Jump to content
  • Kayıt Ol

The Prestige


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

Birlikte çalışan ama aynı zamanda birbirleri ile aralarında rekabet olan Robert ve Alfred birer sihirbazıdırlar ve en iyi olmak istemektedirler. Bu rekabetleri zaman içerisinde kendilerini aşmalarını sağlasa da tehlikeli ve geri dönülmez bir yol alır Olivianın ölümü ile Robert öfkesine yenik düşer ve alfrede düşman olur. Artık ilizyon ve sihirbazlıktan öteye geçip Alfredi yok etmenin peşindedir. Bir zamanlar tatlı rekabet içinde ki dostlukları artık tehlikeli ve ölümcül bir rekabete dönmüştür.

Kişisel not..: Bale ve Jacman' ı aynı flimde görmek benim için oldukça etkileyiciydi. resmen flimde ki sihirbazların en iyi rekabeti gibi bu iki oyuncunun da oyunculuklarının performanslarının konuştuğu bir yapıttı. konusu sıradan gelebilir ancak bence değil. izlemeyen varsa sonu kesinlikle süpriz bir şekilde bitiyor. Ayrıca David Bowie yi de tekrar görmek oldukça güzeldi. oynadığı karaktere tam oturmuştu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Hunter

    2

  • ademania

    1

  • lantis

    1

  • Aurora Borealis

    1

sihirbazlıkla ilgili izlediğim güzel filmlerden biri, tanıtım için teşekkürler worless

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

En beğendiğim filmlerin arasındadır.Herkese tavsiyemdir.Tanıtım için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel filmdir :birnumara: Kitabını da okuduğumu ama filmdeki tadı alamadığımı söylemek isterim. Christopher Nolan gerçekten çok güzel bir yönetmenlik örneği sergilemiş ve çok iyi bir uyarlama olmuş. zaten kitabın işlenişi ile filmin işlenişi baya bir farklı ve film çok daha iyi ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Film için çok şey var aslında yazılabilecek uzun zaman önce izlememiş olsaydım eğer,şu an aklımda en çok kalan şeyse Hugh Jackman ve Christian Bale'in muhteşem oyunculuğu, göz dolduran süper ötesi performanslarıydı hani bu tür filmleri ilgimi çekmiyor diyenlerdenseniz eğer bu iki oyuncunun hatırına bile izlenebilir bence,Scarlett Johansson'un ise daha çok konu mankenliği yaptığı bir filmdi,konusu çok ilginç başlayan sonundaki sürprizlerle sizi daha da çok şaşırtan,içerisinde geçecek olan ve asla tahmin etmenize imkan bırakamayan süper bir kurguya sahip hatta bu heyecanı o kadar güzel bir şekilde sakin sakin yerleştirmişlerki filmin içerisinde izlediğinizde ''Bu nedir?!'' bile dedirtebiliyor.

Bir de bu türü sevenlere ya da bu türü sevmese bile bu filmden hoşlananlara Illusionist filmini öneririm,Edward Norton'un mükemmel oyunculuğuyla çok güzel dakikalar yaşatan oldukça başarılı bir filmdir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Scarlett Johansson'un ise daha çok konu mankenliği yaptığı bir filmdi

Aslında scarlett ın karakterinin hikayede çok kilit ve çok önemli bir rolü var... rupert angier aslında Julia için ailesini terkediyor ve onunla farklı odalarda kaldıkları bir eve çıkıyorlar. Borden ın yanına giden julia zamanla ilişkden soğumaya başlıyor ve borden a aşık oluyor ama bu sırada hala angier la kaldıkları evde yaşıyor. Angier günden güne juliayı kaybediyor ve daha sonra yaptıklarının ( spoiler vermiyim daha fazla :) ) temel nedeni juliayı kaybetme ve intikam arzusu :D

Julia hikayede yerine konuyor ama fazla kullanılmıyor filmde, bu yüzden biraz dekor gibi kalıyor.

Aslında kitapta Angier ve Borden ın ailelerine çok fazla değiniliyor. Ama filmde Angier ın aliesi neredeyse yok gibi :) Borden ın ailesine ise filmin bir bölümünden sonra çok az sahne veriliyor. Dolayısıyla bu aile düzenlerini bozan julia karakteri de 2. planda kalıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

The Prestige seyretmeden önce The illusionist'i seyretmiştim dolayısıyla bu film beni çokta etkilemedi. Güzel film ama o kadar.Edward Norton tercihimdir.:spit:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Filmin nasıl biteceğine dair tahminim tutmasaydı, daha çok keyif alabilirdim :yandim: Yine de eğlenceli ve kaliteli bir yapım. Üç usta aktörün performansını görmeye değer...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Müthiş bi film.

Aynı zamanda Tesla ve Edison rekabetinde Edisonun nasıl kaypakça davrandığı konusunda da bizi aydınlatıyor.

Forever Tesla :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

manyak filmdir yani sevdiğim iki erkek oyuncuyu geçtğim konusu süper 5 defa izledim izlemeyenlere de izlettim

Illusionist filmini o kadar güzel bulmamaıştım yani bunlarda bilim rekabet intikam felan daha çok sardı ilüzyonist de aşk romatik yönü daha ağırdı forever tesla ya katılıyom yey!!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Illusionist'i defalarca izlememe rağmen 1-2 ay önce Prestige'i izledim şahsen daha çok beğendim. "Şaşırtıcı son var" diyenler çok olduğundan şaşırtıcı son ümidiyle izledim. Bu yüzden sonunun beni etkileyemeyeceğini düşündüm ama şok oldum izleyince.:bekliyorum:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hugh Jackman ve Christian Bale gibi iki sevilesi adamı barındıran The Prestige, kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Filmdeki akıl oyunları ise bir harika ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

The Prestige seyretmeden önce The illusionist'i seyretmiştim dolayısıyla bu film beni çokta etkilemedi. Güzel film ama o kadar.Edward Norton tercihimdir.:spit:

aynen bende prestige'i daha sonra izlemiştim, ama iki filmide çok beğendim... filmde hugh jackman ve christian bale'İn olması çok büyük bir artı... sonu ve hikayeside güzel, izlemeyenler bulup izlesinler mutlaka

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sonu insanın tahmin edemediği şekilde biten filmleri çok severim. Üstüne iki sevdiğim oyuncunun muhteşem performansı eklenince güzel bir yapıt ortaya çıkıyor. Mutlaka izlenmelidir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Kulağıma çok kaba gelen İngiliz aksanı dışında film süperdi.

Filmde Alfred rolünü oynayan Bale'ın hakkını vermek lazim çok iyiydi gerçekten.Hugh Jackman ne kadar iyi olsa da Bale daha iyi geldi gözüme,rollerden olsa gerek.

Filmin sonu yine bir Nolan klasiği oldu.Bu adamın filmlerini ne zaman izlesem sonunda 'Oha Lan' diyeceğimi biliyorum artık.

Yazımı da bu muhteşem sahneyle bitireyim ;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?