Jump to content
  • Kayıt Ol

One Piece Tanıtım


bLueeekun

Önerilen İletiler

Türü:Aksiyon,Macera,Komedi,Shounen

Bölüm sayısı:430+

Yapım yılı: 1999+

Yönetmen: Uda Konosuke

Yapımcı: Toei Animation,Fuji TV

Animasyon : Kobayashi Yukari

Yaratıcı: Oda, Eiichiro

Müzik: Tanaka Kouhei

Konusu: Anime Şöyle başlar.

"Para,Ün,Güç

Bu dünyada her şeyi elde etmiş olan bir adam, Korsanlar Kralı, Gold Roger.

İdamı sırasındaki son sözleri,bütün insanları denize yöneltti.

"Bütün servetim ve hazinelerim?"

"Eğer istiyorsanız, almanıza izin vereceğim."

"Hepsini o yerde bıraktım, arayın!"

İnsanlar şimdi Grand Line'a doğru hayallerinin peşine düştüler.

Dünya şimdi Büyük korsanların çağına girdi!"

Evet dünya korsanlar çağına girmişti ve Korsanlar Kralı Gold Roger'ın bıraktığı hazine olan "One Piece"yi bulmak için insanlar çoğu hazineyi aramayı bazılarıda hayallerinin peşine gitmiştir. Bizim hikayemiz Monkey D. Luffynin Korsanlar Kralı hayaliyle başlar ve yeni Nakama(Arkadaş) bulmasıyla devam eder.

Monkey D. Luffy

luffyk.jpg

Baş kahramanımızın hayali "Korsanlar Kralı" olmaktır.Küçükken karşılaştığı bir korsan olan Red Hair(Kızıl Saç)'danda biraz ilham aldı diyebiliriz.Kendisi yanlışlıkla Gomu Gomu no Mi yani Lastik Lastik Şeytan meyvesi yiyecerek Lastik Adam olmuştur.Ama karşılığında bir bedel vermiştir.Buda yüzememek.Şeytan meyvesini her kim yerse yüzemez ve denize düştüğü zaman çekic gibi olur.Kendisi arkadaşlığa çok önem verir.Eğer arkadaşlarından birine birşey olursa çok fena ciddileşir ve rakibini yenene kadar durmaz.Kendisi saf ve komik bir karakterdir.Hiçbirşeyi anlamaz ama dediğim gibi konu arkadaşları olursa bir ciddi kişiden bile ciddi olur.Geçmişte Red Hairle yaşadığı bir olaydan sonra (anlatmak istemiyorum spoiler olmasın) Red Hair Luffye kendi Hasır Şapkasını verir ve çok büyük bir korsan olduğunda bana geri getir der.

Roronoa Zoro

zorod.jpg

Kendisi kılıç kullanır ve hayali Dünyanın "En İyi Kılıç Ustası Olmaktır".Bizim tayfaya katılan ilk kişdir.Zoroda herkesden farklı olarak Üç Kılıç kullanabilir.İki kılıç elleriyle bir kılıcıda ağzıyla tutarak ve bayağıda güçlüdür.Zoro tayfaya katılmadan önce "Korsan Avcısı" olarak biliniyordu ama kendisini böyle görmüyordu.Çünkü korsanları karnını doyurabilmek için yakalıyordu.Zoro küçükken dojodaydı.Dojonun sahibinin kızı Kuinaya birçok kez değil 2001 kez yenilmiştir ve karşısında hiç yenememiştir.Kuina bir kız olduğundan ben Kılıç Ustası olamam diye Zoroya hadi senle bir söz verelim der.Oda "Aramızdan Biri En İyi kılıç Ustası Olacak"tır.Ama bu sözü verdikten sonraki ertesi gün Kuina ölmüştür ve Zoro verdiği sözü tutmak için daha çok çalışır.Zoro tayfada kimseye sevgisini göstermez.Sevgisini bağırarak gösterir.Sanjiyle atışmaları çok güzeldir.Tabiki oda arkadaşlığa önem vermektedir ve oda çok ciddileştiği zaman kolundaki bezi anlına bağlar.(Anlatılmaz Görülür :P)

