Jump to content
  • Kayıt Ol

Karas


elovitnas

Önerilen İletiler

[bimgx=560]http://fc08.deviantart.net/fs19/f/2007/296/7/c/Karas_Wallpaper_by_Karas_Fan_Club.jpg[/bimgx]

[fieldset=KÜNYE]

Kategori: Ova

Bölüm Sayısı: 6

Yapım Yılı: 2005

Yönetmen: Keiichi SATOU

Senaryo: Shin YOSHIDA

Animasyon: Kenji HAYAMA

Müzik: Yoshihiro IKE

Dizayn: Kenji HAYAMA, Kenji ANDOU

Orjinal Eser: Keiichi SATOU

[/fieldset]

[fieldset=KONU]

Yakın bir gelecekte Shinjuku şehrinde bir tür seri cinayetler zinciri baş göstermektedir. Cinayetlerin bir ortak noktası vardır. Bütün kurbanların vücut sıvıları emilip kurutulmuştur ve her zaman arkada bir tanık bırakılmıştır. Bu cinayetlerin arkasındaki kişi Ekou'dur. Bir "Karas" olarak şehri koruması gerekirken o insanlara karşı olan umudunu yitirmiş, onları korumak yerine yoketmeyi tercih etmiştir. Youkaileri* makine canavarlar olan Mikura'lara dönüştürerek insanların üzerine salmıştır. Şimdi onu durdurabilecek tek bir kişi vardır. Yeni Karas Otoha.

Youkai: Japon kültüründe doğaüstü güçleri olan ruhlara verilen isim.

[/fieldset]

[fieldset=KİŞİSEL GÖRÜŞ]

Aslında bu OVA için 6 parçaya ayrılmış bir film de diyebiliriz. Kısa bir seri olduğu için konu uzun uzun anlatılmak yerine 6 bölüm içine yayılmış. Bütün bu olayların sebebini bölümleri izledikçe yavaş yavaş öğreniyoruz. Buna rağmen bazı şeyler yine de havada kalmıyor değil. Serinin en büyük özelliği 2 boyut ile 3 boyut animasyon teknolojilerinin bir arada kullanılması. Bu özellikle aksiyon sahnelerini tam bir görsel şölene çeviriyor. Aksiyonun hızından dolayı bazı sahneleri kaçırıyorsunuz ve tekrar izleme ihtiyadcı hissediyorsunuz. Serini müzikleri de aynı oranda başarılı. Aksiyon sahneleri çok iyi tamamlıyorlar. Sadece aksiyon sahneleri ve animasyonları için bile izlenebilecek oldukça güzel bir anime.

[/fieldset]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 8
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Hunter

    2

  • Squaw

    1

  • elovitnas

    1

  • melekilmevt

    1

En Çok Yazanlar

İndirdiğim ama henüz izlemediğim bir seri. İndirmeden önce bakınırken de hoşuma gitmişti zaten anime, tanıtım da da hoşuma gitti :qalkis: Yakın bir zamanda izleyeyim bunu :parla:

Tanıtım için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kısacık 6 bölümüne rağmen hiçbir soru işareti bırakmayan,izlerken de içinde barındırdığı etkileyici ama abartılmayan aksiyonu ile kendini sevdiren bir Ova,izleyene verdiği bilgisayar oyunu havasıyla da ayrı bir özelliği olduğu kanısındayım hatta bu özelliğin bu Ovayı daha da çekici kıldığını düşünüyorum.

Müzikleri ve serinin grafiklerinde yer alan renk dizaynı izlerken en çok dikkat ettiğim daha doğrusu ilgimi çekmeyi başaran özellikleri olmuştur.Özellikle de renk tonlarının bir animeye yakıştığını savunuyorsam kesinlikle bu Ova'yı da örnek vermeliyim.Normalde böyle bir konunun bu kadarcık kısa bir yapımda doyurucu olmayacağını düşünen varsa yanılıyor,bence izlenmeyi hak eden Ova'lardan birisi,her ne kadar kedileri sevmeyen biri olan benim bile ilgimi çekip kendini izlettirmeyi başarabildiyse gerçekten de içindeki yansıttığı atmosferde başarılı olduğunu belirtmeliyim.

