Jump to content
  • Kayıt Ol

Ginban Kaleidoscope


Squaw

Önerilen İletiler

KÜNYE:

Diğer Adları: Skating Ring Kaleidoscope

Kategori: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 12

Firma/Stüdyo: Aniplex, Nippon Animation, TV Tokyo

Yönetmen: Shinji Takamatsu, Kunitoshi Okajima

Senaryo: Akatsuki Yamatoya, Michiko Yokote, Natsuko Takahashi, Rika Nakase, Keiichiro Kawaguchi

Animasyon: Momoko Makiuchi, Yasuko Sakuma

Müzik: Koichiro Kameyama

Dizayn: Hiro Suzuhira, Momoko Makiuchi, Sachiko Harada

Orjinal Eser: Hiro Suzuhira, Rei Kaibara

KONU:

Pete Pumps,gösteri uçaklarında görevli bir pilottur.Tazusa Sakurano ise,buz pateni ile uğraşan bir sporcudur.Kadınlar buz pateni turnuvası esnasında,kimsenin düşünemeyecği ilginç bir olay yaşanır,turnuvanın devam ettiği bir esnada,Tazusa'nın gösterisini sunduğu sırada,Pete de uçağı ile akrobasi gösterisini sunmaktadır.Tazusa tam bu esnada yaptığı hareket de başarısızlık yaşarken Pete de uçağı ile yere çakılarak yaşamına veda eder.

Yaşadığı başarısızığı kabullenemeyen Tazusa,günün geri kalanında sinirli bir şekilde devam ederken,etrafından gelen garip sesler duymaya başlar, ilk anlarda halisünasyon gördüğünü sanan Tazusa,kısa bir zaman sonra yanıldığını anlayacaktır çünkü duyduğu sesler halisünasyon değil tam tersine öldükten sonra bir hayalete dönüşen Pete'den gelmektedir.Pete'in hayaleti,Tazusa'nın vüduna yerleşmiştir ve belli bir dönem bu şekilde devam edecektir.Hayatını bu şekilde geçirmesinin bir nedeni vardır. (Bu nokta serinin ilerleyen bölümlerinde açıklanmaktadır bu nedenle bu konudan bahsetmeyi düşünmüyorum,spoiler vermek niyetinde değilim çünkü :P)

Kış Olimpiyatları'na hazırlanan Tazusa için bu durum oldukça karmaşıklık yaratacaktır.İlk dönemde Tazusa,bu ikili yaşam için zorlansa da ilerleyen zamanda Pete'in tavsiyelerine kulak asacak,Pete'in sevecenliği sayesinde çevresindeki çoğu şeyin değerini farkedecektir. Çünkü ikisi de çok farklı kulvarda olsalar da aslında teknikleri yer yer benzeşebilmektedir.

KİŞİSEL YORUM:

Spor temalı bir yapım gibi gözükse de aslında içerisinde barındırdığı fantastik ve drama temalarıyla özellikle de romatizm yönü ağır basan bir yapımdır. Komedi özelliği pek belirtilmemiş olsa da aslında zaman zaman komik öğeleri de ek olarak izleyiciye sunuyor.Benim izleme sebebimse öncelik olarak buz pateni temasıyla karşıma çıkacak olmasıydı çünkü izlemekten en büyük keyif aldığım spor dallarından birisi de buz patenidir.

Konusu çok aşırı özellik barındırmasa da benim için güzel vakit geçirebildiğim dahası da bana güzel şeyler sunan bir yapım olmasıydı.Birbirini hiç tanımamış hatta hiç görmemiş iki karakterin,birbirlerinin hayatına müdahale edebilecek noktaya kadar gelmesiyle ortaya çıkan komik ama bir o kadar da hüzün içeren konusuyla gerçekten de keyifli bir seyirlik oluyor.İnsan ister istemez kendisini de olayların gidişatına kaptırıyor.Öyle ki son bölümde;

Tazusa ve Pete'in yaşadıkları son dansı izlemek ister istemez insanın içine işliyor,Pete'in gidecek oluşu gerçeğiyle günbegün karşı karşıya kalan Tazusa'nın hüznü izleyicide bir acı bırakabiliyor.