Nami

namih.jpg

Nami tayfaya katılmadan önce korsanların hazinesini çalardı.Nedeni ise Nami küçükken köyüne Merman olan Arlong ve tayfası ele geçirmişti ve Namiye 100.000.000 beli(az yada fazlada olabilir hatırlayamadım tam) getir köyü rahat bırakalım der.Ama ne yazikki yalandır.Hiçbir zaman köyü bırakmayacaktır.Nami Luffyle karşılaştığında tayfaya sadece hazineyi çalmak için girmişti.Sonra tekrar ve çıkmaksızın girdi.Nedeni ise bizim tayfanın Arlongu yenmesiyle oldu ve bizim tayfa arkadaşları için neler yaptığını bu bölümlerde çok iyi gördük.Nami çok eğlenceli bir karakterdir.Oldukçada güzeldir.Kendisi rotacıdır ve hayali "Dünyanın Haritasını çizmektir".

Usopp

usoppv.jpg

Usopp büyük bir yalancıdır.Her zaman köyde korsanlar köyümüze saldırıyor diye ortalığı telaşa verir ve herkes ona çok kızar.Ama en sonunda gerçektende gelmişlerdir.Ama ne yazıkki bu seferde köylüler inanmaz ama bizim tayfa inanır ve Usoppa yardım eder.Usopp babası gibi çok iyi bir nişancıdır.Çok komikte bir karakterdi.Luffyle beraber biri yerden yere yatırırlar gülmekten.Hayali ise "Düzenizin En Cesur Adamı olmaktır". Kendisinin böyle bir hayalide olsa dövüşlerde her zaman elinden gelenin en iyisini yapar.

Sanji

sanji.jpg

Sanji aşçıdır.Küçükken bir yerde çalışıyordu ve o yer Korsan Zeff tarafından basıldı ve herşeyi alındı.Sanji denize düşerken Zeff onu kurtarmaya gitti ve Sanji çok dibe batarken Zeffin ayağı takıldı ve çıkmıyordu.Sanji için ayağını o denizde kesti ve Sanjiyi kurtardı.Kendileri sonra bir adaya düştüler ve yemek paylaşımı yaptılar.Zeffde sanjiye göre çok yemek vardı.Sanjinin yemeği bitince neden o daha fazla yiyor diye onu öldürmeye gitti ve yemeği almak istedi ama yanına gidince baktıki o sadece hazine.Zeff hiçbirşey yememişti ve sonra o adadan kurtulunca Baratie adlı bir yüzen restoran açtılar ve sanji aşçılık yeteneğini geliştirirken bir yandanda Zeffin yeteneği olan ayakla dövüşmeyi öğretti.Sanjinin ayakları çok güçlüdür ve çok büyük bir kayayıda kırabilir.Luffynin aşçıya ihtiyacı vardı.Ama sanji kabul etmedi Baraitedekiler sanjiyi göndermek için küçük bir oyun oynadılar ve sanji Luffyle beraber yola çıktı.Sanjinin hayali "All Blue"yi bulmaktır.All Bluede bütün balıkların bulunduğu yerdir ve sanjide onu bulmak ister.Bence sanjini bi yemeğini tadın derim :D Ayrıca favori karakterimdir.

Şeytan Meyveleri

Logia: Bu meyveyi yiyenler bir elementi kullanabilir.

Örnek: Portgas D. Ace,Crocodile,Aokiji

Zoan: Bu meyveyi yiyenler bir hayvana dönüşebilir.Bir hayvanda insan olabilir.Cansız hayvanlar bile yiyebilir.

Örnek: Chopper,CP9'dan bazıları

Paramecia:Bu meyveyi yiyenler vücudunu değişik şekle sokabilir.Kontrol edebilir.

