Jump to content
  • Kayıt Ol

Kyou, koi wo hajimemasu


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Kyou, Koi wo Hajimemasu

TANITIM

Tsubaki Hibino kafa olarak eski moda olan saçta oldukça yaratıcı, kendine öz güveni tam olmayan, ailesi ile iyi geçinen biridir. Ama okul hayatında bu özelliklerin hiçbirini göstermez. Liseye başladığında da ilk gün saçları iki yandan örülmüş ilk okul öğrencisi modundadır. Sınıfta adaşı Tsubaki Kyouta ile yan yana oturur. kyouta kızlar arasında oldukça beğenilen Uzun saçları ile oldukça havalı :homur: ve popüler biridir. Dakka bir gol bir hesabı Kyouta Hibinodan kalem ister. Hibinoda verir ama Kyouta bu durumla baya bir alay eder. Hibino da en sonunda patlar ve eline geçirdiği makasla Kyouta’nın saçını keser. Pişman olur hemen. Ama olan olmuştur. Kyouta saçını kesmenin bedeli olarak önce para ister ama hibino bunu karşılayamayacağını söyler. Kyouta da başka bir yol daha var o zaman bedeninle karşıla der. Hibino ise gayet saf bir şekilde kabul eder ve tutup Kyouta’nın saçını iyice kesip şekil verir. Çünkü o bedenin kullanmak deyimini yeteneğini kullan olarak anlamıştır. Kyouto sinirlenir ve kastettiğinin bu olmadığını söyler. Tutup onu öper. Derken böyle başlar sürtüşme, etkileşim ve elektriklenmeleri.

 

KARAKTERLER

Kyouta Tsubaki - Ana Karakter

Tsubaki Hibino - Ana Karakter

Nishiki Hasegawa - Yardımcı Karakter

Miho Ichikura - Yardımcı Karakter

Sakura Hibino - Yardımcı Karakter

Yuki - Yardımcı Karakter

Hiro Hananoi - Yardımcı Karakter

89619.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: Kyou, Koi wo Hajimemasu

Japonca: 今日、恋をはじめます

Diğer: Today, We'll Start Our Love

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 15

Bölüm sayısı: 100

Yayım: 5 Eyl 2007 - 3 Şub 2012

Dergi: Sho-Comi

Eser: Kanan Minami (Hikâye & Çizim)

Türler: Dram, Romantik, Okul, Shoujo

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.84

Sıra: 1389

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 12:20 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 4514

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 17
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    6

  • sera myu

    3

  • yuuki_cross

    3

  • yuuki cross

    2

Okuduğum ilk chapterden beri Kyouta'nın Hibino için potansiyel bir tehlike olduğunu düşünmekteyim... :).Başlamış olduğum için hala takip etmekteyim...Tanıtım için teşekkürler...

Şu an için de durum pek farklı değil açıkçası...Kyouta geçişte tam olarak ne yaptı hakkında anlatılanlar gerçekmi orası meçhul ama her halukarda Hibino için potansiyel tehlike

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 10 ay sonra...

Ben ova'yı izledim mangaya bakacaktım şöyle bir kaç ch sayfalarına bakayım dedim çizimleri geçtim başroldeki kızla oğlan arasında devamlı faaliyet var. Göreceğimi gördüğüm için hiçbir zaman okumayacağım mangalar arasında yerini aldı.:birsey gelmez:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu mangadan tek kelimeyle tiksiniyorum. erkek egomanyasını ve kadınların bu derece küçük düşürülmesini ağzı açık hayranlıkla okuyan kızları da kesinlikle anlamıyorum. içi gerçekten boş olan mangaları yarıda bırakırım hiç uğraşmam ama o mangalar için de bile bunun kadar sinirimi bozan çıkmadı aslında sinirimi bozan şey ve kızdığım şey manganın aptallığından çok ona gösterilen ilgi ama zevkler ve renkler tartışılmaz denilip her zamanki gibi kapanıyor konu

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu mangayı okumadım ama @sera myu'nun bahsettiği bayağılıkta bir şeye denk gelmiştim: Bayan öğretmen, sorunlu olduğunu düşündüğü öğrencisine yardım etmek için onunla, sınıfta, başbaşa konuşmaya çalışıyor. Çocukta ona tecavüz ediyor. Kadın bir şey yapamıyor. Üstelik çocuk nişanlısının kardeşi falan filan. Ne olacak diye merak ettim. Olayı, bu ikiliyi birbirine deli gibi aşık yaparak bitirdiler.

