Jump to content
  • Kayıt Ol

Code Geass: Lelouch of the Rebellion


elovitnas

Önerilen İletiler

[bimgx=560]http://www.thearchitectsbackups.com/images/codegeass.jpg[/bimgx]

[fieldset=KÜNYE]Kategori: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 50 (25'er bölümlük 2 Sezon)

Firma/Stüdyo: Sunrise, MBS

Yönetmen: Goro TANIGUCHI

Senaryo: Hiroyuki YOSHINO, Ichiro OKOUCHI

Animasyon: Eiji NAKATA, Kohei YONEYAMA, Masahiro YAMANE, Seiichi NAKATANI, Yuriko CHIBA, Akira TAKAHASHI, Kenichi TAKASE, Yukie SAKO

Müzik: Hitomi KUROISHI, Kotaro NAKAGAWA

Dizayn: Takahiro KIMURA, Kenji TERAOKA, Akira YASUDA, Eiji NAKATA, Junichi AKUTSU, CLAMP[/fieldset]

[fieldset=KONU]Britanya İmparatorluğu tüm dünyayı ele geçirmiş süper devlet olarak dünyaya hükmettedir. Karşısında sadece Avrupa birliği Çin kamıştır. 2010 yılında Britanya son özgür topraklar olan Japonya'ya saldırır. Japonya'nın adı bundan sonra Alan 11 olarak değiştirilir. İşgal sırasında Japonya'da yaşayan Britanya'lı bir çocuk olan Lelouch Lemperouge bir gün Britanya'dan intikam alacağına yemin eder.

Aradan 7 yıl geçer. Britanya'lı asiller Alan 11 e yerleşmeye başlamışlardır. Artık Japonlar kendi topraklarında 2.sınıf vatandaş hayatı sürmektedirler. Lelocuh ise liseye gitmektedir. Çok zeki ve başarılı bir öğrenci olan Lelouch'un en büyük hobilerinden biri Britanya'lı asilleri satrançta yenmektir. Yine birgün satrançta yendiği bir asilin evinden okuluna dönmekte olan Lelouch kaza yapan bir kamyon görür. Yardım etmek için kamyonun yanına giden Lelouch kamyonun arkasından bir ses geldiğini duyar. Bakamak için içeri girdiğinde kamyon birden hareket etmeye başlar ve Lelouch içeride kısılı kalır. Kamyon Japon direnişçilerine aittir ve arkasında bombaya benzeyen bir tank bulunmaktadır. Üstelik peşlerinde Britanya özel kuvvetleri vardır. Direnişçiler Knightmare dene bir çeşit robot yardımıyla Britanya kuvvetleriyle çarpışır. Bu arada direnişçilerin kamyonu kaçmaya çalışır ama başarılı olamaz ve bir Britanya askeri tarafından yakalanırlar. Onları yakalayan Britanya askeri Lelouch'un çocukluk arkadaşı olan Suzaku'dur. Suzaku Lelocuh'un direnişçilerin kamyonunda ne işi olduğunu anlamaya çalışırken kamyonda ki tank birden açılır ve içinden bir kız çıkar. Tam bu sırada destek Britanya kuvvetleri olay yerine gelir. Suzaku'nun komutanı ona Lelouch'u vurmasını emreder ama Suzaku bunu rededer. Bunun üzerine komutanı Suzaku'yu vurur. Tam Lelouch'u da vurmak üzereyken kız Lelouch'un önüne atlar ve vurulur. Lelocuh yardım etmek için uzanırken birden kız kız Lelouch'un elini tutar ve Lelouch kızın sesini zihninde duymaya başlar. Kız Lelouch'a bir anlaşma önerir. Lelouch'a güç vercektir ama karşılığında Lelouch'tan bir isteğini yerine getirmesini istemektedir. Lelouch içinde bulunduğu durumun da etkisiyle bu anlaşmayı kabul eder ve insanlara istediğini yaptırabilme gücü olan "Geass" ı kızdan alır. Bu güç yardımıyla Lelouch Brtianya kuvvetlerinden kurtulur. Yeni kazandığı bu güçle Lelouch yıllardır hayallerini kuduğu Britanya'dan intikam alma planlarını gerçekleştirmeye karar verir.[/fieldset]

[fieldset=KİŞİSEL GÖRÜŞ]Başlangıçta çok sıradan bir yapım gibi gelsede ilerleyince çok farklı ve heyecanlı bir anime olduğunu belli ediyor. Senaryo bakımından çok başarılı bir anime. Özellikle ana karakter Lelouch'un zeka oyunları insanı her zaman şaşırtmakta. Bu bakımdan Death Note'a çok benziyor. Ama Death Note'a nazaran çok daha fazla aksiyon sahnesi içermekte. Savaşlarda kullanılan Knightmare adlı robotlar mecha sevenleri pek tatmin etmese de savaşlara oldukça renk kattıkları bir gerçek. Çizim tarzı biraz değişik gelebilir ama oldukça kaliteli. Müzikleri ise animenin genel kalitesini altında kalıyorlar. Zaten bu animeyle ilgili yapılabilecek tek olmusuz yorum bu olur. 2007 Tokyo Uluslararası Anime Fuarı kapsamında dağıtılan 6. Tokyo Anime Ödülleri'nde "En İyi TV Serisi" ödülünü kazanmış anime desem kalitesini belli etmiş olurum heralde :011: Bence anime seven herkesin bir şanş vermesi gerekir. Pişman olmazsınız.

