Jump to content
  • Kayıt Ol

Nefes: Vatan Sağolsun


ishak

Önerilen İletiler

Nefes : Vatan Sağolsun 2365 metre yükseklikteki Karabal Jandarma Karakolu

korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki kırk askerin hikayesidir.

büyük çaplı bir sınır ötesi operasyonun başlamasıyla, telsiz röle istasyonunun bulunduğu karabal jandarma karakolu'nun önemi daha da artmıştır. çünkü operasyona katılan birliklerin haberleşmesi artık bu röle istasyonu ile sağlanacaktır. güneydoğu’da ırak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayı'nda görevli yüzbaşı ve emrindeki askerler, tipi ve karla mücadele ederek iki gün süren intikalin ardından karakola ulaşırlar.

Karakol da bulunan jandarma askerleri ile birlikte geçirdikleri günlerde acıyı, sevinci ve hasreti paylaşırlar; son güne kadar karakolu ve telsizi koruma görevlerini yerine getirmek için mücadele ederler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • eczmeltem

    1

  • loykad

    1

  • ishak

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

fragmanları acaip etkilemişti beni. ama izlemeye cesaret edemedim bir türlü ..ama dvdsini satın alıp bir gün muhakkak izlemeye çalışacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fragmanlarından etkilenip gidenlerdenim, haliyle. Herşey iyiydi güzeldi, sondaki sahne çok iyi hazırlanmıştı, ama.. neden hep aynı şekilde olmak zorundaydı ki ? İlla aynı senaryo.

Doktor, komutanın önüne gelir, konuşurlar, konuşurlar... Fakat, yan tarafta duran elemanımız hiç kılını bile kıpırtadamaz. Ta ki, komutan vurulur, o zaman eleman harekete geçer. Hadi anlarım az önce korkundan hareket edemiyordun da, illa komutanın ölmesi mi gerekiyor sana can gelmesi için? Yoo, asıl komutan vurulduğunda hiç hareket edememesi lazım. Ama, illa komutan ölecek. Senaryo böyle çünkü, film o komutanın üzerinden gayet duygusal bir şekilde ilerlemişse -şiirler, eşi, çocuğu olmaması, arkadaşının ölümü, intikamı- o komutan ölmeden film bitmez, bitemez.

Epey deli oldum bu olaya. Bir de konuşmalar çok boğuktu, çoğu cümleyi seçemediğim oldu sinemada. Fakat, onun haricinde güzeldi, çok olmasa da, güzeldi. Mesajını verdi ya, gerisi boş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Türk sineması açısından yüz güldüren bir yapımdı. Askerde yakını olmayan herkesin izlemesini tavsiye ederim. İctima sahnesi yüzünüze tokat gibi iniyor çünkü.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?