Jump to content
  • Kayıt Ol

Aramızda müzikle ilgilenen var mı?


necromancer

Önerilen İletiler

Bazılarınızın bildiği gibi müzik hayatımın büyük bir bölümünü kapsıyor.

Bu yüzden merak ediyorum aramızda müzikle ilgilenen, enstruman çalan arkadaşlar var mı diye. :)

Eğer çaldığınız bir enstruman varsa lütfen yazmaktan çekinmeyin, bilgilerimizi paylaşmış oluruz,:)

hatta isteyen olursa müzik teorisi bile anlatabilirim.:) (Forumda bir işe yaramış olurum.:D )

Kendimden başlayayım, yaklaşık 8 senedir gitar çalmaktayım ve hala eğitim görmeye devam ediyorum, ufak ufak fırsatım oldukça da klavye öğrenmeye çalışıyorum. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 41
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • necromancer

    5

  • Kyrie

    3

  • Susano'o

    2

  • SPAWN-TheUndead

    2

Müzikle ilgilenmeyi her zaman çok istemişimdir, ancak sadece gitar çalma şerefine erebildim. Olsun o dalda da ilerlemek hoştu, ama ilerleyemedim. :zz: Taa ki eve giren, bir hırsız gitarı götürene kadar.:D Gary Moore'u kendime örnek alıyordum.

necromancer, sen de gitarı kaptırma kimseye.:S

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben 17 yaşıma kadar keman çaldım, 2 yıl bir konser orkestrasında çaldım. Daha sonra bir senfoni orkestrasına kabul edildim ama, üniversite sınavı olayları başlayınca bıraktım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben 17 yaşıma kadar keman çaldım' date=' 2 yıl bir konser orkestrasında çaldım. Daha sonra bir senfoni orkestrasına kabul edildim ama, üniversite sınavı olayları başlayınca bıraktım.[/quote']

üniversite sınavı ve 'onu da yap, yapma demiyorum hobi olarak tabi ki yaparsın' cılık hep olmak zorunda mı bu şekilde ? =/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben 17 yaşıma kadar keman çaldım' date=' 2 yıl bir konser orkestrasında çaldım. Daha sonra bir senfoni orkestrasına kabul edildim ama, üniversite sınavı olayları başlayınca bıraktım.[/quote']

süper:) bence kesinlikle bırakmamalısın hala çalmaya devam ediyorsundur umarım ?

hangi eserleri çalıyordunuz orkestrayla ?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Susano'o hiç şaşırmadım desem yeridir. Ben flüt dışında bir enstrüman çalmıyorum. Ah, bir de melodika vardı. Ama bilgisayarda müzik yapıyorum diyebilirim. Elektronik müzik tabi ki, ama iddialı olduğumu söylemek hata olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Electro guitar :D 2 kez anime cover grubu kurmaya yeltendik. İlkinde direk yattı, bu son ikincisinde yüzdük yüzdük kuyruğuna kadar geldik ondan sonra yattı. :spit:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Üniversite'nin ilk yıllarında capoeira takımındayken berimbau ya çok merak salmıştım.Ritimler ve bir kaç şarkı öğrenmiştim.Ardından sınavlar, okulu uzatma ve şu anki nişanlım yüzünden capoeira yı bırakınca enstrumanlarıda hükmen bırakmış ve unutmuş oluyorsun:uykum:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@necromancer

Ara sıra tıngırdatıyorum ama, orkestra ile çalmak kadar zevk vermiyor. Bırakalı 10 yıl geçti ve elim de epey yavaşladı. Şöyle bir ay boyunca kendimi sadece kemana versem belki düzelir ama, şu anki hayat tarzım ile bu pek mümkün değil.

