Jump to content
  • Kayıt Ol

Macross Frontier Kaç Seriden Oluşuyor ve Seri İsimleri?


Tenbatsu

Önerilen İletiler

Arkadaşlar kolay gelsin.

Macross Frontier ve devam serilerinin isimlerini, bölüm sayıları ile birlikte bana aktarabilecek biri var mı?(Arşiv yaparken klasörleri isimlendiriyorum ve bu yüzden yanlışlık olsun istemiyorum)

MAL ve Anidb den baktım ikiside birbirini tutmuyor. Anidb'de 3 tane 25 bölümlük TV serisi var diyor ama MAL'da öyle birşey yok bunlar film diyor. Falan filan.

Eğer bilmiyor olsanız bile Mecha hastası bir tanıdığınız varsa ve ona yönlendirirseniz sevinirim.

Birde Yack Deculture Edition diye bir serisi var mı? Hiç bir yerde bulamadım. Elimde 20 küsür dakikalık öyle bir Macross Frontier var ama bu tek bölümlük mü yoksa devamı var mı bulamadım... Yack Deculture Edition hakkında da bilgi verirseniz sevinirim...

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 21
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Tenbatsu

    4

  • Akuma_Blade

    4

  • zhenya

    3

  • Susano'o

    2

Bu konuda en sağlam bilgiyi zhenya veya gundamaster'dan alırsın diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Macross Frontier zaten Macross serilerinin sonuncusu oluyor.Yakında çıkıcak birde filmi + yeni yeni çevirilen birde mangası var...Temelden başlıycam dersen Macross isimli çok anime çıkıcak karşına.İlki SDF Macross 36 bölüm ve devamında bu serinin özeti olarak Macross : Do you Remember Love? ismli movie var...Ama iş bu noktada biraz karışmakta...Amerika yapımı olan Robotech daha farklı bir çizgi izliyor Robotech Masters isimli başka bir anime ile çıkıyor karşımıza indirmeye bile deymez olduğunu düşünüyorum...Robotech in devamı niteliğinde Robotech II The Sentinels peşindende Shadow Cronicles geliyor sanırım...

Macross da ise iyice çorbaya dönüyor Tuhaf Bir Macross 7 çağı başlıyor.Gine indirdiğine deymez ama madem arşiv için...Arada Macross Lovers ve Macross Pluss ova ları (sonradan ikiside Movie ye çevirildiler).Devamında Macros Zero ve Macros Frontier...Aklıma gelmeyen başka serilerde vardır eminim...(Hemen hemen tüm seriyi izlemişimdir ama...)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence sen benim gibi direk Macross Frontier ve Macross Zero izle sadece de bunları ekle arşive yeter yoksa çok meşakkatli bir işe bulaşmış olacaksın benden uyarması :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar teşekkürler.

Zhenya benim istediğim başlık Macross Frontier: Gelen Seri Adı. Yani Macross Frontier adına çıkan, çıkmış animeleri istiyorum.

Ondan önce ki macross serilerini sonra hallederim iş bu kadar karışıksa.

Bence sen benim gibi direk Macross Frontier ve Macross Zero izle sadece de bunları ekle arşive yeter yoksa çok meşakkatli bir işe bulaşmış olacaksın benden uyarması :D

Abla bu işin zevki bu :D. Bakalım senden duydum ben bu seriyi ilk, tanıtımı da sen yapmışsın ve sanırım biraz da övmüşsün. Hayal kırıklığına uğrarsam bu senin suçun :D.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

''Macross Frontier zaten Macross serilerinin sonuncusu oluyor.Yakında çıkıcak birde filmi + yeni yeni çevirilen birde mangası var...''o zaman yanıtın sadece bu :)...Ama M.Frontier den önce en azından Macross Zero yu izle ...Çünkü Macross Frontier in bir bölümü Zero ile baya alakalı...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yack deculture edition, yanlış bilmiyorsam, ilk bölümün aşağı yukarı aynısı gibi. Sahne sıralarında farklar var. Ek sahneler var mıydı ki?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Macross Frontier Deculture Edition olan birinci bölümü Frontier'ın. Frontier ilk çıktığında Aralık gibi çıkmıştı sonrasında seri baharda yayınlanmaya devam etti diye hatırlıyorum.ç Bu ilk çıkan bölüm Deculture edition adını taşıyor. Ben pek bir fark hatırlamıyorum Deculture edition ile bahar ayında başlayans erinin birinci bölümü arasında. Çok önemli bir ayrıntı değil yani. Zhenyanın da dediği gibi Frontier bir seri ve gelecek olan bir filme sahip en son çıkan macross serisi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Abla bu işin zevki bu :D. Bakalım senden duydum ben bu seriyi ilk, tanıtımı da sen yapmışsın ve sanırım biraz da övmüşsün. Hayal kırıklığına uğrarsam bu senin suçun :D.

