Jump to content
  • Kayıt Ol

2010 Türkiye'de Japonya Yılı


Seifukusha

Önerilen İletiler

Logo.jpg

Elime ulaşan bir broşür üzerine, sizleri de bilgilendirmek istedim arkadaşlar. Broşürün aynısını internetten bulamadığım için fotoğrafını çektim (ve de malesef kalitesiz oldu. gomen...)

2010_JAPONYA_YILI.jpg

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı" Mesajı

[ARTICLE]

2003-2004 yıllarında büyük bir başarıyla gerçekleştirilen "Japonya'da Türkiye Yılı", Türkiye'ye karşı yoğun bir ilgi uyandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Japonya açısından vazgeçilemez bir dost ülke olduunu anladığımız bugünün, 2010 "Türkiye'de Japonya Yılı" olarak kutlanacak olmasının, ülkelerimiz açısından tam doğru zamanda gerçekleşen bir proje olduğu kanaatindeyim.

1890 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na ait Ertuğrul Firkateyni, Japonya'yı ilk kez ziyaret etmiş ve İmparator Meiji tarafından kabul edilmesinin ardından dönüş yolculuğuna çıktığında, Wakayama Eyaleti Kashinozaki açıklarında 16 Eylül tarihinde tayfuna yakalanmıştır. Geminin kayalıklara çarparak batmasıyla 500'ün üzerinde denizci hayatını kaybetmiştir. Balıkçıların gayretli kurtarma çabaları neticesinde hayatta kalan 69 denizcinin, İmparator Meiji'nin talimatıyla Kongou ve Hiei isimli iki askeri gemiyle ve halkın kendi aralarında topladıkları yardım paraları ile birlikte salimen ülkelerine dönmüş olmalarını önemseyen Türkler, bu yılı Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun başlangıç yılı olarak kabul etmişlerdir. Bundan 95 yıl sonra, İran-Irak Savaşı şiddet kazandığında Tahran'da mahsur kalan Japon vatandaşlarına yardım eli uzatan Türkiye Cumhuriyeti, "Denizde gördüğü iyiliğe havada karşılık verircesine" dönemin Cumhurbaşkanı'nın talimatlarıyla sivil uçak göndererek, mahsur kalan Japonları kurtarmıştır.

Japonya ve Türkiye ilişkileri, yukarıda bahsettiğim gibi, diğer ülkelerle ikili ilişkilerde görülmeyen, nadir dostluk öyküleri ekseninde, 120. yıldönümüne vasıl olmuştur. Asya kıtasının batı ucunda yer alan Türkiye Cumhuriyeti ile doğu ucunda yer alan Japonya; siyaset, ekonomi, kültür ve sanat başta olmak üzere çeşitli alanlarda yakın ilişki içindedir. Özellikle, "arkeoloji" alanında, 10 Temmuz 2010'da, dünya tarihinin kültürel kronolojisinin yeniden muhakeme edilmesi bakımından önem arz eden Kaman-Kalehöyük kalıntılarının yanında açılacak merkez, dünyada ilk defa, araştırma, sergilme, saklama ve barınma gibi dört amaca hizmet edecektir. Bundan böyle "Anadolu Arkeolojisi"nin incelenmesine ve araştırılmasına önemli katkılar sağlaması beklenmektedir.

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı"nın ülkelerimiz arasındaki dostluk ve iyi niyet ilişkilerinin daha da gelişmesine vesile olmasını içtenlikle diliyorum.

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı" Fahri Başkanı (Japonya)

Altes Prens Tomohito Mikasa

Türkiye ile Japonta arasındaki ilişkiler sağlam tarihi temellere dayanmaktadır. Japon halkının 1890 yılında batan Ertuğrul Fırkateyni kazazedelerine gösterdiği büyük yardım ve yakınlık, Türk milletinin ulusal hafızasında yer etmiş ve aradan yüz yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen unutulmamıştır. Günümüzde de halkımız Japonları dost bir millet olarak görmekte, Japonya ve Japonlara karşı sıcak duygular beslemektedir.