Eh şimdi buna "iyi" diyip savunan varsa, bana "zevkler ve renkler" demesin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@ şaka gibi ama sera baya popüler bir manga :) benim bir listem var "kendimi intihar edicem" ismli o listemde 1 numara da :)

bayan bir mangakadan, bayanları bu kadar yerlerde süründüren bir manga görmek beni de sinir etmedi değil ama elbette severek okuyanlar vardır bir şey diyemem. Ama "kanan" dan bir daha asla manga okumam bu gidişle..

@ kişilksiz; bahsettiğin manga hangisi bilmiyorum. okumamışımdır büyük ihtimalle ancak mesela sera ile bu manga hakkında aynı duyguları paylaşıyor olsam da taban tabana zıt kalabileceğim mangalarda var. elbette eleştirilebilir, eleştirilmelidir de ancak okuyucuyu zevksiz olarak değerlemek ya da "Eh şimdi buna "iyi" diyip savunan varsa, bana "zevkler ve renkler" demesin." demekte hani ne bilim bana çok doğru gelmiyor.

manga dünyası hikaye, hayal gücü, yaratıcılık vs.. açıdan sınırsız bir evren ... talep karlığıda sınırsız. basılıp yayınlanıyor ise demek ki talep var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Biraz fazla bir hiddetlen yazdım, kusuruma bakma. Bahsettiğim mangada, olay akışı, sırf okuyanı cezp etmek için karakterlere olmadık bir duygusallık yükleyip, tecavüzcü ve kurbanı arasında olması mümkün olmayan bir duygusal yakınlaşma noktasına getirtmiş. Sonunda kadının nişanlısı ikisine saadetler diler gibi bir havada kendi hallerine bırakıyor.

"'Zevkler ve renkler' demesinden" kastım, sırf kişinin hoşuna gittiği için yapımdaki bu tarz noktaları atlamamısı gerektiğine dair biraz sert bir eleştiri. Ve sanırım, lafımın ucu biraz açık kaldığından "kişilere zevksiz demek" anlamına gelmiş olabilir. Daha ayrıntılı belirtmem gerekirdi.

Manganın sınırsız olmasından sebep kimi zaman öyle şeylerle karşılaşabiliyorsun ki, sınırsızlığın pekte hoş olmayan amaçlar adına kullanıldığına şahit olup tiksiniyorsun.

"Sanatı, kötü amaçlar için kullanmak" diyerek özet geçiyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:)hani ben kimsenin kişisel zevkelerine karışmayacağımızı düşündüğümden demiştim. keşke herkes okudukları hakkında fikirlerini dile getirse çok güzel olurdu mesela eğer bahsettiğin manga dediğin gibi ise saçmalığın daniskası diyebilirim. okumayacaklarım arasında yerini alır.gerçi mangayı nasıl ele almakla alakalı bir durum. hikayeler sadece hikayedir ve hikaye olarak ele alınmalıdır.(okurken değerlendirirken gerçekle ve hayatla asla özdeşletrilmemeli bana göre) ben öyle okuyorum. sanırım sanatsallığın açık uçlarını böyle sınırlandırıyorum.neyse..