Sevdiğim animeyi öveceğim tabiki de :P

Şakası bir yana da bence güzel seçim Macross arşivleme olayın,benim sevdiğim yapımlardan birisidir,hayal kırıklığına uğrarsan kovalayabilirsin beni kabulümdür :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sevdiğim animeyi öveceğim tabiki de :P

Şakası bir yana da bence güzel seçim Macross arşivleme olayın,benim sevdiğim yapımlardan birisidir,hayal kırıklığına uğrarsan kovalayabilirsin beni kabulümdür :D

Hahahah. Sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Benim onu izlemem 6 ay sonraya sarkar zaten. İzlemem gereken bir çok Anime var sırada.

Şimdi farkettim "izlemem gereken" diyorum, sanki kendimi zorlar gibi. Bir gereklilik oluşmuş üstümde bu açıdan. Sanırım Anime'yi bırakmalıyım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

mecha konusunda pek bilgili biri olmasamda macross frontier dedinmi akan sular durur benim için izlediğim ilk mecha animeydi ve hayran kalmıştım şahsen , deculture edition ve yack deculture edition konusunda da bildiklerimi paylaşıcak olursam eğer , macross frontier'ın yayınlanan ilk bölümü deculture editon adını taşıyor ve daha sonrasında yayınlanan bölüm ise yine serinin 1. bölümünün yeniden değişiklikler yapılarak yayınlanmış olan versiyonudur (yane yack deculture editon) ve bence serinin gidişatına daha uyumlu bir bölümdür spoiler vermeden yazmaya çalışıcam ama ne kadar başarılı olurum bilemiyorum artık , direk deculture editionu izleyip 2. bölüme geçersen eğer ana karakterimizden biri olan sherly'nin neden alto'yu aradığını hakkında hiç bi fikrin olmıyacak daha doğrusu hangi olaydan ötürü onu aradığını hiç bi zmn bilemiceksin , her ikisinide indir ama dediğim gibi 'yack' isimli olanı ilk bölüm olarak izlemeni tavsiye ederim , bide son olarak zhenya'nında dediği gibi frontier öncesi muhakkak zero serisinide izlemeni tavsiye ederim ztn 4 bölümlük kısa bişi ama 4 bölüm dahi olsa izlemeye değer ve istediğini anlatmayı başarabilmiş bir seri olarak düşünüyorum ...

ek: şimdi hatırladımda eğerki blu-ray olarak indirirsen seriyi ztn ilk bölümü açtığında direk bi amcam böle 'YACK DECULTURE EDITION' die bağırıyor daha sonradan seriye giriş yapılıyor ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hione çok teşekkürler. Gayet aydınlatıcı oldu benim için yazdıkların.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Robotech the shadow chronicles izlemiştim.Görsellik ve karakter çizimleri olarak çok begenmiştim ama sanırım bagımsız bir yapım.Konu olarak çok eksikleri var.serisini aradım ama bulamadım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 9 ay sonra...

-Macross Zero, 5 OVA, yıl 2008

Bu seri Macross tarihinin "başlangıcından öncesini" anlatır. Klasik seriden Roy Focker burada da yan karakter olarak karşımıza çıkar.

-SDF Macross, 36 bölüm, yıl 2009-2012

SDF-1'in yapılışı, Zentraedi'lerce saldırıya uğraması ve buna karşılık hiperuzaya atlamasıyla başlayan olaylar anlatılır. Harmony Gold şirketi bu seriyi dublajlayıp araya çakma animasyonlar c/p ederek batı ülkelerine RoboTech: Macross Saga ismi ile sunmuşsa da ne ilk 36 bölümden oluşan Macross Saga ne de diğer RoboTech'ler orjinal Macross tarihinin bir canon'u değildir, izlemeniz gerekmez. Şu an bahsettiğim SDF Macross TV serisini ise Do You Remember Love? ile birlikte yan materyal olarak izlemelisiniz.

-SDF Macross: Do You Remember Love?, 1 film

Tüm çizimleri baştan yapılmış ve tüm SDF Macross TV canon'unu kapsayan olayların tek seriye indirgenmiş versiyonu. Ana canon aynı olsa da tüm hikayeyi tek bir film süresine sığdırabilmek için senaryo en baştan yazılmış bu da yeni bir canon oluşmasına sebep olmuştur. (TV serisinde Danışman Exedore micronizasyona uğratılarak insana dönüşür ama DYRL filminde Micronizasyona uğratılmamış ve Macross 7 serisinde o haliyle yeniden kaşımıza çıkmıştır. Benzer şekilde sonraki Macross yapımlarında az biraz bahsedilen Zentradi lisanı -ki TV serisinde Zentradi'ler Japonca konuşurlar- ve Meltandi kavramı bu film sayesinde bize gösterilmiştir)

-Macross Flashback

SDF Macross ve Do You Remember Love? hakkında Anime edilmiş uzun bir Macross klibi gibi düşünebilirsiniz. Atlanabilir.

