Jump to content
  • Kayıt Ol

Phantom ~Requiem for the Phantom~


sakura hime

En sevdiğiniz karakter  

23 oy

  1. 1. En sevdiðiniz karakter

    • Ein
      9
    • Zwei
      9
    • Cal
      3
    • Lizzie
      3


Önerilen İletiler

phantom-requiem-for-the-phantom1.jpg

Type: Tv Serisi

Bölüm sayısı: 26

Başlangıç-Bitiş Tarihi: 2 Nisan 2009~ 24 Eylül 2009

Yapımcı: Bee Train, Nitroplus, GENCO

Tür: Aksiyon, Drama, Psikoloji

Süre~Bölüm Başı~: 24 dakika

Genel izleyici kitlesi: +17,17 yaş ve üzeri.

Konu : Phantom Amerika'da ki güç dengesini değiştirmek isteyen yeni bir grup olan "İnferno" grubunun en iyi suikastçisine verilen bir isimdir. Şuanki Phantom Ein adında bir kızdır ve bir suikast görevi sırasında bir turist tarafından görülür ve bu turisti öldürmekle görevlendirilir fakar turist normal bir insan olmasına karşın Phantom karşısında oldukça iyi bir şekilde gizler bedeninin ihtiyaçlarına karşı direnir hiçbir şekilde saklandığı yerden çıkmaz çıkarsa öleceğini biliyordur ölmemek için her şeyi yapacakdır. Fakar Ein onu bulduğunda turist neredeyse ölmek üzeredir ve karşı koyacak gücü yoktur Ein'den bu kadar uzun süre saklana bilmesi İnferno ve Ein'in ustası tarafından yeni bir yetenek olarak görülür ve örgüt bu turisti öldürmek yerine onun beynini yıkayarak daha doğrusu hafızasını silerek Ein'in yanında ikinci bir suikastçi olarak çalışmasını sağlarlar ve isim olarak da Zwei adını alır.

Böylece Zwei beşta ne kadar reddetsede yaşamak için öldürmekden başka çaresi yoktur çünkü geri dönebileceği bir yer yoktur. Onun artık kendine çizeceği yol Ein'ın eğitiminden geçmektedir. Bu iki suikastçi sayesinde İnferno hızla güç kazanırken grubun içindeki güç dengeleride sallanmaya başlar ve Ein ile Zwei bu güç dengelerin arasında kaybolmuş bir durumda kalır.

Seri Ein ve Zwei karakterleri üzerine kuruludur ve bunların başlarından geçen olayları anlatır.

Karakterler

Ein

ein-400x400.jpg

Ein serinin ana karakterlerinde biridir geçmişi yoktur daha doğrusu Scythe Master tarafından çocukken alınmış ve üzerinde çeşitli deneyler yapılmışdır yani Master onu bir deney tahtası gibi kullanmış ve onu mükemmel bir suikastçi yapmıştır. Ein Master'a çok bağlıdır. Zwei ile karşılaşıp beraber yaşamaya ve suikast yapmaya başladıklarında beri değişmeye başlamıştır.

daha bir sürü şey yazabilirimde hepsi spoiler olur :)

Zwei

zwei_album.jpg

Serinin diğer ana karakteridir. Bir cinayete tanıklık etmesi sonucunda örgütün hedefi hline gelir fakar Phantom'dan uzun süre saklanabilmesi sonucunda beyni yıkanarak İnferno grubuna katılır ve Ein'dan eğitim almaya başlar. Eğitimleri sırasında hiçbir şey düşünmemek için kendine ne söyleniyorsa yapar ilk cinayetinden sonra Zwei adını alarak suikatçi olur.

Scythe Master

60950.jpg

Bu seride en nefret ettiğim karakterlerden biridir kendisi :) Ein ve Zwei'nın yaratıcısıs olarak görülebilir çok zeki bir kişidir ve çıkarları uğruna herkesi feda edebilir insanları denekler olarak kullanır ve onlarda mükemmel suikastçiyi oluşturmayı hedefler Ein ilk deneklerinden biridir ve Zwei daki potansiyeli gördükden sonra hafızasını silerek ona yaşamak istiyorsa öldürmesi gerekitiğini söyler ve onuda suikastçi yapan kişidir.İnsanların duygularını çok iyi kullanır ve onlara ne istiyorsa yaptırır.

