Jump to content
  • Kayıt Ol

go


smygon

Önerilen İletiler

aslında nereye açacağımı bilemedim.......

Bir oyun olmanın ötesinde Go, pek çok anlamları kendinde barındırır: yaşamla eşdeğer bir yaratılış, yoğun bir meditasyon, insan kişiliğinin bir aynası, soyut düşünmeyi geliştirmede bir alıştırma, ya da, iyi oynandığında, siyah ve beyaz taşların tahta üzerinde zarif bir dengeyle dans ettiği güzel bir sanat eseri.

Hala oynanan en eski tahta oyunu olan Go'nun temelleri 4000 yıl öncesine dayanır. Peki insanlar nasıl oldu da bu oyunu oynamayı bu kadar zamandır devam ettirebildi? Yıllar boyunca değişen kültürlerde yaşamayı sürdürdü? Umarız bu yazıyı okuduktan sonra cevabı kendiniz vereceksiniz.

Go oyununu Trevanian'ın Şibumi adlı kitabında okumuş, ya da Akıl Oyunları, Pi gibi fılmlerde oynandığını görmüş olabilirsiniz. Go, kurallarının azlığından ötürü belki de dünyanın öğrenmesi en basit oyunlarından biri kabul edilebilir. Buna karşın, oyun ilerledikçe içerdiği karmaşıklığın ne büyük boyutlarda olduğu anlaşılır.

kuralları çok basittir resimli anlatım için buyrun:

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/satranc/go/index.htm

peki aramızda oynayan bilenler var mı???

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • smygon

    2

  • Hunter

    1

  • FindaSoul4Sale

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Çok Yazanlar

çok kuralı yok ama çok stratejik bir oyun, bir dönem çok meraklıydım. netten online oynan bir sitede bir dönem biraz oynadım ama bu uzun zaman önceydi. çok fazla merklısı yok. pi'yi hatırlamıyorum. akıl oyunlarında da "go" varmıydı hatırlamıyorum. ama bu oynu en iyi anlatan ve kullanan şibumiydi. okuduktan sonra go ya olan ilgim artmıştı ancak dediğim gibi çok fazla bir kitlesi yok.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

. akıl oyunlarında da "go" varmıydı hatırlamıyorum. .

evet var dı daha en başın da

-hey nash korkuyor musun

-korkuyorum titriyorum hemde senden...

-....

bir de Hikaru no Go diye bir animesi maalesf ingilizcem vast olduğu için izleyemiyorum ...

eğer altyazısını bilen bulan varsa bi haber versin

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bana bi satranç yetiyor valla :D Satrançta bile oturup çalışmadığım için çok körelmiş durumdayım, kafamı bi de go ile zorlayamam :uzuldum: Ama birkaç sene önce pc de bir oyunun yanında yüklenmişti, ben de merak edip baya bi kasmıştım oynamak için. O sırada kurallarının bazılarını çözmüştüm kendi kendime :D ama şimdi oyna desen oynayamam sanırım :bilmiyorum:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2 sene önce hayata+ vakfında eğitim alırken go yu da öğrenmiştim :]

hatta ustamı da tesadüfen yenip pek bir mutlu olmuştum ama sonrasında oyunu tekrar oynamadım ve şimdiyse unuttum.Bu konuyu görmem çok iyi oldu tekrar bir hatırlayıp oynamaya başlamaktan zevk alıcağıma eminim ;]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Go'nun çok fazla kitlesi yok doğru. O yüzden online oynamak zorunda kalıyorsunuz ki bu da hiç sevmediğim bir şeydir. Yine de go ile ilgili siteleri bilmekte, kurcalamakta fayda var. Ben de yakın zaman öncesine kadar bilmiyordum ama bir arkadaşımın da ısrarıyla biraz öğrendim. Şurası go oynayabileceğiniz en popüler site sanırım. Dersler ve turnuvalar da var. Hikaru no Go da zaten favori animem olduğu için motivasyon sıkıntısı yaşamadım pek. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?