Jump to content
  • Kayıt Ol

Gantz


knighTeen87

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Gantz

TANITIM

Kei Kuruno lisede okuyan yalnız yaşayan, a sosyal, porno meraklısı, kendini beğenmiş (bana göre bir çeşit züppeydi) bu özelliklere sahipse pek de sevilmeyen biridir. (buna karşın manga ilerledikçe sempati de duyabiliyorsunuz) eve dönerken bir gün metroda rayların üstüne düşen bir sarhoş görürler o da dahil metroda ki hiç kimse onu kurtarmaya yeltenmez. Sonra onun çocukluk arkadaşı olan Kato Masaku da ordadır o an ve gördüğü duruma kayıtsız kalmayıp onu kurtarmaya çalışır. Ama tek başına beceremez o sırada Kei'yi fark eder ve yardım etmesini ister. Ee.. Kei de gönülsüz olsa da yardım eder. Eder ama alkoliğin kurtarılmasına rağmen Kato ve Kei gelen trenin altında kalırlar. Kendilerine geldiklerinde ölmediklerine şaşırırlar çünkü trenin altından sağ çıkmaları mümkün değildir. Bir odanın içindedirler yanlarında başkaları da vardır ve de odanın içinde simsiyah büyük bir küre. Küre bir şekilde harekete geçer ve oyun başlar...

 

KARAKTERLER

Kei Kurono - Ana Karakter

Jouichirou Nishi - Ana Karakter

Masaru Katou - Ana Karakter

Daizaemon Kaze - Ana Karakter

Reika Shimohira - Ana Karakter

Shion Izumi - Ana Karakter

Hiroto Sakurai - Ana Karakter

157936.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: Gantz

İngilizce: Gantz

Japonca: GANTZ

Diğer: Gantz/Osaka

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 37

Bölüm sayısı: 383

Yayım: 13 Tem 2000 - 20 Haz 2013

Dergi: Young Jump

Eser: Hiroya Oku (Hikâye & Çizim)

Türler: Aksiyon, Dram, Ecchi, Korku, Bilim Kurgu, Doğaüstü, Piskoloji, Seinen

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 8.26

Sıra: 378

Veriler 22 Aralık 2016 Perşembe günü 22:24 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 564

 

KİŞİSEL NOT:

Spoiler

Çizimler fena değil. Ben animesini mangasını okumdan önce izledim konusunu gerçekten sıra dışı bulmama rağmen animesi beni çok sardı diyemem. Bilim kurgu konulu bir hikayede cinsellik biraz kalbur üstü durmuş bence böyle bir ayrıntıya yer vermek gereksizdi. Animesinden sonra aslında mangasını okumakta tereddütlüyüdüm ama dediğim gibi konu son derece yaratıcı animesinden çok daha çekici geldi. Tabi zevk hem okuyup hemde izleyip karar verin derim..

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • swordsman

    2

  • Hunter

    1

  • knighTeen87

    1

  • LeeSeenT

    1

Mangası animesinden çok daha iyi. Gerçi ben manga okumayı pek sevmediğim için yarım bırakmıştım ama seriye ilgi duyanlar mangasını kesinlikle okumalı ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

aynen katılıyorum. Gantz'ı bizde yayınlamaya başladığımızdan beri bazı yetişkin üyelerden işe;

" sitenize yeğenimle giriyorum arkadaş ? " mantığıyla bakıp, aşırı bir istekle +18 bölümüne taşımamızı isteyenler olmuştu. güç bela orjinal Genre'lerini ve infosunu türkçeye çevirip abimizi yasalara uygun olduğuna ikna edebildik.

şu an yeğeniyle arası nasıl bilmiyorum.

mangasını 2 aya yakın bir süre önce bitirdim, o süreden bu yana bir kaç chapter daha yayınlandı. başlarda konunun saçma görünmesi doğal, fakat beni de okumaya devam ettiren mangaya verilmiş aşırı özen ve neredeyse çoğu chapter bitiminde fan'lardan gelen isteklerin karikatür olarak yayınlanmasıydı, çizimlerin güzelliği ortada. şimdiye kadar büyüklerin ve sosyal toplumda yetkili kişilerin çocuklara " dikine gidersen perişan olursun " dediği durumun işe yarayabileceği şizofrenik bir hikaye. düşüne düşüne kafamda saç bırakmak istemiyorum diyenlere öneririm. bitirdikten sonra haberlerini kontrol ettim ve mangakası serinin tamamlanmış halde elinde bulunduğunu açıklamış. ayrıca amerka da ki ikiz kuleler terör saldırısı da Gantz'a büyük bir rant oldu.

yıllar öncesi mangada anlatılan olay amerikanın başına patlak verdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

yabu gantz mangasını 1. bölümden başlı yarak indire biliceğim biyer varmı

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Başlık güncellenmiştir. İndirebileceğiniz çeviri grubunun linki eklenmiştir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Ya arkadaşlar umarım takip eden vardır, şimdi rasgele manganın son chapter'ını okudum ve bugüne kadar okumuş arkadaşlara soruyorum. Hikaye güzel mi? O eski aksiyon ve gizem hala tatlı mı yoksa aman aman hiç bulaşmayayım mı? :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gantz'a bir kere başladıysan getir sonunu. Ama o eski tat yok. Ben bile hüzünlüyüm bu durum yüzünden. Üşüyoruz Kurono Reyiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben animenin kaldığı yerden devam ettimdi.329'dan sonrasını okumadım gerçi ama güzeldi belli bir yere kadar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Berserki andırdığı için sevdim. Onun kadar sosyolojik mesajlar içermiyor. Ama en azından andırıyor ya o bile yeter... Ahh berserk ah yaktın bizi ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Rastgele bir sayfa açtım. Devler, şehir insanlarını haşat ediyordu. Sonra kızın tekinin bacağına ucu dört beş çengelli kanca girmiş. Devin teki kaldırıyor bunu baş aşağı. Kız ağlamaktan bitap düşmüş, ölüm korkusu da alttan alttan nabza vuruyor. Çat, bacağındaki kancayı çekip çıkarıyor acıta acıta. Sonra kızı yere indiriyor. Kız seke seke giderken arkadan meraklı gözlerle izliyor. Hayatında çok eski olan bir şeyi yeni yaşamış bir bebek gibi gözleri parıldıyor.

İnsana dünya yüzeyindeki yerini gösteren bir seri. Aksiyon, kıyım için değil; daha derine dokunuyor. İçgüdü gibi bir şey, titrek bir dürtü. Bazı serileri nasıl okumak gerektiğini bilmek gerek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?