Jump to content
  • Kayıt Ol

Her anime, manga için ayrı tartışma alanı


Darkcity87

Önerilen İletiler

Anime ve manga tartışma alanları çok karışık bir tek tartışma alanında bir sürü anime için tartışma başlığı açılmış bunun yerine her anime için bir tartışma alanı açıp bunun altında o anime ile ilgili üyelerin konuşmak tartışmak isteyeceği farklı konular için başlıklar açabileceği şekilde düzenlenebilirmi?

Örneğin one piece, naruto, bleach i haftalık olarak takip eden biri olarak hem animeleri hemde mangaları için herhafta çıkan yeni bölümleri ve daha henüz çıkmamış bölümlerin spoilerlerini tartışabileceğimiz spoiler kodunu kullanmadığımız ayrı alanlarda tartışmak isterim spoiler okumak istemeyenler için başlık isminde uyarı yapılır ve spoiler kodunun zorunlu olduğu ayrı başlıklarda da onlar tartışabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bLueeekun

    2

  • Borastus

    2

  • sera myu

    2

  • Darkcity87

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

gundamaster

Anime tartışmaları genel başlığının altında aslında üyeler konuşup tartışmak istedikleri animenin başlığını açıyorlar. Darker Than Black başlığında olduğu gibi. Ayriyetten "Genel Anime Tartışma Başlığı" da var. Gerçi bu başlıkta her kafadan bir ses çıkıyormuş gibi oluyor. Kimin hangi animeden bahsettiğini anlamakta güçlük çekilebilir.

Genel bir başlık olduğundan oraya ayriyetten bir başlık açmak bana biraz kalabalık oluştururmuş gibi geliyor. Sadece Anime Tartışma genel başlığı düzenlenebilir bu konuda. Böylece yeni bir şeyler eklemektense sadece düzenle, herşey uygun hale getirilebilir.

Açılan başlıklarda genel olarak spoiler içerir ibaresi konulduktan sonra spoilersız bence o haftalık bölüm tartışılabilir. O haftalık bölümden ziyade konuşulan konu eğer ilerki bölümleri ilgilendiriyorsa haftalık anime veya mangalar için konuşuyorum o zaman mesajın içinde spoiler kullanılmalı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Haftalık yeni animeleri elbette kendi başlığı adı altında tartışmaya açmak olumlu olabilir ama ''Genel Anime Tartışma'' başlığında eski animeleri de tartışıyoruz,elbette bazen karmaşa yaşanabiliyor bu başlık altında da ama eski animeler için de ayrı başlık açılması mantıksız oluyor bu nedenle ''Genel Anime Tartışma'' başlığı bence mantıklı gidiyor, karmaşılığını da birazcık göz ardı edeceğiz artık :)

Yeni ve uzun soluklu animeler için elbette mantıklı ayrı başlıklar açmak ve de başlığına ''Spoiler'' uyarısı eklendikten sonra bu başlık, o animeyi severler için güzel bir tartışma platformu şeklini almış olur diye düşünüyorum.Ama bunun da eksi bir tarafı olur,baya bir başlık karmaşası da yaşanabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yanlış anlamadıysam şu anda kullandığımız "Anime Tartışma" bölümü gibi, her anime için ayrı ayrı bölüm olsun, biz de onların içinde istediğimiz konu başlıklarını açalım diyorsun. O zaman da bir çok bölüm olur, ama altlarında bir, bilemedin iki tane konu başlığı olur. Sonuçta yine karışıklık olur. Yalnız bunun yalnızca güncel animeler için açılmasını mı istiyorsun? Eski animeler için gerek yok mu? Burada asıl amaç spoiler kullanmadan rahat rahat konuşabilmek mi? Eğer öyleyse, başlığa yazmak çözüm olabilir ama, düzene sokmak gibi de bir amacımız varsa başka çözümler düşünmemiz gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında böyle konular zaten var, ama şu an herhangi bir anime aktif olarak konuşulmadığı için oldukça gerilerde kalmıştır. Kendin de istediğin anime için başlık açabilirsin birkaç takip eden de olursa başlık hep üstlerde kalabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında konuları açarsak olur ama şunuda unutmayalım. Tartışılabilecek anime var tartışılmayacak animeler var. Gidipte her anime için başlık açmak tabiki iyi olmaz ama genel olarak kalabalık yaratsa bile tartışılabilecek animeler için konu açılması taraftarıyım ben. Genel anime tartışması var ama neden bahsedildiğini nerden bileyim. Bazen bakıyorum bazen bakmıyorum :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Üzerinde tartışabilinecek anime sayısı fazla değil aslında. Shounen'lerimiz var işte. FMA yeni açıldı, iyi de oldu. Yazacak baya şey çıkacak gibi git gide :spit: ama onun dışında çok kişinin izleyip de tartışabileceği pek anime yok. Görüşler falan da o serilerin tanıtımları altına yazılabilir aslında. Eğer fazla izleyen olur da o başlık karışırsa tanıtımı olan serinin tartışma başlığını açarsınız. Genel anime tartışma başlığı daha ziyade serbest kürsü görevi görüyor. Çünkü bir anime başlığı açıldığı zaman o başlıkta diğer animelerden bahsedemiyorsun, ya da çok izlenmemiş animeler başlık açmaya yetecek izleyicisi olmayınca orada tartışılabiliyor, ya da içinden bir şey yazmak geliyor animeyle ilgili gidip yazıyorsun falan. Kısıtlama olmayan bir başlık işte tek kural yazdığın şey animelerle ilgili olsun. Ha bir de spoiler butonu kullan :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tartışılmayacak bir anime olsada haftalık yayınlanan yeni animeleri tartışılabilir. Gelecek bölümde neler olur diye sohbet edilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

haftalık animelerin hangisini kaç kişi izliyor belli değil ki mesela ben 2 seri takip ediyorum biri letter bee diğeride t.s.book of bantorra ikiside sürekli tartışma yaratacak animler değil ama güzeller o ayrı zaten artık çoğunluk ecchi olduğundan pek merakla beklenecek seride yoktu önümüzdeki sezonda öyle gibi ama başlık açılmak istenirse açılır zor bir şey değil ama bence tanıtımlara isteyen yorum yapsın başlık yerine. tanıtımları yoksa tanıtım ekleyin o tanıtım rağbet görürse tartışma başlığı açarsınız daha iyi değil mi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tanıtım başlığında tartışılması bence doğru olmaz.Sonuçta adı üstünde tanıtım.Diğer türlü ise kalabalık oluşturması veyahut konuların popüler olmaması muhtemel.Yine de daha güzel bir düzenleme yapılabilir tabii ki.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence animenin geneliyle ilgili bir yorum varsa, bulunuyorsa animenin tanıtımında olmalı. Onun dışında herhangi bir tartışma, düşünce, bölümlerin yorumu tarzı şeyler varsa anime tartışmaları bölümünde o anime ile ilgili başlık açılıp oraya yazılmalı. Tek bir kişi, bölümler veya olaylar hakkında düşüncelerini yazsa bile olur belki daha sonra başka biri daha okur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?