Jump to content
  • Kayıt Ol

Clannad ~After Story~


Önerilen İletiler

DİKKAT:Öncelikle bir uyarı yapmak istiyorum;tanıtıma göz atmak isteyen arkadaşlar eğer ilk sezonu izlemişseniz uğrayın derim,tanıtım ilk sezon olan Clannad için spoiler içeriyor olabilir.

KÜNYE:

Kategori: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 24

Firma/Stüdyo: Kyoto Animation, Visual Art's/Key, Rakuonsha

Yönetmen: Tatsuya Ishihara, Hisako Yamada, Touko Takao, Mitsuyoshi Yoneda, Taichi Ishidate, Noriyuki Kitanohara, Kazuya Sakamoto

Senaryo: Fumihiko Shimo

Animasyon: Kazumi Ikeda, Futoshi Nishiya, Hiroyuki Takahashi, Chiyoko Ueno, Yukiko Horiguchi, Saiichi Akitake, Mariko Takahashi

Müzik: Jun Maeda, Magome Togoshi, Shinji Orito

Dizayn: Itaru Hinoue, Kazumi Ikeda, Akiyo Takeda

KONU:

Karakterlerimiz,ilk sezon olan Clannad'ın kaldığı yerden yaşamlarına devam etmektedir. Nagisa kurtulamadığı hastalığını narin vücudunda taşımaktadır,Tomoya ise yaşamda sürdürdüğü sorunlarıyla baş etme çabası vermektedir.Tüm bunların arasında Nagisa'nın da yanında yer almaktadır elbet aynı şekilde Nagisa da bedenen Tomoya'ya güç veremese de varlığıyla daha doğrusu sahip olduğu pozitiflikle Tomoya için büyük bir dayanak olmaktadır.

Nagisa ilk sezonda yakalandığı ve onu yatağa düşüren hastalığıyla savaşımını sürdürür. Bu savaşta yalnız olmadığını bilmektedir çünkü ona ailesi Akio ve Sanae dışında destek olanlar arasına Tomoya da eklenmiştir.

Tomoya,hala Nagisa ve ailesinin yaşadığı evde yaşamına devam etmekte,Nagisa ise rahatsızlığından dolayı okuluna ara vermeyi sürdürmektedir.İlerleyen zamanda,okuldan mezun olan Tomoya,artık yaşamına kendi ayakları üstünde devam etme kararını verir ve bu kararını desteklemek için de kendi başına yaşayabileceği bir eve taşınır ve geçimini sağlayacak bir iş bulur,Nagisa bu duruma çok üzülse de Tomoya için bunun gerekli bir karar olduğunu anlayacak ve her zamanki desteğini esirgemeyecektir.

KİŞİSEL YORUM:

Clannad serisine yaptığım yorumlarımdan çok farklı şeyler söyleyebilecek miyim bilmiyorum çünkü o tanıtımda yaptığım yorumumu birinci ya da ikinci sezon diye ayırmadan yazmıştım ama nedense sonradan Clannad tanıtımını yapınca After Story gibi bir seri için de tanıtım yapılmazsa haksızlık olur diye düşündüm.

Clannad serisinde gördüğümüz yani izlediğimiz çoğu karakteri bu seride pek fazla izleyemiyoruz,onların yaşamlarına biraz uzak durulmuş.Nedenini çözememiş olsam da bu konuda o izlenisi karakterlere haksızlık yapıldığını sonuna kadar savunacağım açıkçası çünkü ilk sezonda benimsemiş olduğumuz tüm karakterlerin de ikinci sezonda yaşamlarına nasıl devam ettiklerini görmek isterdim.

