Jump to content
  • Kayıt Ol

Sosyal Gruplar


Susano'o

Önerilen İletiler

Arkadaşlar bildiğiniz üzere sitemizde Sosyal Gruplar adı altında kurulmuş, sohbet ve albüm paylaşma gibi fonksiyonları bulunan uygulamalarımız mevcut. Bu grupları her üye kurabilir. Konuları forum genel kuralları dışına çıkmadığı sürece her türlü grup oluşturmak serbesttir. Bizler de forum yönetimi olarak bu uygulamanın kullanılması yönünde siz üyelerimizi teşvik etmek istiyoruz.

Ancak, şu anda bu uygulamalar çoğu üyemizin gözünden kaçmış durumda. Kullanan bazı üyelerimiz de faaliyet noksanlığından ötürü katılım yapmayı bırakmakta. Bu durumun önüne geçmek adına sizleri sosyal grupların kullanımı konusunda bilgilendirmeye karar verdik.

Bu grupları ne maksatlarla kullanabiliriz? Sevdiğimiz animeler hakkında gruplar oluşturarak, bahse konu anime hakkında bölümleri tartışma, resim veya link paylaşma, anketler düzenleme ve genel sohbetleri bir arada bulunduran bir buluşma noktası yaratabiliriz. Bunu yalnızca anime veya mangalar ile sınırlandırmıyoruz. Her türlü entellektüel içerik için bir grup oluşturabilirsiniz. Buna örnek olarak benim oluşturduğum "Felsefi Akımlar" grubunu gösterebiliriz. Henüz fazla bir faaliyet göstermemiş olan bu gruba herkes üye olup, tartışmak istediği felsefi görüşler hakkında bir başlık açabilir. Sevdiğiniz bir oyun vardır ve onunla ilgili bir grup oluşturup arkadaşlarınızı davet edip tartışmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca bu grupların daha aktif olarak kullanılması sayesinde, forum içindeki yoğun mesaj trafiğini de bir nebze olsun hafifleyeceğine ve tarafımıza iletilen tartışma konusu azlığı şikayetlerinin de ortadan kalkacağını değerlendiriyoruz. Bazı arkadaşlarımızın alışkanlıklarını değiştirmek istemeyeceklerini, anime tartışmalarını forum üzerinden sürdürmeye devam etmek isteyeceklerini biliyorum. Bunu yasaklamadığımızı bilmenizi istiyorum. Ancak bu grupların aktif olarak kullanılabilmesini sağlayabilirsek daha rahat bir tartışma ortamı yaratabileceğimizin de altını çiziyorum.

Son olarak, bu başlık üzerinden kurduğunuz grupları duyurabilirsiniz. Şu anda açılmış olan grupların isimlerini linkler halinde bu mesajın sonuna yakın zamanda ekleyeceğim. Bilgilerinize.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 38
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Susano'o

    10

  • bLueeekun

    5

  • loykad

    4

  • Aurora Borealis

    3

Ben bu uygulamayı ilk üye olduğum zaman çok takdir etmiştim açıkçası ve ben de Susano'o 'nun düşündüğü tüm konulara katılıyorum yani kesinlikle seninle hem fikirim Susano'o,sevdiğim konular ve animeler hakkında çok güzel tartışma platformu işleyişine sahip fakat katılım gerçekten de çok az,şu ana kadar sadece ''Kara no Kyoukai'' serisinin grubunda aktiflik gördüm o da belli bir dönem sonrasında başladı grup ilk açıldığında Meyday ve ben yazıyorduk uzun uzun :) ,sanırım fark edilmiyor gruplar ya da üşengeçlik yapılıyor.