Tazusa'nın ilk zamanlarını düşününce özellikle de Pete'e domates ile yaptığı işkenceleri izleyip eğlendikçe yaklaşan bu sonun yaşanması hiçte adilce gelmiyor.Birçok şeyi hayatında es geçen Tazusa için,yaşamında bıraktığı önemli bir nokta oluyor,''An''ı ertlemeden yaşamanın önemini biraz da olsa geç anlayan Tazusa aslında izleyiciye de bunu sunmak niyetinde.

Komedi unsuru ise serinin içerisine çok güzel yerleştirilmiş,düşünsenize içinize yerleşmiş bir hayalet var ve karşı cins olan bu hayaletle günlük yaşamınızda yaptığınız her şeyi yapmak zorundasınız,günlük yaşama dair aklınıza gelen ne varsa -banyo yapmak, uyumak,giyinmek vb- hepsini yaparken hayalet de her an yanınızda ve sizin gözünüzle gördüğünüz her şeyi o da görüyor yani Tazusa'nın bu günlük yaşamda bulduğu çareleri izlerken büyük keyif alıp kafi derecede güldüğümü hatırlıyorum.

Müziklerine değinecek olursam;kesinlikle çok güzel müziklere sahip çünkü Tazusa'nın, prova sahnelerinde çalan müzikler klasik müzik tarzında devam ediyor genelinde buz pateni gösterilerinde yer alan klasik müziklerin gerçeği bu seride bile değiştirilmemiş,bu nedenle de izlediğimiz sahnenin çizim olduğu gerçeğini bir an atlatayıp unutturabiliyor bile izleyiciye.Seiyu (Seslendirme sanatçısı) kadrosu ise çok başarılıydı,Tazusa'nın Seiuyu'su zaten büyük sevgi beslediğim Saber'in (Fate/Stay Night) Seiuyu sanatçısıyla aynıydı, bu nedenle de benim için seriyi izlerken bu sesi de duymak ayrı bir keyifti.

Ginban Kaleidoscope serisini,tüm bu özellikleri içerisinde barındırırken,hiçbir şeyin dozuna kaçmadan tüm detaylar yerli yerine bırakılmış hissi oluşturduğu için,abartısız samimi bir yapım olarak görüyorum.Daha önce de belirttiğim gibi,içerisinde çok şey barındırmayan bir yapım olsa da ,bana sunması gereken çoğu şeyi atlamadan yaşattığı için hiç tereddütsüz favorilerimde yerini alan bir yapım oldu.

KARAKTERLER:

Pete Pumps

2uzfntt.jpg

Akrobasi uçak pilotu olan Pete,16 yaşında ve Kanada'lıdır.Bir gösteri sırasında uçağı çakılır ve hayatınının geri kalanında hayalet olarak yaşamak zorundadır.Sevecen ve yardım sever bir yapıda olan Pete,zamanla Tazusa'nın vücudunda yaşamaya alışacak hatta Tazusa'ya provalarında teknik açıdan olsun günlük yaşamında karşılaştığı zorluklar olsun her türlü konuda Tazusa'ya yardımcı olacaktır.

Tazusa Sakurano

288oa46.png

16 yaşında olan Tazusa,spor camiasında oldukça ünlü birisidir,sporcu hayatına devam ederken aynı zamanda lise hayatına da devam etmektedir.Bencil bir kişiliğe sahiptir, çevresindekileri asla düşünmeyen benmerkezci bir yapıda olan Tazusa,Pete'in tavsiyeleri ile zamanla bu kişiliğinden kurtulacak,herkesin seveceği ve anlaşabileceği bir kişiliğe bürünecektir tabi bu Pete için zor bir dönem olacaktır -Domates silahları :)-

Pete'in varlığını farkettiği ilk dönemlerde,Pete'den nefret eden Tazusa,zamanla Pete'in varlığına alışacak,onun gidecek oluşu gerçeğini kabul etmek istemeyecektir.

Yuuji Takashima

34ql2ew.jpg

Kanadalı olan Yuuji,Tazusa'nın koçudur.Tazusa ile aynı evi paylaşan aynı zamanda da onu iyi anlayanlardan birisi olan Yuuji her zaman Tazusa'nın çevrsindedir ve ona yardımcı olmaktadır.

Mika Honjou

27x48w2.jpg

Tazusa'nın en iyi arkadaşıdır aynı zamanda da Tazusa'nın kıyafetlerini tasarlayan kişidir. Tazusa ile aynı okula gitmektedir.

