Jump to content
  • Kayıt Ol

Lost Universe


CHOBiTS

Önerilen İletiler

14543.jpg

Konu: Kane Blueriver gemisi Kayıp Gemi Swordbreaker ile gezegenler arası suçluları yakalama, yük ve yolcu gemilerine korumalık yaparak geçimini sağlayan ünlü bir korsan avcısıdır. Gemide yaşam formu olarak sadece kendisi vardır. Kayıp geminin ruhu diyebileceğimiz sanal bir yapay zeka olan Canal Vorfeed ise tek dostudur. Tüm işleri, yemeği pek beceremese de Canal yapmaktadır.Yine ikisi bir görev için çok pahalı bir mücevherinde içinde bulunduğu uzay fuarında gizli korumalık yapmaktadırlar.Mücevheri çalmaya çalışan bir örgütü fark eden Kane, gizlice gözetlerken orada kendisinden başka bu işi yapan birinin daha olduğunu fark eder. Bu güzel dedektif, keskin nişancı Millennium Nocturne (Milly)’dir. Oda ödül avcısı olup Kane’ in işine burnunu soktuğu için fark edilirler ve örgüt peşlerine düşer. Kane, Canal ile kaçarken Milly’ de onlara katılmıştır.Kaçarlarken çıkmaza giren kahramanlarımıza savaşmaktan başka çare kalmaz.Usta bir pysko sword uzmanı olan Kane, silahıyla Milly' de destek çıkınca peşindekilerden kurtulurlar ve görevi birlikte tamamlarlar.Milly'i en yakın istasyonda bırakmak için gemiye alırlar ne var ki Milly gemiden ayrılmak istemez.Çok güzelde yemek yapınca oda ekibe katılır.Uzayda kendi işlerini yaparlarken uzay federasyonunun karşısında büyük bir tehlike belirmiştir. Nightmare Darkstar tüm evreni tehdit etmektedir. Sahip olduğu 4 kayıp gemi ile rakip tanımamaktadır. Kahramanlarımızın yüzleşmek zorunda kalacakları bu büyük düşman Kane’ in geçmişi ve Canal’ ında içinde bulunduğu bir kara deliğin ta kendisidir.

Lost Ship:İnsanlık tarafından bulunmuş bilinen 5 tane kayıp gemi vardır.Farklı yetenek ve silahlara sahip bu gemiler insanlığın ulaştığı teknolojiden çok daha ileri bir medeniyete ait olup, yapanlar hakkında kesin bir bilgi yoktur.Beş gemiden dördünde yapay zeka vardır. Bu dört gemiden de tek Sword breaker insansı bir vücuda sahiptir. Diğer dört gemide Nightmare elinde bulunup insanlığı tehdit etmektedir. Bir geminin gücü bile tüm uzay federasyonu filosunu yok edebilecek güçtedir.Yapay zekaya sahip bu dört gemi gerektiğinde (genelde başka bir kayıp gemi ile savaşırken) insan bedenine ihtiyaç duyar. İnsan bedenini yok ederek enerjiye dönüştürür ve en güçlü silahını rakibini yok etmek için kullanır.Bu insanda genellikle geminin kaptanıdır.Canal hariç diğer üç gemi bu işi zevkle ve acımadan yaparken. Canal geçmiş deneyimlerimden ders alıp elinden geldiğince bunu yapmamak için gayret gösterir.

Karakterler

kain.png

Kane Blueriver : Küçük yaşta tek velisi olan büyük annesi öldükten sonra kayıp gemi Sword Breaker' ın beyni Canal tarafından büyütüldü.En çok değer verdiği şey kılıcı ve büyük annesininde kullandığı pelerinidir.Canal ile birlikte uzay korsanı avcılığı ya da koruma görevleri yapmaktadır.Evrenin en iyi kılıç ustalarından biridir.Milly gemiye geldikten sonra hayatında değer verecek başka birşey bulmuştur.

set.png

Canal Vorfeed : Kayıp gemi Sword breaker' ın beyni olup istediğinde insan vücuduna bürünebiliyor.İstediği kılaga girebilmesine karsın yüz şekli ve şaç rengini değiştiremiyor.Kain için başlarda annelik yapsada ilerde bu ilişki arkadaşlığa dönüşmüştür.Büyük annesi geminin kaptanı olduğu dönemde sıradan bir yapayzeka iken onun ölümünden sonra kişiliği değişmeye başlamış ve Kain ile birlikte insanlara değer vermeye başlamıştır.Hayattaki tek tutkusu Kane'i korumaktır.Gemiyi temizlemek ve sürekli yeni silahlar almak en büyük hobisidir.Bu yüzden para getirecek her işi kabul eder.