Orkestra ile genellikle barok dönemine ait parçalar çalardık. Vivaldi favorilerimdendir. Senfoni orkestrası ile kalsaydım daha çok romantik döneme ait parçalara yönelecektik, Tchaikovsky'nin keman konçertosu o zamanlar hayallerimi süslerdi. Bu olay benim derslerimin haricinde olan, ekstra bir aktivite idi ve notlarım da pek iyi olmadığı için "bu ülkede çalgıcı olarak para kazanamayacağımı" söylediler. Devam etseydim ne olurdu bilmiyorum açıkçası. İlerde de bir kariyer değişikliği görünmüyor zaten. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gitarla ugraşıyorum yaklaşık 1 yıl oldu sanırım.. Özel bir eğitimde almadım.. Kuzenimden biraz yardım almıştım gitardan anladığı için.. Gerisini internetten olsun merakla kurcalaya kurcalaya öğrendim.. Eğer içinizde gerçekten hırs varsa kendi kendinizede becerebiliyorsunuz bu tarz şeyleri.. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de 1 yıl kadar pop gitar çaldım ama pek ısınamadım, çünkü sürekli çalışmak gerekiyordu ama akord sorunu vardı, ben düzeltemiyordum. Kursa da haftada bir gidiyordum. Soğudum bıraktım. 6. sınıftayken (4 küsür yıl önce) perküsyona başladım, yaklaşık 2 yıldır da bateri çalıyorum. Haftada bir çalmama rağmen gitar gibi unutmuyorum, daha kolay geliyor. :spit: Zaten normalden daha hızlı öğreniyormuşum bateriyi. :P Hobi olarak arkadaşla grup kurma düşüncemiz var; ama NANA'daki Yasu gibi hem davulcu hem de avukat olmak istiyorum. XD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Susano'o

bu ülkede çalgıcı olarak para kazanamayacağımı" söylediler

aynısını banada söyledi pek çok kişi.. ancak söylenildiği gibi değil aslında.. eğer yerinde sayar ve kendini sürekli yenilemez/geliştirmezsen ozaman müzisyen değil çalgıcı olursun ve dedikleri gibi bu ülkede çalgıcı olarak para kazanamazsın..ben stüdyoda çalıştığım için ünlülerinden amatörlerine kadar pek çok müzisyenle çalışma fırsatım oldu ve rahatça söyleyebilirim eğer gerçekten seviyorsan peşini bırakmıcaksın kimsenin söylediğine bakma.. çok çalışır ve sürekli kendini geliştirirsen sonunda kapılar açılmaya başlıyor emin ol..

@muhtesemmatrix

berimbau ya benimde büyük merakım var ama hiç deneme fırsatım olmadı bildiğim kadarıyla türkiyede satışı yapılmıyor değilmi ?

@Kyrie

geçmiş olsun :) umarım bende kaptırmam :) ama daha kötüleride var.. tanıdığım birinin 15000 euro luk gitarı çalınmıştı ve bulunamamıştı..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Ahaha... Bu başlığı okuyunca tüm sorunun Türk insanlarındaki düşünme bişimi olduğunu fark ettim ya da Türkiyedeki ekonomi sistemi. Doğrusu müzikle pek ilgim yok, keman ya da piyano istiyorum ama sanırım çok geç kaldım. Zaten yemekler ve şaraplardan vakit kalmıyor. Nasıl Susano'o ya Çalgıcılıktan para kazanılmaz dedilerse, annemde iki yıl önce gastronomi okumak istediğimi söyledğimde ' Dünyada iki tip insan vardır. Birincisi başkalarının kadehine şarap dökenler, ikincisi başkaları tarafından kadehine şarap dökülenler' demişti. Bu kadar komplike bi cümle kurmasına şaşırmışsamda kalmıştım. Ve aynı şeyi müziktede yaptıklarını fark ettim şimdi. Doğrusu böyle şeyleri hobi olarak saymıyorum çünkü iyi bir noktaya gelmek için müziktede, aşçılıkta da artık ilgileriniz hobinin üzerine geçmesi gerekiyor. Bu da Türkiye'de çok zor bişi =/

