Jump to content
  • Kayıt Ol

Hayate no Gotoku


Susano'o

Önerilen İletiler

KÜNYE:

Anime Adı: Hayate no Gotoku!

Diğer Adları: Hayate the Combat Butler!, ハヤテのごとく!

Tür: Aksiyon, Parodi, Romantizm, Komedi, Harem

Bölüm Sayısı: 52 (Sezon 1) + 25 (Sezon 2)

Firma/Stüdyo (Birinci Sezon): Shogakukan Productions, Studio Tulip, SynergySP, Bandai Entertainment

Firma/Stüdyo (İkinci Sezon): J.C. Staff, Shogakukan Productions

Yönetmen: Kawaguchi Keiichiro

Özgün Eser: Hata Kenjiro

Müzik: Nakagawa Kotarou

Karakter Tasarımı: Hirouchi Osamu

Yaş Sınırı: 13+

KONU:

Hayate, kendi bildi bileli şanssızdır. Sorumsuz ebeveynlerinin kazandıkları tüm parayı imkansız hayallerine aktarmaları yüzünden, küçük yaşta pek çok işte çalışmaya başlamıştır. Para kazanabilmek için harcadığı büyük çabalar sonucu pek çok işte bilgi sahibi olmuş ve bedenen de güçlü olmuştur. Günün birinde, Hayate 16 yaşındayken, büyük bir çeteden borç alan ailesi, Hayate'nin kendi kazandığı paraları da alarak ülke dışına kaçmış, ve Hayate'yi çetenin eline bırakmıştır.

Paçasını çetenin elinden zor kurtaran Hayate, çalışarak ve iyi bir insan olarak hayatta kalamayacağına düşünmüş ve soğuk bir kış gecesi karşılaştığı zengin kızı, Sanzenin Nagi'yi, kaçırarak borcu kadar para talep etmeye karar vermiştir. Nagi'den bir süreliğine kendisi ile "birlikte takılmasını" isteyen Hayate'nin bu isteği, Nagi tarafından bir ilan-ı aşk olarak algılanmış ve onu "asla aldatmaması" koşulu ile kabul edilmiştir.

Hayate telefon edip parayı talep etmek üzereyken, Nagi gerçek çeteciler tarafından kaçırılmış ve Hayate insanüstü bir efor ile Nagi'yi kurtarmayı başarmıştır. Nagi, kendisini riske atarak hayatını kurtaran Hayate'ye, kendi malikanesinde uşak olarak çalışmasına izin vermiştir. Artık Hayate'nin pek çok maceraya açık bir işi ve yanlış anlaşılmalardan oluşmuş, farkında olmadığı bir aşk hayatı vardır.

KİŞİSEL GÖRÜŞÜM:

Uyarı: Hayate no Gotoku'yu izlemeyi düşünenlere tavsiyem, öncelikle odanızın ışığını yakın ve uzaktan izleyin. İzlerken oturduğunuz yerin sallantıya karşı emniyetli olduğunu kontrol edin, değil ise daha sağlam bir yere geçin. İzlerken yerden düşüp canınızın yanmasını istemeyiz. ^^

Yukarıda yazdıklarımdan da anlayacağınız üzere, Hayate no Gotoku'nun komedi yanı oldukça başarılı. Tabii, zevkler ve renkler tartışılmaz. Herkese hitap edebilecek espiriler var. Ancak birinci sezonda çoğunluk başka animelere yapılan göndermeler ve yanlış anlaşılmalar üzerine kurulu. Nagi'nin ses tonu ve konuşma tarzına, Hayate'ye sinirlendiği zaman söylediği "baka, baka, baaaka!" repliğine ve tüm şanssızlıkların Hayate'yi bulmasına çok güldüğümü söylemeliyim.

Bu arada unutmadan belirteyim, Nagi'nin ses sanatçısı Kugimiya Rie. Kendisini Shakugan no Shana'dan Shana, Full Metal Alchemist'ten Alponse Elric, Toradora'dan Taiga, Zero no Tsukaima'dan Louise, Bleach'ten Kurotsuchi Nemu olarak tanıyorsunuzdur. Nagi karakterine en uygun ses olduğuna eminim. Kugimiya Rie'nin sesini sevenler sırf bu sebep için bile izleyebilir.

Diğer animelerde pek görmediğim bir olay, ara sıra çıkıp animeyi anlatan kişi bizi yorumları ve karakterlerimizi sinir etmesiyle güldürmekle kalmıyor, neredeyse anime karakterlerinden birisi haline geliyor. Animede Ten no Koe, Cennetteki Ses olarak bahsedilen bu karakterin ses sanatçısı ise, Berserk'ten Gambino, Code Geass'tan Charles zi Brittania, Cowboy Bebop'tan Vicious, Legends of Galactic Heroes'tan Oskar von Reuenthal'ı seslendiren Wakamoto Norio. Bu adamın hayranı olanlar için de oldukça eğlenceli bir anlatım olduğunu belirteyim.

