Jump to content
  • Kayıt Ol

Clover


Önerilen İletiler

KÜNYE:

Kategori: TV Özel (Müzik)

Bölüm Sayısı: 1 (7 Dakika)

Firma/Stüdyo: CLAMP, Madhouse Studios, Kodansha

Yönetmen: Kitaro Kousaka

Senaryo: Ageha Ohkawa

Animasyon: Nobuteru Yuki,Masao Morosawa

Müzik: Ichiko Hashimito

Dizayn: Mokona, Nobuteru Yuki

Orjinal Eser: CLAMP

KONU:

Konuyu tam açamayacağım aslında,mangayı okumadığım için net bir tanıtım olmayacağı için konu üzerinde de pek duramıyorum,mangadan uyarlanan bir video klip olduğunu belirtebilirim sadece.

Clover (Yonca),aynı isimli mangadan uyarlanan 7 dakikalık bir müzik klibi,bu kısalık sizi aldatmasın kesinlikle çünkü klibi izledikten sonra insan ister istemez mangasını okuma isteği duyuyor çünkü bu 7 dakikaya o kadar çok şey sığdırılmış ki...

KİŞİSEL YORUM:

İlk kez bir müzik klibi tanıtıyorum ama çok büyük keyif alarak izlediğim bu klibi tanıtıma açmalıyım diye düşünmeden edemedim.

Anlamsız gelecek kelimelerin arka fonda yankılandığı bir sahne sizi karşılıyor,kulağa anlamsız gelen sözlerin yer aldığı bu sahne sizi yanıltmasın,görüntülerin ilerlediği sahneye;ekranın yukarısından inen kanlı elin sizi karşılayışıyla aslında izleyeceğiniz videonun hoşluğunu anlamış oluyorsunuz.İlerleyen dakikalarda o sahnede yer alan kanın ana karakterde bırakacağı hüzne tanık olduğunuz bu video da yaşanılan derinliği çok geç olmadan farkediyorsunuz.

Ana karakterin yaşadığı hüznü,dramı dahası yalnızlığı o kadar güzel yansıtmışlar ki izlediğim anda ister istemez o karakteri bulunduğu yalnızlıktan çıkarmak için kolumu ona doğru uzatma hissi yaşadım.Görselliği ise sonuna kadar en üst seviyesinde kullandıkları bu yapım gözlerden kaçmış kesinlikle,aslında böylesi güzel bir yapıma klip yerine bir anime serisi hazırlansa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Derinlemesine işlenmiş sahnelerin bütünleştiği fondaki müzik ise gerçekten de çok başarılı olmuş hele diğer CLAMP yapımı müzik videolarını izleyince ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Klibin son dakikalarına doğru varlığını gösteren diğer karakterleri de izleyince onlarda yer alan yaşanmışlıkların ne olduğunu düşünmeden edemiyorsunuz, mangasını okumadan konusuna göz gezdirdiğimde,karakterlerde var olan dövmelerin anlamını daha iyi çözdüm ve karakterlerin yüzüne yerleşmiş olan hüzünleri biraz da olsa anladım,son sahnede yer alan pencere kenarındaki karakter ise kesinlikle hüzünlerin en büyüğünü yaşamıştır diye tahmin yürütmeden edemedim doğrusu.

Mangayı okumayanların bile rahatlıkla özümseyebileceği bu klibi izlemenizi tavsiye ediyorum özellikle de Sci-Fi severim ya da müzik en sevdiğim temalardan birisi diyorsanız hiç vakit kaybetmeden izlemelisiniz sonuçta 7 dakikalık ama dopdolu olan bu klibi izlemeniz için harcayacağınız zaman nedir ki ...?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    3

  • zhenya

    2

  • gundamaster

    1

  • Yusaku

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

gundamaster

Konu için videodan izledikleirmle ben de şöyle bir yorumda bulunabilirim.

Neresi olduğunu tam olarak bilemeyeceğim bir ortamda kendi halinde sessiz ama güzel kızımız birgün birileri tarafından hep kurtarılmayı beklemektedir. Sonunda muradına erdiğini düşündüğü günde onu kurtarmaya gelen kişi amansız bir savaş verir kızı o boyuta(mekana) hapseden kişi ile. Klipte birkaç kişi daha görünür bu çiftten başka ve hepsinin ortak özelliği de, vücutlarının herhangi bir kısmında 4 yapraklı yoncanın her bir yaprağına ait dövmedir. Bu kişiler kimdir nedir söylemek çok zor. Fakat hepsinin özel bir durumu olduğunu söylemek güç değil.

Klip ile ilgili yorumlarıma gelecek olursam. Clamp'tan beklendiği güzellikte eşsiz karakter tasarımlarına sahip. Epik bir şiir gibi ilerleyen bir havası var. Akışına kapılıyor insan.

Has kızımızın bu yalnızlığına bir son verilmesini umut ederek izliyoruz klibi. Görüntülere güzel de bir müzik eşlik edince seyri güzel bir yapım çıkmış ortaya. Özellikle Clamp severlerin ilgisini çekecek bir yapım olduğunu düşünmekteyim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@gundamaster

Güzel yorumların ve de eklemelerin için teşekkür ederim doğrusu çok güzel destekleyici bir şekilde yorum yapmışsın çünkü tanıtımımda da belirttiğim gibi ilk kez bir klibi tanıtıma açtım,içerisinde diyalog da olmayınca ister istemez gözden kaçırabileceğim şeyler oluyor ama izlerken aynı hisleri senin de yaşamış olmana sevindim :)

Sen de bu yakalayamadığım açıkları çok güzel yakalamış yorumunda da net açıklamışsın,tekrar teşekkür ederim açıklamaların ve konuyu biraz daha açan sözlerin için.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ve ben hala mangasının 3. ve 4. ciltlerini okuycam ...En iyisi animesini izlemek :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ve ben hala mangasının 3. ve 4. ciltlerini okuycam ...En iyisi animesini izlemek :)

Animesi var mı zhenya ben yok diye biliyorum sadece müzik videosu var bahsettiğin oysa eğer izlemiştin sanki sen videoyu :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Keşke animesi yapılsaydı dedirticek tarzda kaliteli bir animasyon..ayrıca müziklerde çok başarılı..klip gerçektende mangayı okumaya teşvik edici nitelikte.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yok ben yanlış anlamışım..dalgınlığıma verin :)...Müzik videosunu izlemiştim...Mangasını da yakın bi sürede bitiricem hayırlısıyla.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?