Türkiye ve Japonya demokrasi, insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü gibi ortak evrensel değerleri paylaşmakta ve başta Birleşmiş Milletler olmak üzere çeşitli uluslararası kuruluş ve platformlarda örnek bir işbirliği sergilemektedir.

Halklarımız arasındaki dostluk ilişkileri temelinde 2010 yılını "Türkiye'de Japonya Yılı" olarak kutlayacağız. Bu çerçevede Türkiye'de gerçekleştirilecek çok sayıdaki etkinliğin, Japonya'nın zengin ve renkli kültürünün ülkemizde daha iyi tanınmasına ve ülkelerimiz arasındaki dostluk ve çok boyutlu işbirliğinin daha da pekiştirilmesine katkıda bulunmasını diliyorum.

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı" Fahri Başkanı (Türkiye)

Abdullah GÜL

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

[/ARTICLE]

Japonya Yılı'nın 3 Teması

Japonya'nın güzelliklerini yakınlaştıralım

Gurur duyduğumuz her alanda Japonya'nın güzellikleri ve öne çıkan yönleri ile Japonya'nın hem geleneksel hem de çağdaş yüzünü tanıtmak, Türk dostlarımızın ülkemizi daha yakından tanımaları ve anlamalarını sağlamak istiyoruz.

Dostluğumuzun çapını genişletelim

Büyük şehirlerden küçük yerleşim birimlerine kadar, her yerde her yaştan daha fazla Japonya dostu edinelim. Ayrıca "Japonya'nın henüz tanıtmadığımız yönleri"nin neler olduğunu düşünerek Türkiye'de yeni arkadaşlar edinmek istiyoruz.

İşbirliğimizi geleceğe taşıyalım

İki ülkenin gurur duyduğu dostluk tarihini bir kez daha pekiştirmek arzusundayız. Bu çerçevede Japonya'nın tek taraflı olarak bilgi aktarmasından ziyade bir defa ile sınırlı kalmayan karşılıkla değişimi sağlayarak, Türk dostlarımızla birlikte geleceğe taşıyacağımız bir etkileşimi tesis edelim.

ERTUÐRUL FİRKATEYNİ FACİASININ ANLAM VE ÖNEMİ

ertugrul1.jpg

1887 yılında, Japonya İmparatoru Meiji'nin yeğeni Prens Komatsu, eşiyle birlikte Osmanlı İmparatorluğu'nu ziyaret etmiş ve Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamit tarafından kabul edilmiştir. Bunun üzerine, Sultan II. Abdülhamit, Tuğamiral Osman Paşa komutasındaki Ertuğrul Firkateyni'ni toplam 650 mürettebatıyla birlikte Temmuz 1889'da Japonya'ya göndermiştir. Haziran 1890'da heyet Yokohama Limanı'na ulaşmış, Tuğamiral Osman Paşa, Osmanlı İmparatorluğu yüksek nişanını İmparator Meiji'ye takdim etmiştir.

Eylül 1890'da heyet dönüş yolculuğuna çıkar, ancak, Ertuğrul Firkateyni Kobe'ye doğru yol almakta iken, Wakayama Eyaleti Kishu açıklarında tayfuna yakalanmıştır. Şiddetli rüzgâr ve büyük dalgalar arasında Ertuğrul Firkateyni, Kashinozaki deniz fenerine doğru seyrederken maalesef kıyıdan yaklaşık 40 metre açıkta kayalıklara çarpmış ve batmıştır. Bu gemi kazası, Osman Paşa himayesindeki 587 mürettebatın ölümüyle sonuçlanan büyük bir faciadır. Bu esnada, çevredeki halkın özverili çabaları sonucu 69 denizci kurtarılmış, daha sonra da duyarlılık gösterilerek Japon donanmasına ait "Kongou" ve "Hiei" isimli savaş gemileriyle İstanbul'a ulaştırılmıştır. Ayrıca kazazedeler ve geride kalan aileler için Japonya çapında yardım toplanmıştır.