Her ne olursa olsun bu uygulama için böyle bir konunun açılmış olması güzel oldu,en azından bilmeyen arkadaşlarımız bu başlığı görünce grupların varlığından haberdar olacaklardır,linkler de eklenince gerçekten de daha faydalı bir başlık olacaktır,emeğine sağlık Susano'o :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yanlış hatırlamıyorsam bu bölümde "her animeye ayrı başlık" diye bir öneri vardı, bu konuyu da o öneriye bağlamak istiyorum. Her animeye teker teker ayrı başlık açılacağına (yani, her animenin ayrı başlığı haricinde bir de onların içinde "Manga, Spoiler, Cosplay, Resim, OST" gibi başlıklar açılacağına), o animenin sosyal grubu açılabilir, hem böylece "Anime Tartışma bölümünde şu anime var da, şu anime neden yok ?", "Genel Anime Tartışma Başlığı var.", "O zaman başlığı açılmış seriler de orada tartışılsın." gibi diyaloglar oluşmaz, karmaşa da yaşanmaz diye düşünüyorum. Ayrıca -ebilir kullanmaya bile gerek yok bu sosyal grup açma konusunda; her üye bu gruplardan açabiliyor zaten.

Benim sürekli girip vakit geçirdiğim bir sosyal grup var, o da Kara No Kyoukai. Grupta açılmış 3 başlık var; Filmler Hakkında, İlgili Haberler ve Paylaşım, Knk-Fan. 3 başlığı da sürekli takip ediyorum, elimden geldiğince. Ki şu sıralar biraz sessiz kaldı, o ayrı. 7. film çıkmasına rağmen, neyse. KnK sosyal grubu sanırım forumdaki en dolu sosyal grup. Aklımdan Umineko için de bir sosyal grup açmak geçmiyor da değil. (:

Sosyal grupların sanırım tek kötü yanı, yeni bir mesaj yazıldığında, profile mesaj yazıldığı ya da özel mesaj geldiği gibi haber vermiyor olması. Yoksa veriyor mu, bu ayarlanabiliyor mu, bilmiyorum, ama sanırım bildirim gelmiyor. Yani bu sosyal grup olayı da anca akla gelindiğinde takip edilebilir birşey, sanırım.

Tabi bu arada, sadece anime hakkında açılması biraz garip oldu, tabi ki her türlü konuda açılabilir. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu söyleyeceğim size garip gelebilir ama eğer sosyal gruplarda tartışma yapacaksak forumun ne gereği var. Forumda sohbet edebileceksek sosyal gruplara ne ihtiyacımız var. Sadece anime ve mangalar için diyorum bunu. Diğer herşey ne olursa olsun konuşulsun, tartışılsın sohbet edilsin. Forumumuzda sohbet gelişsin diye çırpınırken birde sosyal gruplarda anime tartışmamıza gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü her üye sosyal gruplardan haberi olmayabilir, görmeyebilir yada orayı sevmeyebilir. Başka bir değişle yeni katılan bir üye olsam kendime yada forum yöneticilerine şunu sorarım. "Sosyal gruplarda ... anime var güzel ancak sizin forumunuz ne işe yarıyor" diye bir soru sorarım ki çoğu üye benim gibi düşüneceklerini düşüyorum. Kısacası empati kurmaya çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İstediğin grubun görüşmesini açıp, yukarıda çıkan görüşme seçeneklerinden (adından tam emin değilim) görüşmeye abone olmak mümkün. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Abonelikten haberim yoktu, inceleyeceğim.

@Özkan: Tabi ki, haklısın. Zaten her animeyi orada tartışacaksak, Anime Tartışma bölümünün de anlamı olmazdı değil mi ? Benim bahsettiğim şey, her animenin-manganın Anime Tartışma bölümüne teker teker başlığı açılacağına ya da o serinin başlığında bölüm tartışmasının da fazlası yapılmak istendiğinde bu sosyal gruplara yönelmek. Örnek olarak Umineko'yu verebilirim mesela. Orada çoğunlukla bölüm tartışması falan yapıyoruz, arada bir de görsel romandan bilgiler veriyoruz, çok nadiren resim paylaşıyoruz. Bunun yerine, yine orada bölüm tartışmalarını yapabilir, grupta da açtığımız atıyorum Görsel Roman, Resim, Müzik, Spoiler gibi ufak ufak başlıklarda da daha geniş çaplı tartışabiliriz. Yoksa tabi ki de haklısın, bütün forumu gruplara bölmek gibi birşey olurdu o zaman :)