Claudia McCunnen

55934.jpg

Claudia çok zeki bir kadındır İnferno içersinde büyük bir güce sahip olmak istiyordur ve bu uğurde herşeyi yapabilir ve yaptıklarında asla pişman olmayan bir yapıya sahiptir. Seri boyunca çoğu yerde bu karakterden nefret etsemde zekasına hep hayran kalmışımdır Master ile aralarında büyük bir güç çekişmesi vardır.

Lizzie Garland

53135.jpg

Lizzie bu serideki favori karakterlerimden biridir. Claudia'nın korumasıdır Claudia'nın yaptıklaırnı sorgulasada ona asla ihanet etmez ve onu her daim gözetir Master'dan nefret eden bir karakter aynı zamanda Master'ın kuklaları Ein ve Zwei'dan uzak durmaya çalışan bir kişidir. Onlarla işbirliği yapmakdan hoşlanmaz.

Cal Devens "drei"

55932.jpg

Cal Zwei tarafından bulunmuştur başlarda sevimli bir karakter gibi gözüksede çeşitli olaylar sonucun Master'ın bir deneği olmuş ve Drei adını almıştır.Bu seride ölemesini istediğim karakterlerin başındadır :)

Raymond McGuire

51401.jpg

İnferno grubunun lideridir. Bence bu karakterde çok büyük potansiyel vardı fakat kullanılamadı harcanana karakterlerden biridir. Yalnız ne olursa olsun hiçbir şekilde İnferno'nun liderliğini kaybetmemiştir.

Kişisel Görüşüm : Phantom bence tam bir başyapıt izlediğim en güzel animelerden biri bu seriyi izledikden sonra ağırlı olarak bu tür animeleri izlemeye yönelmiştim. Başlarda sadece suikastçi yaşamını ve güç dengelerini anlatıyormuş gibi dursada aslında arkasında büyük bir dram saklıyoir. Karakterlerin işlenişi, çizimleri, seri içi müzikleri özellikle birinci açılış şarkısı ve ikinci kapanış şarkısı efsana niteliğindedir.

Son olarakda beni çok etkilemiş bir seridir. İlk izlediğinizde sizi tam bir şoka uğratıyor ve bu sahneleri herkesin yorumlayışı farklı.Benim finalim son sahnesi hakkındaki yorumum;

son sahnede reiji'nin öldüğünü biliyoruz çoğu kişin elen'in yaşadığını düşünüyor fakat son sahnede dikkat edilmesi gereken bir nokta var reiji'yi vuran adam at arabası ile geliyor ve elen'in olduğu tarafdan geliyor bence önce elen'i öldürdü ve sonra da reiji'yi öldürdü. Şimdi herkes ama son sahnelerde elen yalnız başına gülüyordur diyecek onun içinde şöyle bir teorim var reiji vurulmadan önce hep onun konuşmaları gösterildi ama elen'in ne yaptığı gösterilmedi yani o görüntüler reiji konuşma yaparken olan görüntülerdi. Son olarak da çimenlerde duran kurşununda Elen'i vuran kurşun olduğunu düşünüyorum. Yani sonuç olarak bence ikisi de öldü.

tabi bu benim görüşüm.

Seriyi tanıtırken karakterler hakkında fazla bilgi vermedim çünkü gerçek isimlerini filan söylesem pek anlamı olmaz diye düşündüm. Son olarak bu benim ilk tanıtımım umarım iyi bir şey olmuştur bir eksiğim varsa söylerseniz sevinirim bundan sonra daha dikkatli tanıtımlar yaparım :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • sakura hime

    4

  • özz

    3

  • Borastus

    2

  • Squaw

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Kötü geçen 2009 yılının kaliteli animelerinden bir tanesi idi. Aksiyondan ziyade karakterlerin iç dünyasına yönelmiştir seri yani aksiyon bekleyenler çok şey ümit etmesin. Müzikleri oldukça kaliteleri atmosferi oluşturmada oldukça etkili olmuş.