Tamamen Nagisa-Tomoya ve Ushio odaklı olan bu sezon için aslında o kadar çok şey var ki yazılacak,ortaya dökülecek insan ister istemez kendisini serinin hüzünlü havasında buluveriyor,çok şey var aslında içerisinde barınmış,zaman zaman birbirinin bağında boğulmak isteyen bir çifti izlemek ne kadar çok keyif verebilir siz düşünün ya da bir anne babanın sıcaklığına sığınmayı izlemek,yaşamında gerekli olan sıcaklığa ve mutluluğa çok sonra kavuşan küçücük bir çoçuk ya da bir anne babanın fedakarlığına tanık olmak,onların yaşadığı hüzünde daha da boğulmak...

Sanae'nin göz yaşlarını serbestçe akıtacağı ''an''ı bekleyişini ve bu ''an''a ulaşmasını izlerken ister istemez benim de boğazımda düğüm oluştu o an.Sanae-san'ın,Akio'nun omuzlarında ''o an''ı hissederken yaşadıkları sanki yanıbaşımda oluveriyor hissi yaşadım ve o sahneden sonra Sanae-san için olan saygı duygularım daha da arttı.Bir sahne daha var!Aslında,birçok sahne ve diyalog var aklıma kazınan bu seriye ait ama bu sahne her şeyin başlangıcıydı diyebilirim Nagisa ve Tomoya için (Spoiler'ı 19-20.i bölümü de izleyenler açsın lütfen);

Tomoya'nın,Nagisa'ya evlilik teklifini yaptığı sahnede,Nagisa'nın dudaklarından dökülen kelimeler gerçektende Nagisa'ya yakışır şekildeydi,böyle bir anda yapılan teklife kim hayır diyebilir ki hele de istediğin kişiden geliyorsa yaşamındaki hüzünlerin başlangıcı dahi olsa,kimse reddemezdi diye düşünüyorum.

Diğer sahneyi sanırım herkes tahmin edebilir;Ushio'nun,Tomoya'ya Sanae-san ile ilgili sarfettiği cümleleri kim unutabilir ki; ''Ağlayacaksan eğer sadece babanın omuzlarında / kollarında ya da tuvallette ağlamalısın....''

Müzikleri konusunda 19. bölümü izleyene kadar başarısız bulduğum bir yapımdı fakat 19.bölümde o insanın canını acıtacak cinsten olan sahneler eşliğinde kulaklara yayılıveren melodiyi sanırım hiçbir After Story izleyicisi dahası After Story severin anime dünyasında es geçebileceğini düşünmüyorum.Öyle bir müzik ki o sahnelerin doğasına yapışmış ya da sahneler o melodiye yapışmış,hangisi olmuş bilmiyorum ama o şarkı bence seri için yaratılmış en iyi şarkı.

Clannad izleyip de sıkıldım diyen arkadaşlara çoğu kez rastlıyorum,haklı olabilirler elbet bu göreceli bir kavramdır ama şunu her zaman savunuyorum;eğer dram,romantizm, duygusallık izleyeceğiniz bir animede aradığınız özelliklerse bence After Story kesinlikle ilk sıralarda yerini alacak türden bir seri.Slice of Life (Günlük Yaşam) etiketini ise en iyi taşıyanlardan birisi,üzerine aldığı her etiketi taşımayı başaran nadir yapımlardan biri olup da izleyene istediği sıcaklığı yayabilen bir yapım,benim için barındırdığı etiketlerden ziyade ''sımsıcak'' ve ''samimi'' türdeki bir etiketi daha çok hakediyor.

KARAKTERLER:

Tomoya Okazaki

2i1gqpu.png

Hayatından hiçbir şekilde zevk almayan yaşadığı evde asla mutlu olmayan bir lise öğrencisidir.Çevresinde hiçbir arkadaşı bulunmayan Tomoya sadece Sunohara ile vakit geçirmektedir çünkü geçmişteki sahip oldukları yaşamları birbirine benzemektedir.Bu nedenle sadece Sunohara ile anlaşabilmektedir. Fakat tüm yaşamı Nagisa ile tanışınca değişecektir.