Edit: @Susano'o: "Grup Araçları" seçeneğinden abone olunuyormuş, teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Garip gelmedi Özkan, hatta böyle yazmanı bekliyordum zaten. Ben forumda aynı şeyle ilgili 15 farklı konu başlığı görmekten rahatsız oluyorum. Bleach Tartışma, Bleach Manga, Bleach OST, Bleach'ten en sevdiğin karakter, Bleach Duvarkağıtları, Bleach Oyunları, Bleach yeni sezon öngösterimi ve benzeri konuların hepsini "Bleach Sevenler Elime Mum Diksin" adında bir grup açıp onun altında toplamak varken, hepsini forum altında ayrı başlıklarda yaymaya gerek yok. Hatta bu açıdan bakıldığında saçma desem yeridir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çoğu forum Bleach diye kategori açıp altında bir sürü Bleach konuları var herkes rahatısz olmuyor. Neyse aslında güzel uygulama uygulamaya laf yok ama umarım tadında olunur :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çoğu forum Bleach diye kategori açıp altında bir sürü Bleach konuları var herkes rahatısz olmuyor. Neyse aslında güzel uygulama uygulamaya laf yok ama umarım tadında olunur :D

Bunu onaylamıyorum. Bleach'e karşı önyargılı veya Bleach'ten hoşlanmayan birisi değilim, animesini de mangasını da takip ediyorum ama, Bleach'i diğer animelerden iyi yapan ne var ki ona ayrı bir ana başlık verip altında konu başlıklarını toplayalım. Sadece Bleach de değil, hangi animenin hangisine ne üstünlüğü var da özel muamele görmeye hak ettiğine karar verme hakkı doğuyor? Şayet anime ve manga forumuysak, tüm anime ve mangalara aynı mesafede olmalıyız. Sitenin adını bleach fan klübü diye değiştirmeye kadar gider o. Ondan sonra haydi Naruto, One Piece vesaire için de ayrı ana başlık açalım diyenler çıkar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İşte bunu sadece Bleach'e, One Piece'e, Naruto'ya (klasik diye üçünü söyledim) yapmak da garip olur. Sonuçta eski serilerden de harika olanlar var, o serilerin de bir sürü seveni var. Her animeye böyle birşey yapılsa, Anime Tartışma bölümü epey karışır. Hatta bu yüzden "her animeye ayrı başlık" konusuna bağladım ben de. Neyse, dediğin gibi umarım tadında olur D:

Edit: Susano'o benden önce yazmış, aynı şeylerden bahsetmişiz gerçi. (:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

One Piece, Naruto, One Pieceyi diğer animelerden özel kılan. Japonyada ki 3 Shounen kralı olmalarıdır. Uzun bir seri oldukları için bol bol tartışmayı hakeden animelerdir bunlar. Shounen animelerini dediğiniz güzel animelerle kıyaslamamak lazım. Neyse bu güzel sosyal gruplara çağrı yapan başlığı daha fazla böyle mesajlarla uzatmasak mı? :D

EDİT: Mesajlarım yanlış anlaşılmış. Her animeye ayrı bir kategori açıp altına bir sürü forum dolduralım demedim. Bir animenin manga hariç herşeyini o başlıkta konuşabilir ve tartışabiliriz. Sizin sosyal gruplarda yapmak istediğiniz bu aynısı forumdada olabilir. Neyse yanlış anlaşılma düzelsin dedim gittim neler yazdım :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

blue-dragona direk katılmasamda bir açıdan yazdıklarını doğru buluyorum. sosyal gruplar ki ben takip etmek istesem de malesef çok aman aman bir katılım yok.