Birde seri nitroplus'ın visual novelinden uyarlanmış novel oldukça eski zor bulunur sanırım bir tane daha uyarlaması var ova şeklinde ama oldukça kötü imiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Öncelikle ilk tantımına göre gayet başarılı bir tanıtım olmuş Sakura,tanıtım için teşekkürler ve gelelim seri ile ilgili yorumlarıma;

Öncelikle türü hakkında yorumlamak istedğim noktalar var,Psiokolojik türü ile Dram türünü çok güzel bir dengede tuttuklarını belirtmem gerek sonrasında ise konusu içerisnde barındırdığı karakterlerin ve türünün özelliklerini seyirciye çok güzel bir şekilde yansıtıyor hani izlerken bu karakterde bu özellik de neyin nesi ya da bu tür verilmiş ama çok abartılı öğelerle süslenmiş gibi düşüncelere girmiyor insan,müzikleri konusunda ise düşüncemi belirtmek için kullandığım bir terim vardı onu yinelemk istiyorum; ''Japonlar da R&B yapabiliyorlarmış üstelik oldukça da başarılı olabiliyorlarmış...''

Bahsettiğim müzik hani yılların geçişinden sonra genelde Zwein'İn sahnelerinde arka fonda beliren müzik,benim çok başarılı bulduğum bir müziktir ve bence serinin ismi ile (Requiem for the Phantom/Ölünün arkasından okunan dua - Phantom'u da hepimiz biliyoruz zaten :) ) uyuşan müziklere sahip nadir serilerden birisidir.Bir de bunu her deasında belirtirim benim en sevdiğim Seiuyu'lardan biri olan (Cal'ı seslendiren) Miyuki Sawashiro'nun da bu seride olması benim için artı bir puandır.

Eksiklik olarak gördüğüm noktalara değinirsem;

-Cal'ın birden bire 2 yıl içerisinde bu kadar çok gelişmiş olması bence tamamen aykırı bir durumdu.Bilemiyorum diğerleri hiçbir gelişme göstermezken 2 yıl önceki Cal'den ilerleyen bir zamanda böyle bir fiziksel gelişme gösteren karakter olması.

-Sonu;mantığa yatkın bir son tasarlanmış daha doğrusu izleyicinin mantığı gelişsin gibisinden düşünülmüş ya da hani ileride bakarız olmazsa bir 2.sezon getiririz gibisinden bir son bırakılmış birçok seride karşımıza çıkan finaller gibi.Ayrıca son 5 bölümden sonrasında ben artık bitse diye kıvranmaya bile başladım çünkü ana konu acayip bir şekilde dağıtılmaya başlanmıştı.

Bunların dışında seri benim gözümde izlenebilir düzeyde,bunu belirtmem gerek, karakterlerden ziyade müziklerini oldukça başarılı bulduğum bir seridir.En sevdiğim karakter ise Lizzie ve Zwein'di ama sanırım oyum Zwein'a gidecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

teşekkürler Squaw umarım ilerde daha güzel tanıtımlar yapacağım :D

bu serinin benim için yeri çok özeldir son 5 bölümde belki ana konudan saptılar ama bence bu gerekliydi birde son 5 bölümün animasyonları sahne çekimleri muhteşemdi şuana kadar izlediğim animeler içinde animasyon teknikleri en üst düzeyde olan bir seriydi

bahsettiğin cal konusunda haklısın ama oyununda da durum öyle yani bir kişiyi nasıl böyle büyütüyorlar o kısmı çözemedim ben ein'in düzgün gelişim gösterememesinde Master'ı suçlu tutuyorum çünkü kızı denek gibi kullanıp üzerinde bir sürü şey denemiş ilaçlar vb. ama Zwei konusunda bişi diyemicem o bebek yüzlüymüş :D

