Jump to content
  • Kayıt Ol

Michiko to Hatchin


Önerilen İletiler

KÜNYE:

Diğer Adları: Michiko and Hatchin, Michiko e Hatchin

Kategori: Tv Serisi

Bölüm Sayısı: 22

Firma/Stüdyo: Manglobe Inc., Caliente latino

Yönetmen: Sayo Yamamato

Senaryo: Takashi Ujita

Müzik: Shinichiro Watanabe

Dizayn: Hiroshi Shimizu, Shigeto Koyama, Mariko Yamagami, Bike, Shogo Yamazaki

KONU:

Bir tutuklu olan aynı zamanda güzel ve seksi bir Latin olan Michiko,oldukça sıkı güvenliği olan bir hapishaneden kaçmayı başarır.Seriye başladığımız dakikalarda ne için hapiste bulunduğunu anlayamadığımız Michiko,zamanla anılarına dönüş yaşadığı bölümlerde,hapishane öncesi hayatından bize kesitler sunacak ve bunun doğrultusunda da bu nedeni rahatlıkla çözebileceğimiz bir maceraya atılacaktır.

Para düşkünü olan ve sanıldığı kadar iyi bir kişilğe sahip olmayan kasabanın Peder'i ve ailesi tarafından evlatlık alınmış olan Hatchi ise hayatını tamamen bir ''Külkedisi'' şeklinde geçirmektedir yani üvey ailesi tarafından hor görülmekte,evdeki en zor işler ona yaptırılmaktadır.Bunların yanında bir de üvey kardeşlerinin zulmüne maruz kalmaktadır. En büyük hayali ise bir kurtarıcısının var olduğu ve bu kurtarıcısının ilerleyen zamanda bir gün gelip onu kurtaracağıdır.

Michiko işte tam bu noktada devreye girer ve Hatchi'yi,hapishaneden kaçar kaçmaz bu berbat hayatından çekip alır ama elbette bunu yapmasının ardında bir amaç gizlidir çünkü ne Hatchi Michiko'yu daha önce görmüştür ne de Michiko Hatchi'yi daha önce tanımıştır.Olanlara ilk anda bir anlam veremeyen Hatchi'ye, Michiko bir seçenek sunar;ya kalıp Peder'in ailesinden gördüğü zulümleri yaşamaya devam edecektir ya da Michiko'nun,motorunun arkasına atlayıp hayatındaki uzun süredir istediği özgürlüğe sahip olacaktır fakat bu özgürlüğü yakalamak sandığı kadar kolay olmayacaktır.

Gittikleri tüm şehirde karşılarına onların iyiliğini istemeyen türlü insanlar çıkacak fakat aynı anlamda onların iyiliğini isteyen dost canlısı birçok insanla da tanışacaklardır ve bu kovalamacada sadece detektif olan Atsuko peşlerine düşmeyecek daha önceki hayatında Michiko'nun,bağlantısı olduğu mafya üyeleri de bu ikilinin peşine düşecektir.

KİŞİSEL YORUM:

Zamanla izlediğim Josei ve Seinen türü yapımlar arttıkça bu türde olan yapımlaru daha çok sevmeye başlıyorum,hayatın içerisinde var olan yaşamlardan kesitlere büyük oranda yer veren (bahsettiğim Hatchin'in yaşadıkları) yapımlar bu iki türe ait diye düşünüyorum artık.Elbette bu seri bir Seinen değil ama benim görüşüme göre,Josei türünün en iyilerinden birisi.