Neyse, konuyu fazla dağıtmıyım. Sizce 16 yaş, keman ya da piyano için geç mi?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3 sene önce klasik gitara başlamıştım 1 yıl boyunca gittim kursa..son 1 senedir de elektro gitar çalıyorum -.-

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Klasik gitarı bi 9 sene çaldım sonra bass gitara başladım sonra da anime cover grubuna girdim ve çok mutlu oldum ama ne yapalım olmadı:neqoluyor:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gitar dersi almayı düşünüyorum kuzenimin gitarıyla çalışma yapıyorum XD ayriyetten biraz ork çalmayı biliyorum ork çalmayıda babamdan ögrenmeye çalışıyorum =)=)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@ Ryoko Yoichi

kesinlikle geç değil hemen hemen tam zamanı bile denilebilir :) yaş konusuna fazla takılma çalışırsan mutlaka başarıl olabilirsin:) 56 yaşında bi abi vardı bizim sınıfa katılmıştı gitar öğrenmek için 1 sene disiplinli şekilde çalıştı gayet blues falan çalıyordu en son gördüğümde :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Lise ve üni yıllarında davul. Daha da uzun seneler vermek isterdim ama maalesef :2046d6d41b:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Üniversite 1'de başlayıp iki yıl bağlama çaldım. Sonra bıraktım. O zamandan beri sadece dinlemekle ilgileniyorum. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3 yıl org çaldım . Baya baya da çalıyordum ama bu işi yapmak için sevmek değil bu işe aşık olmak gerekiyor galiba. Hle bir de işin içine sınav sistemi ve ders denilen at yarışı girince yeterince tutkun değilseniz kalıyor öyle her şey.Sadece o süreç içinde edindiğim müzik kültürüyle kaldım ben de. Senelerdir elimi sürmüyorum.

Gene de kendimi herhangibir enstrümanla tanışabildiğim için şanslı sayıyorum.Ülkemizdeki yoğun evrak, sınav ders programı yüzünden çoğu çocuk flütü bile herhalde vitrinde görecekler zaten bu gidişle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben bayağı uzun bir süre arkadaşların şarkıların arka müzikleri düzenledim. Daha sonra birkaç Dj etkinliğine katıldım. Ne zaman bilgisayarı olan herkes DJ'lik yapmaya çalıştı işten soğudum her şeyi bıraktım.

Müzikten para kazanamazsın diyen arkadaşlara tek cevabım var iyi olduğun her şeyde para kazanırsın. İlk zamanlar aç kalabilirsin ama zaman içinde milletten sıyrılıp adın duyurunca para sayma makinesi alman gerelir :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Müzik... Doğamın bir parçası olarak görüyorum. Bedenimin sağlıklı olabilmesi için bir takım arternatiflere ihtiyacı var. Ruhumun sağlıklı olması için müziğe ihtiyacım var. Çaldığım enstromanlar var. Bunlar piyano, gitar, keman ve çokda az olsa bateri xD xD -tamam bateriyi kötü çalıyorum ama oda iyileşir zamanla ya xD xD- Ayrıca sesimde iyidir çevremdekilerin ve hocalarımın görüşlerine göre. Bir kaç kez toplumda şarkı söylemişliğim vardır. Genelde ingilizce ağırlıklı olarak dinlediğim için dilimin yapısınında geliştiğini söyleyebilirim. İngilizce şarkıları ingiliz gibi söyleme özelliğine sahibim *-*

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
@necromancer

Ara sıra tıngırdatıyorum ama' date=' orkestra ile çalmak kadar zevk vermiyor. Bırakalı 10 yıl geçti ve elim de epey yavaşladı. Şöyle bir ay boyunca kendimi sadece kemana versem belki düzelir ama, şu anki hayat tarzım ile bu pek mümkün değil.