bu site anime ve manga sitesi açıkçası bu başılığı içeren konuların forumda kalıp sosyal gruplara taşınmaması daha doğru geliyor. çünkü burası anime ve manga severlerin buluşma ve forumu sayfası zaten o zaman forumda açılması ve sadece orda tartışılması daha uygun. çünkü animenin tanıtımın altında görüş belirtebiliyorken aynı zamanda sayfasında da tartışıp, birde sosyal grubuna yazmak dağınıklığa yol açabiliyor. bir anime veya mangayı takip eden belki de birinin, düşüncesini veya bir ayrıntıyı kaçırdığında yada aslında fark etmediğim bir yeri bana gösterebilecek bir fikri atlamam sebep olur. yeni başlayacağim bir manga veya anime ilgili forumda tanıtımda veya sosyal grupta ayrı ayrı yazıları takip etmek yerine tek bir başlıkta bulmak daha sağlıklı öte yandan sosyal grupları mesela "Felsefi Akımlar" veya " NFS sevenler" veya " şiir dostları" veya "formula tutkunları" şeklinde oluşturmak daha mantıklı anime ve mangayı takip eden farklı insanların başka ortak paydalarınıda fark etmelerini sağlar.o yüzden sitenin kuruluşundan farklı konularda kalması daha doğru bence. foruma dönersek eskiden editör olduğum sitede mesela üyeler başlık açamıyorlardı. istedikleri başlıkları bize bildiriyorlardı biz değerlendirip tartışıp yayınlıyorduk. ha doğrumu yapıyorduk bilmem ama en azında daha düzenliydi. hem onların istediği hem de düzen aynı anda sağlanıyordu. çünkü onların istedikleri konuları eğer kısıtlı buluyorsak tartışma ve haketliliği sağlayacak daha değişik bir başlığa çevirip yayınlamak daha kalıcı ve aktif olmasını sağlıyordu. burda atıyorum bleach animesinin altında aslında anket olucak konular açılıyor ve herkes fikrini belirtip bırakıyor ee forum bumu bence değil.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bazı arkadaşlarımızın alışkanlıklarını değiştirmek istemeyeceklerini, anime tartışmalarını forum üzerinden sürdürmeye devam etmek isteyeceklerini biliyorum. Bunu yasaklamadığımızı bilmenizi istiyorum.
Arkadaşlar, lütfen yazdığım şeyleri okuyunuz. Burada kimseye bir dayatma yapmıyoruz. Ancak yanlış anlamadıysam, sizlerin fikrine göre dağınıklık olmasın diye tüm anime ve manga konulu sosyal grupların temelli kapatılması daha mantıklı. Sizce forumun dört bir köşesinde aynı anime hakkında pek çok başlık görmek daha düzenli midir? Oysa sosyal gruplar altında onunla ilgili istediğiniz kadar başlık açabilirsiniz. İsteyen istediği kadar en sevdiği karakterin kim olduğunu sorabilir. Forumdaki gereksiz kalabalık azalır. Forum içinde bir başlık altında tüm tarşıma gruplarının linklerini de veririz bulmakta zorlanacak olan arkadaşlar varsa.

Sosyal gruplara katılım olmadığının bizler de farkındayız. Bkz:

Ancak, şu anda bu uygulamalar çoğu üyemizin gözünden kaçmış durumda. Kullanan bazı üyelerimiz de faaliyet noksanlığından ötürü katılım yapmayı bırakmakta. Bu durumun önüne geçmek adına sizleri sosyal grupların kullanımı konusunda bilgilendirmeye karar verdik.
Ayrıca bundaki amacımız da:
Sevdiğimiz animeler hakkında gruplar oluşturarak, bahse konu anime hakkında bölümleri tartışma, resim veya link paylaşma, anketler düzenleme ve genel sohbetleri bir arada bulunduran bir buluşma noktası yaratabiliriz. Bunu yalnızca anime veya mangalar ile sınırlandırmıyoruz. Her türlü entellektüel içerik için bir grup oluşturabilirsiniz

Ayrıca bu grupların daha aktif olarak kullanılması sayesinde, forum içindeki yoğun mesaj trafiğini de bir nebze olsun hafifleyeceğine ve tarafımıza iletilen tartışma konusu azlığı şikayetlerinin de ortadan kalkacağını değerlendiriyoruz.

