Jump to content
  • Kayıt Ol

Tsubasa Chronicle


bLueeekun

Önerilen İletiler

Syaoran ve Sakura 7 senedir arkadaştır. Syaoran ve babasının hayali harabeleri araştırmaktır. Ancak Syaoran babasını kazılarda kaybetmiştir. Syaoran son zamanlarda kazılarda çok yoğundur ve Sakurayla fazla görüşemez. Syaoran ve Sakura uzun aradan sonra tekrar bir araya gelir. Sakura ve Syaorana birşey söylemek ister. Ancak çan çalmış Sakuranın kaleye geri dönmesi gerekmektedir. Sakura Syaorana bir dahaki görüşmelerinde kesinlikle söyleyeceğini söyler. Sakura kaleye gittikten sonra harabalerden bir ses duyar ve kendisinin çağırdığını söyler ve oraya gider. O sırada Syaoran harabalerde bir işaret görür. Sakura bu işarete dokunur ve ikiyi ayrılır. O sırada haraba dışında birkaç adam belirir. Sakuranın birden kanatları çıkar ve kanatlar dağılarak tüy şeklini alır. Bu tüyler Sakuranınhatıralarıdır. Bu hatıralar başka dünyalara dağılmıştır. Kalenin büyücüsü Sakura ve Syaoranı Boyut Cadısının olduğu yere gönderir. Syaoran Boyut cadısına Sakurayı kurtarması için yalvarır. Boyut cadısı kabul eder. Ancak karşılığında eşit birşey ister. Karşılığında Sakura Syaoranı hiçbir zaman hatırlamamasıdır. Acaba Syaoran bunu göze alıp yapacak mıdır?

Sakura

sakuraeq.jpg

Ülkenin prensesi, Syaoranın en yakın arkadaşıdır. Hatıralarını kaybeden kişidir.

Syaoran

syaoran.jpg

Sakuranın arkadaşıdır. Sakurayı kurtaran kişidir. Bu karakterle ilgili ovalarda sürpriz gelişmeler olacaktır.

Kurogane

kurogane.jpg

Geldiği dünyada çok güçlenmek isteyen ve bunun adına birçok kişiyi öldürmüştür. Prenses Tomoyo başka çare kalmadığı için Kuroganeyi boyut cadısına gönderir. Bu sayede Kurogane gerçek gücü anlayabilecektir. Prenses Tomoyo Kuroganeyi gönderirken "Shu" adında bir büyü yapar. Bu büyü Kurogane ne zaman gereksiz yere birini öldürürse gücünü kaybedektir. Boyut cadısından dileği geldiği dünyaya geri gönmektir.

Fai

fai.png

Fai geldiği dünyada Ashura denen bir kralı mühürlemiştir. Ashura bu mühürü kıracağını bildiği için Boyut cadısına gider ve kendi dünyam hariç herhangi bir dünyaya gitmek ister.

İchihara Yuuko

yuuko.jpg

Boyut cadısıdır.

Mokona

mokonae.jpg

Diğer dünyalara götüren şirin mi şirin bir peluş haycandır. Birde siyahı vardır. Siyahı boyut cadısında durur. İki mokona birbirleri ile iletişim ve birşey gönderebilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

CLAMP dendiğinde benim için akan sular duruyor nedense,bir CLAMP bir de Type Moon en sevdiğim yapımcılardandır,her ikisi de arada tökezlese de sevdiğin kişinin artıları fazlaysa bu eksiklikleri görmezden gelirsin ya ben de bu iki şirket için aynı duyguları güderim her daim,bu nedenle de Clamp'la ilgili bir konuya yorum yapmadan öylece duramam açıkçası,gelelim bu seri ile ilgili düşüncelerime;

Öncelikle her zaman Clamp konusunda savunduğum şu noktayı yinelemek istiyorum, Clamp yapımlarında müzikleri her zaman seriden bir adım daha öndedir -işin içinde elbette Kajiura Yuki olunca- tıpkı bu seride de olduğu gibi,çok güzel müzikler eşliğinde çok hoş bölümleri seyrederken insan ister istemez dikkatini müziklere yöneltiyor yani benim açımdan böyleydi,karakterler her zamanki gibi Clamp'ın daha önce yapmış olduğu animelerden fırlayıp bu seride de karşımıza çıkıyor zaten bu özelliği benim en çok sevdiğim yönüdür bu şirketteki kızlarımızın :)

