Jump to content
  • Kayıt Ol

Machinarium


Anifly

Önerilen İletiler

Machinarium Flash tabanlı bir oyundur. Boyutu ise 500mb dır.

Oyuna ilk başladığımızda karşımıza yapılması bekleyen bir robot çıkıyor. Kafasıyla gövdesini birleştirdikten sonra, bir kolu ve bir bacağı eksik kalıyor. Bunu tamamlayarak ilerlemek artık size kalmış.Oyunun tamamı bilgisayar faresi ile oynanıyor, bir tek tam çözümü görmek istediğinizde geçmeniz gereken oyunda anahtarı kontrol ederken klavyenizin ok tuşlarını kullanıyorsunuz.

Oyunun bu muhteşem atmosferinde ilerlemek için kıllıca hazırlanmış bulmacaları çözmek zorundasınız. Oyunda temel olarak yapmanız gereken şey eski moda point& click yöntemine sadık kalmak. Yani ekran üzerinde etkileşimde bulunabileceğiniz bir noktaya tıklayarak, tıkladığınız noktadaki objeyi alabilir veya kullanabilirsiniz. Topladığınız objeleri tek Josef in içinde birikecek. Daha sonra bu objeleri tek başlarına veya diğerleriyle birleştirerek kullanabilirsiniz. Bu toplama ve kullanma yönteminin yanı sıra oyun süresinde bazı durumlarda da şekillerle ilgili biraz daha farklı türde bulmacalarla karşılaşacaksınız. Bunlar da yine biraz akıl yürütmekle veya gerektiğinde yardım almakla çözülebilecek bulmacalar.

Machinarium un kolay bir oyun olmadığını söylemek zorundayız. Bazı bulmacalar neredeyse insafsızca zor hazırlanmış; hatta zaman zaman bırakın bulmacaları, bir ekrandaki görevinizin ne olduğunu bile çözmek zor olabilir. Bu durumda ekranın üst tarafında yer alan lambadan yardım alabilirsiniz fakat bu lamba size sadece o ekrandaki nihai hedefinizin ne olduğunu gösterecek.

Daha fazlası için daha çok kafa yormalı ve hedefinize ulaşmak için etrafınızda gördüğünüz objelerden hangisini ne şekilde kullanacağınızı keşfetmelisiniz. Bu noktada zorlanırsanız bu kez lambanın hemen yanındaki kalın defter simgesine tıklayabilirsiniz. Bu defterin içerisin de o bölümü nasıl geçeceğiniz detaylı olarak anlatılıyor ama defteri açmak o kadar kolay değil. Önce anahtarı kilide yerleştirmenizi sağlayacak ufak bir oyunu tamamlamalısınız bundan sonra defter açılacak ve bölümü nasıl geçeceğinizi bir çizgiroman lezzetinde karşınızda belirecek.

Machinarium un en keyifli yerlerinden biri de işte bu 'ipucu defteri' mantığı. Yapımcılar takıldığınız yerlerin çözümünü internette aramak veya size yazılı olarak anlatmak yerine, oyun içerisinde genel 'sessiz' konsepte burada da bağlı kalmışlar ve o bölümü geçebilmek için atmanız gereken tüm adımları tek tek çizmişler.

Grafiklerin son derece detaylı olması, oyunda ilerlerken her yeni odaya girdiğinizde bir süre durup sadece manzarayı seyretme isteği doğuruyor.

YouTube- Broadcast Yourself.

Ve robot dansı :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Anifly

    4

  • Antares

    1

  • Tenbatsu

    1

  • Metamorphoser

    1

Görüntüler güzelmiş, bütler sonrası indirip bir yorum yazarım...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence de görüntüler süper ve sevgilisini kurtarmaya çalışması :kalp: :spit: çok şekerr

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oldukça keyifli bir oyun. Özellikle de bilgisayarınız benimkisi gibi bir antikaysa sistem gereksinimleri için kaygılanmadan yükleyip oynayabilirsiniz :D İçinde yer alan bir takım zeka oyunları, karakterlerin mimikleri, oyun kurgusu ve mantığı bir hayli iyi :birnumara:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oynamanızı tavsiye ediyorum. Gerçekten insanı yorabiliyor ve düşündürüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Level dergisi tarafından en iyi Adventure oyunu seçildi :mutlu:

Bu yıl piyasaya sürülen oyunlar arasında en iyi sunuma sahip olanı Machinarium oldu. İki boyutlu ve kendine has bir dünyası olan Machinarium' date=' mantık gücüne dayanan zorlu bulmacaları ve yaratıcılık gerektiren bölümleriyle adventure severlerin gönlünde taht kurmayı başardı. Mühendislik becerisi gerektirecek düzeyde kaliteli bulmacaları olan oyun, zaman zaman oyuncuyu sıkacak derecede zor olsa da görsel kalite olarak tam bir sanat eseri ve aynı zamanda sadece Flash ile bile neler yapılabileceğinin açık bir kanıtı.[/quote']
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Adventure hastası olduğum için aslında oyuna takıldım. Eğer ki Syberia,Art of Murder,Still Life vb gibi birşeyse kesin başlarım..:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

"Dünyanın ilk dialogsuz adventure oyunu" - OGZ&LEVEL. Oyunu sakın Monkey Island veya Runaway gibi düşünmeyin çok farklı bi Adventure oyunu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benzer bir oyun arayanlar, aynı firmanın flash/web tabanlı Samorost 1&2 oyunlarına bakabilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Oyunu Burdan 32.19 tl ye indirebilirsiniz.

Ve oynayan arkadaşların deneyimlerini paylaşmasını bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

eskiden oynadığım güzel bir oyundu. :D Tavsiye edebilirim eğer hala oynamamış olan kimseler varsa. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

kardeşim başından kalkmadan tekrar ve tekrar oynuyor, bir ara bende denemeyi düşünüyorum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Kendisi 3-4 kez baştan oynamak zorunda kalmama rağmen bitirdiğim bir oyundur ve daha üstüne oyun tanımam Bu 1 portal 2 2. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Orijinal dvd aldığım ender oyunlardan. Bir de işte torchliht 1&2'nin dvdlerini almıştım. Onlar haricinden orijinal oyunum olmadı zaten :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?