İlk sezon belli bir yerden itibaren mangadan ayrılıyor, ancak ikinci sezonda mangaya dönüş yapılarak orjinal eserden fazla uzaklaşılmıyor. Ben ikinci sezon uyarlamasını daha çok sevdiğimi söylemeliyim. Özellikle animedeki parodi kısımları azaltılarak daha çok karakterler üzerinde yoğunlaşılmış. Romantizm had safhada. ^^ İçlerinden benim en sevdiğim karakter ise ilk sezonun başlarında tanışacağınız Katsura Hinagiku. Yalnızca ilk sezonu izlemiş olan sevenlerine de ikinci sezonda oldukça büyük bir rolü olduğuna da belirteyim.

Animede geçen ince espirileri dahil herşeyiyle anlamak istiyorsanız aşağıda yazdığım özelliklere sahip olmanız gerekiyor. Bunlara sahip olmasanız da çok keyif alacağınıza eminim ama, ince detaylar bazen espiriyi çok daha komik yapabiliyor.

- Hikikomori, NEET ve benzeri otaku kültürüne yakın terimlere aşinalık.

- RPG oyunlar konusunda ortalama bir bilgi. Eski tip RPG'ler özellikle. Nagi çok seviyor.

- Çok sayıda anime seyretmiş olmak. İlk tur izlediğimle ikinci tur izlediğim arasında sonradan fark ettiğim göndermeler epey çok olmuştu.

- Japon komedi ve okul kültürü hakkında genel bilgi sahibi olmak. Karakterlerden bir tanesi özellikle Kansai komedi tarzı.

- Son olarak, ses tonu ve aksan değişikliklerini yakalayacak kadar Japonca bilmek. Bir bölümde Nagi'nin ses tonunu ve kullandığı kelimelerden birini değiştirerek, başka bir animeden saç sitili aynı olan bir karaktere gönderme yaptığını fark ettim. İşin ilginç yanı İngilizce'ye çeviren arkadaş da bunu fark etmemiş, çünkü ardından gelen yorumu farklı anlayıp farklı bir anlamda çevirmişti.

Tekrar ediyorum, bu bahsettiğim noktalarda eksikleriniz olsa da animeden çok keyif alabilirsiniz. Bu noktalar sadece pastanın üzerindeki kirazı oluşturuyor diyebilirim. ^^

Sonuç olarak, gülmek istiyorsanız, çok tatlı karakterler ile tanışmak ve başlarından geçecek ilginç öyküleri onlarla birlikte dramadan ziyade komedi havasında yaşamak istiyorsanız, bu animeyi sizlere tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Susano'o

    2

  • Kisiliksiz

    1

  • vecitasan

    1

  • nerusa

    1

En Çok Yazanlar

Verilen bilgiler ışığında seriden biraz ürktüm açıkçası. Özellikle parodi lerin izlenmesi sırasındaki en büyük sıkıntı, fazlaca animeyi de bilmiş olması. Ama öbür türlüde bu serilerin tadı çıkmıyor hakikaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

evet süper komedi bi seride. keşke çevirmenlerimiz bu seriye el atsa süper olurdu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Susano'o 'nun anlatımı merakımı celb etti.

Tüm bu kriterlere uyan bir çevirmenimiz yok mu ki? Bu kriterlere uyamayan izleyicilere de yardımcı olmak lazım,değil mi? :) İyi bir çevirmen bu boşluğu doldurur mu bilemiyorum ama bahsettiğin kadarıyla izlenilesi bir seriye benziyor. Listeme aldım,sömestre inşallah... :)[/url]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Metal Gear dan bile alıntı vardı ilk seride 4. bölüm olması lazım...Her bölümde izlediğiniz bir animeden yada oynamış olduğunuz bir oyunla ilgili espirilere rastlıyorsunuz...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mangası çok daha iyi,anime ilk sezonda baya bi filler koymuş ama oturmuş,zaten seri parodi oldugundan filler olup olmadıgını anlayamıyorsunuz kaynayıp gidiyor.Ama şu hayate'nin hinaların evinde kaldığı hina arc'dan biraz daha birşeyler koysalardı keşke.Neyse artık 3. sezona.Hem hayate'nin çocukluk arkadaşıda çıkıyor 3. sezonda,tam oturacak gibi 3. sezon.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Umarım 3. sezonu da J.C. Staff ile çekerler. Ben ikinci sezonun animasyonunu ilkine göre daha çok beğendim açıkçası. Ama evet, şu çocukluktan kalma lüleyi merak ediyorum. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?