Böyle bir özelliğimiz var, kullanalım diyorum. Burada çözüm üretmeye çalışıyorum. Forumu aradığımız bilgilere daha rahat ulaşabildiğimiz bir yer haline getirmek için gayret sarf ediyorum. Söylediğim şeyler çok mu mantıksız, bunu anlayamadım şimdi.

Her neyse, girmek takip etmek isteyen girer, istemeyen de girmez. Burada boşuna kafa patlayorum galiba. Çözümün bir parçası olmak isteyen arkadaşlar, sadece fikirlerini yazmakla kalmayıp uygulamaya da geçsinler lütfen. Hangi çözümden yana olduğunuz önemli değil. Sitemizi hep birlikte kaliteli ve düzeyli tartışmaların yapılabildiği, düzenli ve istediğimiz başlığı kolayca bulabileceğimiz bir site haline getirelim lütfen.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Son sözümü söyleyeyim diğer arkadaşlar varsa fikirleri belirtsinler. Mehmet abi birçok anime sitesinde bir animeden çok başlık var dediğin gibi anime,manga,ost vs. ama hiç bir üyenin o foruma düzensiz olmuş dediğini görmedim.(Düzensiz dememde ki amaç sen düzenli olsun diyorsunya o yüzden)Anime ortamında daha çok forumlara alışmış bir topluluk var. Yavaş yavaş uygulayalım elimizden geldiğince üyelerin alışıp alışmayacağını zamanla öğreneceğiz :birnumara:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnsanlar çaba göstermedikçe alışkanlıklarından çok zor vaz geçerler Özkancım. Ayrıca yenilikler, alışılmadık şeyler çoğu zaman insanları korkutur. Hazırda işleyen bir sistemi değiştirmeye kalktığında, iyileştirmek adına dahi olsa, insanlar buna direnç gösterirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sosyal grup diye bir özelliğin olduğunu biliyordum ancak pek incelememiştim:

+ Rahatlıkla bir anime ile ilgili birbirinden farklı konularla ilgili başlıklara tek yerden erişilebiliyor.

+ Yazı stili daha değişik ama ben beğendim hemen ardı ardına okunabiliyor.

- Yeni mesajlar diye birşey yok. Eve gelince bütün yeni olan bitenlere tek bir yerden bakabilme olanağım yok.

- Abonelik sistemi ile sadece abone olunan konulara bakılır genellikle. O zaman da mesela 3-4. bölümden sonra çok güzelleşmiş aşmış bir anime varsa adını bile duymayacağım çünkü baştan beğenmeyerek abone olmamıştım.

- Forumdaki duvar kağıtları veya müziklerin hepsine bak gibisinden bir seçenek olmaz bu yüzden her animenin içine girip duvar kağıdı var mı diye bakmak durumda kalınır.

Birde bir anime forumunda bir anime ile ilgili başlık açılmasında ne var anlamadım. Birde hepsinin alt başlığı ayrı duvar kağıdı için ayrı oyunlar için ayrı müzikleri için ayrı bir başlık var. Yani bin tane aynı başlık var gibi gelebilir ama aslında hepsi farklı bir bölüm altında ve doğru. Sadece favori en sevdiğiniz tarzı başlıkları hiç sevmiyorum o da tercih meselesi olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

"sizlerin fikrine göre dağınıklık olmasın diye tüm anime ve manga konulu sosyal grupların temelli kapatılması daha mantıklı.Sizce forumun dört bir köşesinde aynı anime hakkında pek çok başlık görmek daha düzenli midir? "

hayır ama ben anlamamışım galiba o zaman forumda anime ve manga tartışmalarının hepsini sosyal forumun altına toplamak düzeni (ki düzensiz diye bir iddiam yok) sağlayacaksa direk forumdan konu başlığını kaldırıp oraya koymak mı?