aslında oyundaki sonu daha muhteşem daha çok aksiyon sahnesi var bu seride ilk 10 bölüm tam bir efsana Zwei'ın küçük bir çocuğu öldürdüğü bir sahne vardı özellikle o sahneler filan süperdi ben o zaman tamam demiştim Zwei kesin bir katil oldu :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümden ilgimi çekmeyi başaran serilerden birisidir. 12.bölüme kadar izleyip ara vermiştim, izlemeye devam edeceğim. Bu animenin en sevdiğim yanları karakterler ve atmosferi oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gerçekten izlerken büyük keyif aldığım, kaliteli bir anime. psikolojik yönü daha ağır basmakla birlikte bence aksiyon açısından da tatmin ediciydi. bahsettiğiniz son 5 bölüm müydü, başlarında bir okul animesi izliyor gibi olmuştum bu beni rahatsız etmişti doğrusu o kısımların bitmesine çok sevinmiştim. benim fikirlerimi soracak olursanız;

@sakura, ein'in de öldürülmüş olması en mantıklısı olurdu konu bütünlüğü açısından ama bence ein vurulmadı, yanlış hatırlamıyorsam 1 el silah sesi duyuluyordu. böyle havada kalan bir son yapma sebeplerini anlamış değilim, 2. bir sezon çekeceklerse bile zwei' sız izlemem :)

cal animede ilk göründüğünde aşırı masum görüntüsü beni çok rahatsız etmişti, hatta altından birşey çıkar bunun da demiştim ama zamanla karakteri sevdim, ne yazık ki sonu pek iyi olmadı. cal' ın son görüntüsü konusunda sizlere katılıyorum, çok rahatsız edici ve gereksiz olmuş, oyununda da böyle görünmesinin pek bir önemi yok. animede daha gerçekçi yapmalarını beklerdim, masum görünüşlü bir şeytan olarak karşılarına çıksa süper olurdu :P

en sevdiğim karaktere gelince Zwei diyorum :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

son 5 bölümde ki okul animesi kısmı cidden rahatsız ediciydi ama onların evdeki hallerini hatırlarsanız

ne kadar normal gözükselerde Ein hala birşey hissetmiyor rol yapıyordu yani aslında onlar hala çok yalnızdı ben bu yüzden o kısımlardan o kadar nefret etmemiştim

özz@ bir el silah sesi duyuldu ve bu Zwei'ı öldüren silahın sesiydi ama şöyle bir durum var burda inferno'dan bahsediyoruz onlar Zwei'yı öldürüp Ein'ı canlı bırakacak bir grup değil ve at arabasıda Ein'nın bulunduğu tarafdan geliyordu Ein'nın vurulduğunu göstermeme sebeleri herkesin farklı sonlar benimseye bilmesi idi ama son sahnede kurşunu göstermeleri bence Ein'nın ölümünü işaret ediyor çünkü biz zaten Zwei'nın öldüğünü biliyoruz yani onun için tekrar kurşun göstermelerine gerek yoktu

tabi bu benim düşüncem yanlış olabilir ama ben böyle olmasını umut ediyorum :D

Cal konusuna gelirsek

ben ondan oldum olası nefret ettim öldüğüne en sevindiğim karakterdi çok salak birşeydi kendini dünyanın merkezi sanan bir tipti herşey onun istediği gibi olmalıymışçasına bir havası vardı iyiki öldü diyorum :sinsin:

bu arada serinin olası 3 sonu vardı esas son animenin sonuna çok benziyor ama daha muhteşemi diyebilirim keşke o sonu tamamıyla yapsalardı :uzqgun:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@sakura, dediğin gibi hikayenin tutarlılığı açısından senin söylediğin gibi bir son olmalı ama işte ben böyle havada sonlardan nefret ederim. ne adına seyircilerin hayal gücüne bırakıyorlarki sonları. o sahneyi çekmeselerdi ondan sonrasını hayal etmek daha keyifli olurdu :)

bahsettiğin olası 3 son nasıl ve nereden duydun?

ha unutmadan bu animede en üzüldüğüm şey;

ein ve zwei arasında somut bir aşk izleyememiş olmamız, yani birbirlerine karşı bişeyler hissediyorlar gibi, bir bölüm vardı zwei ile ein ölümüne dövüşürlerken zwei ölümü seçtiğinde ein' in ona söyledikleri, çok romantik bir sahneydi ama onun ötesinde birbirlerine karşı aşk adına hiçbir söz duyamadık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

