranma ½ serileri için

-Toride bölgesinden 23 yaşındaki erkek işsiz; Dragon Quest IX: Hoshizora no Mamoribito oyun ISO'su için

-Nagano bölgesinden 47 yaşındaki erkek şirket çalışanı; Sunrise, Victor Entertainment, SME Records, Sony Music ve AVEX'den 8 adet müzik kaydı için

-Sayama bölgesinden 23 yaşıdnaki erkek şirket çalışanı; Ai Otsuka albümleri, Back to the Future III filmi ve Death Note serisi için

-Tsu bölgesinden 37 yaşındaki yerel belediye çalışanı erkek, Kidou Senshi Gundam 00 serisi için

-Joyo bölgesinden 44 yaşındaki şirket çalışanı erkek; Lorelei filmi için

-Yokohama'dan 37 yaşındaki yarı zamanlı çalışan erkek; Wii oyunları için

-Okayama bölgesinden 40 yaşındaki işsiz erkek, Full Metal Alchemist ve DragonBall Kai serileri için

-Komatsushima bölgesinden 57 yaşındaki işsiz erkek, çeşitli Anime'ler için

-Chikugo bölgesinden 30 yaşındaki oyun salonu çalışanı erkek, çeşitli Anime'ler için

Buna ek olarak Sayama bölgesinden bir kişinin Lucky Star seed'i için tutuklandığı, Akita bölgesinde çeşitli evlere düzenlenen baskınlarda K-Drama seed'i yapan bir kızın da gözaltına alındığı bildirildi. Listede geçen ilk 3 kişi, 9 Mayıs'da gerçekleşen benzeri bir baskında Kidou Senshi Gundam serilerini "seed" etmekten tutuklanan 3 kişide olduğu gibi hapse atılabilirler. Benzer şekilde, Anime paylaşımı için kullanılan korumalı-anonim dosya paylaşım programı Winny ile dosya alışverişi yaptıkları tespit edilen iki kullanıcı ve programın coder'i Isamu Kaneko 2003'de yakalanmış ve 12.000 $ para cezasına çarptırılmıştı. Fakat Isamu Kaneko'nun tutuklanması, dosya paylaşım programları ile yapılan Anime indirmelerini durdurmamış aksine yıllar geçtikçe popüler kültürün Anime ile ayrılmaz bir bütün haline gelmesi ile indirmeler sadece Japonya'da değil, dünya çapında artmıştı.

Japon telif kanunu kişisel kullanım için doswnload'a izin veriyor (Haziran'da Japon meclisinden geçen bir karar, illegal materyallerin "tek seferlik kullanım için" indirilmesine izin vermekte) fakat son baskın olaylarında görüldüğü gibi upload/seeding'e müsaade gösterilmiyor.

(Kaynak: ANN, AGT, Akuma_Blade)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Tenbatsu

    5

  • eczmeltem

    1

  • Hunter

    1

  • lavindos

    1

Upload a ve seed e 0 taviz ama download a tek seferlik kullanım için izin veriyor. ben onu indirdikten sonra tek sefer kullanıp kullanmayacağımı nereden bilecekse :D

ama bu seed cezaları çok kötü. eğer sonuç da pozitif olursa seed e hapis uygulaması bütün dünyayı sarar valla :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hapishanede sorarlar sen neden girdin? cevap: animeden :bekliyorum:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seederlarada dokunurlarsa ne yapacağız. Anime bu ya her tarafta yasal anime cdleri satılıyorda benim haberim mi yok?. Kara haber gibi bir şey bu ya.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seederlarada dokunurlarsa ne yapacağız. Anime bu ya her tarafta yasal anime cdleri satılıyorda benim haberim mi yok?. Kara haber gibi bir şey bu ya.

Satılsa bile ne olur ki. Bir orjinal filmin fiyatı oldukça yüksek. Ayda 4 veya daha fazla film izlediğim oluyor. 4 Orjinal film almaya kalksam en az 40-50 milyon(tam fiyatını bilmiyorum orjinal filmlerin) cebimden çıkacak. Bunu ben karşılayamam. Eee ne yapmam gerekiyor; film izlemekten vaz mı geçmem lazım?

Alayına isyan, alayına efespilsen :P.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hapishanede sorarlar sen neden girdin? cevap: animeden :bekliyorum:

Hahahahaa.. İşte bu günün lafı.....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hahahahaa.. İşte bu günün lafı.....