Ertuğrul Firkateyni'nin başından geçen bu kaza her ne kadar çok elim bir olaysa da, ardından hem Japon Hükümeti'nin hem de Japon halkının gösterdiği yakın alâka Türklerin gönlünü fethetmiştir. Ertuğrul Firkateyni'nin Japonya'yı ziyareti ve meydana gelen bu facia, günümüzde iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin başlamasına vesile olarak görülmektedir. Kazanın meydana geldiği Wakayama Eyaleti Kushimoto ilçesine "Ertuğrul Firkateyni Şehitleri Anıtı" inşa edilmiş olup, her yıl anma törenleri düzenlenmektedir. Ayrıca, Kushimoto'nun kardeş şehir olduğu Mersin'de, Kushimoto'daki ile aynı formda "Refah Şehitleri Anıtı" inşa edilmiştir. Haziran 2008'de Japonya'ya resmi ziyarette bulunan ilk T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Kushimoto'da düzenlenen anma törenine katılmışlardır. Halihazırda Kushimoto'da Ertuğrul Firkateyni'nin batığının çıkarılması projesi yürütülmektedir.

Ertuğrul Firkateyninin battığı yer:

ertugrulunbattigiyer.jpg

"JAPONYA YILI"NIN BAŞLICA ETKİNLİK PROGRAMI

OCAK - Açılış Töreni (Ankara)

MAYIS - Japon-Türk dostluğunu kutlama töreni (İstanbul)

TEMMUZ - Karaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ile Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü'nün Açılış Töreni (Kaman)

EYLÜL - Ertuğrul Firkateyni 120. Yıl Anma Töreni (Mersin)

KASIM - 18. Japon-Türk İş Konseyi Toplantısı

KASIM - Kapanış Töreni

Etkinlikler, başvurular ve diğer konularda ayrıntılı bilgi için:

www.japonya2010.org

OCAK AYI ETKİNLİKLERİ

Bugün elime Ocak ayı etkinlikleri hakkında bir broşür ulaştı arkadaşlar. Broşürde yazanı birebir yansıtmaya çalışacağım:

"2010 TÜRKİYE'DE JAPON YILI"

OCAK AYI ETKİNLİKLERİ DUYURUSU

Asya Rüzgarı 21

"Kimono, Dans ve Moda Gösterisi"

Tarih: 07 Ocak 2009 (Perşembe) Saat: 19:00~

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Giriş ücretsizdir.

"Asyar Rüzgarı 21", günümüzde insanlığın ilerlediği 21. yüzyılda Japonya ve Asya'daki çeşitli ülkelerin yanından geçilip, yitirilen el sanatlarının zenginliğinin dünyaya iletilmesi düşüncesi ile yola çıkmış bir kuruluştur.

"Süslenme" Kültürü aracılığı ile çeşitli kültürlerden geçip, çeşit çeşit ülke ve halka girip, birbirlerinin kültürlerine hürmet ederek, duygu ve yaşantıların uyarılması amaçlanmış.

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı"nın İstanbul'daki açılış etkinliği olan "Asya Rüzgarı 21" gösterisi, Japonya'nın geleneksel kıyafeti "Kimono"yu temel olarak kullanarak tasarladığı yaratıcı kıyafetler eşliğinde müzik, dans ve kostümlerle yoğrulmuş, tamamen sıradışı ve dinamik bir gösteri!

İyi eğlenceler!

______________________________________________________________________

Wadaiko Konseri (Geleneksel Davul Gösterisi)

Tarih: 08 Ocak 2009 (Cuma) Saat: 20:00~

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Giriş ücretsizdir.