Zamanla ortaya çıkan sorunların getirisi olarak,hayatına daha doğrusu okul yaşamına Nagisa'sız devam edecektir,mezun olduktan sonra kendi hayatında tek başına ayakta durabilmek için gerekli değişiklikeri yapacaktır.

Nagisa Furukawa

153pa95.jpg

Yaşadığı şeyler ne kadar kötü olursa olsun karşısına ne kadar çok olumsuzluk çıkarsa çıksın her zaman gülümsemeyi başarabilen her zaman olumlu şeyler düşünebilen samimi bir kişiliğe sahiptir.Yanındaki insanlara da her zaman bu pozitifliği yayabilen birisidir ve karşısındaki insanlara hiçbir karşılık beklemeden yardım etmeyi seven bir insandır.

Ushio (19-20. Bölümden sonrasını izleyenler göz atsın)

29palna.jpg

Nagisa ve Tomoya'nın kızıdır.Nagisa'nın ölümünden sonra depresyon geçiren Tomoya,Ushio'nun varlığını kabullenmediği için Ushio belli bir dönemini,Akio ve Sanae yanında geçirecektir.Fakat zamanla bu soğukluk kaybolacak Ushio,Tomoya ile yeni yaşamına adım atacaktır.

Fuuko Ibuki

16ab9lt.jpg

Tomoya ve Nagisa'nın gittiği okulda,birinci sınıf öğrencisi olan ve ilk sezonda belli bir süre izlediğimiz Fuuko;

İkinci sezonda yeniden karşımıza çıkıyor ve bu kez Ushio'nun oyun arkadaşı olarak izliyoruz,üstelik birçok bölümde karşımıza çıkarak kendini bize daha fazla sevdiriyor.

Kyou Fujibayashi

2zr3v4n.jpg

Okulun en cesur öğrencilerinden.Tomoya ile aynı dönemde okuyan Kyou her işte oldukça başarılı olan bir öğrencidir.Çevresine karşı oldukça cesurdur bu nedenle de hiçbir zorluk onun gözünü korkutmamaktadır.Ryou isimli ikiz kardeşini çok seven birisi aynı zamanda da onun için her şeyi yapabilecek bir kardeştir.

After Story serisinde pek gözükmemektedir.Bu seride karşımıza sadece birkaç bölümde çıkacaktır ve;

Ushio'nun öğretmeni olarak karşımıza çıkar.

Ryou Fujibayashi

25hium9.png

Aşırı derecede içine kapanık bir yapıda olan Ryou,Tomoya ile aynı sınıfta okumaktadır. Aynı zamanda Tomoya'ya karşı da ilgi duymaktadır.Kyou'nun bazı yaptığı şeyleri onaylamasa da her zaman onun desteğinden mutluluk duymuştur ve Ryou da çevresindeki insanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyan bir insandır.

After Story serisinde pek gözükmemektedir.Bu seride karşımıza sadece ilk birkaç bölümde çıkacaktır ve;

Bir dönem görünür,sadece Nagisa'nın hamileliği ve Tomoya'nın Nagisa'ya sunduğu mezuniyet armağını bölümlerinde karşımızaçıkar.

Tomoyo Sakagami

hs2805.jpg

Okul konseyinde başkan olabilmek için çabalayan Tomoyo ana karakterlerimizden bir alt devrededir.Zamanla Tomoyo da onlara katılacaktır.Sunohara devamlı Tomoyo'nun sınırlarını zorlayarak hep bir çekişme içine sokar Tomoyo'yu ama Tomoyo tüm bu olanlara rağmen oldukça olgun davranır -çok da oldun Sunohara ne ezik kalıyor karşısında - ve arkadaş canlısı bir yapıdadır.

After Story serisinde pek gözükmemektedir.Bu seride karşımıza sadece ilk birkaç bölümde çıkacaktır ve;;

Serinin ilk bölümlerinde Nagisa,rahatsızlığından dolayı sınıf kaybı yaşadığından bir dönem Tomoyo ile aynı dönemde okula devam eder ve Tomoyo sadece bu bölümlerde karşımıza çıkar.

