Jump to content
  • Kayıt Ol

Piano


Squaw

Önerilen İletiler

KÜNYE:

Animenin Adı: Piano

Kategori: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 10

Yapımcı: Oriental Light and Magic, The Right Stuf International

Müzik:Yoko Ueno,Ayako Kawasumi

KONU:

En büyük hobisi piyano çalmak olan Miu'nun günlük yaşamının anlatıldığı bir yapım. Miu,okul yaşamıyla birlikte piyano derslerine de vakit ayırmaktadır.Ailesi ile sıcak ilişkilere sahip olan Miu, devamlı en yakın arkadaşı olan Yuuki ile vakit geçirmektedir. Aynı okula giden iki arkadaş,okul dışındaki günlük yaşamlarında da birbirlerinden hiç ayrılmamaktadır elbette Yuuki'nin erkek arkadaşıyla vakit geçirmediği zamanlarda.Miu ise okulundaki Takashi'den hoşlanmakta fakat bir türlü duygularını,Takashi'ye açamamaktadır.

Miu,piyano derslerinde zorlandığı bir dönemde çoçukluğundan beri çok sevmiş olduğu piyano çalmayı bırakmayı düşünür.Piyano öğretmeni ise buna tamamıyla karşı çıksa da Miu'yu engelleme çabası göstermez çünkü Miu'nun bir birey olarak geleceğiyle ilgili ya da yaşamındaki durumlarla ilgili kararları,Miu'nun kendisinin almasını ister.

Öğretmeni,piyano konusunda Miu'dan öylesine emin ki onu verilecek olan resitalinde görevlendirmek istiyor fakat Miu içerisindeki kargaşayı (daha doğrusu yaşadığı zorluktan kaynaklanan çaresizliğinden dolayı) çözümlemek adına kendine bu konuda hiçbir şekilde güvenmemektedir.

KİŞİSEL YORUM:

Konusuna bakınca ve de seri ile ilgili karakterlere göz gezdirince izleme tereddütü yaşayacağınız bir yapım gibi gözüküyor.Aslında içerisinde güzel olayları barındırıyor; Miu'nun gelecek kaygısı,aile ilişkileri,arkadaşlıkta yaşanan sorunlar ya da hayatta zorluklarla karşılaştığımızda vaz geçme duygusunun bizi nasıl da körelttiği...

Miu aslında her insanın gelişim döneminde yaşadığı sorunlarla boğuşan bir simge,gerçek dünyamızda hangi birimiz büyürken onun yaşadığı çelişkileri ya da boşlukları yaşamımızda yer vermedik ki...

Benim görüşüme göre izlenme kategorilerinde çok arkada kalmış bir yapım,günümüzdeki çıplaklığın göz önüne çıkarıldığı animeleri düşününce gerçekten de hakettiği yerde olmadığını düşünüyorum bu güzel Shoujo yapımın belki de Shoujo olduğu için dışlanıyordur -:P-

Müziklerine değinecek olursam,kesinlikle müzikleriyle gönlümde taht kurdu çünkü piyano melodilerini dinlemek kimi rahatlatmaz ki? Seri içerisinde çok fazla piyano sesine yer verilmemiş olsa da Miu'nun piyano dersleri esnasındaki müzikleri dinlemek son derece keyifliydi. Aslında seri içerisinde sık sık piyano sesine yer verilmemesi normal bir durum benim görüşüme göre çünkü her an kulağımıza bir piyano sesi geldiğini düşünsenize kendimizi,anime izliyor gibi değil de bir senfoni orkestrasının konserine gitmiş gibi hissetmez miydik?

Çizimlerine gelirsek,çizimlerinin çok başarılı olduğunu söyleyemem özellikle de ana karakter Miu'nun çizimi birazcık göz tırmalayabiliyor izlerken ama bunu göz ardı ederse izleyici hele de klasik müzik sever bir izleyiciyse bence bir an önce izleme listesini almalı fakat psikopat ruhlu karakterleri seviyorum ve aksiyon hastasıyım diyorsanız sanırım size göre bir seri olmadığını belirtmem gerek.

KARAKTERLER:

Miu Nomura

fusy7o.jpg

14 yaşında piyano delisi bir karakter.Aynı zamanda da çok sakin bir yapıya sahip bir karakter Miu.

Okulundaki Takashi'den hoşlanmaktadır fakat bir türlü Takashi'ye duygularını açıklayamayan Miu,duygularından asla vaz geçmemektedir.Aile içerisinde de her bireyle anlaşan Miu tam anlamıyla sempatik bir kişiliğe sahip.

Yuuki Matsubara

30a4air.jpg

Miu'nun en iyi arkadaşı olan Yuuki,Miu'nun aksine oldukça enerjik ve hayat dolu birisidir.Her konuda Miu'ya cesaret verir ve Miu'yu destekleyerek daima onun yanında olur.Yuuki,okuldaki Takashi'nin en yakın arkadaşı olan Takizawa ile birliktedir.Okulun spor kulübünde aktiftir.

Hitomi Nomura

72525h.jpg

Miu'nun annesidir.Ailesine karşı oldukça ilgili çoçuklarına karşı da sevgi dolu olan bir annedir.Miu'ya,Yuuki gibi her konuda destek olan aynı zamanda da her konuda yardımcı olan bir annedir.

Kazuya Takahashi

124xbgk.jpg

Miu'nun okulundadır ve Miu'dan bir üst sınıftadır.Aynı zamanda da okulun spor kulubünde yer alan aktif bir öğrencidir.İleride iyi bir okulda eğitim almayı amaçlamaktadır.

Takizawa Wildly

10ngrw8.jpg

Takashi'nin en yakın arkadaşı ve Yuuki'nin beraber olduğu kişidir.Takizawa'da spor kulubündedir ve Takahashi ile aynı dönemdedir.Yuuki ile iyi bir çift olan Takizawa, Miu'nun Takashi'ye karşı olan hislerini bilmektedir ve Yuuki ile,Miu'ya bu konuda elinden geldiğince yardımcı olmaktadır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • Squaw

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Güzel tanıtımın için teşekkürler.Bu tanıtımdan sonra bir gün izlemek dileğiyle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?