18058355.png

Millennium Nocturne : Özel bir dedektifken bir operasyon sırasında Kane ve Canal ile yolları birleşir ve bu ikisinin üzerine hiç istemeselerde yük olmaya kararlıdır.İlk başlarda Kain'in gemide kalmasına izin vermesinin tek nedeni Canal' ın kötü yemeklerinin aksine çok nefis yemekler yapmasıdır.Yalnız yemek yaparken mutfak savaş alanına dönmekte.Milly'in silah kullanma becerisini gördükten sonra işlere üçü birlikte çıkmaya başlarlar.

Yorum:

1998 de yayınlanan bu seri ülkemizde 2004 yılında TRT GAP'ta yayınlanmıştır. Gerek karakter, gerek gemi ve uzay çizimleri acısından son derece başarılı bulduğum bu seriyi ikinci defa izledikten sonra daha çok sevdim.Karakter yelpazesi olarak fazla karakter görmek mümkün değil.Genelde göreve yönelik bölümlere özgü karakterler mevcutken.Toplam seride hakim karakter sayısı gemilerde dahil 13’ ü geçmiyordu.Özellikle kayıp gemilerin birbirleriyle yaptıkları savaşlar çok hoş ve eğlenceliydi.İki taraf içinde büyük bir yıkım olsa da görülmeye değerdi.Bilim kurgu, aksiyon tadında giden seri sonlara doğru dram ve romantizmde yer vermeye başlar.Seri son itibariyle kısa bir tatminkarlık sergiliyor.Mutlu son denilebilir ama daha çok seyircinin hayal gücüne bırakılmışta gibide düşünür sekte yanlış olmaz kanımca.Pysko swordla yapılan dövüş sahnelerin Starwars’taki ışın kılıçlarından esinlenildiğini gözler önüne seriyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    4

  • Akuma_Blade

    2

  • totoro

    2

  • ozman

    1

  • 1 yıl sonra...

Size ufak bir haber:parla: valkryei buna başlamış :1459mr::1459mr::1459mr: ama çaktırmayın :qaglayacak: birkaç sitede duyrusuna rastladım3es3 kolay gelsin diyim barim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Size ufak bir haber:parla: valkryei buna başlamış :1459mr::1459mr::1459mr: ama çaktırmayın :qaglayacak: birkaç sitede duyrusuna rastladım3es3 kolay gelsin diyim barim
Bu güzel haber işte bana epey bir süre seni rahatsız etmem demişti demek seri uzun olduğu içindi.:002-32:
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Son 20 yıla yakın süredir sanırım ülkemizde yayınlanmış en iyi TV Anime'si -kanımca- buydu. Aşağı yukarı yakın dönemin bu harika "oldschool" örneği serisinin şimdi daha fazla arkadaşımızla buluşabilecek olduğunu düşünmek ise heyecan verici. Eline sağlık ve herşey için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çizimleri Slayer'a benziyor, güzel bir anime gibi TRTGap bile yayımlamış vay be bilmiyordum tanıtım içn teşekkür ederim :s34:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çizimleri Slayer'a benziyor, güzel bir anime gibi TRTGap bile yayımlamış vay be bilmiyordum tanıtım içn teşekkür ederim :s34:
Slayers ve Lost Universe, farklı animeler olsa da, ikisi de aynı evrende ama farklı boyutlarda geçer. Hajime Kanzaka, bu evreni 4'e ayırmıştır ve en büyük güç "Lord of the Nightmare"dir. Slayers; Ceiphied ve Shabranigdo'nun iyi ve kötüyü simgelediği "Red World"de geçer. Lost Universe ise Vorfeed ve Dark Star Dugradigdu'nun "Black World"ünde geçer.

Lost Universe, Slayers Try'dan önce geçmektedir. Slayers Try'da ortaya çıkan Darkstar, Lost Universe'in boyutundan gelmektedir.

www.anime.gen.tr 'den alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Chobits

Aynı şekilde Nadesico da aynı evrenin farklı bir boyutunda geçiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Chobits

Aynı şekilde Nadesico da aynı evrenin farklı bir boyutunda geçiyor.

Bunu bilmiyordum doğrusu.3 yıl kadar önce Nadeshiko'ya Exile Falconla başlamıştık o erken bitirince yediğim spoilerler sonucu bırakmıştım 9. bölümde kaldımdı sanırsam.
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?