Orkestra ile genellikle barok dönemine ait parçalar çalardık. Vivaldi favorilerimdendir. Senfoni orkestrası ile kalsaydım daha çok romantik döneme ait parçalara yönelecektik, Tchaikovsky'nin keman konçertosu o zamanlar hayallerimi süslerdi. Bu olay benim derslerimin haricinde olan, ekstra bir aktivite idi ve notlarım da pek iyi olmadığı için "bu ülkede çalgıcı olarak para kazanamayacağımı" söylediler. Devam etseydim ne olurdu bilmiyorum açıkçası. İlerde de bir kariyer değişikliği görünmüyor zaten. :D[/quote']

Çok tanıdık geldi bu yaşananlar bana. Ben de uzun süre çello çaldım ve güzel bir orkestra grubumuz vardı. Birkaç konser verdik fakat orkestra elemanlarımızın hepsinin kendine ait işleri,okulları vb. meşguliyetleri olduğu için orkestra grubunu 2 sene sonrasına dağıtmak zorunda kaldık. Şuanda bende evde kendim çellomla takılıyorum ama aynen dediğin gibi orkestra ile çalmak çok ayrı birşey. Bazen winampta bir eser çalıp bende çello partilerine eşlik ediyorum ve bu bile çok büyük keyif veriyor bana.

Kesinlikle barok dönem hayranı biriyim :) yeni çağ bana okadar keyif vermiyor ama bana klasik müzik olsun taştan olsun :D . Vivaldi'nin eserleri güzel olur ama keman partileri çello'dan hep daha iyi olduğu için keman partlarını çalmaya çalışırdım :D ama çello için çok güzel suitleri de var tabiki. (ayyy şimdi hatırlayınca salyalrım akmaya başladı yauwww.Çok özlemişim o zamanları :023: )

Brahms'ın bir çello sonatı var ki benim favorimdir. Çalmaya çalışıpta çalamadığım zamanlarda oturup ağladığımı bile bilirim. Aşığım resmen bu sonata.

Bach'ın suitleri sağolsun başında şıpır şıpır terletirdi beni.

Mozart'ın eserleri çok keyifli gelir bana herzaman. Mozart çalarken güle oynaya çalardım.

Beethoven'a laf yok. Kendilerinin hayranıyım. Eğer şimdi yaşasaydı heralde ayaklarına fln kapanırdım.

Jacqueline ablayı da unutmamak lazım. Ondan öte çellist tanımıyorum.

Şuanda bu yazı çooooooooookkkkkkk uzamasın die favorilerim kısmını burada kesiyorum ama gerçekten ülkemizde bu tür etkinlikler ne yazıkki oturup ağlanıcak seviyede. Konservatuar öğrencilerine 'çalgıcı' gözüyle bakan kişiler var. Adam virtuoz olmus 'hadi eğlendiricek bişeyler çal bize' tavrı var millette. Hani davulun sesi uzaktan hoş gelir ya bir enstrumanda temiz bir tek nota bile çıkarmanın nekadar zor olduğunu bilmedikleri için tebrik etmeyi de bilmiyor insanlar maalesef. Ama belli bir zaman sonra buna alışıyorsun ve gelen yorumlar karşılığında gülüp geçmeye başlıyorsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben de ciddi olarak 5-6senedir bağlama çalıyorum.kendim öğrendim kursa gitmedim.sonra ablam elektro gitar almış fakat çalamıyor ben öğreneyim dedim biraz onu çalıyorum sonra biraz kaval çalarım :D sesimin iyi olduğunu söylerler.aynı zamanda rap ile uğraşıyorum ingilizce 3 tane parçam var.yakın zamanda yeni parçalarım çıkacaktır.:)www.myspace.com/whitepac35 sitesinden parçalarımı dinleyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Müzik... benim için çok şey ifade ediyor kesinlikle.

Keman çalıyorum ancak orkestra ya da bir toplulukla çalmadıkça elime aldığım söylenemez.

Onun dışında piano çalarım ve perküsyonla uğraşmışlığım var ancak ne bir kemancı olacağım ne de herhangi bir enstrümanda iddialı bir virtüöz...

Yalnızca müzik okumaya devam edeceğim...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?