Kotomi Ichinose

14wyvso.jpg

Okulda sadece kitaplar arasında vakit geçiren Kotomi okulda bir deha olarak bilinmektedir.Zamanla Kotomi de Tomoya ve diğerlerinin arasına katılacaktır ve bu katılışla unuttuğu geçmişine yeniden dönecektir bu birazcık acı verse de diğerlerinin desteği ile bunun üstesinden gelecektir.Çok masumane bir yapıda olan Kotomi hep içine dönük bir yaşam geçirmektedir.

After Story serisinde pek gözükmemektedir.Bu seride karşımıza sadece ilk birkaç bölümde çıkacaktır ve;

Clannad serisinde,zekiliği sayesinde yurt dışından aldığı teklifi kabul etmiş ve yurt dışında eğitim görmek için yaşadığı şehirden ayrılmıştır.

Sunohara Youhi

qs5gf8.jpg

Ailesinden uzakta yaşayan Sunohara aslında çok ezik bir karakterdir.Kendisine her konuda güvenen ama elinden bazen hiçbir iş gelmemesine rağmen yine de karşısındakine elinden gelen her yardımı yapabilecek bir kalbe sahiptir.Tüm vaktini kızları düşünerek geçiren ama gerçek yaşamında bir şey berecemeyen birisidir.Aslında yeri gelince çok da mantıklı olabilen Sunohara,Tomoya'nın yaşamındaki tek dostudur ve Sunohara bu tarz değerlere gereğinden fazla önem veren birisidir.

After Story serisinde pek gözükmemektedir.Bu seride karşımıza sadece ilk birkaç bölümde çıkacaktır ve;

Bir dönem görünür,sadece Nagisa'nın hamileliği ve Tomoya'nın Nagisa'ya sunduğu mezuniyet armağını bölümlerinde karşımızaçıkar.

Akio Furukawa

34nmkoo.png

Benim en çok sevdiğim karakter olan Akio-san,kızına çok düşkün olan aynı zamanda da kızının mutluluğu için her şeyi yapan bir babadır.Çok neşeli olan ve karşısındaki insana da hep neşe saçan bir insandır.Sanae-san ile çok güzel bir çift oluşturmaktadır. Tomoya'yı Nagisa konusunda devamlı sıkıştırıp ondan hep bir laf alma çabasındadır ama bu sadece göstermelik bir şeydir çünkü aslında kendisini Tomoya'nın babası gibi görüp Tomoya'ya da gereken özeni gösterir.En büyük hobisi beyzbol oynamaktır.

Sanae Furukawa

rbfmlc.jpg

Nagisa'nın annesidir.Aynı zamanda da Akio ile küçük bir fırın işletmektedirler.Tıpkı Akio-san gibi Sanae-san da kızına çok düşkündür.En büyük hobisi değişik ekmek tadları denemektir.Kızına karşı her zaman çok nazik davranan Sanae-san aynı nazikliği Tomoya ve Nagisa'nın diğer arkadaşlarına da göstermektedir.Gerektiğinde çok mantıklı davranabilen Sanae-san anime dünyasının en iyi anne modellerinden birisidir bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 34
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    9

  • JNXL

    4

  • Hedon

    3

  • crows005

    2

En Çok Yazanlar

Çok güzel bir tanıtım olmuş.Çok sevdiğim bir seridir.Ağlamamak için kendimi zor tutmuştum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

fazla duygusal gelmişti bana evet gerçekten dokunaklı evet beni de aglattı ama ne biliyim bazı sahneleri de hadi hep beraber aglayalım die koymuşlar sanki ^^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ne biliyim bazı sahneleri de hadi hep beraber aglayalım die koymuşlar sanki ^^