"Ancak, şu anda bu uygulamalar çoğu üyemizin gözünden kaçmış durumda. Kullanan bazı üyelerimiz de faaliyet noksanlığından ötürü katılım yapmayı bırakmakta. Bu durumun önüne geçmek adına sizleri sosyal grupların kullanımı konusunda bilgilendirmeye karar verdik.Sosyal gruplara katılım olmadığının bizler de farkındayız."

atıyorum bu sitede 1.000 üye var. bunun sadece 100 tanesi aktif ortalama diyelim ve bununda sadece günde 50 tanesi girip düzenli takip ediyorsa -e alışkanlıklar zor değişir sosyal gruplar başlığını demek ki daha öne çıkarmak gerekir.fark edilebilmesi için çünkü orada kocaman forum yazısının yanında topluluk başlığının altına saklanmış sosyal gruplar başlığı pek dikkat çekmez.

"Sevdiğimiz animeler hakkında gruplar oluşturarak, bahse konu anime hakkında bölümleri tartışma, resim veya link paylaşma, anketler düzenleme ve genel sohbetleri bir arada bulunduran bir buluşma noktası yaratabiliriz. Bunu yalnızca anime veya mangalar ile sınırlandırmıyoruz. Her türlü entellektüel içerik için bir grup oluşturabilirsiniz." "Ayrıca bu grupların daha aktif olarak kullanılması sayesinde, forum içindeki yoğun mesaj trafiğini de bir nebze olsun hafifleyeceğine ve tarafımıza iletilen tartışma konusu azlığı şikayetlerinin de ortadan kalkacağını değerlendiriyoruz."

(forum ya da adı sosyal topluluğun altında) tek anime adı veya manga adı altında toplamakbleach, death note, sinema vs...sosyal grup da bir nevi forum olmaz mı?

"Böyle bir özelliğimiz var, kullanalım diyorum. Burada çözüm üretmeye çalışıyorum. Forumu aradığımız bilgilere daha rahat ulaşabildiğimiz bir yer haline getirmek için gayret sarf ediyorum. Söylediğim şeyler çok mu mantıksız, bunu anlayamadım şimdi. Her neyse, girmek takip etmek isteyen girer, istemeyen de girmez. Burada boşuna kafa patlayorum galiba.

benim en azından (altı çizili yerlede söylediklerin ile ilgili) böyle düşünüyorum diye bir iddiamın olmadığını kendi adıma söyleyebilirim. mantıksız veya boş değiller.

Çözümün bir parçası olmak isteyen arkadaşlar, sadece fikirlerini yazmakla kalmayıp uygulamaya da geçsinler lütfen. Hangi çözümden yana olduğunuz önemli değil. Sitemizi hep birlikte kaliteli ve düzeyli tartışmaların yapılabildiği, düzenli ve istediğimiz başlığı kolayca bulabileceğimiz bir site haline getirelim lütfen."

sosyal gruplarda açmış olduğun başlık "felsefi akımlar" mesela benim severek takip ettiğim bir sosyal başlık ve diğer sosyal gruplara baktığım da, nerdeyse kimse çok fazla bir şey yapmamış. ben sadece şunu söylemek istiyorum.mesela ben ne zaman buldum hatırlamıyorum o başlığı ama kurcalamışım demek ama bir çok insan birçok foruma kendi amaçları doğrultusunda girer sadece. o zaman dediğin düzende olması için o başlığı daha öne çıkarmak gerekiyor. foruma kocaman bir ayrıcalık verip sosyal başlığı zor fark edilecek bir yere koymak onu farkındalığını azaltır. fikirlerin güzel ama zamana, sabra ve istikrara dayalı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yeni mesajlar diye birşey yok. Eve gelince bütün yeni olan bitenlere tek bir yerden bakabilme olanağım yok.

Böyle bir sayfa sosyal gruplar için de düzenlenebilir sanırım. Webmaster arkadaşa sormak lazım.

Abonelik sistemi ile sadece abone olunan konulara bakılır genellikle. O zaman da mesela 3-4. bölümden sonra çok güzelleşmiş aşmış bir anime varsa adını bile duymayacağım çünkü baştan beğenmeyerek abone olmamıştım.

