Jump to content
  • Kayıt Ol

The jacket (Çıldırış)


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

Jack Starks Körfez savaşı sırasında başından ağır yaralanmış ama ölmemiş bir askerdir. Aldığı yara yüzünden aklında gelgitler ve krizler yaşamaktadır. Doğduğu kasabaya geri dönmeye karar verir. Otostopla yolculuğa çıkan straks yolda sarhoş ve arabası bozulmuş bir kadına yardım eder ve otostopla yoluna devam eder. Bindiği araba Kanada sınırına yaklaştığında polis tarafından durdurulur ve arabasına bindiği adam polisi öldürür. Kendine geldiğinde polis öldürmekten suçlanmaktadır. Ancak straks olayı hatırlamadığından kendini savunmaya çalışması hiç bir işe yaramaz. Hafıza sorunu yüzünden mahkeme onu suçlu bulmuştur. Ancak durumu yüzünden hapse değil akıl hastanesine gönderilir. Dr. Becker' da gönderildiği hastanede doktordur ve Starks' ın tedavisini o yapmaktadır ama Becker' ın tedavi anlayışı ve şekli diğer doktorların ki gibi değildir...

Kişisel not: Henüz izlememiş olan ve türünün merkalısı varsa izleyebilir. Kendi adıma keyif alarak izlemiştim. Keira Knightley' i her ne kadar oyuncu olarak çok beğenmesem de Adrien Brody her zaman ki gibi gene oyunculuğunu konuşturmuş.(Oscarı hak ettiğini bir kez daha kanıtlıyor.)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    4

  • Shinkaron

    3

  • eczmeltem

    1

  • secret_senshi

    1

Keira Knightley' fanı olarak izledim ve beğendim izleyin derim de.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerçekten konusunun çok farklı bir işlenişi var. Öylesine televizyonda rastlayıp izlemiştim ama çok kaliteli bir filmdi. Özellikle finali sanki insana herşeyde bir bityeniği aramayın der gibi.:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Gizemli değişik bir kurgusu var. 2005 te ilk çıktığı sıralarda izledim,o zamanlarda çok beğenmiştim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Guest Cheza

Ben de 3 sene önce izlemiştim, konusu itibariyle sürükleğici ve farklı bir yapım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

bu tür filmleri severim aslında :D filmi yarısından sonra anlamaya başladım türün en iyisi hala the butterfly effect kanısındayım :022:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 10 ay sonra...

Keira Knightle'in oyunculuğunu hiçbir zaman samimi bulmadım. Ve aynı performansı bu filmde de göstermiş. Yine de iyi bir filmdi. "Ceket" isimli bir filmi izleme konusunda nedense çok isteksiz davrandım hep ama Adrien Brody'nin oyunculuğu filmi kurtarmış diyebilirim. Full metal jacket filmiyle karıştırırdım hep bunu ama tabii o apayrı bir şey. :D

Tanıtımını yeni okudum da, film ve oyuncu zevkimiz uyuşuyor gibi worless. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

he hehe yalnız Türkiyede vizyona "ceket" yerine "çıldırış" olarak girdiğinde bende "nasıl ya" acaba aynı anda başka film var ve ben gene filimleri birbirine mi karıştırdım"falan demiştim :D

full metal jacket benim izlediğim en iyi savaş filmi idi. Adrina brody ise bir çok filiminde gerçekten nefret etmeme rağmen hayran olduğum nadir oyunculardan..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet sanki "ceket" diye trye çevirseler ölürlerdi. :D İlla kendi yorumlarını katacaklar. Ya da izleyici kitlesi çekmek için böyle çevirdiler. Her neyse, kısaca Adrien iyidir ama nedense bread and roses filminde feci kıl oldum adama.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sam sam sam :) ama ben splice gibi bir filimde adrian gibi bir adamın ne işi vardı en çok ona takılmıştım. acaba yapımcılar biz bunu yapçağız ama filim berbat adrian'ı oynatırsak prim yaparız en azından mı demişler diye merak etmedim değil:D villagede de oynamasına gerek yoktu mesela ama osygen de bir manyağı oynuyordu iyi idi veya love the hard way ile de farklı rollerde izleyebileceğimizi sinyalleri vardır. The pianist' i zaten söylemiyorum bile o oscarı duble hak ettiği bir perfonstı.

mesela bu adama şöyle sağlamından aynı christian bell'i oynadığı "sapık" filmi gibi bir filmde kötü adam olarak oynatmalılar

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Christian Bale'i çok severim ama Terminatör filmine hiç yakışmamış başka biri oynasaydı hem filmi severdim hem de Bale'e böyle teessüf etmezdim. Pianist filmine zaten sözüm yok. Ve piyano aşkımı da biliyorsun. :) Bu filmlerden bahsedince yine aklıma bir sürü film geldi onları da zamanla tanıtırım burada artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

piyango vursun sana piyanonu ben alacağım:) tanıtımlaırnı merakla bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?