-Macross Plus, 4 bölüm yada 1 film, yıl 2040

Aynı evrende farklı karakterle gelişen farklı bir hikaye. Son bölümdeki çatışma sahnesi çok kısa geçilmişken filmde bu uzatılmış ve dramatik bir tad yakalanmıştır. 3 bölümü izledikten sonra 4. bölümü izlemeden direkt filmi izlerseniz hiçbirşey kaybetmezsiniz.

-Macross 7, 49 bölüm, yıl 2045-2046

Max ve Millia'yı yan karakterler olarak gördüğümüz bir yan hikaye.

-Macross 7: Galaxy is Calling Me, 1 film, yıl 2046

TV serisinden sonra geçen bir film

-Macross Dynamite 7, 4 bölüm, yıl 2047

Filmden sonra geçen devam serisi.

-Macross Frontier, 25 bölüm, yıl 2059

Son Macross serisi. İlk bölüm seri halinde yayından 1 yıl önce oneshot olarak yayınlanmış, daha sonra seri kendi yayın dönemine başlarken de 1. bölüme araya birkaç ek sahne eklenip "Deculture" ismi verilmiştir. Filmi DVD/BR'den izlerseniz zaten Deculture Edition olarak izlemiş olacaksınız, kafanız karışmasın.

-Macross Frontier Movie, 2 film, yıl 2059

Do You Remember Love?'da olduğu gibi TV serisindeki hikayenin yeni bir canon'la yeniden yorumlandığı versiyondur. İkinci film 2011de yayınlanacaktır.

-Macross II: Lovers Again, 6 bölüm yada 1 film, yıl 2092

Do You Remember Love? canon'una bağlı olması dışında "alternate universe" niteliğindeki tek Macross serisi.

Macross Flashback anime'den ziyade bir AMV gibi birşey. Dolayısıyla atlanabilir. Macross 7'leri izlerseniz Macross Frontier'deki "Totsugeki Love Heart formasyonu" yada "Şarkımı dinleyin!" gibi fazladan birkaç göndermeyi anlayabilirsiniz. Kişisel kanımca ise, Macross Plus'u izledikten sonra Macross 7'yi izlemek zorunda değilsiniz zira gerçekten Millia ve Max'i görmemiz dışında gerçekten SDF Macross canon'undan çok kopuk bir seri. Benzer şekilde Macross II de atlanabilir, orjinal canon'un ileriki bir parçası olmaması itibariyle ama bu bahsettiğim iki seriyi aperatif olarak da izleyip izlememek kararı size kalıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

Macros Zero ve Macros Frontier izlediğimi hatırlıyorum. Lakin SDF Macros'u nedense arşivime almamışım. Türkçe altyazısı veya Funsub çalışması var mıydı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Macros Zero ve Macros Frontierizlediğimi hatırlıyorum. Lakin SDF Macros'u nedense arşivime almamışım. Türkçe altyazısı veya Funsub çalışması var mıydı?

Şimdilik yok ama ileride bununla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

SDF Macross için olmasa da Robotech için tr altyazı var. Robotech izlemediğimden ve de altyazıları açıp bakmadığımdan altyazılar uyar mı, eksik/fazla satır var mı bilemiyorum. İsterseniz bir deneyebilirsiniz.

Altyazı sayfası

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

SDF Macross için olmasa da Robotech için tr altyazı var. Robotech izlemediğimden ve de altyazıları açıp bakmadığımdan altyazılar uyar mı, eksik/fazla satır var mı bilemiyorum. İsterseniz bir deneyebilirsiniz.

Altyazı sayfası

Iıııh! Uymaz. Açılış kapanış şarkılarının süresi uzun. Bölüm başı ve sonundaki preview'lerin süresi farklı. Kesilmiş sahneler ve eklenmiş footage'ler var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Iıııh! Uymaz. Açılış kapanış şarkılarının süresi uzun. Bölüm başı ve sonundaki preview'lerin süresi farklı. Kesilmiş sahneler ve eklenmiş footage'ler var.

Ben de pek ihtimal vermiyorum ama hani arkadaş için bir umut. Yoksa hiç İngilizce bilmesem bile genel, teknik ve askeri sözlük alır yanıma öyle izlerim SDF Macross'u.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?