Yeni mesajlar sayfası yapılabilirse abone olunan olunmayan tüm yeni mesajlar görünebilir sanırım. Yalnızca üye olunan grupları göstermek veya tüm gruplardaki yeni mesajları göstermek gibi bir filtre seçeneği eklenirse bu mümkün olabilir. Tabii yine sormadan bir şey diyemem. Daha önce programlama ile ilgilendiğim için tahmin yürütüyorum sadece. Yoksa site tasarlamakla falan ilgim alakam yoktur. Veyahutta yeni açılan grupların bulunduğu bir forum başlığı koyulur ve oradan da takip edilebilir. Bu fonksiyon zaten tamamen üyelerin kendi çabası ile olacak bir şey. Kendisi bir animeyi sevmişse ve grup kuracak kadar tartışmaya meraklıysa birilerini davet edecektir. Sosyal gruplar başlığından da duyuracaktır diye düşünüyorum.

Forumdaki duvar kağıtları veya müziklerin hepsine bak gibisinden bir seçenek olmaz bu yüzden her animenin içine girip duvar kağıdı var mı diye bakmak durumda kalınır.

Gruplara konabilen tüm resimler koyan kişinin albümünden olmak zorunda. Yani tüm resimlere ulaşmak isteyen albümler başlığından da bakabilir. Fakat bunun bir güzel tarafı sadece belli bir animeyle ilgili resim arayan insanlar da fazla aramak zorunda kalmadan toplu bir şekilde bakabilir. Gruptaki tüm üyeler kendi albümlerinden resim ekleyecekleri için herkesin kendi albümüne tek tek bakmak daha fazla zaman alacaktır, ama bu resimler grupta toplandıkları için kaynağı kimde olursa olsun hepsini aynı pencerede görebilecektir. Ayrıca istersek Güzel Duvarkağıtları diye bir grup oluşturup oradan konusunun ne olduğuna bakılmaksızın her türlü duvarkağıdı paylaşıma açılabilir. Bunlar da birer düşünce şimdilik tabii.

Birde bir anime forumunda bir anime ile ilgili başlık açılmasında ne var anlamadım. Birde hepsinin alt başlığı ayrı duvar kağıdı için ayrı oyunlar için ayrı müzikleri için ayrı bir başlık var. Yani bin tane aynı başlık var gibi gelebilir ama aslında hepsi farklı bir bölüm altında ve doğru. Sadece favori en sevdiğiniz tarzı başlıkları hiç sevmiyorum o da tercih meselesi olsa gerek.

Anime Tartışma sayfasını ele alalım örnek olarak. Ben bu sayfaya baktığımda gördüğüm kalabalıktan rahatsız oluyorum. Neyin ne olduğu belli değil. Yeni bir üye olsam, nereden başlayacağımı şaşırırdım sanırım. Ayrıca anime forumunda anime başlığı açmayalım demiyorum zaten. Düzenli bir hale getirecek önlemler alalım diyorum. Bir zamanlar çok sevdiğim bir forum olan Aegisub Forumu bakınız ne hale geldi. Tek tek okumaya ömür yetmez ve neyin ne olduğu belli değil. Bu sitede de her anime için tartışma başlığımız olsun diyorsak gideceğimiz yön çok farklı olmayacak.

atıyorum bu sitede 1.000 üye var. bunun sadece 100 tanesi aktif ortalama diyelim ve bununda sadece günde 50 tanesi girip düzenli takip ediyorsa -e alışkanlıklar zor değişir sosyal gruplar başlığını demek ki daha öne çıkarmak gerekir.fark edilebilmesi için çünkü orada kocaman forum yazısının yanında topluluk başlığının altına saklanmış sosyal gruplar başlığı pek dikkat çekmez.

Bu düşünceye katılıyorum, Sosyal Gruplar sayfası kısayol çubuğu üzerine eklenebilir.

