Jump to content
  • Kayıt Ol

Fight club (Dövüş Kulübü)


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

Konu..:Chuck Palahniuk' ın aynı adlı romanından uyarlama olan filmdir. Tek düze yaşamı, uykusuzluk sorunuyla çekilmez bir hayata standart, sevmediği bir işe sahip, bir ailesi ve pek arkadaşı olmayan (hatta hiç diyebiliriz) Jack doktorunun tavsiyesi üzerine bir terapi grubuna katılır ve burada Marla'yla tanışır. Bir gün iş için çıktığı bir yolculuk esnasında ilginç fikirler ve düşüncelere sahip sabun satıcı Tyler ile tanışır. Evine dönen jack döndüğünde ise evini yanmış bir şekilde bulur. ailesi ve dostları olmadığından arayabileceği tek kişi yolculuk esnasında kartını aldığı jacktir. Jack ve Tayler barda buluşur ve bir kaç kadeh içtikten sonra tayler jack'i kışkırtarak kendisine vurmasını söyler. Artık kopma noktasına gelen jack, tayler ile yumruk yumruğa kavga eder ve böylece yaşamı değişmeye başlar. Önce tayler'in yanına taşınır. Ardında liderliğini Tayler'in yaptığı ve sadece 50 kişinin üye olduğu dövüş kulübünü kurarlar..

Kişisel not..: Nostalji yapayım ne izleyeyim dedim oturdum bir daha izledim (evet sonunu bilmek bir dezavantajda olsa genede filim bence çok iyi). Oy oy oy diyorum. Edward Norton un hemen hemen bütün filmlerini izlemişimdir. Bu da en sevdiklerimden biridir. film ne kadar kötü olursa olsun içinde sevmediğiniz oyuncalar olsa bile Edward Norton varsa o film ayrı bir şey oluveriyor. (ilk aklıma gelen "herkes seni seviyorum der" müzikali ki çok iyi değildi mesela) American History X'le başlayan hayranlığımı bu filmle değişmeze çevirmişti. Brat Pitt her ne kadar başarılı bir oyuncu olsa da ben hep bir tarafını eksik bulurdum. Ancak bu filmde onunda tartışmasız oyunculuğu mükemmeldi. filme gelirsek romanını okumadım. Ancak zamanında araştırmıştım.(filmin etkisi ile tabi) Sonra tamamen okumaktan vazgeçtim. Filmi gerçekten başarılı bulmam sanırım bunda en büyük etkenlerden biri. Finali ise eh kusur bulacak yok değildir ancak ben çok başarılı ve şaşırtıcı buldum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    3

  • smygon

    2

  • Squaw

    1

  • Hunter

    1

bu film de ençok bomba yı imha ederken ki replik çok hoşuma gitmişti şimdi tam hatırlamıyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Worless yorumuma direk şu cümlen ile başlamak istiyorum;'' Edward Norton varsa o film ayrı bir şey oluveriyor...''

Benim için de sanırım bu kural geçerli ,onun gibi kaliteli bir oyuncunun her filmi izlenmeyi hakediyor bense Brad Pitt konusunda da aynı şeyi düşünüyorum herkes yakışıklılığıyla ilerlediği görüşünü savunsada rol yapma konusundaki yeteneğini gözardı etmemek gerekli bence,yaptığı her rolün üstesinden gelen başarılı bir oyuncu elbet yakışıklılığı da dikkat çekiyor,böyle başarılı iki oyuncuya yer veren böyle başarılı bir film için yazacak çok şey var aslında,gerek konusundaki zeka unsurları gerekse içerisindeki barındırdığı psikolojik öğeleri olsun her şeyiyle bir bütün bulduğum nadir filmlerden birisidir Fight Club,zamanında izlemek için can attığım şimdiyse izlemek için tekrarını yaptığım körü körüne de sıfırdan başladığım bir filmdir,sonu içinse bir şey söylemeyeceğim çünkü bir sonun yakıştığı muhteşem filmlerden birisi, bahsettiğim bu muhteşemlik elbetteki sonunda bize yaşattığı o etkileyici süprizdi...

Ayrıca tanıtım için teşekkürler Worless.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Brad Pitt konusunda da aynı şeyi düşünüyorum herkes yakışıklılığıyla ilerlediği görüşünü savunsada rol yapma konusundaki yeteneğini gözardı etmemek gerekli bence,yaptığı her rolün üstesinden gelen başarılı bir oyuncu elbet yakışıklılığı da dikkat çekiyor,

Ayrıca tanıtım için teşekkürler Worless.

İşte Brat pitt' de takıldığım yer. Adamın yakışıklı olması aslında bir yerde avantaj iken bir yerde maalesef dezavantaj hep tipine uygun ve kızlar için aşık olunacak karakter oluverecek roller geliyor.(karakter öyle olmasa bile oluveriyor bazende) geçen Burn after readingi izlediğimde mesela, brat pitti görünce şuana kadar oynadıklarını düşününce şok oldum. Film bana hani çok böyle keyif vermese de brat pitte bayılmıştım.

not: ne demek her zaman. ben teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Edward Northon iyi.., Brad Pitt iyi..., Senaryo iyi.., Bunları bir araya getirip muhteşem bir film yapan David Fincher çook çok iyi :011:

Kısacası film Efsane :buldum: izlemeyen kalmasın ( 10 verdiğim ender filmelrdendir :) )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu film de ençok bomba yı imha ederken ki replik çok hoşuma gitmişti şimdi tam hatırlamıyorum

orada baya bir replik var ama benim aklımda şu kalmış sen biliyorsan bende biliyorumdur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

orada baya bir replik var ama benim aklımda şu kalmış sen biliyorsan bende biliyorumdur.

evet onun gibi bir şeydi ama daha karmaşık bir cümle kurmuştu

:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 9 ay sonra...

Film kesinlikle en sevdiğim film , izleyipte beğenmeyen yoktur galiba Fight Clup'ı.

Beğenmek için sadece Tyler'ın replikleri yeter de artar zaten.Onun dışında filmin başrolleri ne kadar kaliteli olduklarını insanların gözüne sokuyorlar resmen oyunda.Edward Norton olsun Brad Pitt olsun.

Film hakkında yazılacak o kadar çok şey var ki yazsam roman olur diye şüpheleniyorum.Oyuncuları,senaryosu,replikleri vs vs herşeyi 10 olan bir bir film düşünün.

Ve Tyler'dan bir kaç replikle bitireyim yazımı ;

"bankadaki hesabın değilsin! üzerindeki elbiseler değilsin! cüzdanındakiler değilsin! sürdüğün araba değilsin! bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden pislikleriyiz!"

-the people you are after are the people you depend on. we cook your meals. we haul your trash. we connect your calls. we drive your ambulances. we guard you while you sleep.

do not fuck with us.

-prezervatif neslimizin kristal ayakkabısı...onu takıp bir yabancıyla karşılaşıyorsun..bütün gece dans edip sonra atıyorsun..

''elime bir tüfek alıp türünü korumak için çiftleşmeyen her pandayı vurmak istiyorum.petrol tankerlerini açıp görmeyeceğim fransız sahillerini kirletmek istiyorum.duman solumak istiyorum !''

dişlerinin arasında silah namlusu varsa sadece sesli harfler çıkarabilirsin. aklıma hiçbir şey gelmiyor."

"kıçına tüy takarak tavuk olamazsın"

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?