Bu ''Drama'' kelimesi geçen her animede rastlayacağımız klişe bir şeydir,yani sadece bu seriyle eşleştirilecek bir olay değildir bence ^_^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

saol kraliçe sQuaw süper tanim olmuş

drama denilince akla gelen animelerden bir izlenmesi şart

ne zaman izlersem garip hayalere dalmadan edemiyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu ''Drama'' kelimesi geçen her animede rastlayacağımız klişe bir şeydir,yani sadece bu seriyle eşleştirilecek bir olay değildir bence ^_^

ben pek dram sevmedigim için normalde bu bana ilginç geldi işte :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk sezonu izledim ikinci sezona başlama fırsatı bir türlü bulamadım.. Herkes çok övüyo animeyi ama bu gazla izlicem heralde..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konu Clannad After Story fakat karakter tanıtımları clannad serisini anlatıyor gibi.Bana kalırsa 2. sezon için özel bir konuya gerek yoktu ama,olsa dahi karakter tanıtımları bayağı gereksiz olmuş,ilk sezonun tanıtımında olması gereken şeyler onlar,2. sezonda değil.

Seriye gelince,Visual Noveli bayağı harika,Tabi Key yapımı,Daha azı beklenemezdi zaten.Animeside kötü değildi,iyiydi fakat oyunu animeye oranla çok daha iyi.Her route bittikten sonra tam oyun bitti nihayet 8 uzun route atlattık-tam olarak hatırlamıyorum fakat 8di toplam sanırsam xD- derken clannad after story'i oynamanın tadı bir başka.Genel olarak oyununu öneririm,fakat visual novel ilgimi çekmez, bakmam diyenler için animeside iyidir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

duygusal tatmini yaşatan animelerdendi benim için diyebilirim ilk sezonu izlemiş biri olarak. after story beni bekler bu tanıtımın ardından .)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konu Clannad After Story fakat karakter tanıtımları clannad serisini anlatıyor gibi.Bana kalırsa 2. sezon için özel bir konuya gerek yoktu ama,olsa dahi karakter tanıtımları bayağı gereksiz olmuş,ilk sezonun tanıtımında olması gereken şeyler onlar,2. sezonda değil.

Seriye gelince,Visual Noveli bayağı harika,Tabi Key yapımı,Daha azı beklenemezdi zaten.Animeside kötü değildi,iyiydi fakat oyunu animeye oranla çok daha iyi.Her route bittikten sonra tam oyun bitti nihayet 8 uzun route atlattık-tam olarak hatırlamıyorum fakat 8di toplam sanırsam xD- derken clannad after story'i oynamanın tadı bir başka.Genel olarak oyununu öneririm,fakat visual novel ilgimi çekmez, bakmam diyenler için animeside iyidir.

Karakterler kişilik olarak değişiklik göstermediği için ilk tanıtımımdaki karakter özelliklerini aynen ekledim -hoş açıklama gereği neden duyuyorsam- sadece ikinci sezonda Ushio karakterine yoğunlaşıldığı için onu ekleme gereği gördüm.

2 sezon için konu açma meselesine gelirsek;''Görüşleriniz ve Öneriler'' kısmındaki alt başlıkta,tanıtım bölümünü tartışırken Bedifeci,aynı başlıkta tanıtım konusu dile getirildiği zaman ikinci sezon da olsa Ova da olsa yeni bir tanıtımın olması görüşünü savunmuştu ben de bu nedenle açma gereği gördüm;bknz, ''Öneriler ve Görüşleriniz'' başlığı ve şu da vardır ki birinci sezon ve ikinci sezon arasında çok farklılıklar görülmektedir, sen gereksiz görebilirsin ama ben gerekli gördüğüm için başlık açmayı uygun görüyorum ve genel tanıtım olan tüm sitelerde Türk olsun yabancı olsun Ova'sı 1-2 bölüm dahi olsa da ayrı başlık açılması uygun görülmüş hatta açılmıştır bu nedenle ''Gereksiz'' olarak nitelendirebileceğin bir olay değildir...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tanıtım için teşekkürler. Her sezonun ayrı tanıtılması en mantıklısı.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şunuda söylüyeyim ,daha iyi tanıtım yapılırsa , eski tanıtım silinir. Bundan ne şimdiki tanıtımı yapan arkadaş gücenir nede biz. Yeterki yapıcı olabilelim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

