Jump to content
  • Kayıt Ol

Avatar 2009


bedifeci

Önerilen İletiler

[bimgx=600]http://images2.fanpop.com/image/photos/9400000/avatar-avatar-2009-film-9474586-1280-960.jpg[/bimgx]

Titanik, Yaratıklar (Aliens), Terminator filmlerinin efsanevi yönetmeni James Cameron Sinema tarihinde çığır açacak filmi AVATAR ile bir kez daha seyircileri büyülemeye hazırlanıyor.

Üç boyutlu (3D) Sinema tekniklerinde son teknoloji ile üretilen ve en yüksek bütçeli film olarak akıllara kazınacak AVATAR, 18 Aralık’ta tüm dünya ile aynı zamanda sinemalarda!

Bizleri hayal gücümüzün ötesinde muhteşem bir dünyaya taşıyacak olan film Na’vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora adlı gezegende geçiyor.

Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan Na’vi halkının arasına gönderilir.

Askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynaklaro incelemek üzere AVATAR adlı bir program oluşturmuştur. Bu program ile insanlar genetic mühendislik sonucu yarı insan yarı Na’vi haline getirilir ve misyoner olarak Pandora’ya gönderilirler.

Botanist Dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver) ile programa gönüllü olarak katılmış Jake’in bedenlerinin Avatar’I yaratılacak ve böylece Jake’e de felç olmuş bedenini başka bir formda kullanma şansı verilmiş olacaktır. Na’vi halkından Prenses Neytiri ile tanışan Jake, kendisini Pandora’ya gönderen tehlikeden bu halkı savunurken bulur

Tanıtım beyaz perde'den alıntıdır.

Yorumum

Kendine has güzel bir dünya oluşturulup , içine güzelliklerin serpiştirildiği ,makinayla bir anlam da doğanın çarpıştıgı bir yapıt diyebiliriz.Seyrederken Gin-iro no kami no Agito (2006) (Gümüş Saçlı Agito) anime filmi aklımdaydı. Bu tarz doğa makina mücadelesini konu alan filmler hep hoşuma gitmiştir.Yönetmenimiz son 3d yöntemlerini çok hoş kullanmış. Star wars gibi filmlerde yer alan farklı canlı türleri burda da hoş yerleştirilmiş ,tat katmış . İçinde aslında siyasi mesajların da verildiği bu yapıtın türünü seviyorsanız herkese rahatlıkça önerebilirim.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Son olarak tartışma ortamına aldığımız , her filmin, sevilme sevilmeme nedenlerini , doğru dürüst açıklayalım peşin yargılı ifadeler kullanmayalım. İki kelime yazıpta kaçmıyalım. Kısaca yapıcı olalım.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    2

  • bedifeci

    1

  • SPAWN-TheUndead

    1

  • Aurora Borealis

    1

benim flim listemi alt üst etti bu film. öncelikle senarist / yönetmen ve ekip harcadıkları bütçeyi sonuna kadar mükemmel bir şekilde kullanmışlar.

yanlış hatırlamıyorsam en çevreci filimde seçildi. neden bu kadar çok sevdiğime gelince bir kaç ay önce earth isimli bir belgesel izlemiştim. son bir kaç zamandır çevre ile ilgili belgeseller, yapımlar baya bir çoğaldı. ancak belgesel, kitap, sergi vs.. bu flimde anlatılan mesajı ne kadar anlatmış olsalarda olsun sabah kalktığınızda değişen hiç bir şey görmüyorsunuz.

3 saat boyunca tek bir saniye bile gözümü ayıramadan muhteşem doğa (animasyon olsa bile) güzelliklerini izledim ve onları ne için yok ettiğimizi. komik ağladığım 2.flim.

bu sevmemin asıl nedeni...

flimi flim olarak eleştirmeye gelirsem gene başarılı buldum. her şeyi (flimi kimin yaptığını veya amerikanın genel kahraman geyikleri vb...) bir kenara koyduğumda teknik, görsel, oyunculuk, yaratıcılık, hikaye, müzik ve uyum açısından kendi adıma ben bir kusur bulamadım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Keyifle izlenebilecek güzel bir film. En büyük özelliği görüntüsü olduğundan sinemada izlenmeli. Bunun dışında bir özelliği yok benim açımdan. Ne hikaye, ne kurgu ne de başka bir şey. Kopyala yapıştır işte :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

IMAX'i kapın, oturun, izleyin. Bu filmden öyle konu bekleyenler varsa, boşuna izlemesin. Konu zaten klasik konulardan ibaret, burada amaç "görsellik" *salyalar* O 3D gözlüğü taktıktan sonra, yükseklik korkumun ortaya çıkmaması için defalarca dua ettim D: Azıcık yüreğim hoplasa da, sağ sağlim filmden çıkmayı başardım. Sonuç, sarhoş gibi gezinen bir insan. Ama, harikaydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Film çok güzel, gidin izleyin :D Baya bi yprum yapılmış zaten u yüzden az konuşayım ve farklı bir yere değineyim.