Dünyanın tüm ülkelerinde faaliyetleri ile ün salan usta davul sanatçısı İchitaro, Shakuhachi (ney) sanatçısı Masaki Nakamura ve davul sanatçısı Akihiro Sato'nun bir araya gelmesiyle gerçekleşecek olan bu konser, hepimizin yüreklerinde derin bir yer açacak.

İchitaro: 1990 yılında "Ondekoza" davul grubuna katılarak, eğitimini grubun kurucusu merhum Bay Dentagayasu'dan aldı. 1993 yılına kadar 4 kez Carnegie Hall Konser Salonundaki gösterisi dahil, tüm Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde yaklaşık 500 kez sahne performansını sürdürdü. Daha sonra ülke içinde ve dışında 2000'in üzerinde konser verip, 2004 yılında gruptan ayrılarak solo olarak yeni kariyerine başladı. Geleneksel çalgıların sanatçılarının yanı sıra, Orkestra ve Jazz müzik sanatçıları ile de işbirliği yapmaktadır. Çok sayıda besteler yapıp, eserler seslendirmektedir.

Masaki Nakamura: Tokyo Güzel Sanatlar Üniversitesi Japon Müziği Bölümü Shakuhachi branşından mezun olmuştur. 2004 yılında 6. Japonya Shakuhachi Sanatçıları Yarışmasında başta birincilik olmak üzere, sayısız başarı ve ödül kazanmıştır. Geleneksel stili esas alarak, sıra dışı tarzı ile geniş alanda çalışmalarını sürdürmektedir.

Akihiro Sato: 15 yaşından itibaren memleketinde "Hadano Kankou Wadaiko" davul grubuna katılmış, 19 yaşından itibaren Yokohama'daki "Kosui" davul grubuna mensup olmuştur. Tüm ülkenin her yerinde konser yaşantısına devam etmenin dışında, davul dersleri vermeye de devam etmektedir.

_______________________________________________________________________

Dr. Naohiko UMEWAKA'nın yazım ve yönetiminde Çağdaş Noh Tiyatrosu "Restoran"

Tarih: 09 Ocak 2009 (Cumartesi) Saat: 20:00~

Yer: Cevahir 1 Salonu (Cevahir Alışveriş Merkezi)

Giriş ücretsizdir.

Bu oyun, varlığı sınırın ta kendisi olan adamın hikayesidir. O güne kadar adam, tüm ruhu ve bedenini Noh sanatçısı olarak tarzını mükemmelleştirmeye adamıştır (kulağa ne hoş geliyor, değil mi!). Ancak bir gün, yaşamı o tarz tarafından istila edilmeye başlar. Zamanla, gerçek ve hayal birbirine karışır. Kurmacayla gerçek yaşam arasındaki ayrım ortadan kalkar ve adamın varlığı, sınırın ta kendisi olur. Adam, yani o "sınır", bir kadına aşık olur. O kadın ki...

Dr. Naojiko UMEWAKA

1958 yılında Osaka'da doğmuştur. 1981 yılında Sophia Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi'nden mezun olmuş ve 1995 yılında Londra Üniversitesi'nden doktora derecesi almıştır. "Shitekata" Noh ustasıdır. Shizuoka Kültür ve Sanat Üniversitesi'nde Doçent, Londra Üniversitesi'nde Misafir Profesör'dür. Çok sayıda Noh eserinde yer alan sanatçı, Noh Tiyatrosunun çağdaş tiyatro ve modern dansla birleştirilmesi gibi konularla da yakından ilgilenmektedir. Noh tiyatrosunun esası konusunda teorik çalışmalar yapmakta ve Noh Tiyatrosu aracılığıyla yoğun uluslararası değişim faaliyetleri gerçekleştirmektedir.

Büyükbabası 12. kuşak Noh ustası ünlü Manzaburo Umewaka, babası ise Naoyoshi Umewaka'dır.

