Jump to content
  • Kayıt Ol

Ayes


LordCha

Önerilen İletiler

AYES (ilk mangam)

5u4gzs.png

Konusu: Eren, kollarını canavarlaştırabilen ve bu sırrını sadece kuzeni Pelin'e açıklamış bir lise öğrencisidir.Okulun spor salonunda yalnızken güzel bir kız tarafından hafif bir saldırıya uğrar.Yara almasada bu saldırıyı yapan kızda Eren gibi değişebilmektedir ve bir anda kaçmıştır.Bu gizemli kız sonra gelip kaçmasının nedenin şakınlık olduğunu çünkü canavar tarihinde sadece dişilerin değişebildiğini ve değişebilen erkek diye birşey olmadığını.Ayrıca bugüne kadar ailesinden başka değişebilen kimse görmediği için onunla arkadaş olmak istediğini söyler.Eren değişimini tam kontrol edemediğinden ve merakından Nil ile arkadaş olup hayatının gidişatını tarihi bir olgu içinde değiştirmiştir

(Eski ve yıkılmış olan canavar uygarlığı tüm dünyaya dağılmıştır.Bu uygarlıkta canavara sadece kadınlar dönüşebilmektedir.Günümüze gelince bu uygarlığın kanı damarlarında dolşan Nil, Eren ile karşılaşır.Erkekler bu yıkılan uygarlıkta değişememekte ve ikinci sınıf insan muamelesi görmekteydi.Yalnız Nil bu bilgileri bildiği halde Eren'i görünce hayatının en büyük şaşkınlığını ve mutluluğunu yaşar. Eren değişebilen bir erkekdir.Devamı mangası ilerledikçe ortaya çıkıcaktır.)

Hikaye biraz yavaş gidiyor bölümlerin çıkması durumundan, ama tek başına çizip herşeyi tek başıma yaptığımdan biraz zaman alabiliyor.İlk aşama olarak mangadan hikayeye giriş yaşandı, umarım mangam olan Ayes'i beğenirsiniz.Kesinlikle devam edecek ve ediyordur ^^

Kapak resimleri

25jxbom.jpg

1huglz.jpg

AYES - Bölüm 1 - Artan Siyahlık

AYES - Bölüm 2 - Yeni Esinti

AYES - Bölüm 3 - Olmayan Seçenek

AYES - Bölüm 4 - Sınırlı Zaman

www.ayeshadow.tr.gg adresinden indirebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • LordCha

    3

  • reprove

    3

  • Susano'o

    2

  • EternalSphere

    2

Ya Lordcha, bence bu mangayı tartışma kısmına açman gerçekten gereksiz olmuş. Bu düşüncemi belirteyim sonra da yorumuma başlayayım. Öncelikle hikaye kısmına değinmek istiyorum. Hikayede özgün ve çekici birşey yok. Ortada belli bir hikaye bile yok. Varsa bile bunu hiçbir şekilde manga panellerine aktaramamışsın. Mangayı okuduğun zaman "hmm, bak şöyle olmuş, şu şöyle demiş..." gibi şeyler söyleyebilmen lazım. Ben okumaya çalıştım ama bi okul ev kız falan geldi, karıştı ortada bir düzen yok yani. Sonra görünüm olarak nasıl bir dijital aygıt kullanıyorsun, sayfalar gri ya bildiğin gri. Ben birçok manga okudum, hepsinde sayfa ya beyaz oluyor, ya da siyah oluyor.[Flashbacklerde] Bu sorun sanırım telefon ile foto çektiğinden oluyordur. Eğer çözünürlük yüksek ise bunu bir şekilde photoshop ve benzeri bir programda temizleyebilirsin. Ayrıca yazılar okunmuyor sayfadaki grilikten dolayı. Oraya bir çözüm bul. Sonra, çizimlere bir fanart açısından bakarsak [bazısı için] güzeller. Resimler güzel olmasına karşın sayfada bir panel düzeni yok. Bol bol manga oku bak, orada paneller nasıl düpdüzgün ve sıralı. Tam hikayenin gidişatını anlatıyor. Balonları okuyarak ve resimlere bakarak olay, mekan, zaman karakterler falan herşeyi anlıyorsun. Olay budur diyorsun. Sende ise tüm sayfda birbirine girmiş, en azından bir cetvel kullan. Son olarak kullandığın kalem kurşun kalemse bu dosyları silmeni isteyeceğim :D (şaka yapıyorum) Bir manga kurşun kalemle çizilmez. Senin yaptığın bir taslak bile değil bence. Taslağı çizersin kurşunla sonra onu temiz kağıda divit ya da fineliner kalemleri ile geçersin. Cağaloğlunda [istanbulda oturuyorsan] ucuza kaliteli bulabilirsin.