Konusu hoş gerçi sanırım buna benzer diğer Clamp yapımı olan Card Captor Sakura'yı çağrıştırsa da -yanlış hatırlamıyorsam dağılan kartları aramak için yolculuğa çıkıyor ordaki Sakura isimli ana karakterimiz de- yine de yeni bir yapım gibi sevdiriyor kendisini.Benimse en çok Ova'ları ve ikinci sezonu hoşuma gitti özellikle de ikinci sezonda yer alan Ashura ve Yasha-Ou'nun hikayesi çok hoşuma gitti zaten bu iki karakter de Clamp'ın 2 bölümlük Ova'sına ait bir karakter,bir de her zaman animelerde uyuz olduğum nokta burda değişiklik göstermiş, karakterleri birçok değişik kıyafetle görebiliyoruz bu yönüyle tam not verdiğim bir yapım oldu ve ana karakterler hiç değişmese de birçok karakterin karşımıza çıkması daha da hoşluk katıyordu,her ne kadar eski Clamp karakterleri olsa da özellikle de Subaru ve Seishirou'yu yeniden izleme fırsatı bulduğum için çok zevk alarak izledim.

Ana karakterleri nedense pek sevemedim hele Sakura'nın sakinliği beni sinir noktasına bile taşıyabiliyordu,tek bildiği Syaoran kelimesiydi zaten bilmiyorum nedne ısınamadım Syaoran'a da ısınamamıştım da sonlardaki Syaoran beni etkilemeyi başardı,izleyenler ne demek istediğimi anlamıştır ama yine de belirteyim spoiler içerisinde,ikinci sezonu da izleyenler açsın lütfen;

Esas oğlanımız olan Syaoran daha bir sevdiriyor kendisini, şükür ki klişe bir olay yaşanmadı seride şöyle ki ana karakterimizin daha güçlenmesi yerine orjinal Syaoran'ın çıkışı sanki daha bir keyif katmış seriye diye düşünüyorum ben yoksa sahte Syaoran daha bir güçlenip ortalığı yıkıp dökseydi seri kesinlikle gözümden düşerdi :P

Atlayamayacağım diğer nokta da Fai ve Kurogane diyalogları kesinlikle es geçilmemeli yani bu ikili için bile izlenebilir bir yapım,en sevdiğim karakteri Fai'dir zaten...

Güzel tanıtım olmuş Özkan,emeğine sağlık...:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet Card captor Sakurada öyle yapıyorlar.

Spoilerine yüzde yüz katılıyorum. Gerçek Syaoran gelince daha bir güzel oldu. Ancak hep merak etmişimdir. KuroganeiFai ve Sakura gerçeğe nasıl davranacak. Biliyoruz ki bu zamana kadar sahte olan vardı Sakura ve diğerlerinin yanında.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de spoiler içindeki bahsettiğin konuyu çok merak ediyorum ve şu şekilde düşünüyorum (Ova'ları da izleyenler açsın :) ) ;

Fai'nin geçmişine çok fazla değinilmedi daha biliyorsun,bu nedenle onun geçmişinde yer alan sırlar ne olacak ya da xxxHOLIC yapımlarındaki Watanuki (sanırım ismi buydu) ile bağlantılarını öğrenmeyi istiyorum.Ama özellikle de Fai -sever olduğum için- ona ait bölümleri yani Ashura ile karşılaşmaları konusunda çok meraklıyım.

Sakura bence diğer Syaoran'a davrandığı gibi davranacaktır gerçeğine de çünkü Ova'larda özellikle de son Ova'da Sakura'nın kişiliği ile ilgili konuya da değiniliyor bu nedenle de sanmıyorum iki Syaoran'a da farklı davransın zaten Sakura'nın kişiliği öyle bir yapıya sahip değil yani insancıl olduğu için her iki Syaoran da onun için aynı seviyede davranılacak kişiler.

Umarım seri gelir de tam olarak dolu dolu konusuyla bize bir kez daha sevdirir kendisini.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Shunraikiyi izleyen baksın.

Zaten Syaoranda Sakurada kopyaydı. Kopya kopyaya, gerçek gerçeğe :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Bu anime cidden müthiş bir yapımdır. Her ne kadar birinci sezonu ikinciye tercih etsem de. :) Ovalarda ise tam anlamıyla ters köşeye yatırmıştır bu anime seyircileri.

Ovalardan sonra Hear Our Prayer parçası benim için yepyeni bir anlam kazanmıştır. Gerçek Syaoran'ın kalbini geri alırkenki konuşmasında bu parçanın etkisi küçümsenemez bence. "O prensesin en değerli varlık olduğunu söyleyen benim kalbim değildi. Seninkiydi değil mi?"

Bu arada eğer isterseniz sorularınızı (fai'nin geçmişi, gerçek syaoran'a nasıl davranıldığı vs.) cevaplayabilirim veya isterseniz mangayı okuyabileceğiniz linki verebilirim zira tüm bunların cevapları mangada mevcut.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 8 yıl sonra...

Fainin  geçmişi vs gerekirse mangayı da okurum link verebilirmısınız  ben sadece fai için izledim 2 sezon ve ovaları var değilmi başka bulamadım galiba mangadan  devam  ediyor mangasını da bulamadım ?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?