Jump to content
  • Kayıt Ol

My Daddy Long Legs


eczmeltem

Önerilen İletiler

anime_1014.jpg

Judy ve Uzunbacak (özgün adı: 私のあしながおじさん, Watashi No Ashinaga Ojisan; İngilizce: My Daddy Long Legs), Jean Webster'ın yazdığı 1912 tarihli Uzun Bacaklı Baba romanından uyarlanmış 1990 Japonya yapımı anime televizyon dizisidir. Yönetmeni Kazuyoshi Yokota'dır.

Roman 1979 yılında bu kez Ashinaga Ojisan adıyla televizyona uyarlanmış, bu uyarlamayı Masakazu Higuchi yönetmiştir.

Konusu

17 yaşındaki Judy Abbott, gizemli bir hayırseverin bursuyla prestijli Lincoln Memorial Lisesi'nde okuma şansını elde etmiş bir yetimdir. Judy'nin bu kişiyle ilgili tek bildiği, adının "John Smith" olduğudur. Yalnızca bir defasında gölgesini görmüştür ve gölgenin uzun bacaklarından dolayı ona "Uzun Bacaklı Baba" demektedir. Onun yaptığı iyiliğe verebildiği tek karşılıksa, her ay yanıt beklemeden yazdığı mektuplardır. Seri, Judy'nin liseye girişiyle başlar ve mezun olmasıyla sona erer.

Not: Tanıtım Vikipediden alıntıdır.

Kişisel Görüşüm: Bu animenin en büyük özelliği Candy, Georgia.. v.b birçok seri gibi çocukluğumuzda televizyonda Türkçe dublajla izlememiz ve annelerimizin de bize ortaklık etmesi. Bu manevi değeri yüzünden seri hardsub bir çevirisini bulup indirmiştim.

Yetimhane olayı ilk başlarda başka serileri andırsa da Judy'nin farkı burs da kazansa hiç evinin ve teminatının olmaması . Seri boyunca Judy derslerinde ve özel hayatında başarılı olabilmek adına çabalıyor. Bir tehdit unsuru olmasa da daima başarısız olursa bu rüyadan uyanacağı şeklinde bir his oluşmuş Judy'de.

Judy her ne kadar karşımıza kendisine çok güvenen, dışarıyı pek takmayan hatta sırf buyüzden çevresinden kabul gören bir karakter olarak da çıksa yenemediği bir kaygısı var. Etrafındakilerin onun yetimhaneden geldiklerini öğrenme ihtimali onu hep korkutuyor. Bunun dışında serinin en güzel ayrıntılarından biri de Judy'nin belki de bu sırrın bilinmediğinden olsa gerek asla dışlanmaması. Hatta popüler olduğu bile söylenebilir.

Seri ilerledikçe yan karakter olarakkalacağını düşündüğümüz birçok karakter seriye giriyor ve tekrarlayan bölümlerce onları izliyoruz. Serinin gidişatını değiştirmek bir yana sıradan neşeli bir okul animesini çıkılması zor bir aşk üçgenine dönüştürebiliyorlar. Bu yüzden süprizleri bozmamak adına diğer karakterler için bilgi vermemeyi doğru buluyorum.

İzleyenlere tavsiyem meraklılık yapayıp bölüm sıralarını takip etmeleri. Yoksa finaldeki süprizin tadını alamayabilirler. Bir de aradaki bazı sıradan bölümlere dayanmaları. Zaten bölümlerin birçoğu ard arda izlenebilecek kadar akıcı ve seri asla düşünmeyeceğiniz şekilde ilerliyor. Yan karakterler seriye büyük bir tat katıyor.

Eski bir seri olmasına rağmen bence döneminin üstünde bir kalitesi var. Kurgu ve senaryonun ilerleyişi de belli bir kalitede.Eskiyi yad etmek ve içinizde güzel bir his bırakmak istiyorsanız Judy ile bu 40 bölümü geçirmenizi tavsiye ederim.

Tek kötü yanı ilerleyen ve değişen olaylar içinde Judy'nin o fırça saçlarının genellikle fırça kalması benim sinirlerimi bozdu. Söylemeden geçemeyeceğim.

papalonguejambe5.jpg

[bimgx=600]http://www.ludicer.it/streaming-cartoni-animati/pap%C3%A0-gambalunga/gambalunga.jpg[/bimgx]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • eczmeltem

    3

  • gundamaster

    1

  • özz

    1

  • Menpower

    1

En Çok Yazanlar

tanıtım için teşekkürler. benim de küçükken çok severek izlediğim bir animeydi, aklımda çok fazla şey kalmamış, uzun bacaklı baba' nın gölgesi ve finalini hatırlıyorum tabi onu da doğru hatırlıyorsam :P

yıllar sonra internette arattığımda judy' nin resmini görünce çok şaşırmıştım, bahsettiğin o saç meselesi, çocukken izlerken çok olağan gelmişti galiba :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ben de çok nadir hatırlıyorum bu animeyi. Zaten bir Judy'nin saçları kalmış aklımda.

Geçenlerde iş yerinde eski animeleri ararken googleda arkadaşlara da göstermiştim bu animeyi; hatırlıyor musunuz diye. :)

Tanıtım için teşekkürler tekrar izlememe vesile olacak :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet özz hatırlattığın iyi oldu. Gölgeli resmi ekledim. Tabii birkaç tane daha. Mazi hatırına izleyip beklentimin üzerinde bir kaliteyle karşılaştığım 2. seri. İlki Cardcaptor Sakuraydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok iyi Shojo'lardan biriydi. Televizyonlarda yeniden yayınlanması ve genç arkadaşlarımızın da izlemesini isterdim. Konuyu mahvetmemek için daha fazla konuşmamak doğru olur. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 10 ay sonra...

Çok aradım ama bulamadım hiçbiryerde. Cd'sini nerden buldunuz? Yada indirebileceğim bir link var mı? Çocukluğumun başyapıtlarından biriydi. Özlemişim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok aradım ama bulamadım hiçbiryerde. Cd'sini nerden buldunuz? Yada indirebileceğim bir link var mı? Çocukluğumun başyapıtlarından biriydi. Özlemişim.

Kendim torrent olarak indirip izlemiştim. Ama direkt indirme linkine rastlamadım. torrent için aşağıdaki adresten faydalanabilirsiniz.

http://www.bakabt.com/129996-My_Daddy_Long_Legs_(1990)_C1.html

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?