_______________________________________________________________________

*wikipedia'dan:

Noh ya da (Japonca:能 Nō), 14. yüzyıldan beri oynanan bir Japon müzikal drama türüdür. Noh'u oluşturan üç ana unsur vardır;

  • Utai = Sözler

Oyuncular maskeler kullanırlar ve yavaş danslar ederler. Oyuncular genelde erkektir. Kendilerine babadan geçme bir yetenek verildiğine inanılır. Bu nedenle bayan gerektiren rollerde bile erkekler bu işi maskeler ile hallederler. Noh müzikleri genel olarak davul ve flüt üzerine yapılır. Noh'un beş türü bulunur;

  • Divine  

  • Shura-mono

  • Kazura-mono

  • Zatsu-no

  • Oni-noh

FİLM FESTİVALİ:

15 Ocak 2010 saat: 18:30

Sevgili Doktor: Renkli/127 dk./35mm/2009

Yönetmem: Miwa NISHIKAWA

ÖNEMLİ AYRINTI: Filmin Yönetmeni de 15 Ocak 2010 tarihindeki gösterime katılacaktır.

16 Ocak 2010 saat:13:30

Yamazakura: Renkli/99 dk./35mm/2008

“Yaban Kirazı Çiçekleri”

Yönetmen: Tetsuo SHINOHARA

16 Ocak 2010 saat:16:00

Yarının Anıları:Renkli/122dk./35mm/2005

Yönetmen: Yukihiko TSUTSUMI

16 Ocak 2010 saat:19:00

Etrafımızdakiler: Renkli/140 dk./35mm./2008

Yönetmen: Ryosuke HASHIGUCHI

17 Ocak 2010 saat:13:30

Nasıl Kendim Oldum: Renkli/97 dk./35 mm./2007

Yönetmen: Jun ICHIKAWA

17 Ocak 2010 saat:16:00

Dün Hiroshima’da,

Bugün Hiroshima’da:Renkli/118 dk./35mm./2007

Yönetmen: Kiyoshi SASABE

17 Ocak 2010 saat:19:00

Zirve “Nirengi Taşı Kayıtları”: Renkli/140 dk./35 mm/2009

Yönetmen: Daisaku KIMURA

Önemli Not:

Her filmin başlangıcından yarım saat önce giriş sıra numarası verilecektir.

Giriş Ücretsizdir.

Bu etkinlik Japonya Kültür Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilmektedir.

http://www.tr.emb-japan.go.jp/Japony..._Festivali.htm

------------------------------O-------------------------O-------------------------

AYRINTILI BİLGİ İÇİN:

"2010 Türkiye'de Japon Yılı" Sekreterliği

Tel: 0212 317 46 00

E-Mail: jaonya2010@jpcons-ist.com

www.japonya2010.org

Logo.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 33
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Seifukusha

    9

  • loykad

    5

  • özz

    5

  • SPAWN-TheUndead

    3

Ya herhangi bir bilginiz var mı acaba, böyle bir işe kalkışmışlar ama sadece iş olarak mı olacak bu olay yoksa kültürlerini tanıtacak çalışmalar da olacak mı? Bu arada Fatih haber için sağol =)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdi Safranbolu'da olmak vardı, tam dostluk bahçesi olmuştur oralar. (:

Teşekkürler haber için, Seifukusha.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok güzel bir haber. Bizi ilgilendiren kısım anime ve manga toplanıp gitsek mi :D Mart-Anime Semineri ve Gösteris, Nisan-Manga. Sakura ağacı dikilecekmiş. topraklarımız el verir mi ki :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bilgi için teşekkürler.

blue-dragon sakura ağacını bilmiorm ama derste japon eriği ( ginko biloba ) die bir ağaç görmüştük. o yetişiyo türkiyede.bence olabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gereksiz bir ayrıntı da benden. Bu sene şerefine Japonlar Hadise'yi fahri elçi ilan etmişler.

