Jump to content
  • Kayıt Ol

Summer Wars


bedifeci

Önerilen İletiler

[fieldset=Genel Bilgi]Yönetmen : Director Mamoru Hosoda

Senaryo : Screenplay Satoko Okudera

Görüntü Yönetmeni : Cinematography Yukihiro Masumoto

Kurgu : Editing Shigeru Nishiyama

Müzik : Music Akihiko Matsumoto

Seslendirenler : Voice Cast Ryunosuke Kamiki, Nanami Sakuraba, Mitsuki Tanimura, Sumiko Fuji

[/fieldset]

[fieldset=Birkaç İpucu]2009 Japon Medya Sanatları Festivali Animasyon Kategorisi, Büyük Ödülü, Division Grand Prize Sitges Film Festivali: En İyi Uzun Metraj Animasyon, Japon Akademi Ödülleri: Mükemmellik Ödülü,Locarno Film Festivali Leeds Film Festivali, Hong Kong Asya Film Festivali

[/fieldset]

[fieldset=Tanıtım]Animemiz internetin popüler olduğu ve her alanda kullanıldığı bir dönemde başlıyor.Kısaca günümüze yakın bir dönem.

Bu döneme OZ denilen dünyanın dört bir yanından insanların katıldığı ,4 milyon aktif topluluğun olduğu , eğlenceli bir sanal dünya hakimdir.

Oza kişisel bilgisayarınızdan,cep telefonunuzdan hatta televizyonunuzdan bile kolayca ulaşabilirsiniz. Oza kişisel bilgiler eklendiği için ozun güvenliğine çok önem verilir. Bu sistem üzerinden birçok işinizi halledebilirsiniz.

Şimdide konuyu açalım ,lise öğrencisi ve matematik dahisi olan Kenji OZ sisteminin yarı zamanlı programlayıcılarından biri olarak çalışıyor. Natsuki adlı kız arkadaşının istegiyle Kenji ,Natsukinin ailesinin yanına belli bir süreliğine gitme kararı alıyor. Burda 90 yaşına basacak olan Natsukinin büyük annesiyle tanışır. Hatta Kenji ,Natsukinin ısrarıyla büyük annesine sevgilisi olduğunu söylemek zorunda kalır. Animenin konusunu tam olarak başlatan olaya gelelim, bir gece, Kenji’nin telefonuna e-mail ile bir matematik problemi düşüyor ve matematik dehası Kenji dayanamayarak bu soruyu çözüveriyor. Ancak kısa zamanda ortaya çıkıyor ki, bu problemin çözülmesi, paralel bir evrenin Dünya ile çarpışmasına neden olacaktır ve maceramız başlar. Suçlu en başta kenji görülür ama suçsuz olduğu anlaşılınca bu sanal ortamdaki zararlı yazılımla mücadele etme kararı alır.Bu konudaki en büyük yardımcıları da Natsukinin hadi söylüyeyim biraz normal olmayan ailesi olur. Her türlü desteği verirler.

[/fieldset]

[fieldset=Yorum]Her anime severin seyretmesi gereken farklı bir movie olduğunu düşünüyorum. Hayel dünyası ile gerçeklik çok iyi harmanlanmış. Aile ilişkileri çok iyi verilmiş. Amcaları ile olan olayları iyi takip etmelisiniz. Büyük annelerinin aileyi birbirine kenetlemek için verdiği özveri güzel işlenmiş. 10 üzerinden bir puan verecek olursam 9’u rahatça verebilirim. İzleyin izlettirin. [/fieldset]

Altyazısına ulaşmak için tıklayınız

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • elovitnas

    1

  • mikroq

    1

En Çok Yazanlar

  • 2 yıl sonra...

Bu anime filmini görünce dedim ki içerisinde yorumlar havada uçuşuyordur.

:) ama biraz hayal kırıklığına uğradım. :D ne bileyim bu filmi izlemeyen çok kişi var demektir. :)

Tek söyleyebileceğim.. Ciddi anlamda mükemmel bir anime.. Her türü içeriyor desem yeridir. :)

İzleyin Pişman olmazsınz. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?