Jump to content
  • Kayıt Ol

Anime Sektöründe Durum


Borastus

Önerilen İletiler

Bayadan beri anime ve manga satışlarının azaldığnı duyuyordum. 2009 yılının animelerini çıkarırken dikkatimi çekti:

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Anime_of_the_2000s

Burada hangi yıl kaç tane anime yayınlanmış yazmakta. 2009 yılı ise (124 anime ile ) 2000 den sonra (o sene 81 tane yayınlanmış )son 10 yılın en az anime yayınlanan senesi olmuş.

2007 yılında ise 204 anime ile tavan olmuş ondan sonra sürekli bir aşağı eğilim var. Ya bu yıl altın dönem yaşanmış çok anime yayınlanıp ondan sonra normal seviyesine dönmeye başlamış. Ya da gerçekten sektörde bir gerileme var.

Bunlar sayısal veriler birde yayınlanan animelerin kalitesi var. Görüntü kalitesi olarak gerçekten oldukça büyük bir gelişme var ancak herşeyi ile çok güzel denilecek 2-3 tane anime var. Yani sayısı az olsun ama güzel olsun durumu da geçerli değil bana göre.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • Borastus

    1

  • Kisiliksiz

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Çok Yazanlar

Anime sektörü gerilemekte demek,bu konuya göz atmadan önce farkında olduğum bir şey değildi,ben son yıllardaki birkaç anime dışında da zaten elle tutulur sağlam seriler göremiyorum maalesef,son yıllarda film ensdüstirisinde de büyük bir yere sahip olan çıplaklık maalesef -üzülerek belirtiyorum ki- anime dünyasında da fazla yer kaplamakta,eski serileri düşününce ya da izledikçe aradaki farkı anlamak çok da zor değil,bunun ticari bir amaç olduğunu elbette hepimiz biliyoruz ama üzülerek de kabul ediyoruz yani en azından ben üzülüyorum elbette dozunda olan çıplaklık için bir sözüm yok ama izlediğim bir seride her an gözümüze gözümüze sokulan bu durum beni açıkçası rahatsız etmeye başladı.

Gerileme nedenleri tam olarak nedir bilemiyorum elbette,belli bir kitlenin bu sevdadan vazgeçmiş olması en büyük etken olabilir diye düşünüyorum yani ilk olarak aklıma bu geliyor,elbette bu konuda dış etkenler daha büyük bir rol oynamaktadır fakat bu dış etkenleri çözümlemek için harekete geçseler fena olmazdı diye düşünüyorum,umarım ilerleyen zamanda daha da gerileme yaşanmaz tersine ilerleme yaşanır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her sene yapılan anime sayısı; ekonomik durumlara ve yapım sürecine-planlamasına göre değişir. Buna göre sayının inişli çıkışlı olması normal.

Anime dvd satışlarının düşük olması, birazda internetteki bedava paylaşım vesilesiyle. Manga da fazla sorun yoktur sanırım.

Her sene, belli başlı yapımların öne çıkması da olağan. Zaten farklı yaş gruplarına ve zevklerine uygun yapımlar olunca kişinin tercihine göre belli başlı yapımları beğenmesi normal. Eh yapılan her yapım da dört dörtlükte olamayınca... Genelin yada türün izleyicisi için beğenebileceği seri sayının da bir elin parmaklarını geçmemesine vesile oluyor.

Ha dersiniz ki "Artık izleyince hayran olacağım yapımlar çıkmıyor şöyle, şu türde, şu hikayede..."

Bende derim ki, "Bunun tam bir formülü yok..." Yani 10 yıl önce senenin en iyisi olarak gösterilenler şimdi hatırlanamıyor dur ve normaldir, zamanının değil yılının diğer yapımları arasından sıyrılmıştır. Zamana direnenler, biraz da yönetmen-senarist becerisine göre sıyrılıyorlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

herşeyin bir dönemi vardır. hep aynı gidecek, daha iyi olucak, daha çok olucak gibi değerlendirmemek gerekir bence. sinemada da, kitapta da, tiyatroda da, resimde, mangada da, animede de bu böyle her yerde hatta insanlarda bile... herşey yaşayan bir organizmanın uzantısı sonuçta.onun için inişleri ve çıkışları olması gayet normal bir dönem geriler geriler sonra bir bakmışsınız gene tavan yapmış (osmanlının dönemleri gibi oldu ama öyle gerileme duraklama yükselme vs..)

bir gerçekte ekonomiksel kaygılar için yapılan gereksiz çalışmalar var. kısmen etkili ama bunu cinsellikle kısıtlmamak gerek bunun dışında bir çok gereksiz ayrıntılarda var.(kötü çizimle, berbat uyarlamalar, yaratıcı başlayıp hayal kırıklığı ile sonuçlananlar...) ha onun da takipçisi ayrı alıp okumamak tercih meselesi. tutupta örnek gantz gibi yaratıcı bir animede her ne kadar bende çok yersiz bulsamda cinselliği, konusu için okurum. oda sonuçta o hikayenin bir gerçeği ama sayfaları atlarım veya okurum o bana veya okuyucusuna, izleyicisine, meraklısına kalmış. bu bence çok yeterli bir kriter değil. keza Türkiyede çok bir kitlesi olmuyormuş gibi görünsede dünya genelinde hatrı sayılı bir kitlesi mevcut. yoksa ilgi görmeyen bir içeriği tekerür etmek para ve zaman kaybında öteye gitmezdi.

Dünya ekonomisininden tutun ev ekonomimize herşeyde bir kötüleşme var 2010 için ben gerçekten hangi açıdan bakarsam bakayım pek iyi şeyler beklemiyorum. ekonominin azcık içinde biri olarak bir çok şeyi kısıtlıyorum. özel zevklerimde en çok malesef. anime gibi, kitap gibi, müzik gibi, sinema gibi bir çok aktivitemi artık eskisine oranla daha az yapıyorum. animede ki satışların geriliğinin diğer bi sebebini açıkalıyor. ben yapıyorsam bir çok kişide yapıyordur.

internet evet burda zaralı ama ben çok sevmişsem gider parasını verir alırım. yeniden yapılabilsin diye. animeye de mangaya da kitaba da cd yi de. bilinçlenilebilirse bu sorun direk kendini ortadan kaldır. ama mümkün mü onu bilmem.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

5 miyar $ bir alan bu

elbete dalgalanma olacak

türkiye bir paza teşkil etmedinden buralarda canlı olmayacak

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?