Ayrıca programı yetersiz buldum. Anime-manga olayını az tutmuşlar. Trt de Japon yılı şerefine yayın akışına anime koysaymış keşke:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tahmin ettiğim gibi, Safranbolu'da da bazı etkinlikler düzenlenecekmiş. Sanırım 1 ya da 2 tanesine katılabilirim. Bu sene epey güzel olacak, heryerde etkinlik. (: (Ama sahi, anime manga olayı biraz az kalmış. Ama TRT'nin animelere yer vereceğini düşünüyorum. En azından TRT Çocuk :D)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

güzel bir çalışma olcak merak edenler için şunu diyim, ciddi anlamda çalışmalar veriliyor. Annem Japon-Türk Kadınlar birliğine üyeydi onu bile bu çalışma için çağırmışlar ama annem ne yazıkki kabul etmemiş malum yaşlılık... Ciddice hazırlanan bir proje bu yani sözde kalmayacak merak etmeyin, yeterli ilgi verilirse müthiş olacak şüphesiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bence böyle bir projeye önem verilmeden yerine getirilmesi yerine hiç yapılmasın daha iyi. Böye bir işe girişmek bence yürek ve azim ister. Bütün yıl boyunca yapılacak olan etkinlikler, iş görüşmeleri, gelecek tartışmaları... Bunlar çok ciddi konular.

Kültür etkilnlikleri bütün sene boyunca devam edip sadece bir ile veya bölgeye odaklanılmadan yapılacak bu çalışma eğer takvim doğruysa. Bu da gayet zorlu bir proje olduğunu ortaya koyuyor. Daha böyle konserler veremezken bu çalışmanın bu kadar geniş olması beni şaşırttı açıkçası. :D İstanbul, İzmir ve Ankara odaklı bir program bekliyordum ama maşallah fazla ayrım yaptıkları söylenemez. :D

İnşallah bu güzel proje, sağlıklı bir şekilde hayata geçirilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bugün elime Ocak ayı etkinlikleri hakkında bir broşür ulaştı arkadaşlar. Broşürde yazanı birebir yansıtmaya çalışacağım:

"2010 TÜRKİYE'DE JAPON YILI"

OCAK AYI ETKİNLİKLERİ DUYURUSU

Asya Rüzgarı 21

"Kimono, Dans ve Moda Gösterisi"

Tarih: 07 Ocak 2009 (Perşembe) Saat: 19:00~

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Giriş ücretsizdir.

"Asyar Rüzgarı 21", günümüzde insanlığın ilerlediği 21. yüzyılda Japonya ve Asya'daki çeşitli ülkelerin yanından geçilip, yitirilen el sanatlarının zenginliğinin dünyaya iletilmesi düşüncesi ile yola çıkmış bir kuruluştur.

"Süslenme" Kültürü aracılığı ile çeşitli kültürlerden geçip, çeşit çeşit ülke ve halka girip, birbirlerinin kültürlerine hürmet ederek, duygu ve yaşantıların uyarılması amaçlanmış.

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı"nın İstanbul'daki açılış etkinliği olan "Asya Rüzgarı 21" gösterisi, Japonya'nın geleneksel kıyafeti "Kimono"yu temel olarak kullanarak tasarladığı yaratıcı kıyafetler eşliğinde müzik, dans ve kostümlerle yoğrulmuş, tamamen sıradışı ve dinamik bir gösteri!

İyi eğlenceler!

______________________________________________________________________

Wadaiko Konseri (Geleneksel Davul Gösterisi)

Tarih: 08 Ocak 2009 (Cuma) Saat: 20:00~

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Giriş ücretsizdir.

Dünyanın tüm ülkelerinde faaliyetleri ile ün salan usta davul sanatçısı İchitaro, Shakuhachi (ney) sanatçısı Masaki Nakamura ve davul sanatçısı Akihiro Sato'nun bir araya gelmesiyle gerçekleşecek olan bu konser, hepimizin yüreklerinde derin bir yer açacak.