Film kesinlikle 3D izlenmeli çünkü en temel unsur görüntü ve bu yüzden sinemaya gidilip izlenmeli. Zaten İzmirdeki 3D salonlar hala full çekiyormuş, düşünün kaç hafta oldu :D giden arkadaşlar yer bulamıyor. Ama 3D izleyecekler ayrıca benim gibi gözlüklüyse vay halinize...

3 saat sonunda artık burnum resmen kanıyacaktı :sus: gözlüğün üstüne o koca gözlüğü takınca ve bunu 3 saat sürdürünce bütün burun sistemim çöktü :D o gözlük neden bu kadar kalın ve bu kadar büyüktür anlayamadım gitti... Dünyada bu kadar gözlüklü varken bu 3D gözlüğü yapanlar hiç mi düşünmez bizi :kotu: Yani 3D bir filme gidecekseniz, lensiniz falan varsa onu takıp gidin :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu hafta itibariyle en çok izlenen filmler arasında 3. sıraya yükselmiş, haftaya yüzüklerin efendisini geçip iki numaraya çıkması bekleniyor... böylelikle james cameron tarihin en çok izlenen iki filminin yönetmeni olacak(diğeri titanik)... tebrik ediyoruz kendilerini:)

film gerçekten güzel, efektler konusunda zaten söylenecek fazla bir şey yok, harika deyip geçiyorum... tek gıcık olduğum yer;

bir kız uğruna 2 günde insan ırkını sattı adam yaXD

bu arada 3d izleyemedim henüz, umarım 1-2 haftaya ben de 3 boyutlu olarak seyredeceğim... başarılı bir film, kaçırmayın... ve mutlaka sinemada izleyin...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Filmi izlediğimde son izlediğiniz filmler bölümüne epey hararetli bi yorum yapmıştım o açıdan tekrar değerlendirmeyi gereksiz buluyorum. Özetlemek, tek kelimeyle söylemek gerekirse izlediğim en iyi filmdi, kusursuz. Ayrıca 2. ve 3. filmi de gelicekmiş. Biraz şaşırdım gelmez diye düşünüyordum.

@sparti cık cık cık o sp.ı yakıştıramadım sana (: görmiiyiim. Yani satılmıycak gibi değillerdi zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence gelmesin. Bu kadar görsellik yeter. İzledik, etkilendik, oldu, bitti. Suyu çıkmamalı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Filmi izlerken aklıma sürekli Amerika kolonilerinin Kızılderililere uyguladığı katliam geldi. Zaten Navi'lerin yaşam tarzı ve inançları da aşağı yukarı Kızılderililer ile aynı. Özellikle o saç olayı. Sonra bu Jake adlı eleman onlara katılıp içlerinde bir lider haline gelince bir anda son samuray aklıma geldi. Adam üç ay gibi kısa bir süre içinde binlerce yıllık bir kültürü benimseyip onlara önderlik edecek bir seviyeye geldi. Öyle ki, ırkın kurtuluşu bu adama bağlı oldu. Film böyle klişelerle doluydu ama, çok orjinal bir şey de beklemiyordum zaten.

Herkes ormanları ve görüntüleri çok beğenmiş. Sizlere Final Fantasy X ve XII'yi oynamanızı tavsiye ederim. Bu tür hayal gücünü zorlayan görsellikte doğa manzaralarından bol bol bulabilirsiniz. Filmdeki tasarımlar gerçekten güzel olmuş ama tamamen orjinal yine değil. Avatar yazısını da çizgi filmin yazısına çok benzettim. Başka benzeten var mı bilmiyorum.

Filmde beni en çok etkileyen kısım Navi ırkının kendine has bir dili olması idi. Oturup yıllarca dil tasarlamışlar. Yine yer yer kızılderili dillerini anımsattı, bir kısmında ise Ukraynaca'ya çok benzettim. İşte bu olaya hayran kaldım diyebilirim.

Sonuç olarak gayet güzel bir film. Mutlaka izlenmeli. Ama orjinallik konusunda çok şey beklemeyin. Bu konuda matrix ne kadar orjinal ise bu da o kadar. Matrix'in orjinal olduğunu düşünenler içinse Avalon'u izlemelerini tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İzlediğim ilk 3D filmi olduğundan kötü olsa da burda çok güzeldi,müthişti falan diicektim. :P

Ama çok hoş bi filmdi.