tanıtım süper olmuş ilk iki sezonuda nefes almadan izledim işin içinde Maeda Jun olduktan sonra o animenin kalitesi tartışılmaz bence .bilmem kaç kere izleseniz yine de bıkmayacağınız bir seri:kalp::kalp:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Squaw

Eğer yönetim kurulunca her sezon için yeni tanıtım açılması uygun görülmüşse konu hakkındaki 'gereksiz'

yorumumu geri alıyorum.Ancak Pek eleştriye gelemiyoruz sanırım,Neyse artık.Açıklama gereği duymadığınız haldede açıklama yaptığınızdan dolayı çok teşekkür ederim,duacınızım.Çok sevindirdiniz beni.

@bedifeci

Tanıtımın yeniden yazılması gerek,veya kötü şeklide düşünmemiştim,hatta bence güzelde bile.Ancak karakter tanıtımları eski sezondan olduğu için kötü göründü,onu belirttim ben yoksa ortada sıfırdan yazılması gerekecek kadar abartı bir durum yok.Şu sıralar zaten birazcık boş zamanım olduğundan kış sezonuna dair tanıtımlar yapmayı düşünüyordum ama,Cas aklımda yoktu.Eğer çok boş kalırsam belki bakarım ama tahminimce uğraşmam.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Squaw

Eğer yönetim kurulunca her sezon için yeni tanıtım açılması uygun görülmüşse konu hakkındaki 'gereksiz' yorumumu geri alıyorum.Ancak Pek eleştriye gelemiyoruz sanırım,Neyse artık.Açıklama gereği duymadığınız haldede açıklama yaptığınızdan dolayı çok teşekkür ederim,duacınızım.Çok sevindirdiniz beni.

Her türde eleştirye açık bir insanımdır eğer yapılan eleştiri yapıcıysa benim gözümde eleştiridir buna nazaran eleştiriye açık olmayan bir yapıda olsaydım eğer birçok konuyu paylaşıma açmaz forum ortamlarında da hiçbir konuya kendime özgü mesajlarımı yazmaz ya da böyle bir ortamda tanıtım adına hiçbir icraat göstermezdim.

Mesajlaşmalarda da kişiselliği bırakırsak mennun olurum...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konu kişiselliğe kaymaya başlamış, bir yönetici bu konu hakkında fikrini de belirtmiş, daha fazla yoruma gerek görmüyorum, Akuma eğer bir sorununuz varsa bunu öm ile halledin, bu kısımda tanıtımı yapılan anime dışında mümkün olduğunca farklı konulara girilmemesi için dikkat edelim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Clannad'ı ne kadar beğendiğimi tarif için bir günde izlediğimi söylemem yeterli sanırım, tabi bunun yani gözlerimin mahfolmasının tek sebebi Fuko Ibuki'nin inanılmaz sevimliliği ve inanılmaz seslendirmesi o konuştukça sanki biri kalbimi sıkıyordu, kısacası çok ama çok beğendim Clannad'ı ve söylediğim gibi bir gün içinde izledim 24 bölümü gerçi 24. bölümün neden çekildiğini anlayamadım ya neyse...

Uzun lafın kısası makbuldür deyişinden yola çıkarak Clannad After Story'ye gelirsem, Clannad'ı bitirir bitirmez hemen onu da indirdim, yanlız 6 bölüm dışında altyazısını bulamadım ve bu konudanda altyazının ne durumda olduğu sonucuna da varamadım... Sonuç olarak sormak istediğim altyazı ne durumda acaba...