İchitaro: 1990 yılında "Ondekoza" davul grubuna katılarak, eğitimini grubun kurucusu merhum Bay Dentagayasu'dan aldı. 1993 yılına kadar 4 kez Carnegie Hall Konser Salonundaki gösterisi dahil, tüm Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde yaklaşık 500 kez sahne performansını sürdürdü. Daha sonra ülke içinde ve dışında 2000'in üzerinde konser verip, 2004 yılında gruptan ayrılarak solo olarak yeni kariyerine başladı. Geleneksel çalgıların sanatçılarının yanı sıra, Orkestra ve Jazz müzik sanatçıları ile de işbirliği yapmaktadır. Çok sayıda besteler yapıp, eserler seslendirmektedir.

Masaki Nakamura: Tokyo Güzel Sanatlar Üniversitesi Japon Müziği Bölümü Shakuhachi branşından mezun olmuştur. 2004 yılında 6. Japonya Shakuhachi Sanatçıları Yarışmasında başta birincilik olmak üzere, sayısız başarı ve ödül kazanmıştır. Geleneksel stili esas alarak, sıra dışı tarzı ile geniş alanda çalışmalarını sürdürmektedir.

Akihiro Sato: 15 yaşından itibaren memleketinde "Hadano Kankou Wadaiko" davul grubuna katılmış, 19 yaşından itibaren Yokohama'daki "Kosui" davul grubuna mensup olmuştur. Tüm ülkenin her yerinde konser yaşantısına devam etmenin dışında, davul dersleri vermeye de devam etmektedir.

_______________________________________________________________________

Dr. Naohiko UMEWAKA'nın yazım ve yönetiminde Çağdaş Noh Tiyatrosu "Restoran"

Tarih: 09 Ocak 2009 (Cumartesi) Saat: 20:00~

Yer: Cevahir 1 Salonu (Cevahir Alışveriş Merkezi)

Giriş ücretsizdir.

Bu oyun, varlığı sınırın ta kendisi olan adamın hikayesidir. O güne kadar adam, tüm ruhu ve bedenini Noh sanatçısı olarak tarzını mükemmelleştirmeye adamıştır (kulağa ne hoş geliyor, değil mi!). Ancak bir gün, yaşamı o tarz tarafından istila edilmeye başlar. Zamanla, gerçek ve hayal birbirine karışır. Kurmacayla gerçek yaşam arasındaki ayrım ortadan kalkar ve adamın varlığı, sınırın ta kendisi olur. Adam, yani o "sınır", bir kadına aşık olur. O kadın ki...

Dr. Naojiko UMEWAKA

1958 yılında Osaka'da doğmuştur. 1981 yılında Sophia Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi'nden mezun olmuş ve 1995 yılında Londra Üniversitesi'nden doktora derecesi almıştır. "Shitekata" Noh ustasıdır. Shizuoka Kültür ve Sanat Üniversitesi'nde Doçent, Londra Üniversitesi'nde Misafir Profesör'dür. Çok sayıda Noh eserinde yer alan sanatçı, Noh Tiyatrosunun çağdaş tiyatro ve modern dansla birleştirilmesi gibi konularla da yakından ilgilenmektedir. Noh tiyatrosunun esası konusunda teorik çalışmalar yapmakta ve Noh Tiyatrosu aracılığıyla yoğun uluslararası değişim faaliyetleri gerçekleştirmektedir.

Büyükbabası 12. kuşak Noh ustası ünlü Manzaburo Umewaka, babası ise Naoyoshi Umewaka'dır.