Bi ara adam oku şöyle bi çevirdi bana doğru, alnıma sapliicaktı yaa :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

yaw dünya seyretti şu filmi...bi bn seyredemedim... en kısa zmnda seyretmem lazım:sok aglama:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

lanet olsun bende izlemedim...alone bekle birlikte izliyelim qdisler

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben tokatta olduğumiçin film yeni geldi tokata ve 3d değildi

yorumum: genel olarak avatarı diğer amerikan filmlerinden ayıran pek bişey yoktu amerikalı beyaz yine dünyayı kurtardı..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk tepkim 'amaaaan çok abartıyorlar' olmuştu, daha sonra baktım herkes bir Avatardır tutturmuş izliyeyim dedim.

Olağanüstü bir film değildi hele ki Cameron'ın diğer başyapıtlarının yanından bile geçemez bence ama Avatarlara bayıldım. Çok yaratıcı olmuşlar, hele ki boyların uzunluğu beni çok etkiledi. Renkleri, dilleri, yaşam tarzları ve en çokta doğaya duydukları sevgi ve saygı...

Güzel bir filmdi ama bana kalırsa abartılacak bir filmde değildi. (LOTR, Aliens vs daha iyi yapımlardır bence...)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben de bugün izledim filmi, 3 saat eğer ki ara verilmiyorsa acayip yorucu bir film oldu benim için. bittiğinde burnumun üstünde bir izle ve koca bir baş ağrısıyla çıktım salondan :)

film geldiğinden beri gitmeyi çok istiyordum hatta benim fantastik filmleri sevmeyen arkadaşım öyle çok sevmiş ki bir daha gideceğinden bahsetmişti tabi daha da çok meraklandırmıştı bu durum beni. ama kafamda çok büyük beklentiler oluşturmuşum zaten başka fantastik filmlerden ve animelerden o atmosferin benzerlerini izlediğimden, yaratılan dünyaya çok şaşkınlıkla, iç geçirerek bakmadım burda devreye kullanılan teknoloji giriyor, gerçekten iyi kullanmışlar. görsellik olarak en çok sevdiğim şeyler

tasarlanan hayvan ve bitki türleri, özellikle bitkiler :) navilerin vücutlarında bile olan geceleri parlama efekti, bastıkları yollar pırıl pırıl aydınlanıyordu. navilerin insanlardan daha iri tasarlanmış olmaları da güzeldi

eleştirilerdeki klişe konu olayına katılmıyorum ben. eğer buradaki konu klişe ise tarih klişelerden ibarettir. 600 sene önce amerikada başlayan sömürü, bugün afrikada ve dünyanın birçok yerinde devam eden istilalar ve gelecekte belki de uzay çapınta olacak istilalar, bunlar gerçekler bunlara klişe denmesi saçma, bu hayatın ta kendisi. bu filmde bana göre klişe olan 2 şey var; biri bu tarz filmlere ille de sokulmaya çalışılan aşk olayı, bir de sonudur

mutlu sonla bitmesi, herşeyin yoluna girmesi çok hayali, ama sevmedim mi sonunu, çok sevdim, insan yaratıkları hakettiklerini buldular.

keşke gerçek dünyada da böyle olsa.

naviler ve diğer canlıların birbirine bağlı olduklarını somut bir şekilde göstermişler biraz komik gibi dursa da

bağlantı kablosu gibi uzantılar

bazılarının anlaması için bu gerekiyordu belki de. sonuçta biz insanlar da bütün diğer canlılarla görünmez bağlarla bağlıyız ama bazı insanların birşeylere inanması için o şeyi görmeleri gerekiyor ne yazık ki. insanoğlunun amaçları için doğaya verdiği zarar ön planda gibi durmasına rağmen, insanların o bitmek tükenmek bilmez aç gözlülüğü de atlanmamalı o komutandaki hırs neydi öyle? gelecekte böyle insanlar herkesin gökyüzünde gördüğü ay için hak iddia edecekler, marstaki toprakların sahibi olup kendi malları gibi alıp satacaklar, şuanda da oluyor zaten, mel gibson gibi zenginler bir yerlerden ada satın alıyorlar ama kimden, adanın yerlilerinden değil, ee kim o zaman, o kişiye bu yetkiyi kim vermiş...

off!! bu gibi şeyleri tekrar düşünmeme yol açtığı için güzel bir film. bu filmi yapan millet de biraz ders alsalar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?