Jump to content
  • Kayıt Ol

Ayakashi-Japanese Classic Horor


bLueeekun

Önerilen İletiler

Japonya'nın en meşhur korku hikayelerinden üçünü anlatan bir animedir.

İlk Hikaye

Yotsuya Kaidan

Iemon ve Oiwa birbirlerini seven iki kişidir. Ancak Oiwanın babası Iemonun çevirdiği işler yüzünden kızını vermemektedir. Iemon Oiwayla evlenebilmek için Oiwanın babasını öldürür ve Oiwaya katilini bulmaya söz veriri ve evlenirler. Evliliklerinden bir çocuk dünyaya gelir. Iemon çocuk doğduktan sonra Oiwadan hepten soğumuştur bütün ilgisini kaybetmiştir. Bu arada Oiwada hastadır. Birgün komşulara Oiwaya ilaç getirir aslında bu bir zehirdir. Bu zehiri için kişinin güzelliği gitmektedir. Zehri veren komşu kızını Iemonla evlenmek için bütün servetini ortaya koyar ve kız Iemonla evlenmezse kendini öldüreceğini söyler. Iemonda hemen evliliği kabul eder. Oiwa bunu duyduğunda kötü olur. İçtiği zehirin etkisiyle ve başına glen talihsiz olay sonucu ölür. Öldükten sonra Iemon ve Iemonla evlenecek kişinin bütün sülalesini lanetler.

İkinci Hikaye

Tenshu Monogatari

Tobi hime adında Unutulmuş bir tanrı ve şahin arayan gencin aşk hikayesidir.

Üçüncü Hikaye

Bakeneko

Bakaneko adında bir canavar ve bir samuray ailesinin arasında geçen kan davasına benzer olaydır. Onları kurtarmak için ilaç satıcısı olan Kusuriuri vardır.

Elimden geldiğince tanıtmaya çalıştım.

Kişisel Görüşüm:

İsmi gibi korkunç olmayan bir anime. Tanıtımlarım arasında en uzunu ilk hikayedir. Çoğu şeyin açıklamış bir nevi spoiler durumuna gelmiş gibi gözüksede ilk bölümde söylediklerimin çoğu gerçekleşeceği için bir sorun yok. Özellikle opening şarkısı gerçekten süper. Birkaç gündür farklı bir şarkı dinlemiyorum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 yıl sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bLueeekun

    1

  • Hayalperest

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Ooo çok güzel bir animedir :D

En çok ilk hikayeyi beğenmiştim. Klasik bir halk hikayesi. Defalarca kabukilere, filmlere konu olmuş. Masaki Kobayashi' nin Kwaidan adlı filminde de izleriz hatta. Dahası bu hikayenin lanetli olduğuna inanılıyor !!

Tam hatırlayamıyorum ama anlatıcının dediği gibi 80' li yillarda tiyatroda sahnelendiği zaman, galada tüm oyuncular toplu şekilde oyun sonrası opera binasının çatısına çıkıp aşağı atlayarak intihar etmiş !!

Daha önceki yıllarda sinema uyarlaması için çekimlere başlandığında garip olaylar olduğu için sette, yönetmen filmi yarım bırakmış. Yanlış hatırlamıyorsam yıllar sonra ölüm döşeğinde söylediği son söz "Oiwa ne sama" olmuş.

3. hikaye ise muhteşem karakter tasarımları ve renkler barındırıyor. Tabii konusu da şahane. Çok keyifle izlemiştim. Sonra Mononoke adında ayrı bir anime daha olduğunu görünce havalara uçmuştum ^^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?