açıklama için teşekkürler :) keza yazılarını takip ettiğimden yanlış anlaşılmanı istemem, incelemelerin ve tespitlerin dikkate değer..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kanan'ın mangalarının hepsi bu şekilde mal. Kadının tarzında var kızların eşya gibi kullanılması veya illa ki bi taciz, tecavüz olayının dönmesi. Mesela mitsu mitsu drops animesi de böyleydi. Mangada bir küpe olayı dönüyor, esas çocuk kıza kötü davranıyor hırpalıyor ardından olay aşka bağlanıyor. Klişelerle dolu. Kyou'nun mangasını okumadım ama animede o söyledikleriniz yoktu. Böylesine açık br manga oldugunu da bılmıyordum. Çizimleri çok çok hoşuma gitti, tatlı bir aurası vardı ve 7 falan verdim ama bu kadar kötülemeden sonra asla açıp da böyle mal bir mangayı okumam. :kirmizi:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:) kız yok arada başka manganın konusu kaynadı... ama hani sıkıcı kendini tekrardan öteye gitmiyor kana bildiğin kana yani valla ben bir yere kadar okumuştum bazı yerler komik bile gelmedi değil de sonra :006-32::sok aglama: sanırım smiller demek istediğimi yeterince açıklıyor:D animesini nasıl uyarladılar hiç bir fikrim yok ama tüm saçmaladığı yerleri çıkarmışlardır büyük ihtimalle
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animesi çok sıradandı. Bilemiycem mangayı okumadıgım için :D Kesinlikle anlıyorum demek istediklerini xD

Ahaha xD Ya öyle paldır küldür girdim başlığa pardon fark etmedim başka bir mangadan konuştuğunuzu xD Yorgunum :qhipnoz:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu mangayı okumadım ama @sera myu'nun bahsettiği bayağılıkta bir şeye denk gelmiştim: Bayan öğretmen, sorunlu olduğunu düşündüğü öğrencisine yardım etmek için onunla, sınıfta, başbaşa konuşmaya çalışıyor. Çocukta ona tecavüz ediyor. Kadın bir şey yapamıyor. Üstelik çocuk nişanlısının kardeşi falan filan. Ne olacak diye merak ettim. Olayı, bu ikiliyi birbirine deli gibi aşık yaparak bitirdiler.

Eh şimdi buna "iyi" diyip savunan varsa, bana "zevkler ve renkler" demesin.

dediğin mangayı okumuştum galiba rouge noir den bahsediyorsun o manga aynen rezillikti adam (daha doğrusu daha çocuk yani adamda değil ) tecavüz ediyor bir de haklı çıkıyor artizlik falan diz boyu, kızımız ama ben.. neden hep onu düşünüyorum... ayaklarında falan hala. gerçi ben nişanlısının kardeşi olayını hatırlamıyorum belki başka mangadır. zaten bitirdiğim manga listesindeki shoujoların ne adını hatırlıyorum ne konusunu bakıyorum listeye aa ben bunu mu okumuşum ne ki bu falan diye kalıyorum o yüzden demiştim ookikunun konusunda kadın mangakalar bir süre shoujoya ara versin zaten battı diye :011: ya ben de zevkler ve renkler konusunda ne kadar sert açıklama yaparsan yap katılıyorum zaten biraz dalga geçme amaçlı yazmıştım hatta ben daha da ileri götürüp bu mangaya bayılan kızların daha analiz yeteneği olmadığını ve okuduklarının ne kadar aşağılayıcı olduğunu bile fark etmekten uzak olduklarını çok açık söylüyorum isteyen kızsın ki ben her türlü düşünceye gayet açık yaklaşmayı da bilirim ama bu aşağılama saygı duyabileceğim bir şey değil. sen okumamışsın ben okuduğum yere kadar şöyle özetleyim mangayı

tam bir züppe ve arkası kalkık oğlanımız var önüne gelenle ilişkiye giriyor hatta okul koridoru falan maşallah hiç sınır yok sırf bunun için tanıştığı senpaileri var hatta sonra bizim kıza takıyor kızı sürekli izliyor taciz ediyor bilmemne sonra kızımız oğlana aşık oluyor ve kızımız oğlanı kabul ettiği için birden fahişe muamelesi görmeye başlıyor neymiş etmeyecekmiş oğlan onu istediği kadar taciz edicekmiş onunla uğraşacakmış ama o cevap vermeyecekmiş çünkü oğlanın çocukluk travması varmış sert görünsede aslında çok duygusal ve sevgiye muhtaçmış annesi babasını mı aldatmış neymiş bide hemşire falan vardı galiba aralarda onu da görüyordu kocasını aldatırken ya neresinden tut saçma salak bir manga :011:

