Jump to content
  • Kayıt Ol

Armored Trooper Votoms: Gen-ei Hen OVA


Kisiliksiz

Önerilen İletiler

[bimgx=400]http://img96.imageshack.us/img96/6865/armoredtroopervotomsgen.jpg[/bimgx]

2007 senesi içerisinde 12 bölümlük ova serisi Armored Trooper Votoms: Pailsen Files ile 25. yılı kutlanan Armored Trooper Votoms tv serisinin yeni ovası yakın bir zamanda duyurulmuştu.

Tv serisinde geçen zamandan 27 yıl sonrasını anlatacak Ova'da, serinin yan karakterleri olan Vanila, Cocona ve Gotho'nun başından geçenler üzerine odaklanacağı ve 6 bölümden oluşacağı kesinleşti.

Ofisal sitesinde yayınlanan 1 dk lık promosyon videosuna dayanarak hikaye kabataslak olarak şöyle:

Artık evli ve çocuklu bir çift olan Vanila ve Cocona; Gotho ile birlikte yaşamaktadırlar. Bir haber sonrası, eski dostları olduğundan şüphelendikleri gizemli bir Zırhlı Piyade pilotunu aramak için Uoodo şehrine yolculuğa çıkarlar.

animenewsnetwork haberi

Promo 1;

İkinci Promo videosu yayınlandı. Öncekinden pek farklı sayılmaz. Ama ana sayfasından gelen yeni bilgiye göre, tv serisinde de bulunan Quaintman Shako karakteri de bu bölümde gözükecek. Böylece Chirico'nun eski çetesi tamamlanmış oldu (zaten ilk Promo da bulunan mor renkli AT'yi ancak o kullanabilirdi. Böylece bu ovada gözükeceği kesinleşmiş bulunuyor).

Promo 2;

Güncel Bilgi (3 Mart 2010)

Ovanın resmi sitesine göre DVD ve BluRay çıkış tarihleri:

26 03 2010 Her ay bir bölüm halinde yayınlacak

Kaynak: Link

Ayrıca, orjinal seri için yeni bir set yayınlanacağı duyrulmuştu, bunu da ekleyim.

Güncel Bilgi (29 Mart 2010)

Ve ilk bölüm piyasaya sunuldu. İlk verdiğim bilgilerin aksine (yani yanlış bilgi ya da yanlış çevirimden ötürü) Tv serisinden 32 yıl sonrasında geçmekte. Ve tamamen tv serisinin yan karakterleri olan Coconna, Vanilla, Gotho ve Shako karakterleri üzerine odaklanmakta. Hikayelerinin içinde onlarla ne işi olduğunu şimdilik belli olmayan yüzünü göremediğimiz biri var. Neyse... Gelecek bölümün tanıtımına görede gelecek bölüm Kummen'de ve gene eski bir dost ile karşılaşıyoruz.

Güncel Bilgi (29 Mart 2010) II

Birde son olarak duyurulan Armored Trooper VOTOMS: Alone Again Ovası hakkında bir iki not aktarayım.

Armored Trooper Votoms: The Brilliant Heretic Ovasının hem zamansal hem de hikaye kurgusu olarak devamı niteliğinde. Yani bu yeni yapımda Phantom Arc Ovasının devamı olacak gibi.

Kaynak: http://ja.wikipedia.org/wiki/装甲騎兵ボトムズ_赫奕たる異端

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Kisiliksiz

    10

  • Akuma_Blade

    2

  • Susano'o

    1

  • aoshi

    1

Daha tüm seriyi izlememiş olsam da armored trooper votoms gerek hikayesi ve atmosferiyle, her nekadar eski olsa da ilgimi çekmeyi başarmış bir anime. Son yıllarda votoms için ova serileri çıkıyor olması beni sevindiriyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Daha tüm seriyi izlememiş olsam da armored trooper votoms gerek hikayesi ve atmosferiyle, her nekadar eski olsa da ilgimi çekmeyi başarmış bir anime. Son yıllarda votoms için ova serileri çıkıyor olması beni sevindiriyor.

He he, "aoshi" seni unutmadım, 41 deyim.