Not: Serinin ikinci sezonu Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2 adıyla yayınlandı.[/fieldset]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • ishak

    1

  • elovitnas

    1

  • Astragedy

    1

Tanıtım için teşekkürler.Özel arşivimde bulunan , bence nadide animelerden biri. Seyretmeyen var mı. :011: Tam bir mecha degil ama içinde barındırdığı unsurlar ve karekteler nedeniyle tutulan bir seri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yeni izliyorum biraz Death Note anımsattı ilk bölümleri(Lelouch - Light Yagami benzettim :biyik gulme:).. Ama zevkli bir anime..:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yeni izliyorum biraz Death Note anımsattı ilk bölümleri(Lelouch - Light Yagami benzettim :biyik gulme:).. Ama zevkli bir anime..:)

evet dostum Death Note çok benzer yönü var

güzel ve aksıyonu bol:begenmis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seyretmeyen bir ben kaldım sanırım :gul gul: Bir elime geçse şu anime seyredecem de, denk gelmedi bir türlü :D ( 512 kb la indimeye çok üşeniyorum :gul gul:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

kesinlikle izlenmesi gereken bir seri. izlediklerim arasında en iyisi bana göre. 10 üzerinden 10 puan veririm hiç düşünmeden

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bende çok beğenmiştim bu seriyi 3. sezonun geleceğine dair duyumlar aldım haberiniz olsun...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ilk izlemeye başladığım da bu ne ya death note emitasyonu mu dedim ama yanılmışım aslında death note benzeyen pekfazla yanı yok

ayrıca çok güzel ve tavsiye edilir....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bende çok beğenmiştim bu seriyi 3. sezonun geleceğine dair duyumlar aldım haberiniz olsun...

3. sezonunun çıkacağı kesinleşti, korkularla beraber yanında umutları da taşıyor, ama bunun gibi efsanevi serilerin (benim için ouran, death note gibi) devamları hep aynıdır. İstersin ama istemezsin :)

Code geass, karakter gelişimi olarak pekte iyi olmasada karakterlere nefret ve sevgiyi uyandırabilmesi (ki bence anime kriterlendirmede oldukça önemlidir) gereksede ilgi çekici gizem ve konunun adım adım ve mükemmel şekillenmesi, animeyi ön plana çıkardı. Kesinlikle izlenmesi gereken bir anime.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Geass serisi oldukça popüler olan bir seri her bölümüyle tartışmaya yol açıyo :mutlulh::mutlulh:

Oldukça başarılı diyemem aksiyon sahneleri yertersiz buldum yada bana öyle geldi .

Reklendirme olarak animede donuk renkler kullansalar daha iyi olurdu.^^Ost/op/ed animeye tam uymuş karakterler dizanyları fena değil ama mükemmelde değil.Açıkçası animeyi ve karakterleri oldukça seviliyor bende seviyorum ,ama benim için şok oldu bu kadar tutması beklenilmeyen bir animeydi.Final bölümleri ayrı tartışmalı heyecanlı yerde bırakarak Otaku'nun kafasını karıştırıp kafayı yedirttiyorlar .:qzirvede::qzirvede:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 8 ay sonra...

Anime izlemeye yaklaşık 2 sene önce başlamıştım ve biraz anime izledikten sonra anime izlemekten vazgeçtim, çesitli sebepler nedeniyle (okul fln vesaire.) Tekrar anime izlemeyi düşündüğüm sıralarda (6-7 ay önce) gözüme "Code Geass" çarptı. İlk 5 bölümünü izledikten sonra tutuldum diyebilirim ve 3 gün içinde bitirmiştim animeyi (bir günde 30 bölüm izlemiştim.) Ondan sonra ver elini diğer anime serilerine (: Benim için böyle başka bi değeri daha vardır yani code geass'ın. Benim açımdan kusursuz ve kesinlikle vazgeçilmez favorim bi anime.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Death note yi izlemiş birisinin yapacağı ilk iş..

Death Note gibi bir anime arıyorum demek oluyor ken. karşısına çıkan bir anime... :)))

Mükemmeliyetçi bir senaryo ve çizim örneği diyebilirim. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?