Prison Break geldi aklıma. Orada da elemanın biri Bezbol kartı çalmaktan girmişti. Eleman 5-10$ birşeydir, uyuşturucu paramı çıkarırım diye arkadaşının babasının bezbol kartını çalıyor. Yakalandığında öğreniyor ki kartın gerçek değeri 5000$. Büyük çaplı hırsızlıktan içeri giriyor :D.

Aslında bizim yaptığımızda büyük çaplı oluyor. Seed ederken kaç kişi o animeyi indirdi ve o indirenler daha kaç kişi ile paylaştı ve daha nice zincirleme giden bu olayda Anime'den kaç kişi faydalandı ve ne kadar zarara uğradı bilinmez ama lisans haklarından dolayı baya büyük cezalar ödendiğini herkez biliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ahmet abi sonuna kadar haklısın...Bu gidişler japonyada görürüz : "Seeder Operasyonunda 12. dalga...Seabass evinde seederlık yaparken yakalandı." :D

Şimdi, doğru düzgün bir kanıt bulamayacaklar adamları iiçeri tıkmak için, TPB'de yaptıkları gibi sudan sebeplerden müthiş cezalar kesecekler adamlara.

Şu anda piyasa öyle bir hale geldi ki, TV'den kaydetmekle bir farkı olmayan online izleme olayları bile engellenir oldu.Bir oyunu satın bile alamaz olduk, adamlar üç kurma hakkı falan veriyor.

Ancak, bu korsanı engelleme önlemleri, insanları daha da fazla korsan kullanımına yaklaştırıyor aslında.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Korsanı engelleme girişimleri aslında haklı bir sebep ve Yağız asla korsan kullanımını yasaklamaları beni korsana teşvik etmiyor. Beni korsana teşvik eden fiyatlar. Abi istemezmiyim sevdiğim ve ilgilendiğim Anime'nin orjinal dvd, cd v.b metaryellerinin elimde olmasını... Fiyatlar!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

çalışmaya başladığınızda alırsınız :) ama türkiyede çıkanların sayısı yetersiz tabi.

bu olay dvd ve cd lerin korsan paylaşımı için mi geçerli yoksa tvden kaydedilip paylaşılanlarda da mı sorun var? tahminimce bunda da sorun vardır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

çalışmaya başladığınızda alırsınız :) ama türkiyede çıkanların sayısı yetersiz tabi.

bu olay dvd ve cd lerin korsan paylaşımı için mi geçerli yoksa tvden kaydedilip paylaşılanlarda da mı sorun var? tahminimce bunda da sorun vardır.

Olaya şu açıdan bakınca yasak olduğu bariz belli; Bir televizyon kanalı o Anime'yi göstermek için milyarlarca para ödüyor. Amacı ne peki? Anime'yi izlettirirken yüksek izleme oranı kazanmak(ki sadece Anime değil her program için böyle) ve bu oranlar sayesinde daha çok reklam ve daha çok izleme kazandıkça daha pahalıya o saatlerde reklam almak kanala ve biliyorsunuz sadece 1 kere dönmüyor o seri televizyonlarda. 1-10 Sefer aynı seriyi gösterdikleri oluyor. Hadi ilk gösteriminde herkes televizyon ekranına kitlenir ama birileri o seriyi kaydederse ve internete sürerse o dakikadan sonra evinde interneti olan hiç kimse o seriyi o saatte televizyon karşısına geçip izlemez. Şuda var adam zaten internete düşecek, nasıl olsa biri kaydedicek torrentte vericek diye tv karşısına geçmiyor. Bu durumda kanallar para kaybediyor.

Evet çalışmaya başladığımızda rahat rahat alırız, bende kendime bugün öyle dedim. "Artık çalışmak istiyorum. Ayda bir kere figür almak, çalışıp kazanıp aldığım orjinal cd ve dvdlerimi, kirasını yada aldığım kendi evimde rahat rahat izlemek istiyorum." Bu tabi uzun bir zaman alıcak. Okul bu sene bitecek. Sonra 4 yıllığa geçiş planları ve sonra askerlik. Birde Anime izlemeyen kız arkadaşımla evlendiğim zaman figürlere verdiğim para ve Anime'ye ayırdığım zaman hakkımda ne düşünecek (yani benim hakkımda ne düşünecek "Saber bikinili figürünü görürse yada daha değişik figürler :D").

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seeder azalırsa Torrenttan download etme sayısı da azalır, adamlar "o kadar yasakçı bir devlet değiliz" demeye çalışmış ama niyetleri belli. Bize bulaşmasınlar bari. >_<

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?