Hem edebiyattan hem de sinemadan esinlenmeler (Kummen sezonu direk Apocalypse Now filminden geliyor) alıp yılının yapımlarına (Aynı yıllarda SDF Macross, Vifam ve Orguss gibi başka populer yapımlarda gösterime girmişti... Hatta 83 senesi bayağı bereketliymiş anime açısından) oranla oldukça farklı bilim kurgu maceraydı.

Ama tv seri zaten tadın da bitmişti. Armor Hunter Mellowlink'i saymazsak, bu ova ve The Heretic Saint (Tv serisinden 32 yıl sonrasında geçiyor, bu yapım ise tv serisinden 27 yıl sonrasını) haricindekiler hep Tv serisinin ya öncesini yada arada geçen olaylarını anlattı. Kabul izlemesini seviyorum ama çok ta uzatmasınlar...

Neyse ben promosyon videosundan gelen ilk bölüm tahminime geleyim:

İlk bölümde bir yanıltma var gibime geldi. Şüphelendikleri kişi Red Shoulder olmayabilir. "Red Shoulder"ların AT lerinin sağ omzu kırmızıdır, fragmandakinin ise sol omzu kırmızı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Armored Trooper Votoms'un 3 tane yeni OVA'sı yayınlanacakmış.

1. Armored Trooper Votoms: Case IRVINE

2. Votoms Finder

3. Armored Trooper Votoms: Koei Futatabi

armored.jpg

Üçünün de yapımcı firması eski Votoms, Code Geass, Cowboy Bebop, Outlaw Star ve Mobile Suit Gundam gibi yapıtlardan tanıdığımız Sunrise Std.

Haydi hayırlısı bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

aoshi ile yazışırken 3. yü atlamışım. Hikayeleri sırayla:

Armored Trooper Votoms Case; IRVINE

Irvine Lester, bir ZP tamircisidir. Kız kardeşi ile bir yaşam sürmektedir, ZP maçlarında bahis için gizlice dövüşmektedir bunun içinde kasten oyunları kaybeder. Ama dövüşçüler, ZP deki manevralarını kusursuz bulurlar ve onu ciddi bir maça çıkarmaya niyetlenirler.

Votoms Finder

Aki Tesno, vadinin ortasında bulunan yoksul bir köyde yaşamaktadır. Bir gün, yukarı şehirden bir adam gelip, Aki’den, kaçırılmış bir kızı kurtarması istenir.

Armored Trooper Votoms: Alone Again

Hikaye: Orjinal tv serisinin, eski karakterleri ile beraber, 32 yıl sonrasını anlatıyor.

Sanırım, son dönemde yapılan mecha serileri tutulunca, eski seriler için de yeni atılımlar gerçekleşmeye başlıyor.

Armored Trooper Votoms: Alone Again ile Armored Trooper Votoms: Gen-ei Hen'i bekliyorum.

Dediğiniz gibi hayırlısı bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

30 Mart 2010 Güncellemesi

Biliyorum, başlık ile bağlantılı yapımla alakalı değil ama mesajlar içinde bahsettiğimiz iki yeni Ova ile alakalı birer resmi görünce eklemek istedim:

Armored Trooper Votoms: Alone Again, Votoms Finder, Votoms Case; IRVINE Toplu Tanıtım Afişi

Armored+Trooper+Votoms+Alone+Again+Case+IRVINE+Votoms+FINDER.jpg

Votoms Finder:

Votoms+Finder.jpg

Votoms Case; IRVINE

Votoms+Case%3B+IRVINE.jpg

Resimler sahte değilse (Bana öyle gelmedikleri için buraya koydum ama hey hak belli olmuyor işte) daha macera ağırlıklı yapımlar olacakları kesin.

Votoms Finder için yorumum: Bir AT'yi (benim kısaltmam ile ZP'yi) daha atlamalı zıplamalı ipte sallanarak maceraya koşar halde, hatta bir canavar ile kapışırken (Votoms serisinde uzaylı yaratıklar hep böcek, kertenkele gibi küçük canlılar olmuştur. Ama bu sefer, Star Wars esintisiyle, gezegene özgü dev canavarlar söz konusu olabilir) bile görebiliriz; umarım sadece resmi çekerken konan, gezegene özgü küçük bir haşeredir!