edit: ya o arz talep olayı da tartışılır. bana göre bunu düzgün değerlendirmiyorlar. ciddi anlamda tutan shoujolara bak hangisinde kız oğlanın peşinden koşuyor hemen hemen hepsinde oğlanlar kızların peşinden koşmaya başladı artık devir değişti çünkü bayan okurlar uğraşan kız görmektense deli divane çocuk görmeyi doğal olarak tercih ediyorlar. en çok tutulan shoujo mangalar deyince ilk akla gelen skip beattir ki kız kılını kıpırdatmıyor ouran desen aynı hesap. vampire knight öyle. hadi reverse haremlerden çıkalım bakıyorsun love com veya kimi ni todokeye karşılıklı saygı ve sevgi var. fruits basket desen hepsinden apayrı. bu mangalarda hiçbir aşağılama olmadan ve belki olmadığı için ve içlerinde sıradışı bir şeylerde barındırdığı için tutulabilmişler

yani bu mangadaki olay talep meselesi de değil. bu, daha çok mangakanın basitliği ve taleplerin yanlış şekilde değerlendirilmesi bence. ha çakallık yapıp talepleri düzgün değerlendirirsin piyasayı takip edersin o zaman da hiçbir orjinalliği olmadığı halde çok tutan mangalar yaparsın dengeki daisy gibi (ki orada da adamın kızın peşinden koştuğu görülür) ama bunlar onuda becerememiş.

neyse bütün öfkemi kustum mangaya rahatladım xD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sera korkuyorum mangakasını bulsan öldürürsün sen :D

okuyucuyu okuyor diye eleştirmek bana doğru gelmiyor. mesela keza benim severek okuduğum bir mangayı x kişi sevmediğinden mangayı aşağılayabilir, eleştirebilir, yerden yere vurabilir. mangakayı da aynı şekilde.. ama beni okuyorum ve beğeniyorum diye eleştiremez aşağılayamaz bu sadece tercih meselesi bazısı mazoşisttir, bazısı psikopattır, bazısı sadomazoşisttir. bazısı ise bilmem ne...

örnek bond(z) yanlış bilmiyorsam sen beğenmiştin ancak ben hiç beğenmedim. ha bu demek değildir sera zevksiz dir veya ne bileyim mangadan anlamıyor veya senin cümlenle "hatta ben daha da ileri götürüp bu mangaya bayılan kızların daha analiz yeteneği olmadığını ve okuduklarının ne kadar aşağılayıcı olduğunu bile fark etmekten uzak olduklarını çok açık söylüyorum" şeklinde bir yorum getirilebilir.

kurduğun cümle aynen shoujo, shounen ai sevmeyelerin okuyanlara söyledikleri ile aynı kapıya çıkıyor. ha o zaman onlar shoujo, shounen ai sevenler hakkında doğru bir eleştiri mi yapıyorlar genellerken...

sakın yanlış anlaşılması bu mangayıda mangaka yı da savunmuyorum ikisini eleştirirken yerden göğe aşağılayın, berbat rezil ötesi, ondan hem fikiriz. ancak okuyucuyu eleştirmek kısmına katılmıyor ve doğru bulmuyorum.

bu ve benzeri iğrenç bir çok manga var malesef elimden gelen tek şey düşük oy vermek. eleştirmek. manga dünyasının hayal gücü ve yaratıcılığı sınırsız ama bir çok sitede çok sağlam oy almış insanlar kaliteden anlamıyor olabilir. böyle bir manganın nasıl bu kadar oy almış olduğuna "hele de bayanlardan" anlam veremesem de elden bir şey gelmez. sonuçta seninde dediğin gibi çok iyi olan ve kaliteli olan yapımlar bir şekilde kendilerini bu ve benzerlerinden sıyırıp hak ettikleri yeri alırlar.