Teşekkürler...

6903-fuko_large.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Divxplanet'te alt yazı devam ediyor mu bilemiyorum,ben de baktığımda en son 6. bölüm yayınlanmıştı ama fansub olarak çeviren grup mevcut,Animeou'da çevriliyor diye biliyorum fansub olarak,orda da en son 10. bölümü vermişlerdi,onlarda biraz sakin şekilde götürüyorlarmış projeyi takipçilerinden duyduğum kadarıyla ama sen istersen oraya da bir göz at mastenc.

Fuko ise serideki en şeker karakterdi diyebilirim,o ne sevimliliktir öyle hatta merak etme After Story'de bir dönem birkaç bölümde de çıkacak karşına,bol bol izleyebileceksin Fu-chan'ı.Zaten Fuko'yu bilerek tanıtıma açmadım çünkü onunla ilgili özellikleri izleyicinin kendisi çözsün ve izlesin diye düşündüm.

Bu arada ben de ikinci izleyişimi yaptım Clannad serisinde,After Story serisinide ikileyeceğim yakın bir zamanda...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Squaw cevabınız için çok teşekkür ederim... Ben Clannad After Story'i indirdimiştim fakat mkv olarak bulamadığım için avi indirmiştim neyseki Animeou'da mkv olarak verilmiş, haliyle bendekileri sildim ve Animeou'dakileri indirmeye başladım...

Fuko konusuna tekrar gelirsem ki gelmek bile istemiyorum, ondan bahsedince içimde dayanılmaz bir his aç tekrar baştan izle diyor sonuç olarak dürtülerime yenik düşüyor ve yine izliyorum, söylediğim gibi Fuko'yu gördükçe ve sesini duydukça kalbim tuhaf oluyor, böyle inanılmaz bir karekter nasıl olur anlamıyorum... Fuko Clannad After Story'nin de 4 bölümünde var sanırım çünkü imdb'de hemen o varmı diye karekterlere baktım 4 bölümde gözüküyor, bunada çok sevindim haliyle... Diğer karekterlerinde hakkını yemiyim tabi tamamı mükemmel, gıcık olduğum tek bir karekter bile yok hepsini çok seviyorum, özellikle Sunohara beni gerçekten çok güldürüyor, eğer bir anime de yaşayacak olsaydım o anime kesinlikle bu olurdu... Neyse yine çok uzattım, tekrar çok teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
Divxplanet'te alt yazı devam ediyor mu bilemiyorum,ben de baktığımda en son 6. bölüm yayınlanmıştı ama fansub olarak çeviren grup mevcut,Animeou'da çevriliyor diye biliyorum fansub olarak,orda da en son 10. bölümü vermişlerdi,onlarda biraz sakin şekilde götürüyorlarmış projeyi takipçilerinden duyduğum kadarıyla ama sen istersen oraya da bir göz at mastenc.

Buna üzüldüm.6 bölümden sonra araya haftalar,aylar girecek de seri bitecek.Bu durumda o kadar izlemek istediğim bu sezona başlayamayacağım.Tanıtım için teşekkürler Squaw.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 7 ay sonra...

@Squaw helak oldum. Öldüm, bittim, eridim... İnsana bu kadar acı çektirilmez arkadaşım..

Küçük kızın babasının kollarında ağlama sahnesi ve öldüğü sahne çok kötüydü resmen yıkıldım...

:kazna:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben bu Animenin ilk sezonunu divxplanetten ikinci sezonunu ise Animeou daki fansub çalışmadan takip ettim. Gerçekten merak ediyorsanız ikinci sezon için animeou daki fansub çalışmadan izleyebilirsiniz. Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

Konuyu hortlatmış olucam fakat 2. sezonda sadece son bölümde anlamadığım birşey var

Bir de 2.extra bolumde şimdi o diğer dünyadaki kız Ushio'nun büyük haliydi ve o dünya yok oldugu için 5 yıl önceye döndü doğum anına.Ve Fuko'nun gittiği ağaçlı yerde Ushio neden yatıyodu?