@Hunter

Özer bence daha fazla vakit kaybetmeden izlemeni öneririm zaten 6 bölümcük,başladın mı hemen bitiveriyor çünkü ilk bölümü izlediğinde anlam veremediğin şeyleri merak edip de hemen bir sonraki bölüme geçme dürtüsü seni rahat bırakmıyor inan bana yani en azından güven bana diyeyim hani ortak zevklere sahip olduğumuzu düşünüyorum o bakımdan :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tamam Itır sana inanıyorum ve sana güveniyorum :gul gul: Tatilim bitmeden izleyeyim bari ben bunu :D listede ön sıraya aldım yani :birqlikte:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 7 ay sonra...

beyler bunun türkçe alt yazısını bulamadım varmıdır

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet,Anianka fansublamış.

Bence sadece görsellik iyi,sadece görsellik.2 bölümünü izledim,3.ye gerek görmedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 9 ay sonra...

Karas serisinin altyazılarını arıyorum, eminim daha bir çok kişi arıyodur çünkü seri için iyi diyenler çok olmuştu. divxplanetta ilk 3 bölümün altyazısı var ama 4-5-6. bölümlerinki yok...

Zamanında AniAnka grubu fansub yapmış yeni haberim oldu, ama ne yazıkki grup dağılmış, siteleride offline duruma düşmüş, bir kaç yerde link bulduk ama hepsi uçmuş...

Bu arada vision-anime ilk 3 bölümü movie yapmış ve divxplanetta ilk 3 bölümü movie olarak kesintisiz izlemek için vision-anime sürümüne uyumlu altyazı var, eğer vision-anime 'in yaptığı ilk 3 bölümlük movie'yi bulamayan olursa haberiniz olsun [niizk] grubunun ilk 3 bölümlük movie sürümünede uyumlu...

Eminim zamanında anianka fansub olarak ilk 6 bölüm paylaşıldığında bu seriyi çeken birileri olmuştur bu sitede (sürekli takılanlardan da çeken olmuştur bir ihtimal) 4-5 ve 6. bölümleri bir arkadaş upload ederse gerçekten büyük iyilik etmiş olucak...

Umarım yardım çağrımızı gören birileri olur, herkese iyi seyirler...

(Metatron sadece görsellik demişsin belkide haklısın ama yinede 2 bölüm yerine 6 bölümün hepsini izledikten sonra karar vermek daha iyi olur, malum bazı seriler ilk bölümlerinde tat vermez yada resmin bir parçası olduğu için garip gelebilir ama tüm bölümler izlenince belkide resim tamamlanarak görülür, o zamanda ilk zamanlarda iyi gibi görünmeyen, birden iyi görünebilir. bu ihtimal var...

bu birazda şuna benziyo: mesela bir insan düşünün aslında iyi bir insan ve sadece bir kaç gün onunla zaman geçiriyorsunuz ve onun iyi yönlerini birkaç günde görmediğinizden, kafanızdan notunu verip bir daha görüşmüyosunuz, halbuki bir kaç gün daha fazla zaman geçseydi iyi özelliklerini görüp ne kadar iyi bir insan olduğunu yada ne kadar uyumlu olabileceğinizi anlayıp görüşmeye devam edicektiniz belkide, demek istediğimi anladınız, bu dediğim tabiki düşük ihtimalli durumlar en azından çok yüksek ihtimalli değil, yinede eğer ihtimal varsa denemek lazım.

Kim bilir eğer 4-5-6. bölümleride TR altyazı olarak bulupta izleyebilirsem (4-5-6. bölümlerin altyazılarını bulunca seriye başlıycam) belki bende beğenmem :) ama hepsini izlemeden bunu kimse bilemez :birsey gelmez: çünkü gerçekten bazı serilerin ilk bölümleri aldatıcı oluyo, geçmişten ders aldım)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?