Yukie Mishiro

289lwk5.jpg

Japon Buz Pateni Fedarasyonu'nda müdür olan Yukie,Tazusa tarafından ''Taş Surat'' diye isimlendirilir.Tazusa'nın sahip olduğu yeteneğe inanan Yukie,bu inancını direk olarak açığa vurmaz,bu nedenle de Tazusa ile devamlı bir çekişme yani tartışma içerisindedir.

Seri başladığında,ilk bölümlerde oldukça itici bir yapıya sahip olan Yukie,son bölümlere doğru bu görünüşünden kurtulacaktır.

Nitta Kazuya

2qkoyyw.jpg

Tazusa ile en iyi anlaşabilen gazetecidir.Hiçbir kuruluşa bağımlı olmadan serbest çalışan bir muhabir olan Yukie,Tazusa'ya katılacağı yarışlar konusunda en inançlı olan kişidir,her zaman Tazusa'nın kullandığı tekniklerine inançlı olmuştur.

Kyouko Shitou

11vjxpl.jpg

Japonya'da,Bayanlar Buz Pateni dalında tercih edilen sporcudur.Halk ve medya tarafından olimpiyatlarda,Tazusa yerine Shitou'nun yer alması tercih edilemektedir,bu nedenle de Tazusa için,büyük engel teşkil etmekte aynı zamanda da tüm rakiplerinden önce en büyük rakibi Shitou olmaktadır.

Tazusa,medyanın da kışkırtmaları sonucu Shintou'ya karşı büyük bir kin beslemekte ve Shintou'yu yenmeyi en büyük amacı olarak görmektedir.

Ria Garnet Juiltyve

2096r03.jpg

Dünyaca tanınan,buz pateni dalında Rusya adına yarışan sporcu ve Tazusa'nın,en önemli rakiplerinden birisi.Tazusa'nın planladığı müziğin aynısını kullandığı için Tazusa,katılacağı olimpiyat turnuvasına ait provalarda zor dönem geçirecektir.

Dalında oldukça başarılı olan Ria'nın ismi,medya dünyasında ''Buz Kraliçesi'' olarak geçmektedir.

Dominique Miller

ve5c41.jpg

Amerika adına yarışan sporcu,oldukça güçlü bir rakiptir.Herkes tarafından en iyilerden birisi kabul edilen Dominique,bu özelliklerinin farkında olduğu için çevresine karşı oldukça küstah tarzda davranışlar sergileyen bir kişiliğe sahiptir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • Squaw

    1

  • CHOBiTS

    1

  • özz

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Çok güzel tanıtım olmuş, ellerine sağlık yeniden bu seriye olan ilgimi arttırdın.:birnumara:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tanıtım çok güzel olmuş.AGT hikayesini okuyupta başlamamıştım şimdi senin yorumunla başlamayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

tanıtım için teşekkürler squ.

ben de ismini ilk kez "acaba buz pateni ile ilgili bir anime var mıdır" diye merak edip araştırdığımda duymuştum (bir ortak noktamız daha çıktı, ben de buz patenini çok severim :) ) izlemeyi gerçekten çok istediğim bir anime, bir çevirmen arkadaşımız çevirecekti yanılmıyorsam, o kendini açıklar :P dörtgözle bekliyoruz :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar bu çok güzel bir seri. Ayrıca yakında çevirmenimiz wizardsky tarafından çevirilmeye başlanacak. :) İzlemeye niyeti olanlar, bu kaliteli çeviriden izlemenizi tavsiye ederim şimdiden.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Biraz forumda çıtlatmıştım..Erken diye başlık açmaya gerek duymamıştım ama madem Susano'o söylemiş ben de söyliyim o zaman..:)....nodame bitince buna başlamayı düşünüyodum.Ama nodamenin 3. sezonu tam bitime denk gelecek sanırım...o yüzden iki seriyi birlikte çevirmeyi planlıyorum...Nodame eş zamanlı olur, ginban 2 haftada bir olur büyük ihtimalle tabi daha erken verebilirsem daha erken...:mutlu:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 8 ay sonra...

Çok güzel bir tanıtım olmuş... Türkçe altyazılarını sabırla bekleyeceğim gerçekten hoş bir konusu var.. Ben de bayılırım buz patenine :)....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?