Bir de 2.extra bölüm son bölümün devamı gibi birşeymi ?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ushio'nun

kucağında öldüğü sahnede hüngür hüngür sümüklerimi çeke çeke ağladım. vallahide billahide.

:minimie45573on:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar öncelikle spoiler olayına dikkat edelim,her ne kadar inceleme başlığı olsa da seriyi izlemeyip ya da izlemekte olan arkadaşlar başlığa uğrayabilir,bu nedenle sizden biraz daha hassas olmamızı rica edeceğim.

Soru işaretlerine gelirsek;

Eski adresteki forumumuzda bir arkadaşımız bu sorulara açıklık getirmişti,hepimizin bildiği üzere Clannad yapımları Visual Novel uyarlaması ve bilmeyen arkadaşlar için de tekrar belirtmek adına söylüyorum ki Visual Novel'larda,birden fazla (3 ya da 4 hatta daha fazla) son uyarlaması mevcut,yani oyunu oynayan arkadaş kendi isteği üzerine çeşitli sonlar hazırlayabiliyor :) After Story'de oyunda geçen iki alternatif sondan hazırlanmış iki final sunuyor bize yani;

Walrus arkadaşımızın,eski forumda açıklamış olduğu yazıyı,kendi yazdığı şekilde hiçbir oynama yapmadan burdaki konumuza da ekliyorum,spoiler içerisinde yazılanları seriyi yani ikinci sezon olan After Story'i bitiren arkadaşlar okusun,umarım biraz yardımı olur;

Alternatif dünyadaki kız Ushio robot ise Tomoya oyunda her routeu bitirdiğinde bir ışık küresi kazanıyosun bütün senaryoları bitirince After Story açılıyor ilk oynayışında Nagisa'nın ölümünü engelleyemiyorsun ama ikinci sefer oynayınca ölüm sahnesinde Nagisa'ya seslen diye bir seçenek çıkıyor eğer onu seçersen kız bütün herşeyi açıklıyor ışık kürelerinin insanlarının mutluluğundan oluştuğunu ve mucizeler yaratabildiğini açıklıyo Fuuko'nun iyileşmesinin sebebide bu kürelerden birini Fuuko'nun iyileşmesi için dilek tutarken bir tanesini serbest bırakmamızdan dolayı oluyor oyunun sonunda kürelerin gücü sayesinde yaşanan trajedilerin yaşanmamasını sağlıyor.

@kanginaki

Umarım,yazdıklarım az da olsa merakını giderebilmiştir.

@martikanadi

Mesajını daha yeni görüyorum,kusura bakma :006: (üzerinden yıl geçmiş resmen qsoru )

Yazdıklarına bakarak seriyi sevdiğini anlıyorum,seride çok ilginç şeyler olmuyor belki bilemiyorum ama şimdiye kadar izlemiş olduğum tüm yapımlar içerisinde,benim en ''samimi'' bulduğum seridir After Story.Bu nedenle de bendeki yeri hep ayrı olacaktır.

@crows

Erkek izlerleri üzerinde böyle etki yaratttığını görünce,bu seriyi daha da seviyorum sanki.Feminist miyim denilirse,elbette hayır :D Bu durumdaki sevdiğim nokta, genelde erkeklerin pek duygusallığı sevmiyor oluşu ama nedense söz konusu Clannad yani After Story ise erkek izlerleri,bayan izlerlerinden daha çok hassaslaşıyor diye düşünüyorum. Bu hassaslaşmanın bir getirisi olarak da seriyi hemcinslerimden daha çok benimsiyorlar sanki :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Squaw

çok teşekkür ederim demek oyunu oynasam böyle kaygılanmıcaktım cok tesekkur ederım oyununu oynamayıda denerım bı ara

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?