özz@ o konuda haklısın sonu havada sende benim gibi kesin sonlardan hoşlanıyorsun sanırım :D ama bu yapımcılar her seferinde bizi ters köşe yapıyor :kazna:

bu seri bir novel uyarlaması ve novelin seçeneklerine göre 3 farklı sonu var bu sonların tamamını bende bilmiyorum ama en kısa sürede öğrenip buraya yazacağım :) ama kısa olarak sonlar;

bir tanesi aynı animedeki gibi fakat novel de Zwei ölmüyor ve Ein ile kalıyor yani animeden farkı Zwei'ın ölmemiş olması.

ikinci sonda ise Ein, Cal ve Zwei'ı korumak için ölüyor ve seri hiç bir soruya cevap veremeden bitiyor. Üçüncü sonu çok hatırlamıyorum ama bu sonda Zwei mio adlı karakteri seçiyordu ama kim ölüyor kim kalıyor o kısmı hatırlamıyorum

sonların genel hatları bunlar ama normalde daha detaylı bir şekilde açıklamak lazım onun içinde önce hepsini bir hatırlamam gerekiyor :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

evet kesin sonları severim

öldüyse öldü kaldıysa kaldı

son zamanlardaki animelerde böyle havada sonlar moda oldu galiba (DTB II, Code Geass aklıma gelen ilk örnekler) ama Phantom beni daha çok rahatsız etti bu konuda.

o bahsettiğin sonlardan ilkini alayım ben qdislers

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cal karakteri için

ailesiz büyümüş bir karakter tek bir insan ona bakmış ama onunda ölümünü kendi gözleri önünde olmuş. Onu öldüren kişinin yanında yaşamaya başlamış ama o kişi de ona ihanet etmiş (en azından buna inandırılıyor.) Bunun sonucunda örgüte katılıyor. Bu karakterin psikolojik açıdan sağlıklı olması çok zor olurdu.

Lizzie vardı birde

Bu kadın da kaç defa tokat yedi ya. Kaç defa ihanete uğradı sayısını unuttum artık.

10 tane ending var bu arada hepsi şurda yer alıyor

http://myanimelist.net/forum/?topicid=118490

Visual noveli okumuş spinel sun ina bu başlığa bekliyoruz bu arada.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 yıl sonra...
gundamaster

Çok iyi bir anime olabilirdi belki ama yapılan anlamsız hareketler, hikayenin fazla klişe olması ve tahmin edebilir olması nedeniyle vasatın biraz üstü ortalama animelerden biri olmuş Phantom.

Amerikan filmlerinin çoğunda aşina olduğumuz suikastçi teması burada da karşımızda ve izleyiciyi şaşırtacak twistler ya da farklı bir durum yok. Gayet düz ilerleyen, tahmin edilebilir bir anlatımı var. Halbuki kadın/erkek suikastçi ikilisinden çok daha orijinal bir şeyler çıkabilirdi.

Karakterler de çok iyi işlenmemiş. Gelişim açısından zayıf kalıyorlar. Asıl olay tetikçilerin ya da suikastçilerin dünyası iken olayların arka boyutundaki İnferno gibi yer altı dünyasını elinde tutmaya çalışan bir grupla ilişkilendirilerek derinlik katılmaya çalışılmış. İnferno'nun girişimleri hikayeye altı doldurulacak bir katkı sağlamıyor hatta bazı kısımlarda bu da anlatılmasa olur bile diyorsunuz.

Visual novel uyarlaması olması nedeniyle animedeki bütün hatunlar baş karaktere ya aşık ya da hoşlanıyor.

Animeyi de üç parta ayırmak mümkün.

İlk part ki; en güzel kısım buydu. Ein ve Zwei'ın anlatımı İnferno içinde yükselmeleri ve daha sonra yaşanan talihsiz olaylar. Birbirlerine hep bir çekimleri vardı fakat somut bir romantizm de yoktu aralarında ki en uygunu bu aşkın somutlaştırılması olurdu. Herkes Zwei'a aşkını haykırırken Ein'ın duyguları su yüzüne çıkarılmadı ya da onu seven Zwei'n. bu da anlatımdaki eksi puanlardan biriydi.

