Jump to content
  • Kayıt Ol

Little Big Planet


Anifly

Önerilen İletiler

PlayStation 3 için çıkmış en ilgi çekici oyunlardan biri olan Little Big Planet'i, önemli noktalarıyla önünüze seriyoruz.

Little Big Planet, hikayesine şöyle uzaktan bakıldığında herhangi bir bulmaca-platform oyununa benziyor. Oyunun kahramanı olan Sackboy (Çuvaloğlan) ya da Sackgirl (Çuvalkız) karakteri, kendisini “Kralın Bahçesi” (“King's Gardens”) denen bir yerde buluyor.

Oyunun temel oynanışını burada kavrayan oyuncular, bahçenin sahibi Kral'dan bunun gibi yedi “diyar” daha olduğunu, her birinin “Küratör” (“Curator”) adlı bir yaratıcısının bulunduğunu ve son zamanlarda bu “küçük dev gezegen”in sakinlerinin ve onların yarattığı nesnelerin kaybolduğunu öğreniyor. Böylece çuvalçocuk, bu işten sorumlu olan haini aramaya çıkıyor. Bir yandan da, kayıp nesne ve karakterleri buluyor. Oyunun yenilikçi noktalarından biri, işte bu bölümlerin oynanışı. Oyuncular bölüm amacını gerçekleştirmek için hoplayıp zıplamak, koşmak, nesneleri itip yanında, topladıkları parçalardan kendi nesnelerini de yapıp kullanmak zorundalar.

Bütün bunlar da, çuvalcığın kafası üstünde açılan “Popit” menüsünden halledilebiliyor.

Oyunun asıl üstünde durulan kısmı ise, oyuncuların kendilerin yapıp paylaştığı seviyeler. Bu seviyeler, ana menüde “Ay'ım” (“My Moon”) adı verilen kullanıcıya ait gezegencikte saklanıyor. (Yalnız, bu özelliği açabilmek için “Kralın Bahçesi” bölümünün ilk üç seviyesini bitirmek gerekiyor.)

Seviyeler sıfırdan yapılabildiği gibi, oyunla birlikte gelen hazır şablonların üstüne imal edilebiliyor. Tabii, içlerine konacak nesneler de

Nesnelerin malzemeleri (cam, metal, naylon, sünger, kağıt vb.), malzemelerin kalınlıkları, şekilleri ayarlanabiliyor. Hatta, yapılan hareketli aygıtlara (heyecanınızı kaçırmayalım da, Çuvalzilla imal edilebilecek derecede kabiliyetli bir sistemden bahsediyoruz) ince ayar çekmek dahi mümkün. Tabii bunlar için de Popit menüsü kullanılıyor.

Ancak, bu oyunu oynamanın herhangi başka bir platform oyunu oynamaktan ve herhangi bir Half-Life haritası yapmaktan farkı ne? Üç madde sayılabilir: Benzersiz görüntüsü, “sizin oyununuz” olmak için cidden çok uğraşması ve PlayStation 3.

Little Big Planet, son yıllarda çıkmış en özgün görünüme sahip oyunlardan biri. Etkileşimli bir kolaj çalışmasına benziyor. Ortam da, karakterler de, dokuları son derece gerçekçi görünen artık parçalardan oluşuyor. Bu da, oyunlarda genellikle tüm dokuların birbirinin aynı şekilde plastiğimsi görünmesinin yaratabileceği iticiliği ortadan kaldırıyor.

Parlak temel renkler, basit ama cazip biçimler, oyunu biraz çocuksu gösteriyor. Ama, küçüklüğünde kumaş artığından yapılmış bez bebekle ya da aslında oyuncak olmayan boş şişe, kutu, battaniye gibi eşyalarla oynamış herkese sempatik gelecektir fikrindeyiz. http://tazzone.com/

Oyunda, çoğu şey özelleştirilebiliyor. Oyuna başlanan ve ayarların yapıldığı alan olan “Pod”, aynı zamanda kullanıcının kendine ait “gizli kulüp evi”. Oyunun platform-bulmaca kısmında toplanan eşyalar ve çıkartmalarla bu alan süslenebiliyor. Oyunda, içi PlayStation Eye kamerasıyla resmi çekilecek objelerle doldurulabilen boş çıkartmalar da toplanıyor. Oynanan çuvalcık karakterin, yapıldığı kumaştan taktığı aksesuarlara kadar her şeyi özelleştirilebiliyor.

Oyunun seviye yapma-paylaşma sistemi ısrarla bir sosyal ağa benzetiliyor. Kullanıcılara, seviye yapmasalar ya da yaptıklarını paylaşmasalar bile şöyle bir sosyalleşmeleri, başkalarının oynamakta olduğu seviyelere katılmaları, haydi hiç olmadı birbirleriyle mesajlaşmaları şiddetle tavsiye ediliyor.

Bu gerçeğe çok yakın fizik ve mekanik tepkilerin, dokuların ve zengin içeriğin yükünü sırtlayıp, aynı anda çevrimiçi de olabilmek için PlayStation 3 gibi bir işlem canavarı da çok uygun bir cihaz.

Yahoyt den alıntıdır.

Note: Level dergisi tarafından en iyi Platform oyunu seçilmiştir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • sonvaynard

    1

  • Anifly

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Çok iyi oyun ya. :D 3-4 Kere bitirmişliğim var, tabi ki Trophy için bitirdim o kadar, lakin online'ında da ayrı bir zevk var şu oyunun. Yani PS3'ünüz varsa bir köşede kesinlikle durması gereken bir oyun. Ayrıca bir şey eklemek gerekir: 2010 yılında oyunun "Game Year Edition"ı çıktı, tüm karakterler olsun, yeni mekanlar olsun mevcuttur bu edition içerisinde. Normal oyunu alacagınıza onu almanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?