İçerisinde yer vermiş olduğu konusu belki de çok tanıdık gelebiliyor hatta ben de ilk izlemeye başladığımda film sever olan çoğumuzun mutlaka izlemiş olduğu Leon (Sevginin Gücü) filmine yakınlığını farketmiştim ,zaten bu türler içerisinde genelde hep bir koruyucu büyük ve hep korunan bir küçük vardır ki burdaki küçüğümüz Hatchin tam anlamıyla koruyucu görevinde çünkü genelde Hatchin,Michiko'ya daha çok göz kulak oluyor gibi... :)

Karakter tasarımı oldukça başarılı özellikle de bu seriyi izledikten sonra,Michiko'nun Seiuyu (Seslendirme sanatçısı) çok başarılı bulduğum bir Seiuyu oldu hatta o kadar başarılıki kendisinin de bir Latin olduğuna inanırsınız ve MyAnime List sitesinde incelediğimde gözlerime inanamadım sanatçının tek seslendirdiği karakter Michiko,bunu da gördükten sonra çok başarılı bulduğum bir sanatçı olduğu kanısındayım.Karakter tasarımlarından ziyade kıyafet tasarımlarıyla bana keyif yaşatan bir yapım oldu çünkü şu tek kıyafetle koca seriyi bitiren ana karakter klişilerine karşı duran ve bunu da oldukça başarıyla gerçekleştiren bir seri.Müzikleri ise serinin o macera kokan havasına çok uyumlu,kesinlikle abartılı olduğunu düşünmüyorsunuz hatta bazen seride araçlarıyla hareket eden Michiko ve Hatchin'e ritm bile tutuyorsunuz.

Teknik özelliklerinden ziyade serideki duygusallığa da değinmek istiyorum; böyle bir seride hiçbir duygusallık hissine tanık olmayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz derim,bol aksiyon sahneleri olacağını düşünüyorsanız eğer şunu belirtmeliyim ki ilerleyen bölümlerde Hatchin ve Michiko dostluğu sizi sarıverecek ve kaçıncı bölüm olduğunu şimdi hatırlayamıyorum ama Hatchin'in,Lenin ile yaşayacağı bu duygusallık sizi gerçekten de içine çekecek hatta, ''Keşke bu ikiliyi sadece bir bölüm değil de daha fazla izleyebilseydik'' diye içinizden geçireceksiniz.

Her bölümde karşınıza çıkacak karakter çeşitliliği sizi karmaşa konusunda yanıltmasın kesinlikle çünkü o karakterlerin içerisinde bulunduğu durumlar mutlaka sonuçlanacak öyle tasarlanmış ki birden çok olayın yaşandığı ama aynı zamanda tek bir konu üzerinde yoğunlaşılan fakat bu olayı ellerine yüzlerine bulaştırmadan başarlı bir şekilde noktalandıran bir yapımcı var karşımızda öyleki sonunu bitirip de seriyi noktaladığınızda içinizde büyük bir doyumlulukla ayrılıyorsunuz ekran karşısından.Hep büyük karakterlerin dostluklarını izlemeye alıştığımız yapımların aksine büyük bir insanın ve küçük bir çoçuğun arasındaki o zamanla güçlenen bağı izlemek kesinlikle keyif vericiydi.

NOT: Karakterlerden sadece göz önünde olacakları tanıtıma açıyorum çünkü seride farklı olaylar da işlendiği için birçok karakter karşımıza çıkıyor ve bu karakterleri bir başka bölümde göremiyoruz.

KARAKTERLER:

Michiko Malandro:

2je1aw8.jpg

Cesur,zeki,çekici aynı zamanda da geçmişiyle yüzleşmek isteyen bir karakter. Zaman zaman uçarı ve umursamaz bir kişiliği olsa da aslında içerisinde hep bir sevecenlik barındırıyor.Hapishaneden kaçan Michiko,yanına aldığı Hatchin ile ilk zamanlarında çok çatışsa da aslında ona karşı içinde hep bir sevgi besler ve onu koruma iç güdüsü bu acıma hissinden çok bu sevgi duygusundan kaynaklanıyordur.

Michiko aynı zamanda Hatchin'in yaşadıklarında kendi geçmişini görür ve bunu gördüğü için de zaman geçtikçe Hatchi'ye daha fazla bağlanır.