Partın sonunda karakterlerin öldürülmesi ama sonraki kısımda aslında ölmediler şekilnde ortaya çıkmaları en kötü klişelerden biriydi. Ein kalbinde vuruluyor ama ölmüyor. Zwei ise onları yetiştirmiş Master Scythe tarafından ü

ç el ateş edilerek elimine ediliyor. Bunları yetiştiren adam o kadar yakın mesafeden öldürücü olmayan bir atış yapamaz bunu yapabilecek kadar bilgili olması lazım. Fakat Zwei her ne hikmetse ölmüyor. Mantığı bittiği yer.

İkinci ve en gereksiz kısım ise, Zwei ile Cal'ın tanışması. Cal gibi küçük bir kızın tüm bu yer altı dünyası içerisinde ne işi var? Böyle karanlık bir atmosferi olan bir animeye bu kadar tatlı bir karakterin yerleştirmesi hangi mantığın ürünüdür onu bile anlamış değilim. Cal gibi küçücük bir kızın Zwei'ye taparcasına hayran olması bri yere kadar anlaşılırken sonlara doğru nefret edilecek bir karaktere dönüşmesi zaten benim hoşuma gitmeyen bir ilerleyiş oldu. Bu part sırf üçüncü partta olayların şekillenmesi için var gibi.

Üçüncü part ise her birinin eski olaylar sonucu ile birbirleriyle hesaplaşmalarının olduğu, yeni bir hayata başlamak isterken geçmişin onları bırakmadığını anlatan ve basit bir okul hayatı şeklinde ilerleyen son kısım. Bu kısımda seriyle uzaktan yakından alakası olmayan bir kaç grup karakter ile tanışıyoruz.

Cal karakterinin anlamsız değişimine de tanık olduğumuz bu kısım animeyi sonlandıran kısımdı.

Bu şekil anlatıma sahip olan anime hikaye gidişatındaki bu denli değişimler nedeniyle zayıf bir hal almış ve bir yerden sonra izlemesi zor bir yapıma dönüşmüş.

Animede en başarılı kısım kullanılan müziklerdi açıkçası. Kokia'nın besteleyip söylediği birinci açılış ve ikinci kapanış çok güzel parçalar. Asıl en çok beğendiğim ise animenin bir çok kısmında çalan Canzone of Death parçası:

Çizimlerde oldukça kaliteliydi. Özellikle Los Angeles'ın o ışıltılı dünyası çok güzel yansıtılmış.

Seiyuları da başarılı buldum. Ein'ın o soğuk ve ifadesiz tipolojisini seiyusu da sesiyle çok iyi yansıtmış.

Miyuki Sawashiro ise Cal karakterini sesiyle hem tatlı hem de sinir bozucu olacak şekilde iyi yorumlamış.

Sonu için ise hiç iyi şeyler söyleyemem. Bu kadar havada bir son daha görmedim.

Zwei öldü orası kesin ama Ein öldü mü ölmedi mi belli değil.Ein'ın öldüğünü pek düşünmesem de yüzünde huzurlu bir hal vardı. Açıkçası bu da Zwei ile birlikte olmanın verdiği mutlulukla hayattan istediğini almış gibi bir izlenim veriyor. Belki de orada intihar etti. En son kısımda boş bir mermi kovanı vardı. O mermi kovanını Zwei'ı öldüren kurşunun kovanı olarak düşünebiliriz fakat eğer ateş o at arabasından gelmişse kovanın oraya düşmüş olması imkansız. Ein kendini öldürüdyse ancak onun yattığı yerde gözükebilir.

Neresinden bakarsan bak çok fazla yoruma açık bir sondu ve açıkçası hangi teoriyi geliştirsem de hep boş bir kısım kalıyor.

İzlerken daha büyük bir keyif alacağımı düşünürken hayal kırılığına uğradığımı söylemeliyim.

Puan 7/10

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?