Örnek: Monkey D. Luffy,Robin,Buggy

Kişisel Görüşüm:

Benim 1 numaralı animemdir. Tvde gördüğümden beri çok severim. Naruto ve Bleacha kat kat fark atar ve halada atmaktadır bana göre. Komedisi bol bir animedir. Yer yer hüzün, dramda görürüz. Eğer 3 shounenden birini izlemek istiyorsanız ilk buna başlayın derim. Bölüm sayısından korkmanız böyle süper bir animeyi kaçımanıza neden olacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • hythloth

    2

  • bedifeci

    1

  • bLueeekun

    1

  • nglc

    1

Bende bu animeye starda başlamıştım. İzleyenler bilir ama izlemeyen yeni nesile acilen önerilir. Sağolsun kazasker el attığından beri seyredeni bollaştı. Bleach ve Narutodan iyi oldugunu bende düşünüyorum. Haftalık mangasıyla birlikte takip etmeye çalışıyorum. Tanıtım için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bleach ve Naruto'dan sonra izlememe rağmen kendi sıralamamda one piece ikisini de geçti.Özellikle senaryosundaki ayrıntılar ve bütünlük günden güne beni şaşırtıyor, gerçekten iyi kurgulanmış bir seri. Senaryo, karakter tasarımlarıyla da birleşince oldukça eğlenceli, güzel bir anime ortaya çıkmış.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Merak + Özkan'ın gazıyla başladım ufaktan.40 bölüm falan izledim ve en sevdiğim yani hiç gerilmemek oldu.Elbette heyecanlı sahneleri falan var ama çoğu animede yaşadığım gerginliği burada yaşamadım.Kafamı dinleyerek rahat rahat seyrettiğim ve eğlendiğim, seriyi güncel takip edenlerin kült dediği bir seri.Tanıtım için teşekkürler Özkan:birnumara:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

one piece...qhey seyreden herkes begeniyor....mutlaka seyredicem...ama şuan izlediğim animeyi bitirdikten sonra...(Toradora) =)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Ben de küçükken starda başlayanlardanım :D Hatta neredeyse Smokera kadar izlemiştim ki yanlış hatırlamıyorsam oralardan sonra vermeyi bırakmıştı star. Sonra aradan seneler geçince tekrar bulduğum zaman baktım ki elimde izleyecek bi 280 bölüm felan ( o zamanlar yayında daha Enies Lobby bölümlerindeydi) ve kocaman bir yaz var, doya doya izledim. :D Ve şu an da geriye dönüp baktığım zaman, o kadar anime izledim ve sadece One Piece'in sahneleri, replikleri, karakterleri gözümün önünden gidemiyor, sadece onlarınki aklımda ebediyen yer etmiş duruma, sadece Enies Lobby bölümlerini en azından bir 5-6 kere izledim :023:

Oda'ya ve yönetmene, hatta tüm ekibe buradan, bana bu mükemmel animeyi sunabildikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. :qask: Eğer burada bulabilsem, kesinlikle alacağım şeylerdendir anime dvdleri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Başlamak için biraz geç kaldım.:sok aglama: Ama şuana kadar gördüğüm en eğlenceli en güzel shounen diyebilirim.Şu sıralarda yeni yeni 200 lü bölümlere geçiyorum ama animede hiç durgunluk yok tempoyu hiç düşürmüyor. Ayrıca arkadaşlık teması mükemmel işlenmiş bunun üstüne basmadan geçemicem. Filler bölümlere gelirsek illa ki vardır serinin içinde ama bana hiç hissettirmedi varlığını şuana kadar. Şöyle bir bakınca daha önümde bir dolu episode olması beni dahada heyecanlandırıyor. Bakalım daha neler görücem.:mutlulh:

İzlemeyenlere kesinlikle öneririm..:qiyiii:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eğer başlarsam anime hayatımın sonsuza dek karışması diyebileceğim bir seri :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cidden de com guzel ve benim bir numaram bir seri izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

isyaaaaaaaaaaaaaaan.:ssok: bu ne kardesim son bölümlerin kisaligi öldürecek beni.bölümün yarisi zaten baslangic.. ise yaramayan kisimlar cikinca 10 dakakaya düsüyor bölüm.bu gidisata biri dur demeli :kazna: eskisi gibi dolu dolu, özetsiz tam bölümler istiyorummmmmm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gene son bolumleri iyi sayılır

Enies Lobby bolumlerinde onceki bolumu tamamen veriodu neredeyse yaw bi atlayıs sahnesi var zaten 10 bolum verdi heralde abartısız :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?