Hana Morenos (Hatchin) :

2r2yq9s.jpg

Yaşına göre fazlasıyla olgun bir kişiliğe sahip olan Hatchin yaşadığı berbat hayatında bile hep sakin kalabilmeyi başarmış,gerçek babasıyla asla tanışmamıştır.İlk zamanlarında Michiko'nun, sergilediği hiçbir davranışı onaylamasa da zamanla ona alışacak hatta Michiko olmadan hayatının anlamsız olduğunu düşünecektir ve Hatchin'de de,Michiko'yu koruma duygusu gelişecektir çünkü bazen hatta çoğu kez Michiko,Hatchin'den daha çoçuksudur.

Atsuko Jackson:

2ik42uf.jpg

Michiko'yu yakalayıp onu hapise gönderen detektiftir.Görevinde oldukça başarılı olan Atsuko,Michiko kaçtıktan sonra da Michiko'yu yeniden hapishaneye atma görevini üstlenecektir.

Atsuko, Michiko'nun çoçukluk arkadaşıdır,ikisi aynı yetimhanede büyümüştür.

Hiroshi Morenos:

2zsqou9.jpg

Michiko'nun geçmişinde yer alan karakterlerden birisidir.

Michiko'nun eski sevgilisidir aynı zamanda da Hatchin'in daha önce hiç karşılaşmadığı babasıdır ve Michiko,Hiroshi'ye ulaşmak için hapishaneden kaçar,ona ulaşmak için de Hatchin'i kullanmayı düşünür fakat bu Hatchin'i kullanma düşüncesi zamanla değişecektir.

Lenine :

23uxvky.jpg

Lenine karakteri de bir bölümlük yer alacak kişilerden ama onu tanıtmamaya yüreğim elvermedi.

Bir kitap satış mağazasında çalışan Lenine,Hatchin ile tanıştıktan sonra hayatında sahip olacağı güzel bir arkadaşlığa adım atacaktır,tabiki bu aynı durum Hatchin için de geçerlidir.

Hatchin'in kısa bir süreliğine arkadaşlık kuracağı fakat hayatında ilk kez güzel duygular besleyeceği bir kişi olacaktır öyleki aralarındaki iletişim çok farklı bir türde olsa da iki tarafın bir çoçukta olması gereken masumluğa sahip oluşunu izleyebiliyoruz.Lenine aslında hafızasını kaybetmiş,kim olduğuna dair bir bilgisi olmayan çok sevimli bir karakter.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • sakura hime

    1

  • özz

    1

  • Hunter

    1

çok güzel bir tanıtım olmuş :) çok sevdiğim bir seridir hiç bir bölümü sıkıcı değil büyük bir zevkle izlemiştim :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benimd e izlemeyi düşündüğüm bir animeydi, tanıtım üstüne tuz biber oldu :D Artık kesin indiririm bu animeyi :D

Bu güzel tanıtım için teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu tanıtımın üstüne izlemem lazım :) bir ara dikkatimi çekmişti ama indirme listeme almamıştım şimdi alıyorum.

tanıtım için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

seriyi izlemeyenler varsa kesinlikle tavsiye ederim, indirdikten cok uzun bir süre sonra izlemeye başladım. ozaman görüntülerini merak etmiştim biraz baktım hoşuma gitmemişti sonra ilk bölümü izleyip silmeye karar vermiştim ki aksiyonu heycanı ve duygusallı bir anda sardı bir baktım ki bir solukta bitirmişim hepsini hemen devamı varmı diye aradım ki yokmuş üzüldüm, neyse arkdaşlar izleyin diyorum başka bişey demiyorum:spit:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu kadar övüldüğüne göre izlenmeli galiba :P teşekkürler tanıtım için ^_^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bana göre izlenmeli kaçırılmaması gereken serilerden biri.. izlerken büyük keyif aldığım ve eğlenerek izlediğim bir seri.. diğer animelrden abna göre zaman mekan ve karakter olarak farklılık gösteren ve bitmesini istemeyceğiniz bir anime...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kesinlikle çok güzel bi tanıtım. Spoileri okumakla iyi mi ettim bilmiyorum ama kesin başlıcam

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?