Jump to content
  • Kayıt Ol

Glass Mask


zhenya

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Glass no Kamen

TANITIM

Kısaca Kitajima Maya'nın profesyonel bir aktrist olma yolunda ilerleyişini ve bu yolda ilerlerken başından geçenler, Ayumi Himekawa ile arasındaki rekabeti ve bu ikilinin The Crimson Goddess adıyla bilinen ve sadece en yetenekli aktristin oynayabileceği bu rol için verdikleri mücadeleyi anlatır.

 

Kitajima Maya : Annesi ile beraber bir lokantada çalışan 13 yaşındaki bir kızdır.Sinema ve tiyatroya çok fazla ilgi duymaktadır. Annesi onun işeyaramaz olduğunu düşünmektedir.Ancak Maya'nın rol yeteği şans eseri eski bir diva olan Chigusa Tsukikage tarafından keşfedilir.Onu yetiştirerek profesyonel bir aktrist yapmak ister ama annesi buna izin vermez .Onun kendisini küçük düşürüceğini ve alay konusu olucağına inanmaktadır.Okulun düzenlediği bir tiyatro gösterisinde oynama şansı bulan Maya normalde çok zor olan bir rol almıştır.Annesi kızının başarısızlığından çekindiği için onu izlemeye gitmez.Ancak Maya kusursus bir oyunculuk sergillemeyi başarır.Ve bu onun,oyunculuğu nekadar sevdiğini ve en büyük hayalinin de profesyonel bir aktrist olmak olduğunu kavramasına yardımcı olur...Ancak amacına ulaşması için önünde uzun bir yol vardır...

 

Ayumi Himekawa : Maya'nın en büyük rakibidir.Ünlü bir yönetmen olan Mitsugu Himekawa ve gine ünlü bir aktrist olan Utako Himekawa'nın(Tsukikage nin eski öğrencisi)tek kızıdır.Ailesinin de etkisiyle çok küçük yaşta sahne ile tanışmıştır.Ancak Ayumi ilk rolünü ailesi sayesinda almış olmaktan hep rahatsızlık duymuş ve hep kendi yeteneği ile ayakta durmayı ve annesinden daha iyi bir aktrist amaç edinmiştir.Maya ile ilk olarak okulda pratik yaptığı sırada karşılaşan Ayumi,Maya'yı ilk olarak izlediğinde onun yeteneğinin farkına varır ve bu ikisinin yaşamlar boyunca olucak olan rekabetin başlangıcıdır.

 

Chigusa Tsukikage : Geçmişte çok başarılı ve sevilen bir aktrist olan Chigusa bir sahne kazası sonucunda yüzünün bir yarısında çok kötü bir yara alır ve bu onun oyunculuk hayatını da sona erdirir.Geçmişte efsanevi bir rol olarak sayılan Kunenai-Tennyo/ The Crimson Goddess'ı oynamıştır...

 

Masumi Hayami :Daito Entertainments'in genç ve başarılı başkanıdır.Babasının en büyük hayali olan Crimson Goddess oyununu satın almak için Chigusa Tsukikage'ye birçok kez baskı yapmıştır ama her seferinde çabaları sonuçsuz kalmıştır...Bir gün Maya'nın oynadığı Beth(küçük kadınlar) rolünden çok etkilenir ve ona kimliğini gizleyerek mor güller gönderir.Zamanla Maya'nın 1 numaralı hayranı olucaktır ve ona gizli finansal destek sağlar...

 

Kişisel olarak en sevdiğim Shoujo diyebilirim...Tiyatro ile de az çok ilgiliyseniz mutlaka seviceğiniz bir manga.1976 yılında başlamış ve hala yayınlanmakta olan Glass Mask 50 milyon kopyanın üzerindeki satış rakamıyla en çok satan shoujo mangalarından biridir.1984 yılında ilk tv serisi 23 bölüm dür.Daha sonra 1998 de 3 bölümlük ve hikayenin başlangıcını anlatan ova ve 2005 yılında 51 bölümlük seri yapılmıştır...1997 yılında birde Drama serisi yapılmıştır.(Anime serileri güzeldi ama Tv Dramasını izlemedim)

 

KARAKTERLER

Maya Kitajima - Ana Karakter

Masumi Hayami - Ana Karakter

Ayumi Himekawa - Ana Karakter

Chigusa Tsukikage - Yardımcı Karakter

Yuu Sakurakouji - Yardımcı Karakter

Hajime Onodera - Yardımcı Karakter

Saeko Mizuki - Yardımcı Karakter

1425.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Japonca: ガラスの仮面

Diğer: The Glass Mask

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: Bilinmiyor

Bölüm sayısı: Bilinmiyor

Yayım: Oca 1976 - ?

Dergi: Hana to Yume

Eser: Suzue Miuchi (Hikâye & Çizim)

Türler: Dram, Romantik, Shoujo

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 8.59

Sıra: 78

Veriler 22 Aralık 2016 Perşembe günü 14:07 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 1469

 

Düzenlendi: (WoLcRoW)
Bilgiler güncellenmiştir.
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • zhenya

    1

  • MPQ

    1

  • reina86

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

animesinin yanılmıyorsam ilk 6-8 bölümünü izlemiştim. neyin çektiğini söyleyemeyeceğim. sevdiğim pek bir şey yoktu öğe olarak ama niyeyse çok sürükleyici gelmişti. elimde devamı olsa bitirebilirdim büyük bir zevkle. sanırım konu açısından klasik shoujo denemez. ama manga klasik tarzda. eskinin çizimlerinden hoşlananlar kaçırmasınlar derim =)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Manga olarak okuyorum bence çok güzel bir shoujo eskiden tiyatro ile ilgilendiğim bir dönem oldu, oyuncu adaylarının aşamaları gerçekten de orda yaşananlarla birebir.Maya karakterini çok sevdim hırslı azimli çok çalışkan ve yaşadıklarına rağmen neşeli olmayı başarabiliyor bence etkileyici bir karakter.Birde tarz olarak Reiyi sevdim gerçekten mangada serpiştirilmiş komedi unsurları güzel oluyor o gerici ortamlar biraz yumuşuyor .Henüz 5.bölümdeyim o yüzden daha fazla söyleyebilceğim bişi yok ama anime çizimlerini pek beğenmedim manga bana göre daha cazip .Güzel bir tanıtım olmuş ayrıca teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?