_______________________________________________________________________

*wikipedia'dan:

Noh ya da (Japonca:能 Nō), 14. yüzyıldan beri oynanan bir Japon müzikal drama türüdür. Noh'u oluşturan üç ana unsur vardır;

  • Utai = Sözler

Oyuncular maskeler kullanırlar ve yavaş danslar ederler. Oyuncular genelde erkektir. Kendilerine babadan geçme bir yetenek verildiğine inanılır. Bu nedenle bayan gerektiren rollerde bile erkekler bu işi maskeler ile hallederler. Noh müzikleri genel olarak davul ve flüt üzerine yapılır. Noh'un beş türü bulunur;

  • Divine  

  • Shura-mono

  • Kazura-mono

  • Zatsu-no

  • Oni-noh

------------------------------O-------------------------O-------------------------

AYRINTILI BİLGİ İÇİN:

"2010 Türkiye'de Japon Yılı" Sekreterliği

Tel: 0212 317 46 00

E-Mail: jaonya2010@jpcons-ist.com

www.japonya2010.org

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet, "Cemal Reşit Bey" demiştim. Sonundaki "konser salonu" mu hatalı oldu? Broşürde öyle yazıyor da...

Düzenleme:

Yoo, hatalı değilmiş. Sen nereyi kastediyordun?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de öyle düşündüm ama Cemal Reşit Bey diye aratıldığında da hiçbir şey çıkmıyor ki. Sanırım Rey'i, Bey olarak yazmışlar broşüre..

Edit: Adamların boşuna günahını almışız, yanlış yazmamışlar :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdi farkettim: "Bey" yerine "Rey" imiş. Komik olmuş :)

Düzeltiyorum. Sağol uyardığın için. ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Rica ederim. :) Dediğim gibi Şişli'de, mekan seçimi güzel olmuş. En çok kimono gösterisini merak ediyorum, aklıma ikide bir Shiki geliyor. D:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben gitmeye çalışacağım. Gelen gelsin arkadaşlar.

Broşürü yazan adamların da günahını almayalım bu arada, ben yanlış okumuşum :hehe:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Film Festivali hakkında bilgi;

Japon Sinemasından Yeni Yapıtlar 2010

15 Ocak 2010 saat: 18:30

Sevgili Doktor: Renkli/127 dk./35mm/2009

Yönetmem: Miwa NISHIKAWA

ÖNEMLİ AYRINTI: Filmin Yönetmeni de 15 Ocak 2010 tarihindeki gösterime katılacaktır.

16 Ocak 2010 saat:13:30

Yamazakura: Renkli/99 dk./35mm/2008

“Yaban Kirazı Çiçekleri”

Yönetmen: Tetsuo SHINOHARA

16 Ocak 2010 saat:16:00

Yarının Anıları:Renkli/122dk./35mm/2005

Yönetmen: Yukihiko TSUTSUMI

16 Ocak 2010 saat:19:00

Etrafımızdakiler: Renkli/140 dk./35mm./2008

Yönetmen: Ryosuke HASHIGUCHI

17 Ocak 2010 saat:13:30

Nasıl Kendim Oldum: Renkli/97 dk./35 mm./2007

Yönetmen: Jun ICHIKAWA

17 Ocak 2010 saat:16:00

Dün Hiroshima’da,

Bugün Hiroshima’da:Renkli/118 dk./35mm./2007

Yönetmen: Kiyoshi SASABE

17 Ocak 2010 saat:19:00

Zirve “Nirengi Taşı Kayıtları”: Renkli/140 dk./35 mm/2009

Yönetmen: Daisaku KIMURA

Önemli Not:

Her filmin başlangıcından yarım saat önce giriş sıra numarası verilecektir.

Giriş Ücretsizdir.

Bu etkinlik Japonya Kültür Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilmektedir.

http://www.tr.emb-japan.go.jp/Japonya2010/Activities/Japon_Filmleri_Festivali/Japon_Filmleri_Festivali.htm

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ankaradaki etkinliklere katılmaya çalışırım yahu

ohayo derim :hehe:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Film festivali hakkında bilgi için teşekkürler abla. İlk mesaja da ekledim bilgileri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir aksilik olmazsa 17 ocakda sinemada yerimi alacağım. Gelen var mı?:asker:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?