Dediğiniz gibi, zamana, sabıra ve istikrar dayalı. Bu konuda çalışmalara niye başladım? Çünkü insanlar her türlü animeyi tartışabilmek istiyorlar. Tartışan insanlar kalite istiyorlar. Sadece en sevdiğin karakter kim istemiyorlar. Hatta bazılarımız öyle şeyleri zaten hiç istemiyor. Şayet düşünüp, bu konuda fikir ürettiyseniz, düzeni sağlayabilmenin ve insanlara farklı animeler ile ulaşabilmenin bir yolunu bulabildiyseniz bizimle paylaşınız. Sorunun bir parçası olmak kolaydır, geliniz çözümün bir parçası olunuz. Şunlar iyi olur, bunlar kötü olur. Kötü olan kısımları belirtmek önemli. Bunlar için çözümler üretmeye çalışalım. Ki en azından ben çözüm üretmek için çırpınıyorum burada. Daha güzel bir forum için herkesin fikri ve çözüm önerileri gerekli. Sadece sorunu söyleyip, buyrun deyip bırakmamak lazım.:birnumara:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yeni mesajlar diye birşey yok. Eve gelince bütün yeni olan bitenlere tek bir yerden bakabilme olanağım yok.

Böyle bir özellik var. Navbar'da bulunan Yeni Mesajlar bölümüne tıklarsanız görebilirsiniz. Ayrıca forum ana sayfasının altında son mesajların listelendiği bir bölüm bulunmakta.

Yeni mesaj linki : http://www.animemangatr.com/forum/ara/yeni-mesajlar/

Abonelik sistemi ile sadece abone olunan konulara bakılır genellikle. O zaman da mesela 3-4. bölümden sonra çok güzelleşmiş aşmış bir anime varsa adını bile duymayacağım çünkü baştan beğenmeyerek abone olmamıştım.

Abone olunan konuların takip edildiği bir bölüm var forumda... Aşağıdaki linkden sizin abone olduğunuz konuları görüntüleyebilirsiniz.

Abone olunan konular linki : http://www.animemangatr.com/forum/abone/

atıyorum bu sitede 1.000 üye var. bunun sadece 100 tanesi aktif ortalama diyelim ve bununda sadece günde 50 tanesi girip düzenli takip ediyorsa -e alışkanlıklar zor değişir sosyal gruplar başlığını demek ki daha öne çıkarmak gerekir.fark edilebilmesi için çünkü orada kocaman forum yazısının yanında topluluk başlığının altına saklanmış sosyal gruplar başlığı pek dikkat çekmez.

Sosyal gruplar üst navbar'a alınmıştır. Artık girmesi çok kolay...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben önceki yazımda forum ile sosyal gruplar arasında karşılaştırma yapmıştım yani yeni mesajlar forum için var ancak sosyal gruplar için bulunmuyor anlamında yazdım.

Abone olunan konular hakkında ise dediğim gibi abone olunan konulara hemen bakılabiliyor ancak diğer konular için aynı konu geçerli değil bu yüzden sonradan patlama olan konulardan habersiz kalınabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

"Abone olunan konular hakkında ise dediğim gibi abone olunan konulara hemen bakılabiliyor ancak diğer konular için aynı konu geçerli değil bu yüzden sonradan patlama olan konulardan habersiz kalınabilir." evet doğru tek tek bakmak gerekebiliyor blog sayfasındaki gibi son gelişmeleri gösterir ana bir hareket sayfası olabilir mesela en son nerde ne yapılmış gibi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Arkadaşlar, kordiseps adlı arkadaşımız eski sitedeki anime dışı sohbet bölümündeki başlıkları içinizden geçeni yazın adı altında bir sosyal grupta toplamış. Grup açılalı çok fazla süre geçmemiş olmasına rağmen şimdiden 33 kişi üye olmuş ve 545 mesaj atmış.

Sitedeki anime severlerimiz ile anime harici konularda sohbet etmek ve kaynaşmak isteyen herkes gruba davetlidir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Blood+ adlı bir grup kurdum ve animesini seven herkesi bekleriz :) yalnız şöyle bir sorun var gruba resim yüklüyemiyorum, sürekli hata verip duruyor...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hmm... bakalım bakalım... :oku:Gruba resim yüklemeden önce kendi albümüne yüklemen lazım. Ondan sonra da kendi albümünden istediğin gruba yönlendirebilirsin. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?