Neyse uzun yorum oldu. Ama vazgeçme ilerde senin mangaları tartışalım. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

5u4gzs.jpg

İlk sayı taranmış olarak ve ilk renkli kapağıyla yüklenmiştir.Diğer sayılarıda böyle olarak yakında yükleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

sayfa olarak 100 yada 120 gr kağıt tercih edebilirsin onlar mürekkebi iyi emer hemde taratırkende sayfayın rengi gri olmaz.Ayrıca pc ye geçirdikten sonrada manga studio yu öneririm.Orda mangana tonlamada ekliyebilirsin.Böylece mangaya teknik açıdan dahada yaklaşmış olursun

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Manga Studio indirebileceğimiz bir link bulabildiysen verirsen çok iyi olur. Zamanında çok aradım ama yok. Olan yerlerin hepsi tek bir siteye bağlı ve o da paralı üyelik istiyor.

Ayese gelirsek; cetvel kullanmanı, kurşun kalemin üzerinden başka bir kalemle geçmeni ve karakterlerin bacaklarını kollarını sınıra gelmeden çizgi halinde bırakmamanı öneririm. Ayrıca bilgisayara aktardığın sayfaları, photoshop da leveling yardımıyla beyaz ton haline getirirsen renk açısından sorun kalmaz. Konu açısında da, gerçekten bir şey anlaşılmıyor. Üzerinden biraz daha düşün bence. Bide çok acele çiziyorsun galiba, yamuk yumuk paneller ve içinde yine yamuk yumuk çizimler var. Hep eleştirdim :qsustum: ama gerçekten bunları yapman gerekiyor yoksa sadece zaman kaybı olur senin yaptığın iş senin için.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Nasıl yani? Sırf kontrol etmek için indirmeyi denedim, çok da güzel iniyor. Aşağıdaki resimde kırmızı ile işaretlediğim yerlere tıklayarak .torrent dosyalarını indirebilirsin.

sshot01.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gönderdiğin linkte tüm dosyaların direct linkleri aynı yere bağlı ve orası da dediğim gibi paralı.

Ne içtiysen aynısından ben de istiyorum.

"Sponsored Results" kısmına değil, "Search results for manga studio" başlığının altındaki sonuçlara bakacaksın. O sonuçlardan hangisi istediğini karşılıyorsa tıklayacaksın, sonra üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla yazılı olan "Download Torrent"e tıklayacaksın.

İnen ufak torrent dosyasını bir torrent işlemcisi ile açıp indireceksin. Bu kadar basit.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben manga studio 4.0 demo yu kullandım fakat demo olduğu için sadece 30 gündü.Fakat arkadaşım onun sınırsızına sahip tatilden dönsü ilk işim ona sormak olcak

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tamam beyler, gelmeyin üstüme :D Ben direct linki görünce ona asıldım direk. Neyse, saolun yine :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 8 ay sonra...

Bölüm 5 yüklenmiştir.

Bitireli aslında 3-4 ay olmuştu ama araya bazı şeyler girdi. Neyse çizimleri biraz daha geliitirdim ama daha da gelşitirmeliyim. Onun yanında sayfa düzenine çalışmam lazım. Mürekkepli kaleme yakında geçmeyi düşünüyorum.

Hikayede bu bölüm biraz kısa ve daha kaliteli oldu. Kısalığın nedeni ise önemli bir kısım olupta yeni karakterlerinde giriş yapacak olmasıdır. Hikayenin gidişatı açısından yeni karakterler girdikçe onların ilk teması fark etmeleri ve gelmeleri 5.2, 5.3, 5.4, 5.5 olarak parçalarla başlayacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?