Votoms Case; IRVINE: Alt kademeden gelip beklenmedik bir çıkış yapan yetenekli sporcunun, bir anda şampiyon ile kapışma hadisesinin ceryan etmesi. Tabi dikkat ettim ortada güzel bir hanımda mevcut. Biraz tanıdık havalar seziyorum.

İki yapımında bilindik Votoms yapımlarındaki ağır havayı taşımayacağı kesin gibi.

Armored Trooper Votoms: Alone Again, hakkında daha bir resim yok. Ama ana seri ile alakalı olacağından, onun daha bilindik bir Votoms havasında seyredeceğinden eminim. Ne de olsa baş rolü Chirico oynadıkça, o yapımın daha sert bir havada olacağı muhtemel.

30 Mart 2010 Güncellemesi

Ve ilk mesajda yenilediğim bilgiyide hesaba katarak, Armored Trooper Votoms: Alone Again ile ilgili ilk resim bayağı bir eski dostlar buluşması olacağını gösteriyor.

Varta ailesi, çoluk cocuk silahlanmış durumda. Resimdeki beyaz saçlı hanım aslında Votoms evreni için yeni biri değil. Kendisi, Votoms Shining Heresy ovasında da teşrif etmiş biri. Ayrıca şunu da belirteyim: Phantom Arc'ın ilk bölümündeki bir iki kare yüzünden spoiler yeme durumunda kalanlar şiddetle "Shining Heresy" ovasının bir an önce çevrilmesini talep ediyor. Umarım olur. Ama artık birinin gerçektende el atması gerekli. Yönetmen Takahashi, aldı başını gidiyor zaten. Phantom Arc, Alone Again ile bağlanacak bir yan öykü kıvamında ilerliyor. Birde herkes tv serisini ve Shining Heresy'i izlemiş gibi bir havada seyir edince bayağı geç kalınmış gibi...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

VOTOMS CASE;IRVINE Promo Video

Sert bir "Battaling" mücadelesi bizi bekliyor.

VOTOMS FINDER Promo Video

Hayatına renk katmak isteyen ( Tabi ara sıra hurda canavarlarıyla kapışmayı saymazsak ) genç hurdacıya , şık kıyafetler içinde "macera" teklifi sunulur. Küçük macerası, yanlış adamın tarafında çalıştığı için büyük belaya dönüşür... Hım... Aksiyon sahnelerine ayrıca dikkat edin...

VOTOMS ALONE AGAIN

Chirico, dostlarla ama yalnız... Chirico, etrafı, onu avlamak isteyen 250 AT ilen çevrelenmiş... Bu gerçekten de onun son macerası olabilir ( İnanmıyorum. Ama olabilirde).

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şu aralar merakla beklediğim 3 bomba proje. Promo Video'ları için teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şu aralar merakla beklediğim 3 bomba proje. Promo Video'ları için teşekkürler :)

Vallahi VOTOMS FINDER beklediğimden daha iyi olacak gibi. Alone Again, gerçekten ana serinin sonu olacaksa, harbi son olacak ( 250'ye Karşı 1'in savaşı).

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Son birkaç yıl içinde, Unicorn fragmanından ve Mellowlink'i izleyip bitirdiğim geceden sonra ilk kez boğazımda birşeylerin bu derece düğümlendiğini farkettim: Alone Again gerçekten 80'ler sonu 90'lar başı anlatımı ve 2000'lerin teknik imkanlarının mükemmel bir birleşimi gibi duruyor. Moe anime istilasının ortasında, efsaneye yakışır bir son hikaye yazmak gerçekten saygı duyulması gereken bir iş. Dilerim Votoms metaserilerinin zihinlerde hakettiği yeri gerçek manada almasına katkıda bulunur.

Gerek çeviriler gerekse fragman paylaşımları/haberler için ayrıca teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne yalan söyleyim: Bende gece gece fragmanı başa defalarca sararak izliyorum.

Bu ana serinin sonuysa, İhtiyar gerçekten, macera dozunu arttırıp, "final" yapacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?