Jump to content
  • Kayıt Ol

On Your Mark


Önerilen İletiler

KÜNYE:

Tür: TV Özel (Müzik)

Bölüm: 1 (6 Dakika)

Firma/Stüdyo: Studio Ghibli

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Senaryo: Hayao Miyazaki

Animasyon: Masashi Ando

Müzik: Ryou Hiyama

TANITIM:

Klipteki olaylar günümüz dünyasında değil de gelecek bir zamanda yaşanmaktadır. İnsanoğlu,şiddetli bir şekilde ışınlarını yayan radyasyon yüzünden varlıklarını çok kısa bir zaman diliminde sürdürebilmektedir bu şartlar altında gerçekleşen bir patlama sonucunda olayların başladığı binaya gelen özel polislerin arasında bulunan iki görevli,bu kaostan kurtardıkları melek görünümüne sahip bir kızı incelemeleri için gelen yetkililere teslim ederler.

Zaman ilerledikçe,bu yaptıklarının -gönüllü olarak yapmamış olsalar da- acısını iç dünyalarında yaşamaya başlarlar ve bu acı sonucunda, özel bir plan uygulayarak kızı kurtarıp gökyüzüne serbest bırakmayı düşünürler ve bu planlarını zaman kaybetmeden bir an önce harekete geçirirler.

KİŞİSEL YORUM:

Bugünlerde fena şekilde müzik videolarına sarmış durumdayım sanırım,üst üste izlediğim müzik videoları içerisinde bu videoyu kesinlikle ayrı bir konuma yerleştirmeliyim. Konusu gerçekten de bir klip için oldukça başarılı olan bu yapımı izlerken kendimi ister istemez bitmese diye düşüncelere yönelmiş şekilde buldum.

Konusu kısacık olup da çok güzel işlenmiş olan bir yapım.Ne bir eksik ne bir fazla zaten fazla olması imkansız 6 dakikalık bir yapımda hiçbir şey fazlalaştırılamaz fakat eksiltilebilir ama aksine o kadar doyurucu bir kurguyla hazırlanmış ki eksik bir yön bulamıyorsunuz hatta daha fazlasını bile diliyorsunuz.

Elbette arka fondan gelen müziğin de sizi içine çeken güzelliği yukarıda bahsettiğim şeylere etken olabilir fakat eminim ki dinlediğinizde ya da videoyu izlediğinizde; animasyon ve müzik diye tabir edilen bu iki kavramı apayrı anda dinleyip izleseniz de birbiri için varolduğunu düşünmeden edemezsiniz.Böyle olduğunu düşünmeseniz bile birbirlerinden ayrı olarak izleyip dinlediğinizde diğerinin esikliğini hissetmezsiniz ya da birbirilerini çok güzel tamamladığı için büyük bir eksiklik de hissedebilirsiniz.Sanırım bu yaşanılacak iki durum izleyiciye göre değişecektir.

Başlangıçta biraz karmaşa yaşayabileceğiniz sahneler mevcut fakat o sahne ilerleyince yaşananların sebeplerini,karakterlerin varlığının nedenini hiçbir kargaşa yaşamadan pratik bir şekilde çözümleyebiliyorsunuz özellikle de sonunu izledikten sonra büyük bir tad aldığınız bu kısacık videoya da anime dünyanızda yer verdiğiniz için pişmanlık yaşamıyorsunuz sonuçta işin içinde Miyazaki'nin parmağı var başka ne diyebilirim ki...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?