Ancak sanatın bile ticarileştiği günümüz de, talep olmasa kimse boş ve satmayacak bir yapıma yatırım yapmaz. (-ki manganın basım yayın dağıtım çizim vs.. maliyeti animeninkinden daha yüksek talep olmasa bir yayıncı neden boşa atsın parasını para kazandıracak başka yapımlar dururken değil mi?)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hayır benim demek istediğim beğeni meselesi veya zevk meselesi değil. bondzu ben çok severim shounen ai de çok severim ama bunlar benim beğenimdir ve burda beni aşağılayacak bir şey yok ha neyi aşağılar benim shounen ai türünü shoujodan çok daha seviyor olmam, shoujo mangakaları ve tasvir edilen manga kızlarını aşağılar. ama bu mangadaki olay zevk veya beğeni değil burda resmen çifte standart var yani biri der mesela ben bu manganın çizimlerini sevdim biri der ben sevmedim bu zevk meselesidir ağzımı açıp hiçbir şey söylemem ama bu manga bence resmen hakaret bayanlar için ve o kadar açık ki bu ama bunu beğenen bayanlar okurken bunu göremiyorlar demek ki yeterince tahlil edememişler bu noktada benim söylediğim şey de doğru oluyor. senin bana katılmaman için benim söylediğimi doğru bulmaman gerekir ki doğru bulmadığını sanmıyorum sen galiba benim bu gerçeği açıkca söylememi doğru bulmuyorsun ve bu konu da bende sana katılıyorum forumda tatsızlık çıkarabilecek bir yorum yaptım ama biraz damarıma basıyor bu konu idare edin beni 1 seferlik xD ( ha bu arada evet ben mangadaki eşitsizliği ve her şeyi görüyorum ama buna rağmen çok seviyorum, oradaki aşağılamada bana batmaz diyenlere de saygı duyuyorum o onların kendi karakteridir beğenisidir veya genişliğidir artık ne denirse :D)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

göremiyorla mı yoksa acaba bundan mı hoşlanıyorlar? (oda nasıl bir zevk olurdu ya tahlil edemiyorum gerçi)

elbette istediğin şekilde dile getirebilirsin sadece hani burda gerçekten bunu seven birileri olabilir hani bize göre rezalet olabilir belki kendileri için bir şey bulmuşlardır (!?) ve okuyorlardır. onları kırmamak adına söylemiştim. -ki zaten sen ince düşünen birisindir. mangaya benim kadar sinir olduğunu biliyorum sanırım benim de kopsa iplerim bende saydırabilirdim:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

Bu manga o kadar övgü alıyo ve popüler ki anlam veremedim bu kadar övgü alıyorsa güzeldir dedim mangaya baktım galibaoğlanın adı Kyouta idi tam hatırlamıyorum ama devamlı kızı taciz falan ediyor kızın hoşuna gidiyor :neqoluyor: .

Ovayı izliyorum kızın o hareketleri o kadar gıcıkki sanki dayak yemiş gibi, devamlı bir eziklik devamlı romatizm içerisinde olan davranışlar anlam veremedim...

Aynı magaka'nın başka bir animesi olan MitsuXmitsu Drop izledim böyle saçma sapandı aynı şeyler bu mangadada var dediğiniz gibi talep olmasa mangakada böyle çizmezdi ama çok aşırıya kaçılmış:023-32: Okuyanlara birşey diyemem ama bu mangayı okumakta cesaret ister

Ne zaman şöyle güzel bi shoujo okuyayım diyorum bütün karakterler birbirine benziyor hepsi mi aynı çizilir ya ? o klasik shoujo çizimlerinden o kadar bunaldım ki çok shoujo manga okumuş biride değilim aynı konular 1 kız 2 erkek v.b konular hep aynı şekilde ilerliyor

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

manga smut genresinde yer alıyor zaten, erkek karakter çok yakışıklı diye okudum ben de... honey & honey drops un biraz smut ı azaltılmış versiyonu denebilir.

Bu arada "ezik kız" tiplemesi beni de hakkaten çok deli ediyor.:kotnu:

Çok süpper ötesi değil hani okunuyor ama gerçekten okuyacak başka bir şeyiniz yoksa bakın derim ben

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?